22/1/08

το ρόδο, το μπουμπούκι και το αγκάθι (Ι)

Την Παρασκευή το πρωί που επισκέφθηκα έναν γυναικολόγο- φίρμα στην επαρχιακή μας μεγαλούπολη- για πρώτη φορά, είχα ήδη καθυστέρηση 17 ημερών. Πήγα συστημένη από την παιδική μου φίλη, που ως δικηγόρος έχει το γραφείο της στο ίδιο κτίριο με τον τύπο, και τυχαίνει να την έχει ξεγεννήσει (τι λέξη!) δύο φορές.

Ήθελα να κάνω το καθιερωμένο τεστ Παπανικολάου και με την ευκαιρία να δω τι συμβαίνει με την καθυστέρηση. Με συνόδευε η μητέρα μου. Στο σαλονάκι κάτι ψαγμένα περιοδικά για το "θαύμα της ζωής". Μια πολύ ωραία φωτογράφιση της κύησης από έναν ξένο φωτογράφο που ωστόσο δεν συγκράτησα το όνομά του.

Μας καλεί στα ενδότερα. Πολύ ωραίο ιατρείο. Με ενυδρείο, ωραία μουσική. Μας απευθύνεται με τα μικρά μας ονόματα και είναι αλήθεια εξαιρετικά συμπαθής ο γυναικολόγος-μαιευτήρας. Νιώθω άνετα παρά το ότι το να ανοίγει μια γυναίκα τα πόδια της σε έναν άγνωστο άνδρα που κρατάει στα χέρια του ένα ατσάλινο εργαλείο και ένα βουρτσάκι, είναι μάλλον δυσάρεστη εμπειρία.

Μετά, προχωρήσαμε στο υπερηχογράφημα. Η φαντασία μου, η διαίσθησή μου, ή ο πανικός μου δημιούργησαν μια εικόνα εμβρύου στο υπερηχογράφημα. "Τι είναι αυτό δεξιά, γιατρέ;" Τίποτα δεν ήταν. Μάλιστα.

Η επιστήμη, λίγο αργότερα καθισμένη στο γραφείο της απεφάνθη, "Δεν είσαι έγκυος. Έχεις μια αμηνόρροια λόγω άγχους, αλλαγής περιβάλλοντος κλπ, αλλά θα σου γράψω εγώ κάποια φαρμακάκια και θα σου έρθει κανονικά περίοδος".
"Ξέρετε, γιατρέ, αποφεύγω να παίρνω φάρμακα και αδίκως μου τα γράφετε γιατί δε θα τα πάρω" αντέταξε η πελάτης.
Χωρίς να σηκώσει το κεφάλι η επιστήμη συνεχίζει να συνταγογραφεί, και χαμογελάει συναινετικά καθησυχάζοντάς την πελάτη πως είναι αθώα φάρμακα που θα πάρει για 4 μέρες μόνο ώστε να επανέλθει ο κύκλος της. Η επιστήμη είχε βεβαιωθεί πως η πελάτης δεν κυοφορεί διότι η τελευταία είχε κάνει δύο τεστ ούρων, από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και είχαν βγει αρνητικά. Αλλά δε κυκλοφορούν σε οποιοδήποτε αγορά. Αλλά της Αγγλίας- μεγάλη η χάρη της.

Το απόγευμα της Παρασκευής κατέβηκα για ψώνια. Μου τηλεφωνεί σε κατάσταση πανικού-φλας η μάνα μου "Σε παρακαλώ πήγαινε να κάνεις ένα τεστ αίματος για να σιγουρευτούμε πριν πάρεις τα φάρμακα!" Στις διαταγές της. Πήγα σε μια μικροβιολόγο που ήξερα από παλιά. Φίρμα κι αυτή. Μου παίρνει αίμα για να δει τα επίπεδα χοριακής γοναδοτροπίνης.

Στις 8 της ίδιας μέρας μάθαμε ότι είμαι έγκυος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεστ είμαι στην 4η-5η εβδομάδα της κύησης.

Αν είχα ξεκινήσει να παίρνω την αγωγή με τα 4 "αθώα φαρμακάκια" από την Παρασκευή, τη Δευτέρα που ταξίδευα θα αιμορραγούσα αποβάλλοντας το μυομήτριο και το έμβρυο. Το πιθανότερο είναι πως η αιμορραγία θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης αεροπορικής πτήσης μου στο εξωτερικό με απρόβλεπτες συνέπειες. Ίσως δηλαδή να σας έβλεπα κυριολεκτικά στην κόλαση, μωρά μου. Όσο κυριολεκτικά μπορεί να δει κανείς θεούς, διαβόλους και νεκρούς.

