6/9/07

Σκέφτομαι και γράφω: Οι νέοι σήμερα

Στο Doncat είναι πολύ ωραία γιατί ο κύριος Νίκος Δήμου μας βάζει εκθέσεις, γκάλοπ, μας λέει ιστορίες και μας δείχνει φωτογραφίες. Ο κύριος Νίκος και βλακείες να λέμε δε μας μαλώνει ποτέ. Μόνο αν μιλάμε συνέχεια μας φοβερίζει πως θα επιτρέπει μέχρι 200 λέξεις το πολύ για κάθε σχόλιο. Αλλά εμείς δεν τον πιστεύουμε γιατί είναι πολύ καλός και ποτέ δε μας έχει βάλει τιμωρία. Όλα τα παιδάκια τον αγαπάμε πολύ. Μερικά κορίτσια τον θαυμάζουν και θέλουν να τον παντρευτούν όταν μεγαλώσουν. Τα πιο πολλά αγόρια ονειρεύονται να έχουν άσπρο μουσάκι σαν τον κύριο Νίκο για να είναι πιο ωραίοι. Ακόμα και στο γάτο μου αρέσει το Doncat γιατί έχει πολύ ωραίες γάτες. Κάθε μέρα και άλλη! Χθες ο κύριος Νίκος μας έβαλε έκθεση με θέμα "οι νέοι σήμερα". Η έκθεσή μου είναι αυτή:

Οι νέοι σήμερα αξίζουν.
Αν για παράδειγμα τους γυρίσεις ανάποδα θα τους πέσουν ipod, pda, memory stick, digital camera, bluetooth, κινητό, γυαλιά Ray-ban, αναπτήρας zippo και πιθανόν κανένα σουγιαδάκι.
Αν τους γδύσεις θα πάρεις τσάντα Nike, παπούτσια Camper, Diesel τζην, μπουφανάκι Benetton, t-shirt Quicksilver, κάλτσες Puma και εσώρουχο Eros.
Γι΄αυτό μη λέμε "να εξασφαλίσουμε στους νέους ένα καλύτερο μέλλον" γιατί είναι λάθος. Το σωστό είναι "καλύτερα να ασφαλίζουμε τους νέους στο μέλλον".

:)

30 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Η τελευταία σου ατάκα με έστειλε.
Αυτή είναι όμως μια μερίδα νέων, άλλοι πολλοί αν ακούσουν Ipod, θα νομίσουν ότι τους βρίζεις. Αυτούς πρέπει να τους εξασφαλίσουμε.

Niemandsrose είπε...

"ρε άει πόντ! άει πόντ σου λέω!"
έτσι;
;)

s_pablo είπε...

Εμένα το μουσάκι μου είναι μαύρο και αν ασπρίσει θα το βάψω :-Ρ

Πάντως οι νέοι δεν χρειάζονται ασφάλεια. Αν τα βρούν σκούρα θα πουλήσουν τα γκάτζετ και θα αγοράσουν ομόλογα.

Υ.Γ. Διακρίνω μια ειρωνική διάθεση?

Υπάρχει μπλόγκερ χωρίς γάτα? (Εκτός από μένα)

gerasimos είπε...

Πάντως το εν λόγω blog προσφέρει μοναδική ευκαιρία να βρισκόμαστε σε ένα forum. Ένα διάστημα πρόσφατα που είχε προσωρινά κλείσει ήταν σα να χαθήκαμε με πολλούς και πραγματικά μου έλειψε. Όχι μόνο και όχι τόσο το ίδιο το blog αλλά οι συζητήσεις.

Niemandsrose είπε...

@s-pablo, αν δεν ασπρίσει κινδυνεύεις να μην αγαπηθείς.

@gerasimos, είμαστε πολύ άτακτοι πάντως στο Doncat! Καμιά φορά ζαλίζομαι από τη φασαρία. :)

Maria Mikro Analogo είπε...

