27/11/08

μικροαστίλας το ανάγνωσμα

Φοβόμουν πως αν ποτέ παντρευόμουν και έκανα παιδί θα γινόμουν μικροαστή, θα άρχιζα να ενδιαφέρομαι για τα σερβίτσια, τα κουρτινόξυλα, τα πηρουνοκούταλα, τις ντιβανοκασέλες ξέρω 'γω, θα μύριζε το σπίτι μου άζαξ και τηγανητές πατάτες, θα μου κοβόταν το φλερτ, ο εξυπνακισμός και η καλλιτεχνική βωμολοχία, δε θα είχα χρόνο να ξαναδώ ταινία και να ξαναδιάβασω λογοτεχνία και εφημερίδες, θα σιδέρωνα τα ρούχα μέσα έξω, θα μάθαινα σε τι διάολο χρησιμεύει το μπαιν μαρί με τ' όνομα και άλλα.

Η αλήθεια είναι πως παντρεύτηκα και έκανα παιδί και μικροαστή θα γίνω μόνο άμα πέσω κάτω ξερή και με πετάξουν στον ωκεανό και με φάει ο ξιφίας και τον πουλήσουν οι ψαράδες του Ατλαντικού στο SPAR και τον καταψύξουν και τον πουλήσουν στου Βερόπουλου και τον αγοράσει η μικροαστή και τον μαγειρέψει και τον καταβροχθίσει και περάσει στο αίμα της η ουσία μου, τότε μόνο θα πω πως έγινα μια πετί μπουρζουά. Πετί μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη πεις.

Η αλήθεια είναι πως η μικροαστίλα, όπως η ηλιθιότητα, οι Θεοί και οι τράπεζες μπορούν να σου την πέσουν απ΄ το πουθενά, είναι πανταχού παρούσες και παντοδύναμες. Γι΄αυτό κι εγώ βρίσκομαι σε επαγρύπνηση, έχω το νου μου, φυλάω καραούλι, φυλάω και τα νώτα μου, έχω και survival kit άμα νιώσω πως αυτό ήτανε, μπόχισα κι εγώ, λέω τον άντρα μου σύζυγο χωρίς να γελάω, κάνω τραπέζι στα αφεντικά μου, δε βρίζω, δε βλέπω τα ταμπού του κόσμου, έχω κι εγώ καμιά δεκαριά δικά μου, ιδιόκτητα ταμπού με πατέντα, δεν πονοκεφαλιάζω με τις γυναικείες συζητήσεις, δε φρικάρω πια με ό,τι είναι δυο μέτρα μακριά απ' τον κώλο μου, δε με νοιάζει ο κόσμος όλος να χαθεί αρκεί εγώ και η οικογένειά μου να είμαστε καλά. Γιατί άμα γίνω έτσι, καλύτερα να με φάει ο σκόρος. Πού να τρέχεις τώρα ως τον Ατλαντικό...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός του ότι θα σε φάει ο σκόρος, θα σε έχουμε φάει εμείς πρώτα! Μην ανησυχείς καθόλου, σ' αυτή τη λούμπα πέφτουν μόνο όσοι δεν ενδιαφέρονται γενικότερα. Κι εσύ ενδιαφέρεσαι... για όλα!
Φιλιά

Υ.Γ. Μετακόμισα!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δηλαδή θες να με κάνεις να μην ξαναφάω ξιφία που μ' αρέσει;;;

varometro

Niemandsrose είπε...

@mikroanalogo , ε, όχι και για όλα. Πιχί δεν ενδιαφέρομαι να μάθω τι είν' το μπαιν-μαρί. Θα ζήσω με όσα ξέρω. :)

@Βαρόμετρο, είσαι συ μικροαστή; Τι σκιάζεσαι;

Stefanos είπε...

Τέτοια πεθερά θέλω!
Αλλά που να περιμένω 18 χρόνια τώρα να μεγαλώσει η μικρή..
γμτ.. γκαντεμιά!

Nomad είπε...

Γειά σου βρε έξαλλο νιάτο.

:Ρ +:)

Spy είπε...

Δηλαδή ο σκώρος αποκλείεται να κάνει όλο αυτό ταξίδι;

(ε, εντάξει, όχι το ίδιο ακριβώς, αλλά καταλαβαίνετε, ε;)

mamma είπε...

Εσύ μικροαστή; να το δω αυτό κι ας πεθάνω.
Πάντως μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου,
σύζυγος δεν είμαι, μόνο σπιτωμένη και ερωμένη.
παιδί δεν έχω.
αλλά έχω να καταθέσω πως η μικροαστίλα σου την έχει στημένη και σε πλησιάζει από πίσω και στη φέρνει κατακέφαλα και δεν το καταλαβαίνεις καν!