Αν πάλι η μικροβιολόγος μπέρδεψε τα αίματα ή τα παραπεμπτικά, τότε αποδεικνύεται πως όχι μόνο δεν είμαι σε....ενδιαφέρουσα αλλά ότι η εμπιστοσύνη μου στον ιατρικό κλάδο έχει υποστεί μεγάλη φθορά πολύ πριν τη τελευταία επίσκεψή μου στο γυναικολόγο και όλα αυτά δεν είναι παρά conspiracy theories.

Σήμερα γράφτηκα στον GP της γειτονιάς μου. Και επειδή είναι ήδη στους καταλόγους τους ο σύντροφός μου -και πατέρας του αινιγματικού εμβρύου- μάλλον θα κερδίσω μια θέση ανάμεσα στους Εβραίους γείτονές μου και πελάτες του ιατρείου, κάπου στο βόρειο Λονδίνο.

Μεθαύριο θα κάνω ένα επαναληπτικό τεστ. Ωστόσο, ας ακονίσουμε την κριτική μας ικανότητα σ' ό,τι είπα και ό,τι παρέλειψα. Αυτό που παρέλειψα να πω είναι "συγνώμη αν σας φέρνω σε αμηχανία. Νόμισα προς στιγμήν πως αυτό εδώ δεν είναι παρά ένα e-μερολόγιο."

30 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα Ρόδο του.. κάποιου!

Εύχομαι αν είσαι, να το θέλεις, κι αν δεν είσαι, να συμβεί όταν το θελήσεις

όσο για την Επιστήμη.. άστο καλύτερα, μπορεί να μάς διαβάζουν και μωρά παιδιά Σ;-))))

Maria Mikro Analogo είπε...

Για να γράφεις εσύ προσωπική ιστορία εδώ μέσα, είσαι ΣΙΓΟΥΡΑ έγκυος! Αυτό κι αν δεν είναι τεστ κυήσεως! :D Φιλάκια και καληνύχτα.

χαμογελο είπε...

Ότι θέλεις να γίνει.. πάντως αν τελικά είσαι πολύ περιπετειώδες θα βγει το μωράκι!!!! από μικρό στα βάσανα!!!
Καληνύχτα!!!!! αν μπορείς να κοιμηθείς από το άγχος σου :-p

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καταρχήν θα συμφωνήσω με την Μαρία! Κάλα κάνεις και μας τα λες αλλά πάρε βαθιά ανάσα γιατί έχεις πολύ δρόμο μπροστά! Σκέψου αν είσαι στην 4-5 έχεις άλλες 37-38!
Φιλιά

ttsok είπε...

Είναι λίγο tricky ο τρόπος που έχεις γράψει την ιστορία, και δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσουμε για την κρίση στην ποιότητα των γιατρών ή το θάυμα της ζωής ... Οι ευχές μου πάντως (είτε για το θαύμα της ζωής, είτε για καλύτερους γιατρούς στην κενωνία την άτιμη) είναι μαζί σου ...

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Τελικά δεν κατάλαβα...αυτά τα 2 τεστ του εμπορίου βγήκαν θετικά?

Με το καλό το μωρό!

adaeus είπε...

Αντε άντε γιατί τα δικά μου μεγαλώνουν επικίνδυνα και δε θάχει το δικό σου με ποιά φιλαράκια μπλογκόπαιδα να παίξει!!! Η γέννηση είναι το μόνο γεγονός που με ένα "τσαφ" σου αλλάζει τη ζωή.

gerasimos είπε...

Eύχομαι με το καλό, όποια εξέλιξη κι αν έχει η ιστορία σου. Σίγουρα ηθικό δίδαγμα αφήνει το 'να παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη'! Έχοντας περάσει κι εγώ από το NHS (ίσως έχω ακόμα την NHS card μου), τους GPs και με τελευταία εμπειρία έναν Ινδό οδοντίατρο συμπαθέστατο κατά τα άλλα και γραφικότατο, εύχομαι μόνο θετικές εμπειρίες στην Αγγλία. :-)

Ανώνυμος είπε...

o GP τι ειναι;

Ανώνυμος είπε...

με τα φυσικά μας τέκνα μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αποσβέσουμε ο,τι μας κάνει να θυμώνουμε, σου το εύχομαι σε σένα και στον πατέρα του, και να είστε μαζί για παντα, κι οιτρεις και να θυμώνετε με την κοινωνία, όταν χρειάζεται, δημιουργικά, από δω και πέρα

gerasimos είπε...

nag: GP=General Practitioner δηλαδή γιατρός παθολόγος, το αντίστοιχο του 'οικογενειακού μας γιατρού' εδώ στην Ελλάδα. Ο γιατρός της γειτονιάς μας θα λέγαμε.

