1/7/08

δεδικαίωνται

Ήταν πολύ μικρός και ήταν μεγάλο άδικο να έχει χάσει την οικογένειά του. Όμως όταν βρέθηκε κοντά στον άνδρα είχε πια για τα καλά ξεχάσει. Ο άνδρας έζησε όλη τη ζωή του χωρίς παιδιά και ήταν άδικο. Γιατί τα αγαπούσε βαθιά. Αλλά βαθιά αγαπούσε και τους άνδρες. Κι έμεινε πλάι σε πολλούς από αυτούς αλλά σε κανένα παιδί. Όμως τώρα υπήρχε πλάι του ένα παιδί και μια γυναίκα. Η γυναίκα έζησε όλη της τη ζωή άδικα, σαν άσχημη και σαν γεροντοκόρη. Τώρα όμως αυτά δε μετρούσαν. Υπήρχε με τον άνδρα και το παιδί. Σαν σκόνη αστρική. Σε κάποια μαύρη τρύπα του γαλαξία, κάποια χιλιάδες έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Αυτό στον ουρανό, εκείνος στη θάλασσα κι εκείνη στη γη. Και οι τρεις σε ένα μικρό σημείο του πλανήτη, κάποια Ελλάδα. Και οι τρεις σκοτώθηκαν. Και οι τρεις με τον ίδιο τρόπο: άδικα. Το παιδί στο αεροπορικό δυστύχημα του Ήλιος τον Αύγουστο του 2005, ο άνδρας στο ναυάγιο του Σάμινα το Σεπτέμβρη 2000 και η γυναίκα στο σεισμό που καταδέφισε τη Ρικομέξ το Σεπτέμβρη 1999.

Σ' ένα μικρό σημείο της γης, κάποια Ελλάδα, ο ουρανός , η θάλασσα και το χώμα τώρα έχουν καλοκαίρι. Κι από τη δίκη έλειψε ένα αλφα κι ένα γιώτα. Και από μένα λείπει κάθε διάθεση να μιλάω για δίκια. Γιατί ζω. Γιατί γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω σ' αυτό το μικρό σημείο της γης. Και γιατί είναι και καλοκαίρι.

Θα πάρω το δώρο των διακοπών από τη δουλίτσα μου, θα πάρω πλοία και αεροπλάνα και θα ξαμοληθώ στα όμορφα μέρη της πατρίδας μου.

Καλό μήνα ντε!
Καλό κι αναίμακτο το καλοκαίρι του 2008!

(Μ' αρέσουν οι ευχές γιατί είναι φθηνές πουτάνες. Όποτε θελήσεις τις καλείς, πάντα διαθέσιμες, κάνεις τη δουλειά σου, και τις ξεφορτώνεσαι ανέξοδα σχεδόν. Και σ' αυτό το μικρό σημείο της Γης τις βρίσκεις σε αφθονία).

26 σχόλια:

Nomad είπε...

Πάρε μια φτηνή πουτάνα, νάσαι καλά και όμορφο καλοκαίρι.

Εγω θα απευχόμουν τη μέρα που οι άνθρωποι δε θα μου έστελναν ουτε κι αυτή.

Καλο μήνα.

Niemandsrose είπε...

@nomad, Έχουμε πήξει στο πουταναριό (πες το κι ευχολόγιο) αλλά δεν είπε κανείς να καούν και στην πυρά. Να είσαι καλά!

Maria Mikro Analogo είπε...

Ε όχι και καράβι! Εδώ κάναμε τάματα και βουντού μπας και σταματήσει να κουνάει το εσωτερικό σου φασολοκαράβι, να πιάσει μια καλή θέση μπας κι ευχαριστηθείς φαγητό με την ησυχία σου, κι εσύ πάλι ξανά μανά κουνήματα; Ένιγουέι (το νι παχύ, όχι καθαρευουσιάνικο), τσάκω μια πουτάνα κι από μένα για καλές διακοπές, καλό ταξίδι, καλή ξεκούραση και ό,τι άλλο έχετε ονειρευτεί. Φιλάκια και καλό μήνα :)

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε τι εύχεσαι!

