7/1/09

ο εχθρός του λαού

Οι πιο παλιοί, οι πιο υποψιασμένοι, οι πιο διαβασμένοι είχαν προβλέψει την προβοκάτσια: "το παρακράτος της Δεξιάς θα επιχειρούσε να σκοτώσει αστυνομικό για να μην έχει το πλεονέκτημα του νεκρού το λαϊκό κίνημα" [1, 2, 3, 4,5].

Κι εσύ λαέ βασανισμένε, προτίμησες να ξεχάσεις τι σημαίνει Ωροπός, τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει παρακράτος, τι σημαίνει προβοκάτσια. Στις ειρηνικές σου μέρες βαυκαλίζεσαι με την επανάληψη απενοχοποιητικών κλισέ "είμαστε λαός με βραχεία μνήμη". Και μπορεί να ξέχασες τη δολοφονία του Λαμπράκη το '63, τη δολοφονία του Πέτρουλα το '65, τις δολοφονίες όσων ποτέ δεν έγιναν σύμβολα αγωνιστικής δράσης αλλά δεν βρήκαν λιγότερο θάνατο από την παρακρατική μηχανή της Δεξιάς σε κείνα τα πέτρινα χρόνια. Πρόφτασες να ξεχάσεις και τη δολοφονία του Τεμπονέρα το '91;

Κι εσύ λαέ βασανιστή, παρακρατικέ, εθνοφασίστα με τις σημαίες σου, τις παρελάσεις σου, τα κομποσκοίνια σου, τις αγίες τράπεζες του Λάτση και του Βγενόπουλου, δήμιε και χαφιέ στον εμφύλιο και στη χούντα, ρουφιάνε του αφεντικού, νοικοκύρη ξενοφοβικέ, που εκλέγεις αυτοδύναμη μια διεφθαρμένη δεξιά κυβέρνηση για δεύτερη τετραετία, που έβαλες το ΛΑΟΣ στη Βουλή, πάλι θα τα καταφέρεις. Πάλι θα τα καταφέρεις να ξεπλύνεις τη μπόχα σου με τα συχνά ντουζ εθνικής συμφιλίωσης, να φας βολικά την ίδια μεταμοντέρνα σούπα της κατάργησης του ταξικού εχθρού μαζί με τους ανιστόρητους, τους απολίτικους και τους αγράμματους. Πάλι θα τα καταφέρεις να κρυφτείς σε πολιτικά ρούχα ως ασφαλίτης, ως καταδότης, ως ψευδομάρτυρας ή να κρυφτείς στην κουκούλα των εξεγερμένων ως προβοκάτορας σπάζοντας βιτρίνες ή ως προβοκάτορας πυροβολώντας κλούβες των ΜΑΤ και πιτσιρικάδες αστυνομικούς.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε και λαέ βασανιστή να θυμάστε πως τα καταφέρατε και σας ένωσε χτες ο κοινός εχθρός του έθνους σας, η γείτονα χώρα και "οι προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου" μπροστά στην κρατική τηλεόραση που συντηρείτε για να σας χειραγωγεί. Να θυμάστε πως τα καταφέρατε αβασάνιστα να στοχοποιήσετε τον αντεξουσιαστικό χώρο πως αυτός είναι ο εχθρός του λαού.

27 σχόλια:

wert01gf είπε...

Ο τρομονόμος της δεξιοκρατίας (;)
ξέρω, ακούγομαι πολύ κλισέ.
ο ελληνικός εθνικισμός είναι, λέει, διαφορετικός από τους άλλους.
τό'ξερες; έτσι λένε εκεί του ΛΑΟΣ.
τι γελοίοι κερδίζουν ψήφους!

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να είναι κοινότυπο αυτό που θα πω, αλλά αυτή είναι η αστική δημοκρατία.

island είπε...

Μα καλά ακόμα πιστεύετε σε προβοκάτσιες; Μα που ζούμε;

Καλή χρονιά να έχεις αγαπητή

raslowbap είπε...

Καλησπέρα niemandrose.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που διάβασα το συγκεκρμένο
posτ. Είναι πάντα ευχάριστο να συναντάς ανθρώπους με παρόμοιες απόψεις. Ειλικρινά ό,τι σκεφτόμουν για τα τελευταία γεγονότα το είδα
γραμμένο εδώ. Σε ευχαριστώ.

Την καληνύχτα μου...

Ανώνυμος είπε...

Brabo sou!!! Ena apo ta kalytera arthra ethinkis symfiliosis!!! Opoios den einai basanismenos einai basanistis, kok. Kati mou thymizei, kati mou thymizei...a nai...ton George W Bush otal elege oti "you are either with us or against us". Mia akomi apodeiksi oti eiste i alli opsi tou idiou nomismatos.