Niemandsrose: καλά τα θυμάμαι;

Ανώνυμος είπε...

@gerasimos, thanks mate ;)

athanasia είπε...

Nα πάνε όλα καλά!

:)

Niemandsrose είπε...

@μαύρος γάτος, αυτή δεν είναι ευχή! Χρησμός είναι! :) Ρόδο του κανενός, πάντως. Για αποφυγή παρεξηγήσεων. ;)

@Μαρία, οπότε ένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι να χρησιμοποιείς το blog σου ως προσωπικό ημερολόγιο. ;)

@χαμόγελο, περιπετειώδες και αινιγμάτικο. Χμμμ... Αν είναι αγόρι μ'αυτά τα χαρακτηριστικλα, το ερωτεύομαι ήδη.

@_st_, χτύπα κι άλλο! :)

@ttsok, να πούμε κάτι ενδιάμεσο, πχ για τους γιατρούς που είναι το θαύμα της ανευθυνότητας; :)

@θυμήσου πως με λένε, αρνητικά ήταν. Το διόρθωσα και στο ποστ. ;)

@adaeus, αυτό το τσαφ πολύ με τρομάζει ωστόσο. :( Είναι σαν την ατάκα του Μπιλ Μάρρεϋ στο Lost in translation.
http://www.youtube.com/watch?v=0Cya_Cindm0

@gerasimos, να κάνω δλδ κατάχρηση υπηρεσιών υγείας μου προτείνεις; :)
Την ορολογία τη θυμάσαι άψογα!

@nag, απαντήθηκε. Thanx για το email. Πολύ τρυφερό.

@athanasia και @all, σας ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ για τις ευχές!!! Να είστε καλά! Σμαααατς!

Maria Mikro Analogo είπε...

"οπότε ένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι να χρησιμοποιείς το blog σου ως προσωπικό ημερολόγιο. ;)"
Όχι, δεν είναι γενικό συμπέρασμα αυτό! Αν ήταν έτσι, θα είχα ήδη κάνει 8δημα!!! :P Σε σένα όμως, επειδή δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια, ισχύει απόλυτα! :D
Υ.Γ. Σου εύχομαι να μην μπεις στο τριπάκι να κάνεις όνειρα για το πλασματάκι σου όπως έκαναν για εμάς οι γονείς μας (θα τον/την κάνω γιατρό, δικηγόρο, παπά :P κλπ), παρά μόνο μια ευχή να βγαίνει από την καρδιά σου: να σου είναι πάντα γερό και ευτυχισμένο, με εσένα και τον πατέρα του γερούς βοηθώντας το να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα.
Υ.Γ.2: Περιμένουμε το "το ρόδο, το μπουμπούκι και το αγκάθι ΝοΙΙ".
Φιλάκια! :D (συγκινήθηκα... πολύ...)

geokalp είπε...

το ως άνω σχόλιο της Μαρίας το προσυπογράφω - αν και φτάνει μακριά!

εύχομαι να είναι θετικό, όλα να πάνε καλά και ..τυχερό να είναι!

ναι, αυτό είναι το weblog!

πραγματικά χάρηκα!

Vrakas Kostas είπε...

Ποτε πατησες τα 35,ουτε που..το καταλαβα;)
Ας ειναι!
Ας ειναι καλοτυχο το "βαζο" που θα αναθρεψει το "μπουμπουκακι"...τον Ερνεστο!!!:)))))))))
Ο Μιχαλης πρεπει να κερασει!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

μιλάω εκ πείρας...

tzonakos είπε...

Eνας νέος κύκλος αρχίζει λοιπόν.
Χάρηκα που σε είδα ξανά στα μπλογκοστέκια :)
Πρόσφατα ειδα μια ακόμα ανάρτηση άλλης μπλόγκερ, την δεύτερή της, για αυτό ακριβώς το θέμα.
Αλλη ιστορία βέβαια, αλλα αν θες διάβασε την.
Την συμβούλεψα να κρατάει ημερολόγιο, δικό της. Καν'το κι εσυ. Γράψε κατι κι εδω να μαθαίνουμε !
Και σου εύχομαι τα καλύτερα :)
Χαίρομαι :)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Υπομονή και κουράγιο εύχομαι ολόψυχα στο σύντροφο σου! Πέστού ότι μέτα το πρώτο τρίμηνο θα χαλαρώσει...

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, η ευχή σου είναι πραγματικά υπέροχη και σε ευχαριστώ πολύ! (μα πού είναι ένα εμότικον συγκινημένο για να διευκολυνθεί κι άλλο η επικοινωνία μας?)

