12/9/07

Σκέφτομαι και γράφω: τα κακά σχόλια

Φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε κανονικά. Περίεργο αυτό γιατί στα σχολεία μας δεν ξεκινάμε με αγιασμό όπως παλιά, αλλά με καταλήψεις και απεργίες. Αφού έχουμε μπερδευτεί κι εμείς, κι όταν βλέπουμε κάποιον με μαύρα να μπαίνει στο προαύλιο δε ξέρουμε αν είναι κουκουλοφόρος ή παπάς. Μια φορά ένας παπάς έβγαλε το βασιλικό να μας πετάξει αγίασμα και ένα παιδάκι λιποθύμησε γιατί νόμισε θα μας πετούσε μολότωφ.

Όμως φέτος έχουμε εκλογές που είναι το αγαπημένο χόμπυ όλων των Ελλήνων και όλοι είναι πολύ απασχολημένοι αυτές τις μέρες: σταυρώνουν ψηφοδέλτια, τηλεφωνούν στα γραφεία των βουλευτών, βγάζουν τους γέρους από τα νοσοκομεία για να ψηφίσουν, τσακώνονται μεταξύ τους, απειλούν, βρίζονται. Περνάνε πολύ ωραία. Έτσι δεν έχουν καιρό για άλλα πράγματα. Όμως εκεί που όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά μέχρι την Κυριακή που θα ντυθούν εκλογικά κέντρα, το δικό μας σχολείο έκλεισε!

Ο κύριος Νίκος, ο διευθυντής του Doncat , πήρε αναρρωτική άδεια και πήγε να ξεκουραστεί λέει. Πάνω στην πόρτα έχει γράψει σημείωμα "gone fishing" που στα αγγλικά έχουμε μάθει πως θα πει "έχω πάει για ψάρεμα" και όχι "πάω για θεραπεία". Έπαθε σχολιϊτιδα. Τη "σχολιϊτιδα" την κολλάς από μολυσμένους σχολιαστές. Επειδή στο Doncat είχαμε κανόνες υγιεινής συμπεριφοράς ούτε ο δάσκαλός μας, ούτε κανένα παιδάκι δεν είχε κάνει το τριπλό εμβόλιο αναισθησία-σνομπισμός- ψυχραιμία. Όμως τώρα τελευταία έμπαιναν πολλοί σχολιαστές που είχαν κάτι περίεργες αρρώστιες που τις λέγανε εμπάθεια, επιθετικότητα, παραχάραξη λεγομένων, μισαλλοδοξία κ.α. Ο δάσκαλός μας έπαιρνε moderation για να μην κολλήσει αλλά τελικά αρρώστησε πρώτος-πρώτος ο καημενούλης.

'Ολα τα παιδάκια καθόμαστε απέξω από την πόρτα και περιμένουμε. Μερικά παιδάκια κλαίνε, άλλα γελάνε και νομίζουν πως μας κάνει πλάκα, κάποια άλλα λένε πως δε ξέρει αγγλικά τελικά. Κάποια μεγάλα παιδιά λένε πως το έκανε στα ψέμματα για να διαφημίσει το Doncat. "Τι να το διαφημίσει", τους λέμε εμείς,"αφού το Doncat ήταν πιο γνωστό κι από την κόκα-κόλα"! Τότε τσακωνόμαστε κι εμείς σαν τους μεγάλους που είναι ψηφοφόροι και κάποια μικρά παιδάκια αρχίζουν να τσιρίζουν γιατί φοβούνται μην κολλήσουν κι αυτά σχολιίτιδα και πέσουν κάτω ξερά. Και γίνεται χαμός. Έρχονται από δίπλα και οι γάτουλες που μείναν έξω από το Doncat, βλέπουν το σημείωμα με τη λέξη fish, και αρχίζουν να κάνουν σαν τρελές με τα νιαουρίσματα και τα σάλια τους. Μία, από τη χαρά της που θα φάει φρέσκο ψάρι, άρχισε να χορεύει καρσιλαμά και να φωνάζει ζήτω η νέα δη-μο-κρα-τία. Αυτό είναι ο πονοκέφαλος όχι τα κακά σχόλια, κύριε Νίκο! Γι' αυτό σας λέω, γυρίστε γρήγορα πίσω.