PS. Egrafes kalytera prin na eiseltheis se politiko oistro agapiti mou...

Niemandsrose είπε...

@wert01gf, με το που βάζουμε στη κουβέντα μας όρους όπως δεξιοκρατία, προβοκάτσια, παρακράτος γινόμαστε κλισε, γραφικοί, συνομωσιολόγοι κλπ. Όσο για το ΛΑΟΣ δε θέλω να μαθαίνω με λεπτομέρειες τι λέει γιατί θα μου χρειαστούν ταβόρ σε κάποια φάση. :)

@krotkaya, να μας ζήσει και να τη χαιρόμαστε! Άσχετο αν έχει πέσει σε κώμα (πληθ. κόμματα).

@island, στο Ιράν των Βαλκανίων. Εσεις; Χρόνια πολλά όπου κι αν ζείτε. :)

@raslowbap , πυκνώνουν οι φωνές, για να μην αισθάνεσαι κι εσύ μόνος, που λέμε το ίδιο πράγμα.

@ανώνυμε/η, θα προσθέσω το κι εσυ λαέ μαλακισμένε για να μη νιώθετε πως σας εξαιρώ, καθώς η ατάκα του Μπους στοχεύει στο διαίρει και βασίλευε. Εδώ, εκτός του ότι δεν παίζει κανένα βασίλευε, δε παίζει ούτε διαίρει για δύο λόγους, εφόσον μιλάω για τουλάχιστον τρεις λαούς (μαζί με το λαέ μαλακισμένε, τέσσερις) και εφόσον τελικά τους παρουσιάζω αδελφωμένους μπροστά στον εχθρό του λαού, που είναι ένα τρίτο κομμάτι που δεν καταφέρες να διακρίνετε, αγαπητέ/η.

hnioxos είπε...

Niemandsrose το σχέδιο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Η κατάσταση έχει αγριέψει γιατί έχουνε σφίξει και γι αυτούς οι κώλοι. Ξεκίνησε από την απάθεια με την οποία παρακολούθησαν να καίγεται η Αθήνα. Όταν αυτό δεν τους βγήκε τότε έβαλαν τα μεγάλα μέσα μπροστά. Το προετοίμασαν εδώ και μέρες με τους πυροβολισμούς που από τη μέση του πουθενά χτυπούσαν μπάτσους, αστικά λεωφορεία και δεν ξέρω τι άλλο. Αν δεν τους βγει και αυτό το σενάριο και δεν το χάψουμε, τότε θα βγουν οι μάσκες και θα φανούν τα πραγματικά φασιστικά πρόσωπα. Ποιος ξέρει ποια άλλη μεθόδευση έχουν κρυμμένη εκεί στα εργαστήρια της Ασφάλειας και της ΕΥΠ

χ.ζ. είπε...

O Χρόνης Μίσσιος -ανεξάρτητα αν τον συμπαθάτε ή όχι, δεν ξέρω-, γράφει ότι «αυτές οι κουφάλες (οι μπάτσοι δηλαδή) αν κάνανε άλλη δουλειά θα τους πήγαινε το σανίδι του ηθοποιού. Είναι μανούλες στο να στήνουν ψεύτικες καταστάσεις και κόλπα.»

(το απόσπασμα δεν είναι επί λέξει, όπως το θυμάμαι)

Και λέει μετά πόσο ξενερώνουνε όταν δεν χάφτεις το κόλπο.

Ανώνυμος είπε...

M aresei otan ginesai kakia!!! M aresoun episis oi andidraseis sou se osous tha "tolmisoun" na diafonisoun mazi sou..."xaritomenes". An mou epetrepes tha ithela na prosthesw kai ena pempto kommati laou...oute basanisti, oute basanismenou, oute exthrou, isws kamia fora malakismenou alla panda me sfigmeni tin kardia se osous prospathoun na gremisoun xwris kamia diathesi gia xtisimo.

Niemandsrose είπε...

@hnioxos, συμφωνώ με όσα λες. Το θέμα είναι πως για να ξεμπροστιαστεί η ΕΥΠ και το δεξιό παρακράτος, εφόσον τελικά είναι δική τους η βρωμοδουλειά με τον μπατσάκο και την κλούβα, θα πρέπει να έχουμε το Θεό μπάρμπα. Και το Θεο μπάρμπα να έχουμε, από ό,τι βλέπω και βλέπεις μάλλον, πολύ λίγοι δέχονται την εκδοχή της παρακρατικής απόπειρας δολοφονίας. Οι περισσότεροι, ακόμα και αριστεροί ντεμέκ, με ξεπλυμένοι μνήμη, μιλούν για νέα τρομοκρατική οργάνωση... Ελεος!

