17/12/08

ένας Αλέξης θα αλλάξει την Ιστορία της νέας Ελλάδας

"Τι έπαθε κι ο καημένος ο Αλαβάνος, ε; Που του είπε μέντιουμ από τη συνιστώσα του Μπανιά ότι ένας Αλέξης θα αλλάξει την Ιστορία της νέας Ελλάδας, κι αυτός νόμιζε πως είναι ο Τσίπρας. Τον καημένο! Πού να πάει το μυαλό του στο μακαρίτη τον Γρηγορόπουλο;"

Τζιμάκος στο Δούρειο Ήχο, 17-12-08

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε πάλι ο Τζιμάκος...
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

kalo!

wert01gf είπε...

Τι έπαθε και ο καημένος ο Τζιμάκος που τον φίλησε ο βάτραχος και μεταμορφώθηκε σε Τζιπάκο.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα τελευταία σου άρθρα χτύπησαν διάνα, Niemandsrose. You know what i mean...

Zaphod είπε...

Αψογο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ποσο δίκιο έχει ο Τζονάκος! Βέβαια αυτός δεν κινδυνεύει να απολυθεί από την Γιάννα όπως ο φωτορεπόρτερ Κώστας Τσιρώνης ...

Niemandsrose είπε...

@mikroanalogo, ζωγράφισε θα έλεγα! χοχοχο! xxx

@nologo, αλίμονο. ;)

@wert01gf , πονάει αυτό... Και συμπτωματικά με πήρε ένας φίλος να μου διηγηθεί ένα στιγμιότυπο πολύ σχετικό με αυτό που λες. Παρκάρει κάποιος μια τζιπάρα 14Χ14 το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Ανοίγει η πόρτα και κατεβαίνει ο Τζιμάκος. Απομακρύνεται λίγο και επιστρέφει να τσεκάρει αν κλείδωσε την υπερ-τζιπάρα. Τον βλέπει ο φίλος (55άρης και λάτρης του Τζιμάκου από την αρχή της καριέρας του. Με τα τραγουδια του νανούριζε τους γιους του) και με ένα πολύ ειρωνικό μειδίαμα του απευθύνεται λέγοντας "έλα, μην ανησυχείς. Ούτε θα στο σπάσουν, ούτε θα στο κλέψουν". Ο Τζιμάκος έσκυψε το κεφάλι και προχώρησε χωρίς να απαντήσει. Έτσι όπως θα αντιδρούσε πιθανά και ο Κούγιας, ο Βουλγαράκης κι ο καθένας από τον καβαλημένο συρφετό. Αυτά μου είπε ο φίλος και τα μεταφέρω εδώ, αν και θα άξιζε ποστ. It's a matter of semantics.

@kostis, I wish I knew. :)

@Zaphod , ;)

@_ST_ ,σα να τα λες καλά κι εσύ. Αλλά και πάλι σηκώνει τεράστια κουβέντα το θέμα. Και τι να κουβεντιάσουμε όταν βγαίνουν παρακρατικοί στα μπαλκόνια και πυροβολούν μαθητές μες στα σχολεία τους...Ο Γκοτζαμάνης θα δεις πως φανεί πεταλουδίτσα μπροστά στη Νέα Δικτατορία.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

και ο Γκοτζαμάνης με το τρίκυκλο αν δεν γινόταν η στραβη και πέθαινε ο Λαμπράκης "εξαγριωμένος πολιτης που πήρε το νόμο στα χέρια του" θα ηταν ..

Niemandsrose είπε...

Όχι δα βρε Στάθη. Εντεταλμένος παρακρατικός ήταν. Με ποιον τον συγκρίνεις τώρα;

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Για τον Γκοτζαμάνη ειρωνικός ήμουν. Αλλά όμως κάπου είχα διαβάσει ότι το σχέδιο ήταν να τον παρουσίαζαν στα ειδήσεις της εποχής σαν τέτοιο. Έναν πολίτη που δεν άντεχε να ακούει της κουμουνιστικές ρητορικές(!) του πυρηνικού αφοπλισμου.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Α και σύντροφε Νικηφόρε και συντρόφισσα Νιεμαντζροσε συγνώμη που επεμβαίνω στον καυγά σας αλλά θέλω μόνο να πω ότι κάπως έτσι καυγάδιζει η αριστερά από την Βαρκελώνη το 1937 μέχρι την Πράγα το 1968.
Ίσως αυτή είναι η ευχή και η κατάρα της...

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Στάθη, επ' ουδενί αποδέχομαι τον όρο "καυγά" για την αφεντιά μου. Αν διαβάσεις προσεκτικά όσα γράφω (διαβάζοντας φυσικά και between the lines), πιστεύω ότι θα το κατανοήσεις. Δεν περιμένω να μου το πεις. Απλώς να το κατανοήσεις. Τότε θα συνειδητοποιήσεις ποιός από την Niemandsrose και εμένα θυμάται καλύτερα την κατάρα της Αριστεράς... (Ευχή σε καυγά δεν υπάρχει, μόνο στον διάλογο).


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.




Υ.Γ. Δεν μπαίνει κανένα θέμα συγνώμης. Ήθελες να πάρεις τον λόγο και πολύ καλά έκανες και τον πήρες! Αυτό για μένα είναι χαρά. Και θα μου πεις και συγνώμη;

goatee είπε...

ο πανουσης( και οχι τζιμακος) πλεον καλα θα κανει να διασκευασει κανενα τραγουδακι της μαντονα οπως κανει συνηθως γιατι απο τους (δρομους) απεχει εδω και πολυ καιρο. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΤΖΙΜΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΑΛΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

@St

σε ποιό καυγά επεμβαίνεις?? δε βλέπω κάνα καυγά....

