19/3/08

πλαστικά

Μια σφίγγα, ή μπορεί και μέλισσα, μπαίνει στην τουαλέτα του νοικιασμένου παλιού μας σπιτιού στο κεντρικό Λονδίνο. Τα παράθυρα κλειστά. Μπαίνει από την πόρτα. Η πόρτα ανοιχτή γιατί καθαρίζω. Πηγαίνει ζαλισμένη σε μια μικροσκοπική γλάστρα με πλαστικές κίτρινες τουλίπες και χορταράκι πλαστικό. Το γλαστράκι το έχω κλεμμένο από ένα εστιατόριο βραζιλιάνικο στο Άμστερνταμ. Κλέβω μικροπράγματα, στιγμές και καμιά φορά συναισθήματα. Ντροπή μου. Όχι που τα κλέβω αλλά που τα βαριέμαι και τα πετάω. Η σφίγγα πέταξε και ήρθε να πεθάνει στο κλεμμένο πλαστικό γλαστράκι με τις κίτρινες τουλίπες. Την παρατηρώ. Δε πετάει, σέρνει τα ποδάρια της. Άδικο. Με τα κίτρινα πλαστικά γάντια, παίρνω τη γλάστρα στα χέρια μου, χειρουργώ την κάθαρση. Η σφίγγα θα ζήσει για καινούργια αινίγματα, όπως την μέλιτταν ορώμεν εφ' έκαστα μεν τα βλαστήματα καθιζόμενη και αφ' εκάστου τα βέλτιστα λαμβάνουσα. Καλά τα λέω; Εννοώ, θα ζήσει; Τι με νοιάζει αν ζήσει. Να πεθάνει σε πλαστική γλάστρα δεν ήθελα. Την γκρέμισα από το ανοιχτό παράθυρο του κάτω δωματίου. Και πέταξε! Addio θα πει στο Θεό. Στον Πλάστη σου. Και πες του πνιγήκαμε στα πλαστικά.

23 σχόλια:

tovenito είπε...

κλέφτρα συναισθημάτων; ΜΕ αρέσεις!

Jimmy Rose είπε...

πόσο πιο όμορφο θα ήταν το θέαμα εάν αντί για πλαστικές οι τουλίπες ήταν αληθινές?
Είμαι σίγουρος ότι, στην περίπτωση αυτή, θα την άφηνες την σφίγγα/μέλισσα να ξαποστάσει στο λουλούδι, συμπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την εικόνα...
Και τότε, θα κλέβαμε όλοι την στιγμή αυτή για να την κρατήσουμε στην ψυχή μας.
Καλημέρα.

Βάσκες είπε...

Έτσι πως πας, σε βλέπω να κλέβεις πλαστικές σφήκες για να βάζεις στα πλαστικά γλαστράκια με τα πλαστικά λουλούδια.

Θα τις τοποθετείς με τα πλαστικά γαντάκια. Με άλλο ζευγάρι, θα πλένεις τα πλαστικά σερβίτσια για να φας τα πλαστικά φαγητά σου.

Καλούς, πλαστικούς μας έρωτες. (Λένε πως οι πλαστικοί έρωτες δεν χαλάνε ποτέ).

adaeus είπε...

...Μα στη χώρα της τουλίπας πήγες κι βούτηξες πλαστική???? και κάνεις και δουλειές στην κατάστασή σου??? θα σε μαλώσω μου φαίνεται!!!!

Niemandsrose είπε...

@tovene592, "αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου" ;)

@jimmy rose, αν ο Πλάστης δεν μας έκανε κατ' εικόνα και ομοίωσή Του, δε θα είχαμε γεμίσει πλαστικά ομοιώματα. Είμαστε το Μαντάμ Τισσώ με δορυφόρο τη Σελήνη.