Spy είπε...

Μην με παρεξηγήσετε, αλλά δεν νομίζω να σας αρέσουν μόνο οι φθηνές πουτάνες. Από το προηγούμενο post σας, διαφαίνεται ότι σας αρέσουν και οι ακριβές.

Καλό μήνα.
(αυτό ήταν κλισέ πουτάνα)

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, και βέβαια να διευκρινιστεί πως αν δεν είναι υπερπολυτελές αγορασμένο από τις αποζημιώσεις βουλισμένων καραβιών, εγώ δεν μπαίνω! Χα!

@ο κύριος με τα σου, και τι απεύχομαι να δεις προσοχή που χρειάζεται!

@spy, αυτό παραπάει! Όχι και ακριβή πουτάνα η δόλια η Viper-a! :)

@σχεδόν όλοι, καλές ιερόδουλες του διαδικτύου είστε όλες (για να θυμηθούμε και την μετάφραση της Ξένιας) και συναλλάσεσθε με το πουταναριό με τόση ευκολία! :))

Βλαχοκυριλές είπε...

Αίμα σε νερό, ουρανό και γη. Δάκρυα κροκοδείλια στην TV. Και πολύς πολύς ιδρώτας στο, χάλκινο απ' το σολάριουμ, σώμα του ελληνικού καλοκαιριού.

Πολύ δραματικά μου φαίνονται όλα αυτά μέσα στην αποχαύνωση του καύσωνα. Αλλά παντού και πάντα η Ελλάδα δεν έχει δύο όψεις?

Είναι η Ψωροκώστενα αλλά είναι και η Ελλαδάρα του Τσολιά που την έχει βαριά. Είναι βλαχιά αλλά είναι και κυρίλα.

Βάσκες είπε...

Εγώ λοιπόν λέω να τραβήξω μαλακία.

Αρκετά με τις πουτάνες.

Vrakas Kostas είπε...

..Και πουσαι..λιγο υγρο απ τον πλακουντα.Ετσι να νοιωσουν κι αυτες την αφεση αμαρτιων.
Τις γαμησαμε τον κοσμο τους
και την ζωη τους.
Ας δουν τουλαχιστον,απο..που πηγαζει.
Εισαι σκληρη ροδουλα;)
Να εισαστε και οι τρεις καλα.

Maria Mikro Analogo είπε...

Ε αν είναι έτσι, να σου κάνουμε δώρο το σωσίβιο :P Χαχαχα, είσαι γεννημένη για τη μεγάλη ζωή παιδί μου, όχι αστεία. Φιλάκια!

geokalp είπε...

ένα πολύ καλό μήνα εύχομαι κι ένα ακόμα καλύτερο καλοκαίρι 2008!

due date?

Niemandsrose είπε...

@βλαχοκυριλέ, οι άλλοι μπορεί να είναι και Νου-Δου και λάιτ αλλά εσύ είσαι πλήρες, συμπυκνωμένο. :)

@Βάσκες, αν τη τραβήξουμε μαζί θα θεωρηθεί σεξ;

@vrakas kostas,μονο η Αθανασία είναι σκληρή...

@Μαρία, σωσίβια δέχομαι μόνο από το Τζάμπο! ;)

@geokalp, το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς! :)

lakis είπε...

Καλά να περνάς και καλύτερα να γράφεις:)

NdN είπε...

Ακόμα και στις «φτηνές» πουτάνες, υποθέτω, πως κάτι πρέπει να τις δώσεις. Αντίθετα οι ευχές είναι τσάμπα! Ειδικά μέσω ιστολογίου είναι ακόμα πιο τσάμπα (sic)!

Να περάσεις υπέροχα, καλό καλοκαίρι, καλές βουτιές (οχι από πλοίο) και τα λοιπά που ανέφεραν οι προηγούμενοι!

Βάσκες είπε...

Ναι αλλά το όποιο κόστος περνάει στα έξοδα.

;)

Maria Mikro Analogo είπε...