:)

16 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Σιγα μην..κουρασθηκε!
Σιγα μην ..αγανακτησε!!
Σιγα μην το κανει..επιτηδες!!!
Ο ανθρωπος σοβαρολογει!Πηγε για..ψαρεμα,επειδη αγαπαει τον γατο του τον Don!
Τι θα εχει να τρωει τον χειμωνα ο γατουλης,αμα δεν φροντισει να του φερει τιπιτα ψαρια ο κυρ Νικος! ;-)

Alexandros είπε...

Εγώ απορώ πως άντεχε τόσο διάστημα να διαχειρίζεται 300 σχόλια ανά διήμερο.Τα διάβαζε όλα. Σε ότι τον ρωτούσαν έμπαινε στον κόπο να απαντήσει. Ακούραστος. Μακάρι να υπήρχαν πολλά ιστολόγια αντάξια του doncat. Επειδή δεν υπάρχουν πολλά, η απουσία είναι πασιφανής.

The Torch είπε...

Δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο τους μαλάκες φυγείν αδύνατον. Και αν δεχθούμε, έτσι για την ιστορική μας ανάταση, ότι οι μόνοι 300 που ήταν malakesfree ήταν οι 300 του Λεωνίδα, με 300 σχόλια κάθε μέρα, δηλαδή 300*365=109.500 το χρόνο, φαντάσου ποσοι μαλάκες θα παρεισφρήσουν.
Στον don δεν αφήνω σχόλια, αλλά έχω αρχίσει να διαβάζω το προηγούμενο blog του στο οποίο -όπως λέει και ο ίδιος- όλα τα post είναι διαρχονικά. Όντως είναι

Argirisp είπε...

@ alexandros : o Σωκρατης ελεγε οτι το σημαδι του αρχοντα ειναι το ηθος και οχι η δύναμη

Alexandros είπε...

Ο/Η Argirisp είπε...
@ alexandros : o Σωκρατης ελεγε οτι το σημαδι του αρχοντα ειναι το ηθος και οχι η δύναμη

-----------------------------

Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον ΝΔ (ούτε το έχει ανάγκη άλλωστε), αλλά ομολογώ ότι αυτό που έγραψες δεν το κατάλαβα.
Μήπως ότι ο ΝΔ το παίζει άρχοντας;
Μήπως ότι δεν έχει ήθος;
Μήπως ότι έχει δύναμη;
Τι ακριβώς;

Ένα ταπεινό (πλην τίμιο) ιστολόγιο διατηρεί ο άνθρωπος...

Argirisp είπε...

@alexandros
απλα θελω να πω οτι το ηθος του φαινεται στο οτι μπαινει στον κοπο να απαντησει σε ερωτησειες και απο απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι μπαινει στον κοπο να επικοινωνησει με καθε τροπο!απλα το ανεφερα για να δειξω οτι υπαρχουν ανθρωποι με μεγαλυτερη δυναμη και χωρις ιχνος ηθους σε αντιθεση με τον ΝΔ.

gerasimos είπε...

Συμφωνώ με alexandros: moderation επί 24ώρου βάσεως με δημοσίευση λίγων-λίγων σχολίων ανά 5λεπτο is a full-time job...εγώ δεν θα το άντεχα ούτε για ένα 24ωρο.

Elias είπε...

Ο άνθρωπος γλυκάθηκε από τις κολακείες, όμως δεν μπορούσε ν' αντέξει με τίποτα την κριτική. Ακόμα και την καλόπιστη.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αρκεί να συμφωνούνε με αυτή του Νίκου Δήμου.

Vrakas Kostas είπε...