Πάντως, εγώ θα ανησυχήσω αν αρχίσω να απολαμβάνω τα ψώνια στο ΙΚΕΑ. Προς το απρόν, όποτε χρειαστεί να πάω βρίζω πριν, κατά τη διάρκεια και δυο ώρες μετά... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, οπότε έσο έτοιμη! Και το όπλο παρά πόδα! :)

Δήμητρα είπε...

Μπα,χλωμό...άλλωστε αφού δεν πέσαμε στην λούμπα μέχρι τώρα δεν είναι ο γάμος και το παιδί που θα μας κάνει να τα δούμε αλλιώς...Έτσι λέω και γω...΄΄Ετσι ελπίζω και γω....Άλλωστε είναι να το χεις και λίγο στο αίμα σου....
Καλησπέρα :)

Ανώνυμος είπε...

το μπαιν μαρι ειναι τροπος ψησιματος. Βαζεις αυτο που θες να ψησεις σε ενα σκευος και αυτο το σκευος μεσα σε ενα μεγαλυτερο με νερο και το κανουμε οταν κατι ειναι πολυ ευαισθητο στην θερμοκρασια για να μην καει. μεγεια!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μεγάλη μπουκιά φαε, μεγάλο λόγο μη λες..
Και εγώ δεν νομίζω να γίνεις από την μια στιγμή στην άλλη χαρακτήρας από το Ρετιρέ του Δαλιανίδη, αλλά από αυτά που λες κάτι μπορεί να το πάθεις και εσύ τα επόμενα χρόνια!
Η γυναίκα μου ήδη στον πρώτο χρόνο είπε "ο σύζυγός μου" και δεν γέλασε! ;-)

ΥΓ Βέβαια αυτή δεν ανέχεται το "σύζυγός του υπόχρεου" που είναι μια άλλη ιστορία!

νατασσΆκι είπε...

Νομίζεις ότι θα καταφέρει να σε φάει σκόρος, εσένα;;;
Μπαααα!

(μη σκας, και να θες να γίνεις δεν θα σε αφήσει η φασολίτσα -από αγέννητη φάνηκε!!!)

Φιλιά στα πατούσια της, πάντα
και μη σκας λέμε
αν δεν έγινες ως τώρα, δεν γίνεσαι λέμε!!!
:)

**άκου να λέει τον άντρα της σύζυγο! Μπρρρρ!
(και με τον τόνο που το λένε: Ο Σύζυγός Μου!!!!)
:p

kioy είπε...

Δεν ξέρω,
έχω την εντύπωση πως η μικροαστίλα είναι ασθένεια που καταλαμβάνει εκείνους που είναι έτοιμοι να παραδοθούν στο έρμαιο μιας άβουλης καθημερινότητας.

Σαν έρωτας παιδικός, όπου οι αντιστάσεις είναι μόνο κατά πρόφασην υπαρκτές. Και πέφτουν σαν πολιορκημένα φρούρια στο πρώτο χάδι, στην πρώτη λεκτική αποπλάνηση.

Εσύ λοιπόν τι από όλα αυτά έχεις να φοβάσαι; Μη σου πω πως αν η μικροαστίλα σκεφτόταν στιγμιαίως να
σε καταλάβει, τότε θα αντιλαμβανόταν πως η παραμόρφωση που θα δεχόταν αυτή από σένα, θα ήταν σαν να παραγωγίζεις μαθηματική εξίσωση...

Την καληνύχτα μου!

VAD είπε...

Δε λέω ότι θα υποκύψεις από τώρα,αλλά αν καταφέρεις να την αποφύγεις, μαγκιά!

lakis είπε...

Κράτα γερά κι όλα θα πάνε καλά. Μέρα καλή

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ο πολεμος με την επικρατηση του αστου μεσα μας διαρκει οσο ζουμε.Εχεις δικιο να ανησυχεις. Δινε τις μαχες σου και μην τα παρατησεις ποτε. Θα κερδιζεις μαχες, θα χανεις μαχες αλλα τουλαχιστον θα κοιμασαι καλα τα βραδια.
Τα σεβη και τη συμπαρασταση μου στον αγωνα σου. Αν εχω και τη δικη σου μπορουμε να ελπιζουμε πραγματικα σ ενα καλυτερο αυριο.
Την καλημερα μου.

apologia pro sua vita είπε...

Καλησπέρα.

Έχεις κι εσύ το θέμα σου. Εγώ πάλι, δεν κάνω παιδί γιατί έχω τον φόβο, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι η μπουκιά θα γίνει πολύ μικρή και δεν θα ξέρουμε ποιός να την πρωτοφάει.