@χ.ζ. , σε ευχαριστώ πολύ που το θύμισες... (αν αγαπάμε τον Χρόνη ρωτάς... ρωτάνε τέτοια πράγματα; :) )

@ανώνυμε/η, το πρόβλημα ξεκινάει από σένα, όταν για να εκφράσεις τη διαφωνία σου και ενώ όλα δείχνουν ότι είμαστε παλιοί γνώριμοι (έγραφα καλύτερα πριν το ρίξω στα πολιτικά, είπες) αποιείσαι την ιντερνετική σου ταυτότητα, και ως ένας από αυτούς που όπως φαίνεται καταδικάζεις ντύνεσαι την κουκούλα της ανωνυμίας όχι για να κάνεις διάλογο αλλά για να μου επιτεθείς. Ως άλλος προβοκάτορας δηλαδή τη φοράς την κουκούλα και ουχί ως εξεγερμένος. Γι' αυτό αυτές τις παρλαπίπες για αφαίρεση δικαιώματος διαφωνίας, εγώ τις ακούω βερεσέ.
Και ναι, υπάρχει ένας λαός μαλακισμένος που παρακολουθεί σα χάνος τα γεγονότα, που δεν έχει κρίση, που ίσως και να μη τα παρακολουθεί καν, που σαν να μη συνέβη τίποτα συνεχίζει απτόητος να ζει μέσα σε μια συμπαγή ανοησία. Μαμ-κακά και νάνι.

Ανώνυμος είπε...

Φωναχτές σκέψεις...




Δεν απευθύνομαι σε κανέναν. Δεν κάνω κριτική σε κανέναν. Δεν επαινώ κανέναν. Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν. Απλώς σκέπτομαι φωναχτά...

Γιατί - πολλές φορές, όχι πάντα - δεν μπορούμε να συζητάμε "ήσυχα κι απλά"; Τι κάνει τον ανώνυμο φίλο (9/1/2009, 10/1/2009) να κλείνει την αντιμανιχαϊστική κριτική του "κόβοντας τις γέφυρες" ("Μία ακόμη απόδειξη ότι είστε η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος") και σπέρνοντας αμφιβολίες για την θέση που καταλαμβάνει στο "λαϊκό κοινοβούλιο" αυτού του blog;

Και γιατί η Niemandsrose επιλέγει να απαντήσει καταφεύγοντας σε χυδαίες λέξεις, που σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν ούτε αντιπροσωπεύουν την ψυχή της, κόβοντας έτσι με την σειρά της και το τελευταίο σκοινάκι;

Γιατί να κόβουμε διαρκώς τις γέφυρες μεταξύ μας; Γιατί πρώτα να πυροβολούμε και μετά να ρωτάμε; Γιατί να μην προσπαθούμε να διακρίνουμε - επιτέλους - "ποίοι οι εχθροί και ποίοι οι φίλοι";

Είναι σε κανέναν χρήσιμες αυτές οι σκέψεις; Δίνεις κανείς έστω κι ένα δεκαράκι;... Τι ωραία που θα ήταν!...

Niemandsrose είπε...

Κοίτα σύμπτωση, Νικηφόρε Καιρέ, πως ενώ έγραφα στον ανώνυμο σκεφτόμουν ακριβώς αυτό, πως ανώφελα γκρεμίζουμε τις γέφυρες επικοινωνίας μας, πως άβουλα επιδιδόμαστε σε κοκορομαχίες αφήνοντας τα αφεντικά στο τέλος να κάνουν ταμείο, πως δεν έχουμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά... Κι όμως επέλεξα κι εγώ να κόψω το σχοινάκι. Δε φωνάζω- δε μπορώ. Δεν μιλώ σαν σε τηλεοπτικά παράθρα- δε βλέπω τηλεόραση. Αλλά εύκολα μπαϊλντίζω, εύκολα πληγώνομαι (βλέποντας καμιά φορά και αόρατες επιθέσεις), εύκολα εξάπτομαι εσωτερικά. Μα όποιος μπαίνει σ' αυτό το μπλογκ και κάπως με έχει γνωρίσει απ' τα γραφτά μου, θα το ξέρει. Δεν κρύφτηκα και ποτέ. Η σύγκρουση είναι γόνιμο πράγμα (και κυριολεκτικά να το δεις στην μήτρα της γυναίκας) αλλά θέλει καλούς παίχτες.

[Θέλω κάτι να σε ρωτήσω. Αν θέλεις στείλε μου μέιλ, γιατί δεν έχω τρόπο, αλλιώς δώσε μου άδεια να σε ρωτήσω εδώ στα σχόλια].

