9/12/08

Τα μικρομάγαζα και τα αυτοκίνητα των νοικοκυραίων τα καίνε μπάτσοι κουκουλοφόροι- Τζιμάκος

"Οι εξεγερμένοι νέοι με τις μολότωφ, ακροατή μου, έχουνε στόχο τις τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα και τα πολυκαταστήματα. Τα μικρομάγαζα και τα αυτοκίνητα των νοικοκυραίων τα καίνε μπάτσοι κουκουλοφόροι για να μην έχει διαρροές η εκλογική πελατεία των αφεντικών τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όπως ο Παπαδόπουλος έριχνε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τζιπ στην παραμεθόριο, έτσι και ο Προκοπάκης ρίχνει μολότωφ στις περιουσίες των μικρομεσαίων για να τους τρομάξει και να τους πάρει με το μέρος του.
Έχω εμπειρία προσωπική. Όταν έβαλα το σφυροδρέπανο στη θέση του σταυρού στην ελληνική σημαία, ήρθαν να με συλλάβουν στο σπίτι μου τέσσερα άγρια φρικιά με μούσια και μαλλιά μέχρι τον κώλο. Μου έδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και μετά από καιρό αναγνώρισα δύο από αυτούς να σπάνε βιτρίνες στην Πανεπιστημίου σε διαδήλωση.
Θα μου πεις τώρα ότι και οι μπάτσοι έχουνε δικαίωμα στην εξέγερση. Και θα συμφωνήσω κρατώντας τις επιφυλάξεις μου."

Από τη σημερινή εκπομπή του Τζίμη Πανούση

33 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Τα έλεγα κι εγώ, στο προ-προηγούμενο ποστ αλλά ποιος μ' ακούει. Να τα πει και ο Τζιμάκος που είναι καμιά 30αριά χρόνια μες στα πράγματα και είναι και αυτός που είναι, μπας και...

Alexandros είπε...

Αλήθεια, την Εθνική Βιβλιοθήκη ποιοι πήγαν να την κάψουν; Το λέω επειδή δεν ανήκει στους νοικοκυραίους. Το πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνική σχολή; Τα 400 (!) καταστήματα του κέντρου της Αθήνας; Άντε να δεχτώ ότι οι προβοκάτορες είναι 10-20 άτομα. Πότε πρόλαβαν και έδρασαν τόσο αποτελεσματικά;
Νομίζω ότι φτάνοντας από το άσπρο στο μαύρο, ο Τζιμάκος υποτιμά την νοημοσύνη μας. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η κυβέρνηση. Η οποία άφησε την Αθήνα να καεί κατόπιν συγκεκριμένου σχεδίου. Γνωρίζουμε όλοι το λόγο.

haridimos είπε...

Μια χαρά τα είπε ο Τζιμάκος σήμερα.

@ Alexandros.
Την Εθνική Βιβλιοθήκη δεν ξέρω ποιοι πήγαν να την κάψουν, μια που δεν ήμουν εκεί και δεν έχω ιδία άποψη.

Την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου όμως όταν είχε καεί τον Οκτώβρη του '91 δεν τον είχαν κάψει οι καταληψίες όπως είχαν βγάλει το πόρισμα τα ΜΜΕ κλπ, αλλά τα ΜΑΤ που ρίχνανε όλα τα δακρυγόνα εκεί, την ώρα που οι μέσα ήταν στο Γκίνη.
Γιατί σχολούσα από τη δουλειά, έφτασα στην αφετηρία στο Μουσείο, και το είδα με τα ματάκια μου.

mamma είπε...

Εύλογες απορίες μιας πτωχής μάνας:

- Οι μπάτσοι είναι γνωστό πως δεν έχουν εγκέφαλο, αλλά θα έστελναν ποτέ έναν προβοκάτορα να συλλάβεις τον Τζιμάκο; Νόμιζα πως τους μυστικούς, η κάθε αστυνομία κάθε χώρας, τους καλύπτει... δεν τους ξεσκεπάζει σε κάποιον που θα βγει και θα το πει στην τηλεόραση

- Ο Τζιμάκος έχει μνήμη ελέφαντα; Πώς αναγνώρισε τους προβοκάτορες που έσπαγαν βιτρίνες;

- Νόμιζα πως οι επαγγελματίες "σπάστες" φοράνε κουκούλες ή μαντήλια για να μην τους αναγνωρίζουν. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για τα μυαλά των μπάτσων;

υγ. είμαι φαν του Τζιμάκου αλλά μερικά είναι too much

Ανώνυμος είπε...

