1/6/08

prolipsis.gr

Η πρόληψη σε θέματα υγείας είναι η σπεσιαλιτέ μας ως λαός. Γνωρίζουμε για παράδειγμα πως κάθε καλοκαίρι τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται. Γι' αυτό Μάη μήνα, πριν ακόμα πιάσουν οι ζέστες, περνάμε όλοι τα αυτοκίνητά μας από έλεγχο.

Δεν πά' να κάνει και καύσωνα; Δεν πα' να πηγαίνουμε σε γάμο με καλοσιδερωμένη πουκαμισιά; Δε πα' να καίγεται ο κώλος μας να προλάβουμε τη ματσάρα στο Euro; Εμείς τη ζώνη ασφαλείας θα τη φορέσουμε με το που θα καθίσουμε τον φλεγόμενο κώλο μας στο κάθισμα του ενδελεχώς ελεγμένου οχήματος.

Το ίδιο ισχύει και με τα κράνη. Το κράνος το βγάζουμε μόνο όταν πάμε για ύπνο. Τόσο συνήθεια μας έχει γίνει. Αφού οι δυτικοευρωπαίοι μας κοροϊδεύουν πως φορέσαμε πάλι τις περικεφαλαίες. Οι δε Σκοπιανοί από τη ζήλια τους φοράνε τα κράνη και στον ύπνο για να το παίξουν πιο αρχαίοι.

Τα καλοκαίρια οι κάβες κλείνουν και οι ιδιοκτήτες τους κατεβαίνουν στην Κλαυθμώνος και κλαίνε όπως παλιά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αφού δε μας κάνει καρδιά να το ακουμπήσουμε στα χείλη μας το ρημάδι το αλκοόλ γιατί μπορεί να τύχει να οδηγήσουμε. Και δώσ' του κλάμα οι καβαστηματάρχες.

Αλλά επειδή καμιά φορά έρχονται τίποτα χαζοβιόληδες τουρίστες και φουντάρουνε τα Fiat Panda σε κανένα σπάνιο χαντάκι, πάμε μία φορά το μήνα οπωσδήποτε και δίνουμε αίμα προληπτικά. Δε μας το ζητάει κανένας να πάμε. Εθελοντικά το κάνουμε. Κι αν ετσιθελικά κανένας προϊστάμενος κάνει να μας χαρίσει καμιά άδεια, η κανένας διοικητής να μας δώσει καμιά τιμητική του λέμε "Ρε άντε παγαινε από δω! Για τι με πέρασες; Για κανένα εκμεταλλευτή; "Ωστόσο, οι τράπεζες αίματος έχουνε τιγκάρει και καταθέτουμε τώρα και στις Ελβετικές τράπεζες που πάντα έχουνε χώρο για το περίσσευμα. Ό,τι αίμα τραβάει η όρεξή σου έχουμε. Και ποσότητες, ε; Όχι αστεία. Στις δύο φιάλες σου δίνουμε και μια δώρο για το σπίτι. Άμα έρθει κανείς συγγενής από τα Καρπάθια Όρη να βγάλεις να τον τρατάρεις.

Για να μη συμβεί τίποτα, καλού κακού, εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα όπως "χτύπα ξύλο", "δάγκωσε τη γλώσσα σου", "φτύσ' τον κόρφο σου", "κούνα από τη θέση σου" κ.α. Kάνουμε το σταυρό μας τακτικά, φοράμε φυλαχτά, τα μπρελόκ μας έχουν απαραιτήτως θαλασσιές χαντρουλες, ματάκια, σκόρδα αλαβάστρινα, μπορεί και κανένα ρόδι που βοηθάει κι αυτό όσο να 'ναι. Γι' αυτό έχουμε και το χαμηλότερο ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη. Γενικά ο κόσμος όλος έχει να το λέει πως είμαστε πολύ της πρόληψης. Προληπτικοί που λένε.