Ανώνυμος είπε...

Συντόφισσα Niemandsrose,




Να λοιπόν που εσύ δίνεις δεκαράκι! Τι ωραία! Είμαστε - τουλάχιστον - δύο! (Φιλολογικό αυτό. Δεν είμαστε μόνο δύο, δεν έχουμε και τέτοια χάλια γαμώτο!).

Ευχαρίστως να σου δώσω email. Δεν ξέρω τι θέλεις να με ρωτήσεις, αλλά ως συντρόφισσα έχεις - δικαιωματικά - όλο το ελεύθερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ρωτάς και δημοσία, μέσω του blog σου. Εσύ θα κρίνεις τι κι από πού. Λοιπόν, γράφε:

left_united@hotmail.com


Mε συντροφικούς χαιρετισμούς.

Alexandros είπε...

Υπάρχει πιθανότητα να έχουν γίνει έτσι τα πράγματα. Είναι μία σοβαρή εκδοχή. Δεν σε προβληματίζει όμως το γεγονός ότι έσπευσες να την υποστηρίξεις (χωρίς αποδείξεις) μόνο και μόνο επειδή εξυπηρετεί το ιδεολογικό σου υπόβαθρο; Θεωρείς τον εαυτό σου ιδιαίτερα έξυπνο (κάτι που οφείλω να σου πω προκαλεί αντιπάθεια), αλλά υποπίπτεις στο σφάλμα της επιλογής μίας εκδοχής χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Μόνο με συνειρμούς. Σε δικαιολογώ όμως διότι είναι κάτι που το κάνουμε συχνά-πυκνά όλοι μας ανάλογα και με τα πιστεύω μας.

Υ.Γ. Απεχθάνομαι την έκφραση: "τα είχα πει εγω". Αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα να πέσω τόσο μέσα στις προβλέψεις μου ότι στα χρόνια που έρχονται θα έχουμε περισσότερη αστυνομοκρατία, τρομονόμους , προσαγωγές και όλα τα συναφή. Όταν καιγόταν η Ελλάδα κάποιοι τρίβαν τα χέρια τους...

Niemandsrose είπε...

Alexandros σου απαντώ με την άχαρη χρήση quotes, μήπως και συνεννοηθούμε, που δε το βλέπω.

"Υπάρχει πιθανότητα να έχουν γίνει έτσι τα πράγματα. Είναι μία σοβαρή εκδοχή. Δεν σε προβληματίζει όμως το γεγονός ότι έσπευσες να την υποστηρίξεις (χωρίς αποδείξεις) μόνο και μόνο επειδή εξυπηρετεί το ιδεολογικό σου υπόβαθρο;"

Θα με προβλημάτιζε εάν επεφύλασσα για τον ευατό μου το ρόλο του δικαστή, του εισαγγελέα ή έστω του δικηγόρου. Όμως δε χρειάζομαι αποδείξεις και τεκμήρια γιατί εγώ δε δικάζω όπως τα συμβατικά μέσα έχουν εκπαιδεύσει την ελληνική κοινωνία να κάνει. Εγώ (το τονίζω αυτό όχι για να ξεχωρίσω απ' το πλήθος κι από την κοινωνία το αίσθημα της οποία σακατεύουν τα μμε αλλά γιατί μιλώ μόνο για τον εαυτό μου και την προσωπική μου κρίση), κρίνω. Και σύμφωνα λοιπόν με όσες πληροφορίες (και όχι στοιχεία, και όχι αποδείξεις) έχω υπόψη (τις ίδιες που ο κάθε απλός πολίτης μπορεί να συγκεντρώσει) υποθέτω ότι αυτό το χτύπημα δεν ήταν δουλειά ούτε καμίας "νέας τρομοκρατικής οργάνωσης" όπως η πλειονότητα του ελληνικού και ξένου Τύπου διαδίδει, ούτε πως πρόκειται για χτύπημα αντεξουσιαστών. Η κρίση, οι γνώσεις, οι θέσεις, οι αντιλήψεις και τα αισθητήριά μου μου λένε πως πρόκειται για δουλειά παρακρατικών. Όμως αυτό που εσύ αβασάνιστα ονομάζεις ιδεολογικό υπόβαθρο, ωσάν αυτό να είναι κάτι μεμπτό, δεν έχει ανάγκη να εξυπηρετηθεί. Θα έχεις ασφαλώς υπόψη σου πως όσοι ανήκουν στον ευρύτερο αριστερό και αντεξουσιαστικό χώρο μόνο ανάγκη να "εξυπηρετηθούν" δεν έχουν.