ασχέτως αν ο Τζιμάκος υπερβάλλει λιγάκι, η ουσία αυτού που λέει είναι αλήθεια.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Αφηστε τις δευτερες σκεψεις.
Ενα ζητημα υπαρχει τωρα πια. Να πεσει αυτη η ανυπαρκτη κι επικινδυνη κυβερνηση. Σηκωθητε ολοι απ τους καναπεδες. Ολοι!

Ανώνυμος είπε...

Τζιμάκος είναι αυτός. Τον ακούς, κρατάς αυτά που θέλεις και προχωράς. Τον ακούς όμως…

Ανώνυμος είπε...

Θεωρίες συνωμοσίας της κακιάς ώρας. Όχι, niemandsrose, δεν είσαι καθόλου μικροαστή. Μήπως αγοράζεις και βιβλία του Λιακόπουλου;

Ανώνυμος είπε...

Και, hello? Μιλάμε για την ελληνική αστυνομία. Επαναλαμβάνω: την ελληνική. Πιστεύεις στα σοβαρά ότι έχει την ικανότητα να στήσει ένα τόσο εκτεταμένο σχέδιο προβοκάτσιας τόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Κρήτη μέχρι την Ξάνθη; Δε λέω ότι αποκλείεται να υπάρχουν και μπάτσοι προβοκάτορες, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, φαντασιωνόμενοι ένα πρότυπο ιδεαλιστή επαναστάτη που, μεταξύ μας, ουδέποτε υπήρξε.

Ανώνυμος είπε...

(ξέχασα κάπου ένα "καίγοντας")

Καπετάνισσα είπε...

Δεν είναι ψέμμα.
Όσο χορτάτοι κι αν είμαστε από δαύτα.

Niemandsrose είπε...

@Alexandros , σου απάντησε ο Χαρίδημος.

@mamma , για το πρώτο που ρωτάς ήταν και στιγμιαία δική μου απορία, αλλά μετά απέκλεισα το ενδεχόμενο να λέει ψέμματα ή να κάνει πλάκα ο Τζιμάκος. Το δεύτερο παίζει: να έχει μνήμη ελέφαντα. Στα δικαστήρια δε που τον τρέχει ο κάθε πυροβολημένος, πρέπει και να αποδεικνύει πως δεν είναι ελέφαντας.

@krotkaya , εγώ πάλι δε φαντάζομαι πως υπερβάλλει.

@exoaptonkyklo , στους δρόμους. συμφωνώ. να πέσει η κυβέρνηση. συμφωνώ. και μετά; να έρθει το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχασε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα γεγονότα;

@N.Ago , εγώ τα κρατάω όλα που λέει. άλλωστε δεν υπάρχει και κανένας άλλος στην Ελλάδα να μιλάει δημόσια όμοια μ'αυτόν.

@ανώνυμε, βάλε το γνωστό σου ψευδωνυμάκι και ξαναέλα. Κι άλλοι ρε συ την έχουν 7 πόντους μόνο αλλά δεν ξεσπάνε στο buzz και στα blogs.
(O Λιακόπουλος πάλι ποιος είναι?)

@Καπετάνισσα , χορτάτοι δε νομίζω πως είμαστε. Εδώ και ντοκουμέντα να φέρεις στον άλλο πάλι δε πιστεύει πως "γίνονται τέτοια πράγματα".

Ανώνυμος είπε...

kala re pousth mou, pou zeite? osoi katsoun ligo na skeftoun 8a katalaboun ti sumbainei.

to videaki pou akougetai sto background na leei enas apo thn pleura twn mpatswn na amolusoun tous xrusaugites elpizw na to breite kai na to akousete.

Niemandsrose είπε...

