17/9/07

Ποτέ όμως!

41 σχόλια:

s_pablo είπε...

Απλά κορυφαίο!

Θα σου το κλέψω κάποια στιγμή.

Maria Mikro Analogo είπε...

Η ατάκα της ημέρας! :-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

κάπως έτσι είναι νιέμαν....

Οσο για τους προπαγανδιστες, αστους σημερα να αφουγκραστουν την ήττα τους..

Πολλα φιλια απο μένα

bbchris είπε...

Δεν είναι ακριβώς βλάκες. Είναι κουτοπόνηροι. Πιστεύουν ότι και η δικιά τους ρεμούλα θα περάσει στο ντούκου μ' αυτή την κυβέρνηση.

Niemandsrose είπε...

Την κάρτα αυτή την έχω 2.5 χρόνια στο noticeboard απέναντι από το γραφείο μου. Πάντα ανατρίχιαζα με την ιδέα του πλήθους. Όσο πάει και πιο πολύ.
Μου έχει κοπεί το γέλιο ρε παιδιά. :(

The Torch είπε...

Νομίζω θα θυμίσω το εξώφυλλο του περιοδικού Time όταν επενακλέχθηκε ο Τζορτζ Μπους:
"Πως μπορεί 60.000.000 (είχε βάλει το ακριβές νούμερο των ψήφων του Μπους που όμως δεν το θυμάμαι τώρα) άνθρωποι να είναι τόσο βλάκες;"

Επίσης (άσχετο με τις εκλογές και ελπίζω να μην σε πρίζω κιόλας) αλλά κάποτε υπήρχε ένα ελληνικό τσοντοπεριοδικό. Το έλεγαν "Διάβασέ με"

Niemandsrose είπε...

@The Torch, και μετά; (Μισό βρε το έστειλες το σχόλιο?)

Maria Mikro Analogo είπε...

Μόνο το δικό σου γέλιο νομίζεις ότι κόπηκε;... Που να δεις τι φάτσα έχω από το πρωί!

Vrakas Kostas είπε...

....Εεε..και η τεταρτη θεση..καλη ειναι!!Δεν περιμενα και τιποτα παραπανω!!!;-)

Ανώνυμος είπε...

Τι θα επρεπε να γινει;
Να βγει το κκε ή ο συνασπισμος στην εξουσια;

Ανώνυμος είπε...

Όμως οι πολλοί δεν έχουν γνώση της ηλιθιότητας τους.

Alexandros είπε...

Αρκετά αλαζονικό. Ισχύει βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις. Όχι όμως σε αυτές τις εκλογές. Δύο εκλογικές νίκες δεν μπορούν επιτευχθούν έτσι απλά. Σημαίνουν κάτι. Όχι πάντως την βλακεία της μάζας. Αν η μάζα ψήφιζε διαφορετικά;
Επίσης , εκτός από την συλλογική εγκεφαλική νοημοσήνη (υπάρχει άραγε τέτοιος όρος;) υπάρχει και η συναισθηματική. Ποιος εμπιστεύεται έναν υποτονικό και ανακόλουθο κομματικό ηγέτη για πρωθυπουργό; Προτιμάει κάποιον πιθανώς ανίκανο αλλά με πειθώ.

Niemandsrose είπε...

Δε σημαίνουν τη βλακεία της μάζας. Το να χαρακτηρίζεις κάποιον βλάκα απλά τον απαλλάσσεις από τις ευθύνες του.
Σημαίνουν την καφρίλα του που πανηγυρίζει πάνω σ'αυτά που γράφει ο-kairos.

Alexandros είπε...

Διαφωνώ κάθετα με αυτά που γράφει ο καιρός και του άφησα και σχόλιο. Ο λαικισμός έχει και τα όρια του. Δάση καίγονται και θα καίγονται όσο αυτός ο πλανήτης θα γυρίζει γύρω από τον άξονα του. Κάθε άνθρωπος της εποχής του , θεωρεί το μέλλον του ζοφερό. Η ιστορία 2500 χρόνων έχει δείξει το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να μην είμαστε αισιόδοξοι (και όχι εφυσηχασμένοι) ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Niemandsrose είπε...