"Θεωρείς τον εαυτό σου ιδιαίτερα έξυπνο (κάτι που οφείλω να σου πω προκαλεί αντιπάθεια),"
Πώς συνάγεται το συμπέρασμα ότι με θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνη; Και προς τι η παρένθεση; Και προς τι το γ' πρόσωπο ενικού στο "προκαλεί"; Έχει γίνει κανένα γκάλοπ αντιπάθειας;

"αλλά υποπίπτεις στο σφάλμα της επιλογής μίας εκδοχής χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.Μόνο με συνειρμούς".
Σου απάντησα εκτενώς παραπάνω.

"Σε δικαιολογώ όμως διότι είναι κάτι που το κάνουμε συχνά-πυκνά όλοι μας ανάλογα και με τα πιστεύω μας".
Προτιμότερο είναι πάντως να εκφράζουμε τις προσωπικές μας θέσεις με συνείδηση της υποκειμενικότητάς τους αλλά και θάρρος να υπερασπιζόμαστε την υποκειμενικότητα των κρίσεων μας, παρά σε κάθε ευκαιρία να ξεδιπλώνουμε τον δικαστάκο που ντεμέκ αντικειμενικά, με στοιχεία και αποδείξεις εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις, προειλημμένες ουσιαστικά από την παιδική του ηλικία...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Niemandsrose,




Μόλις έκανα μία μεγάλη *χ#@*^>#! Ξεκινώντας να απαντήσω στο email σου, πάτησα αντί το "απάντηση" το "διαγραφή"! Συνειδητοποίησα την *χ#@*^># μου την ίδια στιγμή. Αλλά το πράγμα είχε πάρει ήδη "φως"! Κάνε μου την χάρη να μου ξαναστείλεις το γράμμα σου. Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το ότι σε υποχρεώνω να κάνεις δυό φορές την ίδια δουλειά!...


Συντροφικά.

Alexandros είπε...

Καταρχάς, αν πίστευες ότι δεν θα συνεννοηθούμε δεν θα έμπαινες στον κόπο να γράψεις ολόκληρο "κατεβατό". Μια χαρά συνεννοούμαστε. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Ορισμένα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διελευκανθούν (παρά μόνο μετα από χρόνια), οπότε η όποια κρίση, επηρεάζεται από τα πιστεύω μας. Νομίζω είναι κατανοητό. Την επίθεση στους δίδυμους πύργους την έκαναν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί; Ή οι τρομοκράτες; Τον αστυνομικό στα εξάρχεια τον χτύπησαν τρομοκράτες ή προβοκάτορες της Δεξιάς; Τα μαγαζιά τα σπάνε μόνο μπάτσοι-κουκουλοφόροι ή και αντιεξουσιαστές; κ.ο.κ....
Θα σου δώσω και ένα άλλο απλοϊκό παράδειγμα. Αν είσαι θρήσκος και δεις ένα παραφυσικό φαινόμενο θα πεις ότι ήταν θαύμα. Αν δεν είσαι θρήσκος θα πεις ότι δεν το έχει εξηγήσει ακόμα η επιστήμη.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο δεν είναι κάτι μεμπτό. Αν και το κατά πόσο είναι φρόνημο να πιστέυει κανείς σε ιδεολογίες είναι μεγάλη συζήτηση. Εγώ π.χ. πιστεύω σε αξίες και όχι σε ιδεολογίες. Οι ιδεολογίες δικαιολογούν ακόμα και τον θάνατο ενός νεαρού αντιεξουσιαστή ή ενός αστυνομικού. Η πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής δεν δικαιολογεί κανένα θάνατο. Μεγάλη διαφορά...
Σε διαβάζω πάνω από χρόνο, οπότε ξέρω αν θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο ή όχι. Και έχω διαβάσει κατά καιρούς τις επιθέσεις που έχεις δεχτεί.

Κλείνω, λέγοντας ότι δέχομαι την επιλογή σου να πιστεύεις και να κρίνεις κάθε συμβάν έχοντας συνείδηση της υποκειμενικότητας σου. Εγώ πάλι κρατάω επιφυλάξεις. Για αυτό σου είπα ότι το σενάριο που πιστεύεις είναι πιθανό να είναι αληθές.

Υ.Γ. Κάπου εδώ πρέπει να πεταχτεί ο Vrakas και να γράψει καμία σαχλαμάρα. Λες να κάνει την έκπληξη και να μην με σχολιάσει;

stassa είπε...

