1/12/08

Σκατά στη μπλογκόσφαιρα

που αναδεικνύει πρώτο σε αναγνωσιμότητα και δημοφιλέστερο το troktiko με το press-gr στη δεύτερη θέση.
Αν ξανακούσω για έρευνες που καταλήγουν για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα πως ο μέσος blogger είναι 30άρης, ανώτατου μορφωτικού επιπέδου, ψαγμένος, με οικολογικές και πολιτικές ανησυχίες, θα ξεράσω βατράχια.

26 σχόλια:

JustAnotherGoneOff είπε...

Μην ξεράσεις ακόμα, ετοιμάζω κάτι για το metablogging.gr, λίγη υπομονή να μαζέψω τα στοιχεία. Τότε θα αποκαλυφτεί το μέγεθος της απάτης.

wert01gf είπε...

Κανονικός φάκελος το νέο γκάλοπ. Όταν ξεράσεις, φώναξε κι εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα σου!!!!!!!

JustAnotherGoneOff είπε...

wert01gf, προφανώς αναφέρεσαι στο "γκάλοπ" (που δεν είναι γκάλοπ) του Nylon. Δεν έχει καμία σχέση αυτό, αφορά τα μέλη του Sync κι όχι ποιοί πανωσηκώνουν τα σκουπιδομπλόγκ.

lemon είπε...

Χαχαχαχα, συμφωνώ μαζί σου!
Απλά, αυτοί (οι 30αρηδες κλπ) είναι που απαντάνε και δίνουν τα στοιχεία τους!

Argos είπε...

"...πως ο μέσος blogger είναι 30άρης, ανώτατου μορφωτικού επιπέδου, ψαγμένος, με οικολογικές και πολιτικές ανησυχίες, θα ξεράσω βατράχια."
Όπως λες και εσύ, ο μέσος blogger και όχι ο αναγνώστης του. Τώρα ανα αναφέρεσαι στο linking δεν έχω να πω τίποτα

Βλαχοκυριλές είπε...

δεν νομίζω ότι κάνουν τα νούμερα αυτών των βλογ οι βλόγερς.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ακόμα πολύ πίσω. Εδώ, σχεδόν κάθε μέρα, πρώτο σε αναγνωσιμότητα blog στο wordpress, είναι αυτό της Χρυσής Αυγής!!!

Niemandsrose είπε...

@JustAnotherGoneOff , για να δούμε...

@wert01gf, για το sync λες; Δε θα το έλεγα φακέλωμα αφού προαιρετικά δίνεις τα στοιχεία σου στο τέλος. Προφανώς συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο. Δεν έχω πρόβλημα με τις έρευνες (αρκεί να έχω μια ιδέα από πού προέρχονται και ποιο σκοπό εξυπηρετούν) αλλά με την κραυαγαλέα αντίφαση των τετριμμένων πια συμπερασμάτων τους και τις λίστες με τα δημοφιλέστερα μπλογκς.

@Maria Mikro Analogo , άσε καλύτερα!! :)

@lemon , σωστή η παρατήρηση. Biased το δείγμα των ερευνών; Αυτό κάτι εξηγεί.

@Argos, Βλαχοκυριλες, και το linking ποιος το κάνει; Ποιος ανεβάζει τα συγκεκριμένα μπλογκ στην κορυφή;

@N.Ago , καλά λες...

Βλαχοκυριλές είπε...

Η επισκεψμότητά τους οφείλεται στις εφημερίδες. Τα προμοτάρουν οι εφημερίδες, μετά αυτά προμοτάρουν τις εφημερίδες τους, καταλαβαίνεις τι τζόγος γίνεται. Υπάρχουν ανάλογα μπλογκς που με αυτό τον τρόπο κάνουν τρελές επισκέψεις και ανεβαίνουν στο λινκάρισμα σε 2 μέρες.