Μήπως θα αναστήσει το κόμμα σας και τους 73 νεκρούς από τις φετινές πυρκαγιές;

Για να με πιάσει και μένα μια αισιοδοξία το ρωτάω.

Alexandros είπε...

NIEMANDSROSE δεν ψηφισα ΝΔ ούτε ΛΑΟΣ. Δεν πιστευω να θεωρείς ότι για τον θάνατο των συνανθρώπων μας φταίει η ΝΔ έτσι; Μήπως φταίει και για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και την Ιταλία; Μήπως φταίει για τις πλημμύρες στην Αγγλία; Μήπως φταίει και για την πτώση του αεροπλάνου στην Ταϋλάνδη; Η ΝΔ θα φταίει αν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους (που επέζησαν) στο έλεος του θεού. Όπως έγινε στο παρελθόν με άλλους πληγέντες (π.χ. σεισμοπαθείς Κοζάνης-Γρεβενών). Η ΝΔ θα φταίει αν σε 4 χρόνια δεν αναδιαρθρώσει τις Υπηρεσίες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές. Η ΝΔ θα φταίει αν δεν κάνει προγράμματα ενημέρωσης των νέων παιδιών για οικολογική συνείδηση και όχι οικο-υστερία. Για αυτά θα φταίει.

Vrakas Kostas είπε...

..Μην τρελαθουμε στο τελος!!!
Τι..πραγματα ειναι αυτα που..διαβαζω Alexandros ;Και εισαι και νεος ανθρωπος!!
Η διαφωνια ειναι ακρως επικοδομητικη,τις περισσοτερες φορες...αλλα εσυ,δεν διαφωνεις..απλα με τον Καιρο..τον κατηγορεις και απο πανω για...λαικισμο!!!
ποιος;;ο Καιρος και ..λαικιστης!!
Ειχες την..τυχη να γνωρισεις,πολλους ανθρωπους σαν τον..Καιρο;
ΥΓ!Μαλλον ..προσπαθεις να κανεις γνωστο το..μπλοκακι σου!!!

Niemandsrose είπε...

Πηγαίνεις και κατηγορείς τον Τετράδη για λαϊκισμό και τώρα κάθεσαι μου λες "Μήπως φταίει και για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και την Ιταλία; Μήπως φταίει για τις πλημμύρες στην Αγγλία; Μήπως φταίει και για την πτώση του αεροπλάνου στην Ταϋλάνδη;"
Πώς να σε πάρω σοβαρά μετά;
Δε μπορώ ρε συ alexandros. Συγνώμη κιόλας.

Niemandsrose είπε...

vrakas kostas, σεμνά κι εσύ! :) Κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για groupie του o-kairos! Σαν αυτούς που ήταν στου Δήμου. Ξες εσύ! ;)

Vrakas Kostas είπε...

οχι δεν φταιει η ΝΔ,ουτε το ΠΑΣΟΚ!!..
Η ..Φωτουλα του..Σταθη ..φταιει!!

Vrakas Kostas είπε...

Τριανταφυλλενια μ..με ..αγγυλωσες παλι!..σπερα!

Alexandros είπε...

Χαλαρώστε ρε παιδιά. Μία απόψη εκφράζω. Μην βαράτε. Το ύφος του καιρού δεν με εκφράζει. Είμαι και πολιτικός μηχανικός. Έχω αλλεργία στους οικολόγους. Τι να κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως κάτι. Τον σέβομαι απόλυτα. Δεν βλέπω όμως εσείς να σέβεστε εμένα και αυτό με λυπεί.Ούτε καν στα σοβαρά δεν μπορείτε να με πάρετε και σας διαβεβαιώ ότι είμαι αρκετά σοβαρός άνθρωπος (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που με συναναστρέφονται , έτσι;). Το blog μου δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω γνωστό. Σε λίγο καιρό μπορεί να έχω κάτι πιο εποικοδομητικό να κάνω από το να γράφω στο blog μου. Ειρήνη και ευτυχία , και μην θυμώνετε , η ζωή είναι μικρή.

Alexandros είπε...