13 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Φοβερα καυστικο κειμενο!
Μαλλον θα επρεπε το αρμοδιο υπουργειο,να το τυπωσει και αναρτησει δεξια κι αριστερα απο την εθνικη οδο!
Δεν μου λες κοριτσι μου;Εχεις εσυ το θαρρος να κυκλοφορησεις στην Αθηνα πανω σε μηχανη με κρανος και δερματινα προστατευτικα ρουχα,χωρις να φοβασαι οτι θα σε περασουν για τρομοκρατη μεταμφιεσμενο;
Φιλουμπες!

Ανώνυμος είπε...

ξέχασες να πεις για το αντηλιακό που αρχίζουμε να φοράμε από τις αλκυονίδες μέρες :-p

Sissi Soko είπε...

Για σου Ρόδε! Έχεις μία πρόσκληση σε μένα.

νατασσΆκι είπε...

μα ναι!
Ακριβώς έτσι είναι
(ένας άλλος λαός, ίσως...)


Φιλιά μικρή μου
(x2)

Καλό μήνα ! :))

Jimmy Rose είπε...

Είσαι απίστευτη. Μου έλειψε αυτού του είδους το χιούμορ σου.
Καλό βράδυ και να προσέχεις... τον εαυτό σου και το φασολάκι (που φαντάζομαι πια έχει γίνει καρπουζάκι).

neropistolero είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι.
Πρέπει λίγο να χαλαρώσουμε ως λαός και να μην τα κάνουμε όλα by the book.
Να το ρίξουμε και λίγο έξω βρε αδερφέ!
Όλο σπίτι-δουλειά-σπίτι-αιμοδοσία-σπίτι είμαστε. Ας πάμε και σε κανένα σκυλάδικο στην παραλιακή μία στο τόσο, δεν έγινε και τίποτα.

Niemandsrose είπε...

@vrakas kostas , να το τυπώσει το Μεταφορών και να το σκορπάω εν είδει προκήρυξης στους δρόμους ντυμένη με κράνος και δερμάτινα στη μηχανή. Τρομοκράτης με αίτημα την αγωγή υγεάς δηλαδή. :)

@xamogelo, είπα να πάρω ένα παράδειγμα και να κολλάει μάλιστα με την κίνηση (ω! τι πρωτότυπο) της μπλογκοσφαιρας για αιμοδοσία στη μνήμη της Αμαλίας.

@πανόπτης, γεια σου κι εσένα. Ευχαριστώ αλλά ντεν παίζω μπλογκοπαίχνιδα καρντιά μου.

@νατασσάκι, καλό μήνα και σε εσάς! :)

@Jimmy Rose, εμένα να δεις πώς μου' λειψε...Να είσαι καλά γλυκέ μου. Φιλιά από την καρπούζα και το καρπουζάκι!


@neropistolero, έγραψες! :))

geokalp είπε...

τέτοια οργάνωση...
θα έρθουν οι γερμανοί και θα τα ..χαλάσουν όλα...
;)

Niemandsrose είπε...

@geokalp,αυτό φοβάται κι ο λαός και διαμαρτύρεται! :)

aa-duck είπε...

Καλημέρα μαμα του μπι :D

Σαν να μην έχεις φύγει μια μέρα από εδώ, όλα έτσι συνεχίζουν να είναι!

Οι τράπεζες με αίμα έχουν χτυπήσει ταβάνι, τώρα γεμίζουμε αυτές με το σπέρμα με τη γνωστή διαδικασία.

Αυτοί οι καβαστηματάρχες θα με κάνουν να γελάω για καιρό ακόμη - χα χα

:D

Niemandsrose είπε...

@aa-duck, σι άρεζε; Πολύ χαίρομαι! Εμένα το καλύτερό μου ήταν αυτό με τους Σκοπιανούς και τα κράνη. ;)
Μαμά κου- μπι. :)

NdN είπε...

Απολαυστικότατη η γραφή σου όπως πάντα!

Δεν υπάρχει λόγος να πω κάτι άλλο μιας και το σχόλιο του neropistolero είναι αξεπέραστο!.

Niemandsrose είπε...

@NdN, o neropistolero το πηγε ενα βημα παραπερα παντως! Του αξιζουν τα ευσημα. :)