Νομίζω ότι το λινκάρισμα είναι αναπόφευκτο μετά. 1ον είναι μεγάλα ειδησεογραφικά, που σημαίνει ότι αν θες να σχολιάσεις μια είδηση στο μπλογκ σου, είναι πιο απλό να αναφέρεις ένα από αυτά σαν πηγή άπό το να ψάχνεις εφημερίδες και πιο κουλ απ' το να αναφέρεις το κανάλι που μπορεί να την είδες. 2ον είναι πολυσυλλεκτικά, δημοσιεύουν ποστς πολλών μπλογκς, άρα κάποια στιγμή γίνεται αναφορά τους και με αυτό τον τρόπο.

Stefanos είπε...

άμα είχε προσθέσει και "ξυδάκιας, χιουμορίστας και κοιλιόδουλος" θα νόμιζα οτι εννοούσε εμένα :P

νατασσΆκι είπε...

Κι εγώ πάντως την έχω αυτή την απορία: ποιος κάνει λινκ σ' αυτά τα blog??
(το ποιος τα διαβάζει δεν θα μου το απαντήσει κανείς ποτέ)

αλλά έχω και απορίες για τον τρόπο που το sync "βγάζει" τα πιο δημοφιλή, και πώς υπολογίζει τα λινκ...

Έτσι κι αλλιώς, δεν είμαι "μέσος" blogger!
:p

;)

Niemandsrose είπε...

@Βλαχοκυριλές , ή εγώ δεν κατάλαβα πώς διαμορφώνεται τελικά η λίστα με τα δημοφιλέστερα μπλογκζ, ή κάτι δεν πάει καλά στην εξήγηση που μου δίνεις. :(

@Prophet Estarian, :) Ψώνιο!

@νατασσάκι, εσύ δεν είσαι μέσος, είσαι κόουτς! :))

Βλαχοκυριλές είπε...

αν μιλάμε για τη λίστα του Sync, αυτή μετράει μόνο πόσα blogs έχουν link προς κάποιο blog τους τελευταίους 6 μήνες. Δεν μετράει ούτε επισκεψιμότητα, ούτε τίποτε άλλο. Είναι μάλλον ένα μέτρο της "διείσδυσης" του blog στην κοινότητα. Και είναι ένα πολύ "αφελές" μέτρο, το οποίο έχει γίνει abused αρκετές φορές (έχω ένα link στην αριστερή στήλη του blog μου με τίτλο "προσοχή στις κακοτοπιές του μπλογκλογικού κήπου" για μια κλασική περίπτωση abuse της λίστας από ένα πολύ γνωστό blog).

Niemandsrose είπε...

Αχά! Τώρα είστε σαφέστερος και σας ευχαριστούμε τα μάλα. Πες μου όμως κάτι, είτε είναι αφελές κριτήριο, είτε όχι δεν αντανακλά σε ένα βαθμό την αναγνωσιμότητα (ουχί επισκεψιμότητα) του μέσου; Και αν ναι, τότε ποιος διαμορφώνει αυτή την αναγνωσιμότητα αν όχι ο μέσος μπλόγκερ; Και αν τη διαμορφώνει ο μέσος μπλόγκερ, τότε κατά πόσο τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αξιόπιστα δεδομένου του γνωστού ψαγμένου προφίλ που αναπαράγουν;

Βλαχοκυριλές είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου, απλά θέτω 2-3 παραμέτρους που πρέπει να έχει στο μυαλό του κανείς για να εξηγήσει το θέμα. Υπάρχουν βασικές διαφορές που τέτοιου είδους μετρήσεις παραβλέπουν εντελώς. Πχ:

Αν και για τα περισσότερα μπλογκς, η επισκεψιμότητα έρχεται μετά το λινκάρισμα, για κάποια μπλογκς (όπως αυτά για τα οποία μιλάς και τα οποία προμοτάρονται από ΜΜΕ και ανήκουν σε δημοσιογράφους), συμβαίνει το αντίθετο.

Επίσης, τα δικά μας μπλογκς είναι μπλογκς γνώμης και έκφρασης. Αυτά τα μπλογκς στα οποία αναφέρεσαι είναι ειδησεογραφικά και έχουν συνεχή ροή. Και σαν δίκτυο ροής (data flow ναούμε) να το δεις το θέμα, αποτελούν "πηγές". Άρα τρώνε λινκς σε αναφορές.