Δηλαδη ααγαπητε gerasimos,δεν τα ηθελε ο ..κωλος του;
Ηταν μεταμφιεσμενη ..Αγια Τερεζα;
Επιτελουσε κοινωνικο εργο;
Του ..χρωστουσαμε κατι;;;
Ελεος!
Σιχαθηκα πλεον τα βαρυγδουπα για τους ..δηθεν!
Υγ..Sorry..δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου!!Απλως,ερημην σου..αφορμη βρηκα!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

niemansdrose,
εμενα προσωπικά μ'αρεσει ο Δονκατ αν και δεν τρελαινομαι, δικο του το μπλογκ οτι θελει κανει. Ασε που εχει το μικροβιο και σε κανα μηνα tops παλι εκει θα ειναι..
Αυτο που πραγματικά παρακαλω το θεο ειναι να μην βρεθω στην θεση του στο μεσω της διαπεραστικής σου ειρωνίας...
τα συγχαρητηρια μου για το κειμενο..

Niemandsrose είπε...

@_st_, η ειρωνεία δεν είναι παιδική αρρώστια! ;b

Maria Mikro Analogo είπε...

Έγραψες πάλι... Για τον κύριο Νίκο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά για το δεύτερο σκέλος του σχολίου που έκανε ο Στάθης έχω να πω το εξής: ούτε ψύλος στον κόρφο μας! :-Ρ Φιλιά και καλημέρες! :-)

indictos είπε...

Εγώ στον Δήμου μπήκα τρείς φορές συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια.
Η πρώτη ήταν όταν η περίφημη λίστα του Μπρόκολλι μας πληροφόρησε ότι το 99,9 των χίτς ΟΛΗΣ της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας πήγαιναν στον Δήμου. (ποιός ήταν ο Μπρόκολλι; μιά σελίδα από την Νέα Υόρκη (μούφα) που ανέβασε ένα και μόνο ένα ποστ).
Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο Δήμου έκανε διαγωνισμό γλειψίματος, γκμχχ συγνώμη γραψίματος, με έπαθλο μιά μπλούζα με το ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ!!!
και η τρίτη όταν διαφώνησα με κάποιο ποστ του, άφησα σχόλιο ΔΕΝ μου απάντησε του άφησα άλλα δύο παρακαλώντας του να μου απαντήσει και απλά τα έκανε γαργάρα.

Κρίμα.

...δεν πας για ψάρεμα (που λέει και ο θυμόσοφος λαός)

m13 είπε...

δεν ξάρω τί πήγε να κάνει ο κύριος doncat
αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι οι ανώνυμοι είναι ΜΟΝΟ για γέλια.

δλδ ευτυχώς που υπάρχουν γιατί θα πλήτταμε.

όλοι μας έχουμε επιθέσεις από ανώνυμους κατά καιρούς...τί θλιβερά υποκείμενα άξια γέλιου πραγματικά..

συμβουλή:
ignore

dgalanis είπε...

δηλαδή αν ο νδ έπαθε κάτι από κακά σχόλια τι να πούμε κι εμείς?

εμένα όλα αυτά μου φαίνονται παιδιαρίσματα και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι πια παιδιά

τέλος, όποιος δεν αντέχει τον σχολιασμό ας πάει να κοιμηθεί, να ψαρέψει, να παίξει κανένα παιχνίδι ή να γράψει κανένα βιβλίο για τό πόσο καλή είναι η διαφήμιση και πόσο κακοί οι νεοέλληνες

tzonakos είπε...

Να πω την αλήθεια θα κουραζόμουν να διαχειρίζομαι 150 ποστς την ημέρα και να απαντάω και σε αυτά.
Προσωπικά 3-4 φορές έγραψα στον ΝΔ ( ΝΔ ; ) και δεν μου απάντησε προσωπικά ο άνθρωπος αφού ωσπου να διαβάσει, σκεφτεί, γράψει, ειχαν πέσει άλλα 10 σχόλια στο μεταξύ και πάει λέγοντας.
Ε, καλό ειναι και το ψάρεμα, εμένα μ αρέσει, απλα δεν ξερω τι ψάρι ειμαι εγω ο ίδιος.
Ξεκούραση θα χρειάζεται.