χαχαχαχαχαχα! Να τους ασφαλίσουμε! Είναι αυτό που λέμε "φοράω μια περιουσία πάλι σήμερα..." :-) Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Νίκο που σας αντέχει έτσι καρτερικά και τα συγχαρητήριά μου για την έκθεσή σου. Νομίζω ότι θα πάρεις πολύ καλό βαθμό παιδί μου Niemandsrose! :-Ρ Καλημέρες :-)

False Poison είπε...

Μια μεγάλη καλημέρα κι από μένα

ttsok είπε...

χαχαχα, πολύ καλό ... Από την πλευρά του "απλού χρήστη" (άλλο milestone στην ντονκατίσια καριέρα) μπράβο σου για το σκέφτομαι και γράφω.

adaeus είπε...

Δηκτικό μεν, πανέξυπνο δε :)

gerasimos είπε...

Niemandsrose δεν ξέρω για τη φασαρία πάντως σίγουρα θα ζαλιζόσουν αν είχες να διαχειριστείς 400 ή 500 σχόλια, αρκετά από αυτά να βρίζονται μεταξύ τους και άλλα να βρίζουν εσένα.;-)

ttsok είπε...

τα 400-500 σχόλια δεν ήρθαν από μόνα τους. Για κάποιο λόγο γράφουν όλοι αυτοί που γράφουν εκεί, για κάποιο λόγο έχει γίνει γνωστός "από την πλευρά του απλού χρήστη", "αυτός που έφτιαξε το αυτοκόλλητο Κύπρος δεν ξεχνώ", "από τους πρώτους έλληνες με μπλογκ/σάιτ", κτλ κτλ. Ας πρόσεχες δηλαδή (και ασπρόμαυρες, όπως έγραφε και ο Αρκάς),

gerasimos είπε...

ttsok προσωπικά εγώ μπαίνω και σχολιάζω στου ΝΔ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσω με 30-40 ανθρώπους που εκτιμώ (και που ορισμένοι δεν έχουν καν blogs). Αλλά και γιατί με ενδιαφέρει να βλέπω το φάσμα των απόψεων πάνω σε κάποια ζητήματα. Επίσης, για να καταθέσω και κάποιες δικές μου απόψεις. Απλά.

ttsok είπε...

@gerasimos: δεν διαφωνώ με αυτό, καλά κάνεις και μπαίνεις αν εσύ νοιώθεις έτσι. Από την άλλη πλευρά μιλάω εγώ, όχι από την δικιά σου. Το ότι δεν χρειάζεται να γκρινιάζει κάποιος επειδή είναι γνωστός και επειδή το έχει επιδιώξει να είναι γνωστός και αναγνωρίσιμος σε μία συγκεκριμένη κοινότητα, και αυτό αναμεμειγμένο μαζί με ένα άναρχο/μπαχαλο μπλογκ ...

Η Κουρούνα είπε...

Πολύ καλό, παιδί μου. Προβιβάζεσαι!

industrialdaisies είπε...

Μάλλον είμαι πολύ γριά! Αν με γυρίσεις ανάποδα δεν θα πέσει τίποτα εκτός από ένα πακετάκι καπνό... Και είμαι κι ανασφάλιστη. Και δεν ξέρω τι διάολο είναι αυτό το bluetooth που παντού το ακούω. Και η πιο γνωστή μάρκα που φοράω είναι η "Μάρκα μ'έκαψες -Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Ψυρρή"...

Άει στο διάολο τώρα τσαντίστηκα, πάω να φτιάξω τσάι. :p

Haris είπε...

Σωστό και αυτό...

The Torch είπε...

Άσχετο, αλλά μία ημέρα δεν μπήκα σε εσένα και όλα άλλαξαν. Τί έγινε δεν σου άρεσε το ροζάκι.

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, τα Χριστούγεννα θα πάρουμε ελέγχους.

@false poison, καλημέρα παιδάκι.

@ttsok, ευχαριστώ παππούλη!