@no logo, se poious apeu8ynesai? an milas stous anwnymous, ma8e pws einai enas. kai vrikes an8rwpo na apeu8yn8eis...

mamma είπε...

Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν προβοκάτορες. Απλά μου φάνηκε πολύ "κάπως" η δήλωση Πανούση, κι ακόμα "κάπως" μου φαίνεται. Αυτό σχολίασα.
Από κει και πέρα, συμφωνώ με την Krot.

Ανώνυμος είπε...

@niemandsrose, ekneuristhka me kapoia pou diabasa edw alla kai se alla blogs. gi'auto kai h antidrash, gi'auto kai o plh8untikos.

@mamma, 8a deis se fwtografies oti oi probokatores den xreiazetai na foroun kan maska. afou sunergazontai me thn astunomia poios 8a tous kunhghsei?

Alexandros είπε...

Νομίζω ότι το να υιοθετείτε τέτοιες θεωρίες συνομωσίας (κάτι σαν τις επισκέψεις εξωγήινων ένα πράγμα), εκτός από ανυπόστατο είναι εξίσου γελοίο με το να υποστηρίζει κάποιος ότι τον Κύπριο φοιτητή τον έδειρε ζαρντινιέρα. Σκεφτείτε το. Όσο γελοίο μας ακούγετε αυτό, άλλο το τόσο γελοίο είναι και αυτό που είπε ο Πανούσης. Ίδιας αξίας επιχείρηματα. Δεν νομίζω να θέλετε να φαίνονται τόσο φαιρδά τα επιχειρήματα σας. Θα περίμενα κάτι πιο "δυνατό". Ούτε καν ο Αλαβανος τόλμησε να το υπαινιχθεί.

Υ.Γ. Τόσο μεγάλο είναι τελικά το έλλειμμα πνευματικών ανθρώπων στη χώρα, που να παίρνουμε τόσο σοβαρά τον Πανούση; Μάλλον ναι...

Niemandsrose είπε...

Λες τώρα συ, Αλέξανδρε, πως δεν υπάρχουν ασφαλίτες προβοκάτορες; Κάνε καμιά βόλτα στα μπλογκζ και θα δει και φωτογραφίες. Αργότερα θα δεις και βίντεο. Αλλά ποτέ απολογίες και ουδεπώποτε καταδίκες. Έτσι ώστε να συνεχίσεις να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

faidra fainontai ta epixeirhmata se mh skeptomenous.

Alexandros είπε...

Φυσικά και υπάρχουν μπάτσοι-κουκουλοφόροι. Και κάνουνε και προβοκάτσιες. Κανείς δεν διαφωνεί. Δεν είπε όμως αυτό ο Πανούσης NIEMANDSROSE. Για αυτό σου λέω. Μερικές φορές, δια της υπερβολής, δεν πετυχαίνουμε να πείσουμε αλλά καταφέρνουμε το αντίθετο.

@nologo
Πες τα μεγάλε, έχουμε πήξει στα "τούβλα"..χαχα

Niemandsrose είπε...

πες μου ρε αλέξανδρε τι είπε γιατί φαίνεται πως δεν έχω καταλάβει.

Ανώνυμος είπε...

alexandre, amfiballeis? pou einai h eirwneia? o mpatsos pou skotwse den einai toublo? autos pou paei kai tous pshfizei den einai toublo?

CD είπε...

skata..eimaste toso malakes (mesa vazw k emena)tha tous ksanapsifisoume..tin periodo meta tis purkagies eixame to epixeirima oti psifizoume prosopo k oxi komma, mas fainotan pio axiopistos o Karamanlis...

twra den uparxei kamia dikaiologia..anarxia..pliris..

poious pragmatika prepei na fovasai?!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα οργισμένα νιάτα. Με το που θα μπουν στο πανεπιστήμιο θα χωθούν και αυτοί στις παρατάξεις, για να πάρουν ταχύρρυθμα σεμινάρια πάνω στα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία. Τόσα χρόνια, η "επαναστατημένη νεολαία" ακολουθεί πιστά τα βήματα των πατεράδων της, έχοντας ως υπέρτατο όραμα μια θεσούλα στο δημόσιο. Ρε, άει σιχτίρ με την κωλονεολαία σας. Επειδή λιγουρεύεστε τα τεκνά θα πρέπει να υπομένουμε τους σαχλούς σας θούρειους υπέρ νέων;

Alexandros είπε...