Για τον "έξω κόσμο" ισχύει το γιατί να μην πάει κατ' ευθείαν στην "πηγή" και να χαθεί στην αφιλόξενη μπλογκόσφαιρα που κατοικούν όλων των ειδών τα άγρια ζώα?

Δεν είναι όλοι ΗΔΟΝΟΛΕΞΙΕΣ σαν εσάς αγαπητή ;-) Όσο για τους ψαγμένους, σιγά τον πολυέλαιο!

Φιλιά στα μάγουλά της! Βλέπω βιντεάκια εδώ, ο μπαμπάς έχει χάσει τη μπάλα!

σορολόπ είπε...

Πράγματι... δεν είναι 30άρης :)

wert01gf είπε...

@Niemandsrose, στο κάθε mail έχει ένα ξεχωριστό link. Το οποίο προφανώς σε «δένει» με το προφίλ σου στο sync.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δες όμως και την έρευνα της VPRC

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

-(

Stefanos είπε...

εγώ δεν είμαι ψώνιο, εσείς είστε ταπεινοί μπουρτζοβλαχαραίοι αμόρφωτοι και πλέμπες :P

haridimos είπε...

Είναι απόλυτα λογικό να είναι τα συγκεκριμένα δυο "blogs" στην κορυφή της λίστας. Κάποιους απο τους λόγους τους έθεσε και ο Βλαχοκυριλές.

Niemandsrose είπε...

@Βλαχοκυριλές, και έστω πως τα μπλόγκζ που χτυπάνε πρωτιές δημοφιλίας στην μπλογκόσφαιρα έχουν δημοσιογραφικό περιεχόμενο, γιατί αυτό θα πρέπει να είναι σκανδαλοθηρικό και εμετικό; :( Ρητορική είναι η ερώτηση, μη σε βάζω κι εσένα να εξηγείς τα ανεξήγητα...

@σορολόπ, είναι, είναι! Η γενιά των 700 ευρώ και των 1000 καρδιναλλίων.

@wert01gf, δε μπορώ όμως να μιλήσω και για φακέλωμα. Γιατί θα πέσουμε στη λούμπα έτσι να αρνούμαστε τη συμμετοχή σε κάθε ερευνητική προσπάθεια. Και πώς θα ζήσουμε εμείς οι δημόσιοι ρουφιάνοι των κοινωνικών ερευνών; :)

@ο δείμος του πολίτη , κανένα λινκ;

@exoaptonkyklo , τι χαλιέσαι παιδάκι μου; :)

@Prophet Estarian, η πλέμπα της γειτονιάς σας.

@haridimos , η πολλή εκλογίκευση είναι επικίνδυνη βρε Χαρίδημε. Δίνει περιθώριο νομιμοποίησης στη συνείδησή μας των πιο ελεεινών καταστάσεων.

Manoliscus είπε...

Η συζήτηση έχει γίνει και στο παρελθόν, επανέρχομαι όμως να θυμίσω πως το πρόβλημα ξεκινάει από την αναγνώριση και τη σπουδαιολόγηση του όρου μπλογκόσφαιρα.

Η κακή συνήθεια ομαδοποίησης των ιστολόγων, με το να τους προσδίδουμε χαρακτηριστικά ομάδας, δεν επιτυγχάνει κάτι παραπάνω από το να ρίχνει νερό στον μύλο όσων αντιμετωπίζουν το μέσο με εχθρότητα και δυσπιστία.

Τhere is no such thing as blogoshpere που θα έλεγε κι η βαρώνη Θάτσερ.

Niemandsrose είπε...

@Manoliscus , ε, άμα το έλεγε και η βαρώνη εμείς τι να πούμε; Φώκλαντς και οι μάχες αναγνωσιμότητας, therefore.

geokalp είπε...

χαχαχαχαχαχα!!!!