Μη σχολιάσω το μεγαλομάγαζο γιατί θα φάμε καμιά μήνυση, τώρα που είναι και της μόδας (οι μηνύσεις, όχι το μαγαζί). Άσε, θα σου κάνω δώρο χειροποίητο να έχεις να με θυμάσαι :P

Niemandsrose είπε...

@Λάκης Φουρουκλάς - Lakis Fourouklas, ευχαριστώ για την αμφισημία της ευχής να γράφω καλύτερα. ;)

@NdN, εμένα με ζορίζει πάντως πιο πολύ να εύχομαι παρά να βγάλω ένα 20ευρω από το πορτοφόλι (τόσο δε θα μου κόστιζε μια φθηνή πουτάνα; )
Ανταποδίδω τις ευχές με κόστος! :))

@Βάσκες, να πλερώσομε κύριε. Πόσο κάνει;

@Μαρία, το μεγαλομάγαζο εκτός από επικίνδυνα ελεϊνά κινέζικα παιχνίδια έχει εισάγει στα ημεδαπά εδάφη το αγαπημένο χόμπι των μεγάλων εταιρειών: τις μηνύσεις. Κανόνισε την πορεία σου! :))

χ.ζ. είπε...

Ίσως να μη μπορεί κανείς να μιλάει για δίκια, μπορεί όμως να δημιουργεί κείμενα που εμπνέουν το δίκιο...

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη και καλύτερη αδικία ήταν της ηρωίδας. Που έβαλε τον ευατό της σε ΄κεινη τη ζωή της άσχημης και μόνης. Ολα τα άλλα, μετά, ήταν απόγονοι εκείνης της αδικίας. Η πρώτη αδικία δεν χρειάζεται να γεννιέται καν. Να πετιέται έγκαιρα στη θάλασσα κι ούτε πουλί πετάμενο να μην ενοχλεί. Δεν συμφωνείς;
Καλά και ασφαλή πετάγματα και βουτιές σε θάλασσες δικαιοσύνης, τώρα πια.
"τυ-ροπι-τα"

Sylana-esther είπε...

ενδιαφέρον..

Niemandsrose είπε...

@Χ.Ζ. , αν έχω καταφέρει κι αυτό... είμαι ένα βήμα πριν το μανιφέστο!:)

@"τυ-ροπι-τα", συγκλονιστικό αυτό το "τώρα πια"...

@Sylana-esther,μερσί.

Ανώνυμος είπε...

ίσως και ... προφητικό (δεν πρόσεξα πότε γράφτηκε ο "κήπος") Πολλά, πολλά συγχαρητήρια, η δικαίωση είναι ένα υπέροχο κρύο πιάτο, καλή όρεξη, σ΄ έσένα, στο μικρό σου φιλοξενούμενο μέσα στο ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο (της κοιλιάς) και σε όσους χαίρονται μαζί σου. Και καλή χώνευση από μένα σε όσους δυσκολευτούν (ξέρεις τί δύσπεπτο πράγμα είναι η ζεστή, λιπαρή, τυρόπιττα;)
"τυ-ροπι-τα"
με χαρά-χαρά-χαρά

Niemandsrose είπε...

@"τυ-ροπι-τα", διαισθάνομαι -αν και όχι με πλήρη συνείδηση- ότι είμαι από τους τυχερούς: να δικαιώνεσαι εν ζωή και δια στόματος ενός ανθρώπου που έχω κάθε λόγο να εκτιμώ. (Μακάρι να μην τον/με απογοητεύσω).

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι τυχερή, είσαι "εσύ", και όσο παραμένεις, κανείς δεν θα απογοητευτεί. Από στόματος του δικού μου, αντίστοιχου, σεβαστού και σχεδόν άγνωστου, που κάποτε πήρα ένα κυβάκι ζαχαρίτσα από το χέρι του. Χρειάζεται κι αυτό, αλλά ό,τι γράφεις και ό,τι πετυχαίνεις, το ελάχιστο "γκελ" στους αναγνώστες είναι δικό σου, μόνο δικό σου!

enjoy!
τυ-ροπι-τα

Niemandsrose είπε...

Σ' ευχαριστώ,τυ-ροπι-τα...

geokalp είπε...

μέσα στην ενέργεια είσαι πάντως!