Καλά.. Πορεύσου με τον Πανούση εσύ για οδηγό. Που ξέρει και "τα λέει". Βαριέμαι να μπω και στην διαδικασία να αναλύσω περαιτέρω τα λόγια του.

Καλή σου μέρα!

Niemandsrose είπε...

@CD, θα τους ξαναψηφίσετε εννοείς. "Πλήρης αναρχία" όπως το λένε οι μπάτσοι και οι Παυλόπουλοι; Μεγάλοι θεωρητικοί. Τύφλα να' χει ο Κροπότκιν κι ο Μπακούνιν. Ιδιοφυιες.

@ανώνυμε, πήγαινε τώρα να ψάξεις καμιά παιδεραστική τσόντα στο ίντερνετ και άσε εμάς εδώ να λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα.

@Alexandros , η ανάλυση προϋποθέτει ικανότητες που εσύ δε διαθέτεις, θα μου επιτρέψεις να πω. Επομένως καλά κάνεις και αρνείσαι να μπεις στη διαδικασία.

Alexandros είπε...

Σου επιτρέπω, σου επιτρέπω. Άλλωστε αν σου απαγορευτεί να βρίζεις, να ειρωνεύεσαι και να προσβάλλεις θα μαραζώσεις. Κρίμα θα είναι.

Niemandsrose είπε...

Δε θα μαραζώσω απλώς. Θα είμαι ήδη ψόφια αν τον αντιδραστικό νεοσυντηρητισμό με μια πρέζα αγράμματου νεοφιλελευθερισμού που έρχεσαι μου μοστράρεις τον ασπαστώ. Χαιρέτα μου το κυπαρίσσι που σας κοιτά αφ' υψηλού εσάς τους νοικοκυραίους της οπισθοδρόμησης του μέλλοντος.

Alexandros είπε...

Η γνωστή κατάληξη αυτού του τύπου των συζητήσεων. Όσοι δεν είναι αναρχοκομουνιστές (πάρτο σαν κομπλιμέντο) σαν εσένα, είναι αγράμματοι νεοφιλελεύθεροι. Η κλασσική λογική του άσπρου-μαύρου. Τα γνωστά.Τoo boring...

Ανώνυμος είπε...

makari na htan etsi kai to allo akro na
einai oi agrammatoi neofileleu8eroi. giati 8a uphrxe h elpida oti me kapoio ba8mo paideias 8a mporousan na katalaboun kapoia pragmata.

to 8ema einai oti den einai agrammatoi neofileleu8eroi alla morfwmenoi.

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορά που θα πας να πληρώσεις τη δόση της πιστωτικής σου κάρτας τράβα και τρεις χαστούκες στον ταμία γιατί στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κόλαση. Το ίδιο κάνε και με τις πωλήτριες στο ZARA και με τους περιπτεράδες που βεβαίως είναι χουντικοί. Τότε θα σε παραδεχτώ. Όλα τα άλλα είναι τζάμπα θεωρητικές μαγκιές.

Niemandsrose είπε...

ρε συ βάτραχε, γιατί δε φοράς το ωραίο σου νικνέιμ; φοβάσαι μη το σπιλώσεις; πιο ανώνυμος γίνεται, πιο εμετικός δεν γίνεται, αφού.
να σε πληροφορήσω ότι δε διαθέτω καμία πιστωτική κάρτα και έτσι χάνω την ευκαιρία να φερθώ όσο κανιβαλικά μου προτείνεις. τέλος, παρερμήνευσες πλήρως τα περί ρουφιάνου περιπτερά. δεν πρόσεξες στο παρεμπιπτόντως που εξυπακούεται, σκόνταψες και έπεσες.

τζαζ λη.

Ανώνυμος είπε...

O Tzimakos apo tin poly mastoura tin exei xasei ti mpala! Mas aksizoun kalyteroi "odigoi" apo Tzimakous kai Lazopoulous..