11/6/08

Θερίζει η δηθεντερίτιδα τη νεολαία της πατρίδος μας

Η δηθεντερίτιδα θερίζει σήμερα τους νέους της πατρίδος μας. Πρόκειται για μια σύγχρονη αστική επιδημία που προσβάλλει κυρίως τη νεαρή ηλικία και όσους δεν εννοούν επ' ουδενί να απαγκιστρωθούν από αυτή.
Στην εκδήλωση της νόσου συμβάλλει καταλυτικά η έφεση προς τη θολοκουλτούρα, ο ιδεολογικός αχταρμάς, το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, η ADSL, η κρυφή καψούρα προς Δυσμάς, η ανομολόγητη παρακολούθηση του MTV και του MAD καθώς και η αναζήτηση πολιτισμικής ταυτότητας με αίσθηση φρεσκάδας και γεύση που τα σπάει.
Σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις συγκεκριμένες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος ευνοούν την επιδημική εμφάνιση της νόσου: μειωμένος κοινωνικός έλεγχος, αυξημένος πληθυσμός, αυξημένη ανάγκη να ξεχωρίσει κανένας από το πλήθος. Καθώς όμως δε κρύβει ο καθένας μέσα του και καμιά αξιομνημόνευτη προσωπικότητα, προσφεύγει στο δανεισμό με αποτέλεσμα ο ένας να αντιγράφει τον άλλο και όλοι μαζί να αποτελούν ένα ψηφιδωτό δήθεν αυτόνομων και ξεχωριστών προσωπικοτήτων που ουσιαστικά αποτελούν ρέπλικες της ρέπλικας (πρβλ Blade Runner).
Όμως οι επιπτώσεις της δάνειας κουλτούρας αποβαίνουν ολέθριες για τον ανερμάτιστο νέο του άστεως που κινδυνεύει λόγω δηθεντερίτιδας να μη γνωρίσει ποτέ τη γνήσια προσωπικότητά του.
Τα κύρια συμπτώματα της δηθεντερίτιδας είναι η ασυνέπεια λόγου- έργου (όπου ο λόγος ρέπει προς τον αριστερισμό, το δε έργο προς τα αγαθά του καπιταλισμού), η συγκάλυψη της αμάθειας και ημιμάθειας (με τσιτάτα, σλογκανάκια, υπεκφυγές δια μέσω αστεϊσμών κ.α.), η κατάχρηση λέξεων στην αγγλική (ή μάλλον αμερικανική), η ανάγκη συγχρωτισμού με άλλους δηθεντερικούς, η μειωμένη ικανότητα αυτοσαρκασμού, οι αλλεργικές αντιδράσεις προς καθετί παλιό, η πολύ περιορισμένη κριτική ικανότητα με παράλληλη ψευδαίσθηση άφθαστου κριτικού πνεύματος και η ανάγκη to be cool αν και μεσογειακός, βαλκάνιος και τα συναφή.
Για την αντιμετώπιση της επιδημίας συνιστώνται άφθονα υγρά (κυρίως σάλιο προς τον καθρέφτη μας), περπάτημα (μοναχικό και χωρίς ipod), ενδοσκόπηση (ή αλλιώς ψυχικό κλύσμα), περιορισμός των καρυκευμάτων (λεκτικές σάλτσες) και συγκεκριμένων εδεσμάτων ( πχ Τσόμσκυ, Εμπειρίκος, Γκονταρ, Χώκινς, Ντάγκλας Άνταμς και Μπέκετ) που προκαλούν τυμπανισμό στους νέους (το φούσκωμα του πετεινού και πορδές που έχασαν το δρόμο τους).

21 σχόλια:

Swell είπε...

Well done! Είμαι δηθεντερικός;

χαμογελο είπε...

χαχααχ ωραία ωραία! από περιέργεια ποιά είναι η αφορμή για αυτό το ποστ?
(έχω την εντύπωση ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον :-p)
υγ. Γιατί δεν μπορώ να στείλω μήνυμα με το openid? αυτή την στιγμή στέλνω με το παλιό λογαριασμό μου.

Spy είπε...

AΠOKΛEIΣTIKO:
Nεότερες ακόμα έρευνες καταδεικνύουν ότι η δηθεντερίτιδα ΔEN υπάρχει!
Eίναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας της γράφουσας, η οποία προφανέστατα, συγχέει την ανωτέρα νόσο, με τις συγγενείς: ψωνίτιδα, σπαστική αναμασουλίτιδα, οξεία απραξία, και την επιθετική δεβλεπωτιποταμπροσταμουαποτημεγαληφραντζαπουεχωτίτιδα.
Πάντως –και προς αποκατάσταση της τρωθείσας φήμης της αξιοπρεπέστατης συναδέλφου- όλες οι συστάσεις (πλην του εδέσματος Douglas Adams, το οποίο λειτουργεί και ως αφροδισιακό) ισχύουν πλήρως και για τις προαναφερθείσες ασθένειες.

Tα σέβη μου.

Niemandsrose είπε...