@Βάσκες , θα σου μηδενίσω το γραπτό. Είσαι ντιπ καταντίπ εκτός θέματος! :))
(Μα πότε θα γεννήσετε;)

@adaeus , άμα έκλεβα ρήαλ τουλίπα πώς θα ερχόταν μετά η μέλισσα να κάνει πως πεθαίνει να συγκινηθώ να γράψω ποστ μετά από 2 χρόνια από το συμβάν. Ε; Πώς; :)

tzonakos είπε...

Δεν θα έγραφα το ίδιο για την κατσαρίδα στο μπαλκόνι που συνάντησε την παντόφλα μου απότομα. Εγινε λιώμα. Αμα ηταν σφήκα απλά θα την έδιωχνα.

geokalp είπε...

όντως άσχημο που βαριέσαι και πετάς ότι "κλέβεις"...
εγώ ποτέ, ίσως γιατί το σκέφτομαι δύο φορές πριν το κάνω!

Maria Mikro Analogo είπε...

Ε όχι να πεθάνει και σε πλαστική γλάστρα!!! Καλά έκανες. Σωστό και το μήνυμα. Πολύ πλαστικό ρε παιδί μου γύρω γύρω...
Φιλιά :)

Ο άλλος είπε...

Ποιό πλαστική από την πλαστική γλάστρα, είναι η αντίληψη που θεωρεί τις σφίγγες, τις αράχνες, τα ποντίκια, κακό πράγμα.Έχω βαρεθεί να ακούω κυρίες των Αθηνών, να θεωρούν ζωή, τον τσιμεντένιο μικρόκοσμο με τα πλαστικά πράγματα που τους περιβάλει. Τώρα πλέον και με πλαστικές γυναικες.
Φοβάμαι τους πλαστικούς ανθρώπους , με τις πλαστικές αντιλήψεις. Λιώνουν εύκολα και όταν καίγονται βρωμάνε

παράλληλος είπε...

Ήταν μήπως η σφήκα (και όχι σφίγγα) αυτή που σε τσίμπησε και πρήστηκε η κοιλίτσα σου;

Niemandsrose είπε...

@tzonakos , φαντάζεσαι όμως η κατσαρίδα να ερχόταν να ψοφήσει πάνω σε ένα πλαστικό σκατό; Δε θα ήταν θλιβερό; :(

@geokalp , πιο άσχημο ακόμα είναι να κατακρίνω τους άλλους ενώ κάνουν αυτοκριτική.

@Μαρία , ο Πλάστης φταίει. Την έχω βρει την Απάντηση. :)) Φιλιά!

@ο αλλος , σωστό αυτό που λες. Είναι παράλληλο με το επιχείρημα "είναι ηθική υποχρέωση να κάνουμε στείρωση σε σκυλιά/γατιά" ενώ ο άνθρωπος να εξακολουθεί να αυξάνεται και να πληθύνεται έχοντας ρημάξει τον πλανήτη. Δυο μέτρα, δυο σταθμά.

@παράλληλος , και φαντάζεσαι να γεννήσω την Κυψέλη και τα Μελίσσια μαζί; :) (Τι διαφορά έχει η σφήκα από τη σφίγγα, ποιητά μου; )

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

και η πέτρα του δρόμου είναι πιο αξιοπρεπείς τρόπος για να πεθάνει μια σφίγγα από το πλαστικό Made in china...

Βάσκες είπε...

Θα κάνω αίτηση για αναβαθμολόγηση.

ο αλλος με παρόμοιο γραπτό πήρε βαθμό.

:) Οσονούπω

Ο άλλος είπε...

Αγαπητή μου, επανέρχομαι, για να υποβάλω τα σέβη μου για την αντιπαράθεσή σου με τον Old Boy.
Σαφής, ακριβής και γιατί όχι αιματοβαμένη. Με ενοχλεί η κριτική που γίνεται προς πάσα κατεύθυνση, με το άλλοθι πως "εγώ πρώτος αποκαθηλώνω τον εαυτό μου". Και; Πυροβολείς μία εσένα για να έχεις το δικαίωμα να πυροβολείς γενικώς; Μ άρεσες

apologia pro sua vita είπε...

