2/5/09

Theofrastos, go 4 a walk coz u r getting on my nerves

«Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, αλλά η διαφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών» (Theofrastos Walker 372-287 π.Χ.)

(από enet)

Θεόφραστε, σκασίλα μας για τη βιοποικιλότητα των ειδών άμα εκλείψει το ανθρώπινο είδος.
Θεόφραστε, λες βλακείες που αν μάλιστα δε διαιωνισθούμε θα είναι βλακείες χωρίς δέκτη.
Θεόφραστε, σκασίλα μας και για τις βλακείες που λες: πριν εκλείψουμε θα έχουμε φάει τον τελευταίο γυρίνο στα κάρβουνα, με βραστό το τελευταίο πλαγκτόν του on the side και θα έχουμε πιεί το τελευταίο ποτήρι της τελευταίας αφαλατωμένης θάλασσας. Cheers! Στην υγειά μας, Θεόφραστε.



8 σχόλια:

Кроткая είπε...

ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να εξερευνήσουμε τα ανεξερεύνητα απόκρυφα της φύσης, όπως οι βυθοί των ωκεανών ή τα βάθη της ζούγκλας. Τι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό; Και κυρίως, τι έχει να κερδίσει η φύση; (αλλά ξέχασα, σκασίλα μας για τη φύση).

μ είπε...

Κατ'αρχάς γνώση. Δεν αρκεί;

apologia pro sua vita είπε...

Θεόφραστε αγόρι μου καλά τα λες και ωραιότατα περιπατείς εκεί στην Ερεσσό, αλλά δυστυχώς έχω μια κούραση και δεν νομίζω να συνεισφέρω στην βιοποικιλότητα. Θα χάσει λές η φύσις, ή να μην έχω ενοχές;

Α και χρόνια πολλά.

wert01gf είπε...

Έχεις κι εσύ τα δίκια σου.

head charge είπε...

Εμένα πάλι αυτό το «διασφάλιση της βιοποικιλότητας» μου κάνει κάτι σε πολύ σύγχρονη επιστημονική αργκό (κοινώς μούφα). Μήπως είχε πει τίποτα ο Theo και για την πράσινη ανάπτυξη;

Niemandsrose είπε...

@Кроткая, και πες πως δουλειά δεν είχ' ο διάολος και βουτάμε στα τρίσβαθα να εξερευνήσουμε τσοι βυθοί. Πάει καλά. Το να εξερευνήσουμε και τους σκοπούς της φύσης δεν είναι η μέγιστη αδιακρισία; Που βέβαια αν έχει σκοπό και του λόγου της να γλιτώσουν τα βρύα και να αφανιστούμε εμείς, όχι εξερεύνηση της αξίζει αλλά μπατσικός σωματικός έλεγχος. Κανονικά! :)

@Μάνος, δεν εννοώ τι εννοείς πες μου να εννοήσω. (Απάντηση: φτάνει που εννοώ εγώ. Εγώ θα κανονίσω. Μήδεια του Μποστ)

@apologia pro sua vita, μη του μιλάς ρε συ. Είναι κακός άνθρωπος! :)) Χρόνια μας πολλά και να ψοφήσουν οι εχθροί μας: ο σκοπός της φύσης δλδ.

@wert01gf, θα του το μεταφέρω! :))

@head charge, γιατί, το να' χει σκοπό η Φύση δεν είναι εντελώς μούφα; Ο Theo μου κάνει λίγο για νεοφιλελεύθερος: η ανάπτυξη είναι πιο σημαντική απ' τον άνθρωπο. :)

head charge είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, ο Θεόφραστος παρουσιάζεται σαν μέντορας των new age παραφιλοσοφικών ρευμάτων. Να διευκρινίσω επίσης ότι τα περί μούφας αφορούσαν την εγκυρότητα του εν λόγω τσιτάτου, με τον τρόπο που το μετέφερε η «Ελευθεροτυπία»: πόσο λογικό είναι φιλόσοφος του 4ου π.Χ. αιώνα να χρησιμοποιούσε τον όρο «βιοποικιλότητα»; Αναρωτιέμαι πώς να ήταν γραμμένο στο αρχαίο πρωτότυπο κείμενο (αν δεν είναι εξολοκλήρου επινοημένο)...

ΥΓ. Νομίζω ότι ο Μάνος με το σχόλιό του απαντούσε στην Κρότκαγια!

μ είπε...

Ο Κροτκαγια αναρωτήθηκε τι έχουμε να κερδίσουμε από την εξερεύνηση των αποκρύφων της φύσης και είπα κατ'αρχάς γνώση.
Η επιστήμη αποτελεί μια αλυσίδα γνώσης. Ο 1ος κρίκος της μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τον 15ο, που μπορεί να είναι πχ ένα φάρμακο, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε όταν ασχολούμαστε με τον κάθε κρίκο ξεχωριστά.
Επιπλέον, απαιτείται και φαντασία σε αυτά τα ζητήματα.

ΥΓ. Thanks, Head Charge :)