Συγγνώμη για την κατάχρηση (τελευταίο σχόλιο, μην σας τα πρήζω κιόλας) αλλά ξαναδιάβασα τα σχόλια και διαπίστωσα ότι η έκφραση : ''Μήπως θα αναστήσει το κόμμα σας και τους 73 νεκρούς από τις φετινές πυρκαγιές;'' ήταν λίγο ατυχής. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλευόμαστε νεκρούς προς δημιουργία εντυπώσεων.Δεν συμφωνείς NIEMANDSROSE;

Niemandsrose είπε...

Γιατί ρε alexandros ήταν ατυχής; Δε χάθηκαν τόσες ζωές άδικα; Σε ποια άλλη Ουγκάντα γίνονται αυτά;

industrialdaisies είπε...

Χμμμ... Ωραία λοιπόν...

Στην ψυχολογία του όχλου πρόσθεσε και τον καλά στεριωμένο χουλιγκάνικο τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων από τους Έλληνες κι έχεις επαληθεύσει πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα.

Alexandros είπε...

Ρε συ NIEMANDSROSE , όλους μας θλίβει αυτό που έγινε. Δεν χρειάζεται πλειοδοσία ευαισθησίας. Θεωρείς την Αμερική (τυφώνας Κατρίνα) Ουγκάντα; Δυστυχώς αυτά γίνονται και σε άλλες πιο προηγμένες χώρες. Αυτό δεν μας απαλάσσει των ευθυνών μας. Η χώρα μας πάσχει από διοικητική οργάνωση. Δουλεύω σε δημόσια υπηρεσία που έχει σχέση και με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (σεισμών) και ξέρω. Το σχέδιο Ξενοκράτης είναι για τα θηρία.

Ανώνυμος είπε...

ανοητο δεν ειναι επισης να αποκαλουμε ''δεξια'' την κυβερνηση εν ετει 2007 με τετοιο απαξιωτικο τροπο σαν να ειμαστε στο 1967; βεβαια αν κυβερνηση ηταν το κκε κανεις δεν θα αναφεροταν στην αριστερα του σταλιν. μηπως πρεπει να αναθεωρησουμε τους ορους ''αριστερα''-δεξια'' ;

s_pablo είπε...

Αλέξανδρε με απογοητεύεις. Είσαι έξυπνος άνθρωπος και ξέρεις κι από φωτιές (στη Σάμο δεν μένεις?).

Αν η ΝΔ δεν είχε μειώσει σε λιγότερο από 1/3 τα κονδύλια δασοπροστασίας μέσα σε μια τετραετία θα μπορούσα να τους δώσω έστω τα εύσημα της προσπάθειας.

Φυσικά και δεν έκαψαν αυτοί 73 ανθρώπους, αλλά είναι οι ηθικοί αυτουργοί (βάλε και το άρθρο 24 στην εξίσωση).

Άσε που ακόμα και σήμερα μια συγγνώμη από τις οικογένειες των νεκρών δεν έχουν ζητήσει. Φταίνε βλέπεις οι άλλοι...

Υ.Γ. Δεν ήξερα ότι ο Καιρός είχε μπλογκ. Τι φοβερό χιούμορ που έχει!!!

Alexandros είπε...

@ s_pablo

Δεν διαφωνώ ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση πάντως ότι είναι κομματικό το ζήτημα. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει και το εκλογικό αποτέλεσμα. Εκτός αν θεωρούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα όταν δεν συμφωνεί με τις προτιμήσεις μας είναι παράλογο , ύποπτο , προϊον ψυχολογίας της μάζας κ.ο.κ.
Ο Τετράδης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος , πραγματικά θαυμάζω το πάθος για τα πιστεύω του, αλλά το μελιστάλακτο ύφος του, εμένα δεν με αγγίζει. Είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος. Η κινδυνολογία δεν μου αρέσει.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Eμ, στα λεγα εγώ. Φαγώθηκες να ρίξουμε λευκό και μου έλεγες για ελάφια και πρόβατα …

Niemandsrose είπε...

@the Maasai,είσαι εσύ ένας παραχαράκτης λόγων! Πότε είπα για λευκό; ;b Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;

Argirisp είπε...