Κατ΄αρχάς απολογούμαι που παίρνω το θάρρος να σου γράψω πολλά, σε άσχετο ποστ για άσχετο θέμα. Μόλις σε ανακάλυψα. Θα σου άφηνα σχόλιο αλλά το θέμα μου είναι άσχετο και κάπως πιο προσωπικό. Είμαι πρόσφατη στην μπλογκόσφαιρα. Έφτιαξα ένα μπλογκ στο μπλόγκσποτ. Υποσχέθηκα να βάλω τον κώλο μου κάτω και να γράφω, γιατί η βαρεμάρα μου ήταν μέγα πρόβλημα. Τα καταφερα σαν τους ανώνυμους αλκοολικούς. Μετά που τα κείμενα άρχισαν να γίνονται αξιοπρεπή, άρχισε να με πιάνει μοναξιά με τους δέκα φίλους που με διαβάζαν όποτε το θυμόντουσαν. Για λόγους ματαιοδοξίας προφανώς, άρχισα να ποστάρω τα κείμενά μου στη Lifo, και να γράφω καινούργια. Έπεσα σε μια εποχή με τρομερούς σαχλαμαροκαυγάδες για εσωτερική κατανάλωση.Δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία, αλλά προσπάθησα να καταλάβω το ιστορικό. Γιατί τίποτα δεν γεννιέται από το τίποτα. Και να που έπεσα πάνω στην δική σου περίπτωση. Και τώρα? Τί θα κάνω ρόδο μου? Με αριστερό μπαμπά των 3 και 60 (όχι μαιμού με βίλα)? Το πρόβλημα μου είναι ηθικής τάξης. Δεν πίστεψα ποτέ ότι το εν λόγω περιοδικό και ο συντάκτης του είναι οσίες παρθένες. Άλλωστε είχα σταματήσει να τον διαβάζω για χρόνια όταν μπλέχτηκε με τους Κωστοπουλαίους, και τα λάιφ στάιλ περιοδικά. Τώρα?

Vrakas Kostas είπε...

Ροδουλα μου,αμα εσυ δεν ξεχωρισες αν ειναι σφηκα η; μελισσα,πως ηθελες να ξεχωρησει κι αυτη,αν ηταν πλαστικα η; οχι!
Σημερα αγκαθακι,αυριο φυλλα κι!

mamma είπε...

Ακόμα με τη σφίγγα ασχολείσαι ενδιαφέρουσα;

Αυτό με την κλεψιά κάτι δείχνει. Εγώ το έχω εξειδικεύσει στην κλοπή προσωπικών ιστοριών... Και όσο περνάνε τα χρόνια,τόσο εθίζομαι, τόσο κλέβω.

Ανώνυμος είπε...

πρόσεχε γιατί παρέχεις γύρη στον κηφήνα. μπα, ούτε καν κηφήνας... κατσαρίδα

Griz είπε...

Free Willy! και στην περίπτωσή σου ..
Free Σφίγγα!!!

ρΟ είπε...

ψυχούλα!(η σφίγγα)
ψυχούλες(εσύ)

;)

μαγική στιγμή ε?:)))

Maria Mikro Analogo είπε...

Που 'σαι, Καπετάνισσα, σβήσε καλό μου τα σχόλια του Μπαρμπα Μισελέν μην κολλήσουμε κανένα ιό βολτάροντας στα μέρη του.
Και στείλε κανένα γράμμα, καμιά γραφή. Άντε, αναστήσαμε λέμε!
Φιλάκια :D

Ανώνυμος είπε...

και εγώ έχω μια αντίστοιχη μανία... ότι ζωντανό βρεθεί σπίτι μου... ανοίγω τα παράθυρα να βγεί έξω :-p

Ανώνυμος είπε...

Breklyapparty [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-bactrim-without-no-prescription-online]Buy Bactrim without no prescription online[/url] [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-differin-no-prescription-online]Buy Differin no prescription online[/url]