@adaeus, δε δαγκώνω βρε! :)

@gerasimos, δικηγόρο του σε έβαλε; ;b (πλάκα κάνω)

@η κουρούνα, κυρία να πάω τουαλέτα;Με συγκινήσατε!

@industrialdaisies, τσάι!Μπλιάξ! Γιατί δε πίνει κόκα κόλα; ;)

@haris, θες να γίνουμε ασφαλιστές;

@the torch, άλλο μάθημα είναι τα καλλιτεχνικά! Μπερδεύτηκες!
[άμα σου πω χθες τι μπλέξιμο με τα template...]

kaltsovrako είπε...

Τί λες παιδί μου;
Αυτά τα ξεγυμνώματα και οι βούτες γίνονται ακόμη; Πού ζείς στο Περιστέρι του 90;

;)

tzonakos είπε...

Χα-χα-χα ! Εγω νόμιζα οτι δεν μπορείς να γυρίσεις εναν νέο / μια νεα ανάποδα σήμερα, επειδή με αυτά τα χαλαρά τζήν που φοράνε, θα σου πέσει !
Ωστόσο, αν καταφέρεις και δεν σου πέσει κάτω, θα βρείς πράγματι όλα όσα ανέφερες :)
Η έκθεσή σου δεν εχει αναπτύξει το θέμα με πολλές περιγραφές και λεπτομέρειες, αλλα εισαι επαρκώς σαφής, κατατοπιστική και με λόγο συμπυκνωμένο και με ουσία.
Βαθμός : Αριστα 200

καθ.Τζονάκος

Niemandsrose είπε...

@kaltsovrako, αν λέω αν, Sir!

@tzonakos, με τέτοιο ποσό μου περισσεύει και για τους πυροπαθείς.

kaltsovrako είπε...

Να παίξω λόττο;

Ανώνυμος είπε...

κυρια κυρια! να παω να κατουρισω;(εννοειται πως θα ξαναμπω την τριτη ωρα που εχουμε καλλιτεχνικα)

Niemandsrose είπε...

@kaltsovrako, γράφε 6, 43, 28, 12, 10,15

@nag, την πόρτα να αφήσεις ανοιχτή παιδί μου... :)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Ως δάσκαλος οφείλω να διορθώσω ένα μεγάλο λάθος: Δε λέμε πια "εκθεση" ή "σκέφτομαι και γράφω". Η μοντέρνα Μαριέτειος Παιδαγωγική το ονομάζει πλέον "παραγωγή γραπτού λόγου" (και απορώ πώς ο doncat που ξέρει από Μαριέτες το επέτρεψε αυτό.
Κατά τα άλλα η δική σου "παραγωγή γραπτού λόγου" είναι μέσα στο θέμα. Όπως έγραψε κι ο τσοκ-τσοκ, ο ΝΔ (ρε τι άλλο μου θυμίζει αυτό το αρκτικόλεξο;) χρόνια τώρα χαϊδεύει τ αυτιά αυτών που θέλουν να τους τα χαϊδέυουν με ανώδυνες εξυπναδούλες. Κι από την άλλη περνάει τα συντηρητικά του(ς) μηνύματα μια χαρά. Είδα το (επιεικώς) άθλιο post του για τη βουβή διαμαρτυρία. Λίγο ακόμα και θα μ έκανε να την υποστηρίξω. Πρόσεξα πως απαντά μόνο εκεί που τον παίρνει. Σε όσα του σχολίασα έκανε τον κινέζο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι απόψεις σαν του gerasimos. Κάποιοι που περνάνε από το doncat για να έχουν ένα φόρουμ. Τόση μοναξιά έχει η νεολαία σήμερα να μιλάει μ έναν υπέργηρο συντηρητικό; Δεν υπάρχουν πια παρέες, chats, net caffe; Κρίμα.