Niemandsrose είπε...

Πάτησες πολλές κόκκινες γραμμές γι' αυτό άντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

που πάνε ρε παιδιά τα μηνύματα?? αν είναι έτσι βάλτε moderation καλύτερα, είναι προτιμότερο από τις διαγραφές!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε (2.45μμ),


Η ερώτησή σου κακώς διατυπώνεται στον πληθυντικό, ακόμα κι αν είναι πληθυντικός ευγενείας! Η "γνήσια αριστερή", και ουδεμία σχέση έχουσα με "νεομαρξιστές" Niemandsrose, προβαίνει σε ασύστολη και δειλή (γιατί το αποκρύπτει, μην αφήνοντας να φαίνεται ούτε το "σχόλιο διεγράφη) λογοκρισία! Αυτές τις μέρες, εις βάρος μου. Αύριο, σε οποιονδήποτε διατυπώσει σοβαρό αντίλογο στον οποίο αδυνατεί να αντιπαρατεθεί ως άνθρωπος κι όχι ως χουλιγκάνος!

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει όμως, αν κάποιος θέλει να βρίσει! Εκεί η καλή μας Niemandsrose είναι απολύτως ανεκτική! (Μιά ματιά στην σχολιογραφία του post της 13ης Δεκεμβρίου θα σε πείσει...).

Τα συμπεράσματα δικά σου...

Niemandsrose είπε...

Ανώνυμε/η, εκτός από το μωράκι μου δεν τό' χα σκοπό να ξεσκατίζω και το μπλόγκ μου. Να που χρειάστηκε. Δε γουστάρω διαλόγους με τον πειραγμένο που υπογράφει νικηφόρος καιρός, δεν εννοεί να το χωνέψει με τίποτα και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να διαγράφω σχόλιά του.
Αυτά και καλές διακοπές.

Νικηφόρε απαυτέ, get a life.

Ανώνυμος είπε...

@niemandsrose

το ίδιο λέμε, άμα γουστάρεις να συνδιαλέγεσαι με συγκεκριμένο κόσμο και όχι με όλους, προτιμότερο είναι το moderation...

Niemandsrose είπε...

Δε χρειάζεται μοντερέισον επειδή μια στο τόσο εμφανίζεται ένα ούφο.
Κι εσύ καλέ μου άνθρωπε, αν δεν είσαι ο Προβοκάτορας Καιρός, βάλε το ψευδώνυμό σου να μιλάμε κάπως σαν άνθρωποι. Προς τι η ανωνυμία;

[έχοντας αυτό το μπλογκ, η μόνη προστασία που παίρνω είναι να μην εκθέτω φόρα παρτίδα το ονοματεπώνυμό μου, αν και υπάρχουν πλέον αρκετοί που και τη φάτσα μου και τ' όνομά μου γνωρίζουν (γιατί δομήθηκε με τον χρόνο μια σχέση εμπιστοσύνης).
όλα τα άλλα είναι φανερά. ανοιχτό ημερολόγιο. και συναισθήματα και σκέψεις και αξίες και γούστα και όλα. το ίδιο ανοιχτή και εκτεθειμένη είναι η αξιοπρέπειά μου. και μολονότι το έθιμο των ημερών το απαιτεί, δεν έχω σκοπό ούτε να την παζαρέψω, ούτε την να παίξω στα ζάρια. γιατί μετά δε θα έχω πολύ την κεφαλή κλίναι. εάν κάποιος νιώθω πως θίγει την αξιοπρέπειά μου, που δε διακρίνεται σε ιντερνετική και πραγματική αφού είναι μία και αδιαίρετη, θα αυτοπροστατεύομαι διαγράφοντάς τον. προληπτική λογοκρισία δε μου χρειάζεται. αυτό θα ήταν μία νίκη του Κακόβουλου Καιρού. ας εκτίθεται και λίγο το κάθε συμπλεγματικό. από την άλλη η τακτική του οσιομάρτυρα, να αφήνω τον οποιονδήποτε να με προσβάλλει για να εκτονώνει τα ζόρια του, δε με αφορά. σηκώνει πολλή κουβέντα αλλά ας σταματήσω εδώ].

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε (2.45μμ και 4.55μμ),


Ναι, αυτό γουστάρει η καλή μας. Να συνδιαλέγεται με συγκεκριμένο κόσμο. Αυτούς που συμφωνούν μαζί της! Αλλά δεν θέλει και να φαίνεται!

Πώς θα υπεραμυνθεί της Δημοκρατίας, αν αποδεικνύεται ότι η ίδια την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της;



Υ.Γ. Θα πρόσεξες υποθέτω, ότι, αν και δεν "γουστάρει διάλογο" μαζί μου, δεν χάνει την ευκαιρία να μου απευθύνει τον "λόγο" (δηλαδή μιά ανοησία ολκής). Άρα τον γουστάρει τελικά μαζί μου τον διάλογο, μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία.

Με μία προϋπόθεση βέβαια: Να έχει το δικαίωμα λόγου μόνο εκείνη!..

Υ.Γ.2 Πάνω στην "επισκόπηση" είδα το σχόλιο της καλής μας Niemandsrose. Άντε, σε προβίβασε σε πιθανό προβοκάτορα βλέπω. Υπομονή! Αν συνεχίσεις, θα σε προάξει σε λίγο και σε κανονικό!