Όχι, Νιμ, εγώ νομίζω οτι σ' αυτό κάνεις λάθος, κι οτι ξεχνάς την ιστορία που λες οτι θυμάσαι. Και για τη 17Ν λέγανε οτι είναι παρακρατικοί, πράκτορες της ΚΥΠ, των Αμερικανών και κάθε φορά που σκοτώνανε κάποιον, λέγανε όλοι "προβοκάτσια, προβοκάτσια". Κι είδαμε τους παρακρατικούς: τον Κουφοντίνα, που έλεγε για τα οράματα και τα ιδανικά του στο δικαστήριο κι έκλαιγε γοερά που δεν κατόρθωσε ν' απελευθερώσει τον κόσμο. Κάτι βαρεμένοι ονειροπόλοι επαναστάτες ήτανε κι εμείς προσπαθούσαμε να τους εντάξουμε στην πεζή, καθημερινή λογική μας και να τους ερμηνεύσουμε με τους όρους της χυδαίας μας πραγματικότητας, με την οποία δεν είχαν καμμία σχέση.

Εγώ δεν δυσκολεύομαι καθόλου να πιστέψω οτι αγνοί ιδεολόγοι κάνανε τέτοια μαλακία, γιατί οι αγνότερες ιδεολογίες είναι αυτές που καταλήγουν να δικαιολογούν τις μεγαλύτερες μαλακίες.

Και να σου πώ και κάτι άλλο; Και προβοκάτσια να ήτανε αυτή η φάση, ποιός φταίει που την άφησε να περάσει; Γιατί δεν κατέβηκε όλος ο κόσμος στο δρόμο να διαδηλώσει ενάντια σε όλους τους δολοφόνους, όποιοι κι αν είναι και όποιον κι αν πυροβολούνε; Να σου πώ γιατί: επειδή οι μισοί πιστεύουνε όπως κι εγώ οτι είναι κάποια οργάνωση- και γουστάρουνε τρελλά που κάποιος πυροβολεί και τα παιδιά των άλλων. Γιατί η πολιτική μας σκέψη έχει καθηλωθεί στη νοοτροπία του γηπέδου, κι ο κόσμος μας είναι χωρισμένος σε ομάδες, εμάς κι αυτούς- κι αυτοί όταν μας σκοτώνουνε είναι γουρούνια δολοφόνοι, εμείς όταν τους σκοτώνουμε, καλά να πάθουνε αφού είναι καθάρματα.

Μ' αυτά τα μυαλά, πάντα κάποιος βρίσκεται να απλώσει το χέρι να πιάσει ένα όπλο και να "καθαρίσει"... για πάρτη μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το κείμενο σου.Ναι εχουμε γεμίσει νοικοκυραίους,χαφιέδες,φασίστες,τσουτσέκια αλλά μέσα σε όλο αυτό το χάος ένα μεγάλο μέρος ευθύνης έχει και η αριστερά εντός και εκτός κοινοβουλίου.Η αριστερά η οποία παραμένει με τις αγγιλώσεις και τα κόμπλεξ του παρελθόντος.Η αριστερά η οποία αποτελεί τον ουραγό τον εξελίξεων σε σημείο που να περιμένει τον θάνατο ενός παιδιού για να βγει ενωμένη στους δρόμους ενώ θα έπρεπε να το έχει πραξει χρόνια τώρα για χίλιους δυο λόγους.Η αριστερά η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει ένα οραμα και ένα στόχο σε όλους αυτούς που κατέβηκαν στους δρόμους και παραμένει συνοδοιπόρος χωρίς να έχει να εκφράσει κάτι ουσιαστικό.Λυπάμαι γιατί ανηκω στον χώρο της αριστεράς και βλέπω τους ομοιδεάτες μου να κυκλοφορούν με ένα "σφυρί" στο χέρι και αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα σαν να είναι "πρόκες".

Niemandsrose είπε...

@alexandros, το ΥΓ ήταν φάουλ για πολλούς λόγους.

Stassa, κατά κανόνα όταν γίνεται τέτοιου είδους επίθεση, οι μισοί μιλάνε για παρακρατικούς κι οι άλλοι μισοί για τρομοκράτες. Όμως ο χρόνος συνήθως αποκαλύπτει για τι από τα δυο πρόκειται. Σήμερα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι πυροβόλησαν πυροβολημένοι ιδεολόγοι; (Καθόλου ρητορικό δεν είναι το ερώτημα).
Στα σχετικά με τα γηπεδικά μας αντανακλαστικά συμφωνώ.


@tassossound , την αριστερά δεν την εξαιρώ καθόλου (τον κόσμο που του'χουν κάνει τα μυαλά χυλό μμε, διεφθαρμενο πολιτικο συστημα, εκκλησία, to name a few, εξαίρεσα). Όταν λέω για λαό βασανισμένο -συμβολικά - για την Αριστερά μιλάω.