@geokalp, σε ευχαριστώ! "weblog στη ταράτσα", θα μπορούσα να το μετονομάσω έτσι όπως έγινε. :)

@vrakas kostas, 35 είσαι και φαίνεσαι! Θα' θελες, ε; χαχα Ο Μιχάλης λέγεται Νίκος και η Κατερίνα λέγεται Πέλα. :) Όσο για το έμβρυο, ας το πούμε Ερνέστο αφού ακόμα δεν έχει δείξει το φύλο του. Ευχαριστώ ντε! :)

@_st_, είσαι έγκυος; :b

@tzonakos, φτάνει, φτάνει, φτάνει, η ζωή μου κύκλους κάνει, που έλεγε και το άσμα. Ευχαριστώ για την αναφορά στη Θαλασσοδαρμένη και τις ευχές. ;)

@_st_, πολύ άγχος έχει! Τι να σου πω; Έχει χάσει τον ύπνο του. :) Να'σαι καλά. Και πες τίποτα για τα δικά σας! Δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτα! :(

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εμείς ρόδο μου είμαστε στην 24η εβδομάδα και το Μάϊο περιμένουμε την κόρη! Έχω στο μυαλό μου και κάποια από αυτές τις μέρες θα γράψω έναν οδηγό για υποψήφιους μπαμπάδες!!!!!

ΥΓ αν ο δικός σου είναι έλληνας πεστου να δεί το Μπαμπα μην τρέχεις.. απο την ζωή βγαλμένο είναι ;-)!

Newborn Doomstalker είπε...

"Σε τί κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα"
"Ναι, Νίκο μου. Σε τί κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτε"

Και η απάντηση εκ στόματος Pink Floyd (εκ των προτέρων συγγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης αλλά όταν ακούω για εγκυμοσύνες δεν μπορούν παρά να μου ξαναγεννιούνται High Hopes):

Beyond the horizon of the place we lived when we were young
In a world of magnets and miracles
Our thoughts strayed constantly and without boundary
The ringing of the division bell had begun

Along the Long Road and on down the Causeway
Do they still meet there by the Cut

There was a ragged band that followed in our footsteps
Running before time took our dreams away
Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground
To a life consumed by slow decay

The grass was greener
The light was brighter
With friends surrounded
The nights of wonder

Looking beyond the embers of bridges glowing behind us
To a glimpse of how green it was on the other side
Steps taken forwards but sleepwalking back again
Dragged by the force of some inner tide

At a higher altitude with flag unfurled
We reached the dizzy heights of that dreamed of world

Encumbered forever by desire and ambition
There's a hunger still unsatisfied
Our weary eyes still stray to the horizon
Though down this road we've been so many times

The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river

Forever and ever
Αμήν

kostas_patra είπε...

καλώς να ανθίσεις

χαμογελο είπε...

Κανένα νέο??? τελικά είσαι σίγουρα εγκυος?
Παρεπιπτόντως αν θέλεις έλα στο παιχνίδι...
http://xamogelo.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

Niemandsrose είπε...

@_st_, τι να πω; Χαμένα τα έχω και με σένα! Με το καλό να έρθει στον κόσμο το μικρό καρντάσι. Όσο για τον σύντροφο, καρντάσι κι αυτός. Βούλγαρος, ΠΑΟΚι και τα σχετικά. Αλλά Έλληνας όχι. :)

@Newborn Doomstalker, έκανες και τη Φαουστική σου ντρίμπλα όπου το φως νικάει το σκότος. Many thanx- πολύ αγαπημένο τραγούδι στο 95 μου.

@kostas patra, να είσαι καλά. :) Αν και όπως γράφω σήμερα στο παραληρηματικό μανιφέστο κατά του νοήματος της κύησης, ανθισμένη ήμουν ήδη πριν από το μπουμπούκι. ;)

@χαμόγελό μου, κανένα νέο ακόμα γιατί καθυστερούν οι άγγλοι γραφειοκράτες με την αίτησή μου να γραφτώ στο ιατρείο της γειτονιάς μου. Για να μη νομιζετε πως η γραφειοκρατία ενδημεί αποκλειστικά στο Ελλάντα. ;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

να τον χαίρεσαι γκοσποντινα!!
με το καλό παντως να έρθει!
ακούσατε την καρδιά?

Niemandsrose είπε...

@_st_, listen to your heart που λέμε στο χωριό μου; Όχι καρντάσι, συμπλόγκερ και συγγονιέ, ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Και μη με τρομάζεις!!!! Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει φυτρώσει εντός μου! :)

greekgaylolita είπε...

Ειναι ομορφα οταν ανθιζουν τα ροδα:)

Niemandsrose είπε...

@greek-GAYLOLITA, μιλ μερσί, σούπερ χίροου μου! :)