Συνήθως πάντως αυτοσυστήνομαι ως μικροαστή για να λέω και κανέναν μεγάλο λόγο να παίρνω τα πάνω μου. Έτσι κι αλλιώς άμα έχουμε γίνει, θά μαστε οι τελευταίοι που θα το ανακαλύψουμε. Κάποιος καλοθελητής θα μας το προφτάσει.

Μήπως τελικά η μέθοδος γράφω στο ποστ 20 φορές "είμαι μικροαστή ,είμαι μικροαστή" είναι καλύτερη, απ το να σε φάει το άγχος και ο καρχαρίας;

Niemandsrose είπε...

@Prophet Estarian, ε, τώρα που κάνεις και υγιεινή διατροφή με φρυγανιές σικάλεως για μπρέκφαστ, τζόβενο θα είσαι στα 49 σου! :)

@Nomad, γεια σου παππούλη! Να τα πούμε; :))

@Spy, πώς;

mamma, ναι εγώ. Γιατί; Δε σου γεμίζω το μάτι; ;))

krotkaya , το ξέρω πως μου την έχει στημένη κ φυλάω σκοπιά. Ρωτάω αλτ, τις ει; Κι άμα μου πει "η Μικροαστίλα είμαι" αρχίζω να πυροβολώ στον αέρα για εκφοβισμό. Και τότε αυτή βρίσκει ευκαιρία και τρυπώνει στο σπίτι μου με τις τσάντες του σουπερ-μάρκετ, ένα καινούργιο ενδιαφέρον για την 1η κατοικία, τις διευρυμένες οικογενειακές συγκεντρώσεις, και πάει κλαίγοντας...

@Δήμητρα, 0 Rhesus αρνητικό είναι το αίμα μου. Τι λέτε; Το' χει; :)

@nag , προσλαμβάνεσαι! Θα έχω άντρα με μαλλιά και σκουλαρίκια για μπέιμπυ σίττερ; Αυτό δεν μετράει στον αγώνα κατά της μικροαστίλα; ;)

@_ST_ , "σύζυγός του υπόχρεου"
Ωστε δίγαμη η κυρία Άννα. :)

@νατασσάκι, ναι το τονίζουν!!! :)) Και μετά εμφανίζεται από καμιά γωνία κανένας ελληνάρας νεάντερταλ και σου' ρχεται να κυλιστείς κάτω απ' τα γέλια με το αντικείμενο της έμφασης! :))

@kioy, πολύ ωραία τα λέτε μεσιέ! :)

@VaD, "θα' ταν μεγαλομανία/ να μας γράφαν τα ταμεία"
Τυπικά παραδείγματα μικροαστών: ο Άσιμος, η Γώγου και ο Σιδηρόπουλος. Όλοι οι υπόλοιποι νομίζω κάπως την έχουμε σκαπουλάρει.

@Λάκης Φουρουκλάς, αβάντι πόμολο! Στον αγώνα!

@exoaptonkyklo , την έχεις! Εγώ λέω να ιδρύσουμε και σύλλογο κατά του μικροαστισμού. Να πηγαίνουμε ορειβασία, να παίζουμε μπρίτζ, να βάφουμε αυγά το Πάσχα, να μοιράζουμε φανελάκια στα ορφανά και να κουμπαριάζουμε ενίοτε. ;)

@apologia pro sua vita, έχω το θέμα μου (γέλασα μ' αυτό) αλλά έχω και το ανάθεμά μου. Το ρίχνω στον μικροαστισμό, πέφτει κάτω, ψοφάει, ξεσκαρτάρει και το middle class. Όσοι προήλθαν από την εργατική τάξη αρχίζουν και πάλι τα γαμωσταυρίδια, τους κοινωνικούς αγώνες, το πατροπαράδοτο μπερντάχι στη γυναίκα, το πολυπόθητο μπαϊράκι στα αφεντικά, τη τιμημένη τεμπελιά κλπ. Όσοι προήλθαν απ' ξεπεσμένους αστούς, θα κάνουμε έρανο να τους ξανακάνουμε αστούς να ξεμαγαρίσει ο τόπος και όσοι προήλθαν από τους εξωγήινους θα καθίσουν για τιμωρία να κάνουν τη φόνισσα γκουβερνάντα στη νέα γενιά αστών. Έτσι θα μείνουμε εμείς και μεις και θα λυθεί απαξ και δια παντός το πρόβλημα που με ταλανίζει και δε μ' αφήνει να κοιμηθώ με το...στεφάνι μου! :)