(Πάντως το ποστάκι μου είναι ντιπ καταντίπ παρεξηγημένο (μέα κούλπα που δεν εκφράστηκα σωστά), μια που πέρα απ'την πρώτη παράγραφο που κάνω την υπόθεση της προβοκάτσιας, αλλού με ενδιέφερε να καταληξω. Anyway).

Alexandros είπε...

Έχεις δίκιο, αλλά αυτά που μου έχει σούρει ο vrakas χωρίς καν να με γνωρίζει, είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

adaeus είπε...

... "έγραψες" (και στην ψυχή μου)
Καλή χρονιά!

stassa είπε...

Το λέω επειδή απ' όσο ξέρουμε, οι παρακρατικοί δεν σκοτώνουνε τους δικούς τους για προβοκάτσια. Σκοτώνουνε τους άλλους, αλλά μέχρι τώρα δεν θυμάμαι να έχουνε σκοτώσει ποτέ μπάτσο ή πολιτικό δικό τους για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Απ' την άλλη, οι σύντροφοι με τα κουμπούρια, αυτό κάνουνε. Χτυπάνε στόχους του κράτους.

Δηλαδή εγώ δε βλέπω τίποτα διαφορετικό σ' αυτή την ενέργεια . Άρα, δεν έχω λόγο να σκεφτώ προβοκάτσια.

Βασικά τα επιχειρήματα υπέρ της συνομωσίας είναι δύο: οτι έγινε η ενέργεια σε "κακή στιγμή" για την εξέγερση, και οτι το πόρισμα της βαλλιστικης βγήκε στο άψε σβήσε.

Το πρώτο, είναι τελείως φλου. Από τη στιγμή που σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, κάποιος από τους ένοπλους αριστερούς θα σκεφτότανε τα αντίποινα. Εμείς λέμε οτι ήτανε "κακή η στιγμή" και "έβλαψε την εξέγερση", αλλά εμείς δεν είμαστε οι ένοπλοι. Πάμε να μπούμε στο μυαλό τους, αλλά είναι ήδη κατειλημένο, αν με εννοείς. Δηλαδή προσπαθούμε να μαντέψουμε κίνητρα που δεν τα ξέρουμε και μετά βγάζουμε συμπεράσματα από τη μαντεψιά. Καθόλου ασφαλές αυτό.

Το δεύτερο, το έχουμε πιάσει μάλλον από την ανάποδη. Η βαλλιστική δεν βγήκε γρήγορα για τον Διαμαντή αλλά αργεί για τον Γρηγορόπουλο. Αν προσπαθούνε να μαγειρέψουνε κάτι οι αρχές είναι μάλλον η αθωότητα του Κορκονέα παρά η ενοχή του ΕΑ.

Τέλος πάντων, δεν έχω ακούσει τίποτα πειστικό από την πλευρά της συνομωσιολογίας, εκτός από "ύποπτον, πολύ ύποπτον". Γι' αυτό περιμένω να δώ...

Και σόρρυ που σου παρεξήγησα κι εγώ την πρόθεση του ποστ. Τώρα που το ξαναδιάβασα, ΟΚ, άλλο λες... αλλά ξέρεις τώρα πως είναι τα σχόλια στα μπλογκ, ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει. :)

Πολιτικοποιημένος είπε...

Ο Καρλ Μαρξ ή ο Φρίντριχ Ένγκελς(συγγνώμη ,αλλά δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο)είπε ότι όταν το αστικό κράτος βρίσκεται σε κρίση,τότε το ίδιο επινοεί μία νέα για ξεφύγει από την υπάρχουσα.
Δεδουμένού αυτού του αποφθέγματος ο συλλογισμός σου έχει μία βάση.
Το συμβάν με τον αστυνομικό πρόκειται κατ' εμέ για μία βλακώδη πράξη εκ μέρους των αριστεριστών επαναστατών ή κατά γενική ομολογία ,πλην λίγων,τρομοκρατών.Εγώ σε αυτήν την περίπτωση συγκαταλέγομαι στους δεύτερους.
Το γιατί είναι απλό.Το χτύπημα σε ένα απλό όργανο επιβολής του νόμου ή αν θέλετε σε έναν εκπρόσωπο της κρατικής καταστολής ισοδυναμεί με μηδέν.Το μηδέν ξεπερνιέται όταν ένα χτύπημα έχει ουσιαστική σημασία και σημαντικό αντικτυπο στην κονωνία,σε αντίθεση με αυτό το συμβάν που καλλιεργεί στους περισσότερους το αίσθημα της τρομοκρατίας(με την ευγενική χορηγία των ΜΜΕ).
Το χριστιανικό "για να συντρίψεις το κακό συντρίβεις το κεφάλι του φιδιού κι όχι την ουρά" βρίσκει νόημα εδώ.