@swell, μπααα! Δυστυχώς δε σε έχει κόψει δηθεντερίτιδα. Είσαι off fashion! :)

@χαμόγελο, κονσέρβα είναι το ποστ- σα δε ντρέπομαι. Οπότε νο αφορμή. Έβαλα συρματόπλεγμα για τους ανώνυμους αλλά έπιασε και το openid?! Αν έχεις ιδέα από blogspot πες τι να κάνω με τις ρυθμίσεις.

Niemandsrose είπε...

@spy, υπάρχει κι όσο υπάρχω θα υπάρχει! Όλες αυτές οι ασθενειούλες που προανέφερες είναι απλές επιπλοκές της μεγάλης-τεράστιας νόσου που ανακάλυψα εγώ η τρισμέγιστη!

Vrakas Kostas είπε...

Ουφ!
Ανασανα.Ευτυχως μιλας για επιδημια της νεολαιας.
Αρα, αποκλειεται να εννοεις εμενα.
Εκτος κι αν μου κανεις κομπλιμεντο;)

Μιμης Ζερβος είπε...

μετα το 1-1-4, αθεια- συνασπισμος -πίρσινγκ.. Συντηρούν Βομηχανίες αλτερνατιβ ένδυσης, μια γενιά στα Rayban & Diesel πίνει καφεδούμπα στην παραλία..ή καλλιεργείται σε μουλτι σινεμα με ποπ κορν.. δεν έχω διαβάσει τίποτα πιο εύστοχο τελευταία..

Μιμης Ζερβος είπε...

σόρι που επανέρχομαι αλλα με κανες και ξεφυσάω.. το χειρότερο είναι αυτος ο ατροφικός αυτοσαρκασμός.. α΄πόλυτα ατροφικός όμως.. σε κάνει να το βουλώνεις και να απλά να μετράς τις στιγμές μέχρι να απομακρυνθεείς , ταίζοντας στο μεταξύ τη ματαιοδοξία τους ώστε να ναι ακίνδυνοι.. πόσο ξεχωριστοί είναι όλοι τους ?>μα πόσο..

δεν ξαναμπαίνω στο μπλογκ σου.. ταυτίζομαι και δε μ αφήνει η μαμά μου

Niemandsrose είπε...

@vrakas kostas, άσε τα σάπια εσύ! Έχεις κάνει το αντιδηθεντερικό εμβόλιο. Νομίζεις δε τα ξέρουμε; :)

@Μιμης Ζερβος, το πιο SOS σύμπτωμα είναι αυτό που εντόπισες: πλήρης αδυναμία αυτοσαρκασμού. Μήπως η εξίσωση είναι όσο πιο δάνεια η προσωπικότης τόσο μεγαλύτερη η αδυναμία σαρκασμού αυτής; Μην πάει και χαμένη η επιστημοσύνη μας δηλαδή! Πείτε στη μητέρα σας να μην ανησυχεί διόλου. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! :))

kioy είπε...

Μια χαρά τα λες! Χώσε, χώσε, χώσε!
Ρέπλικες του Blade runner, κορυφή...

mamma είπε...

Τρισμέγιστη... τα σέβη μου!

Niemandsrose είπε...

@kioy, το έκανες pick up το κινηματογραφικό ε; :)) Καθείς στο είδος του και ο kioy στο Cinema! Keep up the good work! ;)

@mamma, σκύψε ευλογημένη! Με την καλή έννοια- για να υποβάλεις τα σέβη σου! :)))

mikros fokion είπε...

νιωθω καποια συμπτωματα, λες να πασχω και εγω απο την δηθεντεριτιδα;
εναν γιατρο παρακαλω... (ειναι κληρονομικη η ασθενεια;)

Nomad είπε...

Οχι ρε Νιμαν "σύρμα για τους ανωνυμους". Οχι αυτα που δουλευουμε να τα κανουμε.
Τεσπα, ο,τι νομίζεις, θέμα σου.
Πολύ ωραία γραφεις, πολύ εξυπνη είσαι, αν εφάρμοζες κιόλας μέχρι το τέλος της την ελευθερία της σκέψης που πρεσβεύεις δε θα σε φοβιζε καμιά διαβολή, κανενός ανωνύμου. Σαμπως εμείς εδω είμαστε "επώνυμοι". τα ξαναπαμε ομως, σορρι οπότε.

Μπαι δε γουέι, σκέπτομαι και μαλλον θα το κανω να μην ξαναφήσω ποτέ σχόλιο σε μπλογκ που απαιτεί οποιαδήποτε επαλήθευση η δεν επιτρέπει σχολιασμό στους παντες.

Το προληπτικό ψαλίδι λυπαμαι, αλλα το θεωρώ ...ας μην πω.

Φιλι κι εκτίμηση παρα τη διαφωνία.

Nomad είπε...

διόρθωση, η λεκτική επαλήθευση για αποφυγή των ρομποτς που σπαμαρουν δε μου φταιει τπτ γιατί δεν αποτελεί λογοκρισία, εννοώ οποιο περιοριστικό μέτρο προσδιορισμού μιας Χ ταυτότητας προκειμένου να σχολιάσει καποιος κατι.

