4/8/08

"....πώς ξεφεύγει κανείς από την παρατεταμένη κόλαση των μαλακισμένων νεομικροαστών..."- Άρης Μαραγκόπουλος

"Κοίτα, κοίτα τώρα αυτούς εκεί πέρα, πώς ορμάνε ν' αρπάξουν την καρέκλα μην τυχόν και πάει και κάτσει κάποιος άλλος. Καθίκια. Κοίτα τους πώς απλώνονται σε διπλάσιες καρέκλες απ΄ όσες τους αναλογούν, πως καταπατάνε τον κοινό χώρο. Δεν υπάρχει κοινός χώρος γι' αυτούς, κανείς δε τους έμαθε για τον κοινό χώρο των πολιτών, ξέρουν μόνο να αρπάζουν, να κλέβουν, να κάνουν μικροκομπίνες. Κοίτα τις χρυσές τους αλυσιδίτσες, κοίτα τα παραφουσκωμένα τους παιδάκια, τις υστερικές γυναίκες τους, τις μανταμίτσες τις κόρες τους, και, πες μου ειλικρινά, πώς ξεφεύγει κανείς από την παρατεταμένη κόλαση των μαλακισμένων νεομικροαστών που βιάζονται να χτίσουν το διαμερισματάκι τους και να πούνε (σα φυλακισμένοι που μόλις γλίτωσαν τη θανατική ποινή) "θέε μου, πόσο καλά βολεύτηκα εδώ!"


Άρης Μαραγκόπουλος, Η μανία με την Άνοιξη, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

11 σχόλια:

VAD είπε...

Το χειρότερο ,νομίζουν πως είναι βολεμένοι,μοντέρνα εκδοση των λούμπεν προλετάριων!

Ανώνυμος είπε...

vad εγραψες :-p έχεις δίκιο 100% πρόσφατα μιλούσα με έναν συμφοιτητή μου που δουλεύει όλη μέρα... και παίρνει 1000 ευρώ συνολικά (κάνει και κάμποσες ώρες μαθήματα) και προσπαθούσε να αποφύγει να χαρακτηριστεί γενιά των 700 ευρώ....

Niemandsrose είπε...

@vad, μα προλετάριος χωρίς κοινωνική συνείδηση είναι σα φυτό χωρίς χώμα. Δλδ σκέτο φυτό... Ή όχι;

@χαμόγελο, μα όχι απλά δεν αποφεύγεις τον όρο γενιά των 700 ευρώ κάνοντας τρεις δουλειές αλλά τον επιβεβαιώνεις. Είναι σα να σε λένε δούλο γιατί σε έχει με αλυσίδες ένα εκμεταλλευτής και συ πας και δουλεύεις σε τρεις εκμεταλλευτές για αν αποδείξεις πως δεν είσαι δούλος. Οξύμωρο δεν είναι;

VAD είπε...

xamogelo και Niemandrose, χαίρομαι που δεν αποδέχεστε τον όρο΄΄γενιά των 700€΄΄για τη γενιά σας,τόσα και τόσα παιδιά της γενιάς σας δε βρίσκουν δουλειά ούτε με 300€!Τι να λέμε τώρα...

χ.ζ. είπε...

Πώς να ξεφύγεις...είναι σε κάθε γωνιά. Τους βλέπεις παντού...
Έχουν και τζιπάκι τα βόδια.

Διάβασα μια συνέντευξη του Μπάροουζ που έλεγε "δε σκέφτηκα ποτέ ν' αυτοκτονήσω. Προτιμώ να συντάξω μια λίστα με άτομα για σκότωμα..."

Niemandsrose είπε...

@Vad, λάθος κατάλαβες πως δεν αποδέχομαι τον όρο για τη γενιά "μου". Τον αποδέχομαι και μάλιστα και με μείωση προς τα κάτω. "Γενιά των 700 ευρώ και βγάλε".

@Χ.Ζ., στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει απολαυστικότατο επεισόδιο με οδηγό τζιπ. Αν το διαβάσεις θα με θυμηθείς. ;)
Όσο για τον Μπάροουζ, Μπάροουζ ήταν αυτός...

kioy είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι ο Έλληνας και φοβάμαι πως έτσι θα είναι για πολύ καιρό...Η αιτία , αυτό που λες έλειψη κοινωνικής συνείδησης. Κλεισμένος με στην γυάλινη σφαίρα του, να αναπαραγει, να αναμασά και εγκαθιδρύει από μόνος του ένα κοινωνικό καθεστώς μιζέριας και μη ανθρωπιστικών αξιών. Και περήφανος παινεύεται πως προσαρμόστηκε, και πως πέτυχε! Πάντα στον ισχύον μπουρδελόκοσμο(που όχι μόνο αναγνωρίζει αλλά έχει κάνει και Θεό του), και δεν κάνει τίποτα να αλλάξει...

Σαν όλους αυτούς που παραπονιούνται για τα φακελάκια(μέγιστη ελληνική ξεφτίλα) αλλά κρατάνε 300ευρή ταρίφα μόλις μπαίνουν στο νοσοκομείο, όπως ακριβώς κρατούν το εισιτήριο όταν μπαίνουν σε λεωφορείο! Δηλαδή έλεος!

lakis είπε...

Εξαιρετικό απόσπασμα για τη σύγχρονη σκλαβιά που κάποιοι βλέπουν σα δικαίωση.

NdN είπε...

Ασε τα παιδιά να «βολευτούνε». Μήπως θεωρείς ότι μπορούν να καταφέρουν και κάτι περισσότερο στη ζωή τους; Ασε που χωρίς αυτούς η ζωή μας θα ήταν βαρετή. Ειδικά όταν προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι μεγάλοι και τρανοί και ότι έχουν καταφέρει πολλά στη ζωή τους είναι πολύ διασκεδαστικό!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά. Αυτών που προσπαθούνε και δεν κοκορεύονται και που τις περισσότερες φορές βγάζουν λιγότερα, αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπείς.

Niemandsrose είπε...

@kioy, ωραια τα λες! :)

@Λάκης Φουρουκλάς, συμφωνουμε.

@NdN, ετσι που το λες ειναι σαν "πας βολεμενος δεδικαιωται". Μακαριοι anyway. ;)

Βάσκες είπε...

Δεν μπορώ να πω τίποτε. Υποκλίνομαι.

Α! σου έκανα και μια (όχι και τόσο καλά) συγκεκαλυμένη αφιέρωση στο τελευταίο μου ποστ. Έτσι.