ΥΓ: Εμένα αν με γυρίσετε ανάποδα θα πέσουν κλειδιά και τίποτα κάρτες του Yugi-O που χώνουν στις τσέπες τους οι γιοι μου. Τραγική απόδειξη πως γέρασα και δεν περιλαμβάνομαι σ' αυτούς που αναφέρει το post.

Niemandsrose είπε...

@χορεύοντας με τους αμετανόητους, και πώς ένα παιδάκι του Δημοτικού χρησιμοποιεί αυτό τον ακαταλαβίστικο όρο;
Για τα άλλα που λες για το Νίκο Δήμου δε συμφωνώ. Είναι πιθανό να συγκεντρώνει τόσο κόσμο, και τόσο διαφορετικό κόσμο, επειδή είναι διάσημος, αλλά ούτε συντηρητικό τον βρίσκω, ούτε σνομπ, ούτε εξυπνάκια τον βρίσκω.

Καπετάνισσα είπε...

Αυτό που περιμένω εγώ είναι να γυρίσουν οι ίδιοι τον κόσμο ανάποδα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Απολαυστική και τσαχπίνα σ' αυτό το κείμενο!
Με αντίληψη της πραγματικότητας, ούτε λόγος.
Επακριβώς, μπορώ να σου πω...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ NIEMANDSROSE:

"και πώς ένα παιδάκι του Δημοτικού χρησιμοποιεί αυτό τον ακαταλαβίστικο όρο;"

Μου επιτρέπεις να σου απαντήσω σε κανένα μήνα; Αφού θα έχω στήσει μερικές "παραγωγές" ως προαγωγός κατευθυνόμενης σκέψης.

"Για τα άλλα που λες για το Νίκο Δήμου δε συμφωνώ. Είναι πιθανό να συγκεντρώνει τόσο κόσμο, και τόσο διαφορετικό κόσμο, επειδή είναι διάσημος, αλλά ούτε συντηρητικό τον βρίσκω, ούτε σνομπ, ούτε εξυπνάκια τον βρίσκω".

Σέβομαι τη γνώμη σου και δε προσπαθώ να την αλλάξω. Όμως εγώ δεν τον χαρακτήρισα εξυπνάκια. Έξυπνος είναι. Και κάνει τέλεια τη δουλειά του. Είπα πως γράφει εξυπναδούλες που κάποιοι θέλουν να ακούνε. Εννοώ πως γράφει στη γλώσσα της νεολαίας (η τέχνη του συγγραφέα) και περνά τα μηνύματα που θέλει. Μηνύματα κατά τη γνώμη μου συντηρητικότατα. Δεν τον κρίνω μόνο από το doncat. Γνωρίζω συνολικότερα το έργο και το ρόλο του. Δε θέλω να επιρρεάσω κανένα, απλά αναφέρω την άποψη που έχω εγώ γι αυτόν. Στο κάτω κάτω, τι απαίσια που θα 'ταν η ζωή αν σε όλους άρεσαν τα ίδια πράγματα...

ΥΓ: Ο s_pablo είπε: Υπάρχει μπλόγκερ χωρίς γάτα? (Εκτός από μένα)

Όχι μόνο δεν έχω γάτα αλλά δεν τις αντέχω ούτε στα 20 μέτρα. Μάλλον δεν είμαι μπλόγκερ. :)

Niemandsrose είπε...

@Καπετάνισσα, κι εγώ έτσι τους θέλω. Γυμνούς από τα γιαπωνέζικα γκατζετάκια και τα αμερικάνικα ρούχα, κυνηγούν το όνειρό τους. Αλλά και μεις που περπατούσαμε πιο αναλάφροι, τι κάναμε;

@χορεύοντας με τους αμετανόητους, εμ, πες πως έχεις αλλεργία στο doncat! :)

maria είπε...

Παρακαλώ επισκεθφείτε αυτη τη σελίδα και σχολιάστε την ανάρτηση μου.Σας ευχαριστώ.http://marak1.blogspot.com/2008/02/21.html