25/6/13

Η σοφή τοποθέτηση του Άδωνη στο Υγείας

Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ως πολύ έξυπνη πολιτική κίνηση από την μεριά ενός μάτσου αχυράνθρωπων την τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι πλέον εντελώς προφανές, μετά και την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου, ότι το ήδη χειμαζόμενο ΕΣΥ τίθεται στο στόχαστρο της πλήρους διάλυσης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο καλείται να επιτελέσει, ως αδίστακτο φασιστοειδές, διπλό ρόλο: αφενός την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων και αφετέρου την καταστολή των κοινωνικών αναταραχών που θα προκληθούν αναμφίβολα.

Και είναι φασιστοειδές -δεν αποτελεί μομφή, δεν το αποδίδω ως βρισιά, αν και είναι, αλλά ως  ακριβέστατο πολιτικό χαρακτηρισμό: αφορά μία μηντιακή περσόνα με λαϊκό έρεισμα, που ως τέτοια λαϊκίζει χυδαία, ενώ υποπίπτει στις τυπικές φασιστικές αντιφάσεις:  εξυπηρετεί δουλοπρεπώς το μεγάλο κεφάλαιο χαϊδεύοντας τα αυτιά του μικροαστού, είναι ικανός να εφαρμόσει αυταρχικά τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματα με την επίφαση της σωτηρίας του τόπου (εν προκειμένω του ΕΣΥ).

Ταυτόχρονα, οι κυβερνώντες γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος νευραλγικός τομέας του Δημοσίου είναι ο πλέον ευάλωτος στην απρόσκοπτη εφαρμογή του δόγματος του σοκ, μια που είναι πρακτικά αδύνατο οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να κηρύξουν απεργία διαρκείας. Πάντα θα λειτουργούν οι μονάδες με προσωπικό ασφαλείας. Το ΕΣΥ δεν έχει την πολυτέλεια να βάλει λουκέτο στις μονάδες του προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον ορυμαγδό των μέτρων προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που όλα πια δείχνουν πως θα ακολουθήσει.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη αντί να ακονίζουμε το σαχλό μας χιουμοράκι με τα φασιστοειδή -με τους ακροδεξιούς δεν κάνουμε χαβαλέ, όπως δεν θα κάναμε με τους αξιωματικούς των SS- να είμαστε σε εγρήγορση για ό,τι θα συμβεί από 'δω και πέρα.


3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ναι!

roubinakiM είπε...

υπάρχει κι άλλος στόχος, να μειωθούν οι ανασφάλιστοι...μια "τελική λύση"

sen_saven είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ttngecw3JqM&feature=endscreen