Αντε ρε νιμαν βγαλτο. Κι αμα στη σπαει ο ανωνυμος τι τον εμποδίζει να κάνει ενα προφίλ βλογερ τύπου ανωνυμοικατάνιμαν και να ποσταρει;

Ελα, θελω να συνεχίσω να στα χώνω!

Niemandsrose είπε...

@Nomad, μα ούτε μια κουβέντα σχετική με το ποστ; :( Εντάξει, είναι κάπως άσχημο να πηγαίνεις σε ένα σπίτι που έχει κάγκελα γύρω γύρω. Εντάξει είναι κάπως άσχημο που έχουμε πόρτες στα σπίτια μας. Που έχουμε και σκυλιά δεν είναι ωραίο. Αλλά ρε αγαπημένε μου κατάλαβε πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Υπάρχουν κάτι γάμησετα άτομα γύρω μας και από αυτά θέλω να προστατευτώ. Δεν έχω το δικαίωμα; Ούτε λογοκρισία τους άσκησα, ούτε διαγραφές έκανα. Και έχεις δίκιο πως μπορούν να ανοίξουν ένα account gmail και να γράφουν τις παπαριές τους. Αλλά και τι να κάνω δλδ; Θέλω να προστατευτώ από κάποια κωθώνια με τα οποία υπάρχει μακρά προϊστορία. Και ΟΧΙ δεν εννοώ καθόλου τον ανώνυμο στο blog του Old Boy. Αυτός είχε και την πλάκα του αν και λίγο σαχλός.

Niemandsrose είπε...

@mikros fokion, τι να σου πω; Εγώ ένα ιατρικό ρεπορτάζ πήγα να κάνω και θα βρεθώ με Νόμπελ Ιατρικής έτσι που πάει! Η κληρονομικότητα εξετάζεται αυτό τον καιρό από την επιστημονική κοινότητα. Πολύ σωστή ερωτηση. Πες όμως για τα συμπτώματά σου. :))

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό!

industrialdaisies είπε...

Μέσα από πειραματικές μεθόδους, με αφορμή το τεκμηριωμένο επιστημονικό άρθρο σου, έρχομαι να συμβάλλω κι εγώ όσο μπορώ στην προσπάθεια αντιμετώπιση της νόσου.

Τελευταία ευρήματα της επιστημονικής μου ομάδας με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αν η νόσος δεν αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της νεαρής ηλικίας (<25) τότε προκαλεί αλλοιώσεις στο γενετικό υλικό, γίνεται χρόνια για τους σιτεμένους και τελικά λειτουργεί εκφυλιστικά. Παράδειγμα η περίπτωση Ρουσόπουλου, η περίπτωση Βίκυς Φλέσσα και άλλες πολλές.

Παρακαλώ, αν κρίνεις τα επιστημονικά τεκμήρια επαρκή, να αποστείλουμε οδηγία στους αρμόδιους για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα νοσοκομεία της χώρας.

Προτείνω δε, από τώρα, να αποστείλουμε επιστολή στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πολιτεία, στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο καθώς και να μοιράσουμε flyers στις περιοχές Γκάζι, Ψυρρή και Κεραμεικού.

Μετά (επιστημονικής) τιμής,
I.D.

Maria Mikro Analogo είπε...

Ουπς... έχω ADSL. Λες να είμαι σοβαρά γιατρέ μου; Κάποιο άλλο σύμπτωμα δεν έχω παρατηρήσει, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό! Όσο για το εμβόλιο, έχω την εντύπωση ότι έχουμε πέσει θύματα του πολέμου μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών. Μάλλον δεν θα βγει ποτέ στην αγορά...
Φιλιά! :D

Niemandsrose είπε...

@dizzydream,ο έρωτας στα χρόνια της δηθεντερίτιδας. :)

@industrial daisies, ομολογώ ότι με αφήνετε για άλλη μια φορά άναυδη (το λέμε Φάνννη μου; :) ) με τα αδιάσειστα τεκμήρια που παρουσιάζετε! Προφανώς και οι περιπτώσεις που ορθώς παραθέσατε (Βίκυ, Ρουσσό) αποτελούν τυπικές περιπτώσεις γεροντικής δηθεντερίτιδας και ασφαλώς πρέπει να επιληφθεί του θέματος το ακάματο κράτος πρόνοιας. Ωστόσο ως αγόγγυστοι ακτιβισταί-μπλόγκερς ας ετοιμάσουμε τα πρώτα φλάιερς! Στα όπλα αδέλφια! :) Φιλιά!!!

@Μαρία, μετά λύπης μου μεταφέρω τη γνωμάτευση του ειδικού επιστήμονα-λοιμωξιολόγου-επιδημιολόγου πως δε φέρετε συμπτώματα της νόσου at all. (Niemandsrose et al. 2008).
Νέα είστε, μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε! :)