Τώρα για τον λαό προφανώς λησμόνησε τι σημαίνει δεξιά,όσο δυνατά κι αν φώναζε ρυθμικά "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".Το μερίδιο ευθύνης για το θάνατο του Αλέξη,για τα εγκλήματα της κυβέρνησης και για την υπάρχουσα κατάσταση βαραίνει και την κοινωνία εν συνόλω.
-Τους ψηφοφόρους που προτιμούν την δεξιά.
-Αυτούς που ψηφίζουν αριστερά κόμματα,γιατί αδυνατούν να πείσουν άλλους για την αξιοπιστία τους(και λογικά εφόσον ελλείψει σχεδίου και εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης δεν πείθουν κανέναν).
-Αυτούς που δεν ψηφίζουν καθόλου για την αποχή τους,που είναι εν μέρει δικαιολογημένη.
-Αυτούς που δεν ψηφίζουν ακόμη(όπως εγώ)γιατί δεν αντιδρούν(με εξαίρεση το θάνατο του μαθητή που στάθηκε η αφορμή)*

*=Υπάρχουν βέβαια και οι κομματικοποιημένοι ή απλά οι πολιτικοποιημένοι που αντιδρούν μέσω των μπλογκς ή κατεβαίνουν αυτόνομα στις πορείες,ομάδα στην οποία ανήκω.

Ανώνυμος είπε...

Midena pro tou telous kakarize!!....."Ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξή του στην εφημερίδα "Ποντίκι" ανέλαβε την ευθύνη για τα τρία πρόσφατα χτυπήματα: τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου και την επίθεση σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο τον Οκτώβριο."

Niemandsrose είπε...

@adaeus , καλή χρονιά και σε σένα!!

@stassa, είσαι η λογική η ίδια! Και πριν ακόμα στείλουν την προκήρυξη στο Ποντίκι σε παραδέχτηκα. Όμως, πέρα από τη λογική υπάρχει και το ένστικτο (το ξέρω, είναι σα να συγκρίνουμε τον άνθρωπο με το ζώο) αλλά εμένα κάτι συνεχίζει να μου βρωμάει στην όλη υπόθεση. Οι βρετανικές εφημερίδες, όπου γίνεται πρωταθλητισμός στον πόλεμο κατά της "τρομοκρατίας", δεν τήρησαν καμια νηφαλιότητα μόλις στα χτυπήματα ενάντια στη κλούβα και στο Διαμαντή. Υποστήριξαν το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας. Από την άλλη μεριά μετά την εκτέλεση του Αλέξανδρου έγινε "κατάβαση" του FBI στην Αθήνα. Ακόμα, είναι τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης (κ κοινοβουλευικών κομμάτων γενικότερα) να τελειώνουν με την υπόθεση της τρομοκρατίας και το φιλεξεγέρσιμον (new term on the blog) του ελληνικού λαού που ακόμα και μία τέτοια παρακρατική αθλιότητα και μάλιστα με τη συνδρομή των...συμμάχων είχε περιθώριο να συμβεί. Μία κατασκευασμένη τρομοκρατία για περισσότερη μπατσοκρατία. Για να επιτελέσει και το κράτος τον μόνο ρόλο που του αναλογεί σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού: την καταστολή. Τέλος, είναι και η Ιστορία που δείχνει πως ακόμα και η δράση των πρακτόρων ξεπερνάει τη φαντασία μας (πχ Μανιαδάκης, Κρυστάλης, to name a few).

@Πολιτικοποιημένος , η επικαιρότητα δείχνει πως η υπόθεση για την δράση παρακρατικών ήταν εσφαλμένη. Η Ιστορία θα πει την τελευταία της λέξη.

@ανώνυμος, να χαρώ εγώ πολιτικά επιχειρήματα (κακάριζε και δη σε greeklish και γνωμικά αντί άλλων επιχειρημάτων)!
Σου επιστρέφω δε το απόφθεγμα θυμίζοντάς σου ότι το "τέλος" είναι η Ιστορία και όχι η επικαιρότητα.

stassa είπε...

Άσε καλά, οι Εγγλέζοι έχουνε ξεφύγει τελείως... τους ταϊζουνε τρόμο και χέζουνε τάληρα...

Το ένστικτο πάντως δεν το σνομπάρω καθόλου και μού 'χει σώσει τον κώλο (ώχ γαμώτο Αγγλισμός) πολλές φορές!