παιδια ψυχραιμια.... την ιδια αποψη με τον alexandros εχουν παρα πολλοι και δεν σας κρυβω οτι την ιδια ακριβως εχω και εγω. Φυσικα δεν φταιει η κυβερνηση οπως δεν θα εφταιγε καμια κυβερνηση. Οσο αφορα τις μαζες ποτε μην τις υποτιματε γιατι οι μαζες πολλες φορες εχουν αλλαξει την ιστορία. αν η μαζα φερεται βλακωδως θα το κρινει η ιστορία και οχι το εκλογικο αποτελεσμα

The Torch είπε...

Αν εννοείς ότι έβαλα μισό το "Διάβασέ με" δεν είναι μισό. Είναι απλά διάβασέ με. Γράφω κάτι με δική σου αφορμή. Αυτό είναι όλο. Τώρα πια είναι το τρίτο post.

The Torch είπε...

Αν δεν βαριέσαι βέβαια

Niemandsrose είπε...

@s_pablo, κλεμμένη την έχω κι εγώ.

@Μαρία, μπα, έχουν υπάρξει πολύ καλύτερες από τα αγγλαουρίστικα κλισεδάκια!

@_st_,ποιους από όλους; Για δώσε ένα hint.

@chris, συμφωνώ. Και ακόμα χειρότερα δλδ αλλά ας είναι.

@The Torch, όσο πιο πολλοί τόσο πιο χαζοί.

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, δεν την πήρα εργολαβία τη στεναχώρια! Έχει για όλους! :)

@vrakas kostas, αναλόγως τι περίμενε ο καθένας.

@anisixos, την κολοκυθιά θα παίξουμε;

@ανώνυμος, η αυτογνωσία είναι για τους λίγους;

@industrialdaisies, πακέτο πάνε αυτά. Δίκιο έχεις.

@nag, και πώς να την αποκαλούμε; Είναι διεθνής όρος και δόκιμος. Αν τον σπίλωσε με τη δράση της (βλ. ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά), πρόβλημά της.

Niemandsrose είπε...

@argirisp, Σίγουρα έχουν πολλοί τις ίδιες απόψεις αλλιώς δε θα έπιανε 3εκ ψήφους. Αλλά το πλήθος που επικαλείσαι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνει αυτό που λέει η φωτό του post.

@The Torch, το διάβασα! ;)

s_pablo είπε...

@argirisp & alexandros

Ρε παιδιά, σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε. Αν αρχίσουμε να λέμε δεν φταίει κανείς θα μας πηδάνε μια ζωή.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Αυτή τη φορά ήταν στη ΝΔ. Εν μέρει αποδώθηκαν. Περίπου 4 μονάδες έπεσαν και αν δεν υπήρχε η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ θα μιλάγαμε για ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Απλώς πιστεύω (και το εννοώ) ότι και τα δυο κόμματα μαζί (άσχετα με τις προτιμήσεις μου) θα έπρεπε να είχαν πάρει ένα γεμάτο 70αρι για να καταλάβαιναν τι έγινε.

Τώρα οι ΝΔούδες καμαρώνουν και περιφέρουν τη χυδαιότητα τους από κανάλι σε κανάλι.

Αν εσάς σας ικανοποιεί αυτή η πραγματικότητα που ζούμε, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Eκνευρισμένος ήμουν Niemands Rose, γιατί η καρδιά τρέχει πιο μπροστά από το μυαλό. Tελικά αυτό που συνέβη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Αυτό που μετράει είναι αν θα μείνουμε θεατές ή θα μπούμε στο παιχνίδι.

Niemandsrose είπε...

@the masaai, το ξέρω μάνα μ' πως ήσουν εκνευρισμένος. Τι εκνευρισμένος, Τούρκος -που θα έλεγε ο μη ρατσιστής λαός μας. :)
Τώρα που χτυπήθηκε ο δικομματισμός στα αχαμνά να πούμε και κανένα άλλο τραγουδάκι; ;)

παράλληλος είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!

Ο (πάντα) «καθυστερημένος» Παράλληλος δηλώνει ότι το πόστ με ανάλογο θέμα που ανάρτησε την επομένη ήταν συμπτωση και είχε συνταχθεί στις αρχές του μήνα.

Βέβαια, το θέμα παίζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή…
Ειδικά μετά από καίρια γεγονότα…