9/2/09

O χαμένος θησαυρός

Φάδερ & μάδερ, μάθατε να ανοίγετε το email που σας έφτιαξα?? Ξεκίνησα προχθές πρακτική άσκηση σε έναν κορυφαίο ψυχαναλυτή!!! Φανταστείτε ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μου δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα placement. Αnyway, μού' φεξε. LOL! Είχα και πολύ καλά references από τους tutors. Μέτρησε και αυτό. Μπήκα ηδη σε session με group therapy. Το πιστεύετε?! Δεν είναι ethical να σας πω λεπτομέρειες αλλά OK, αν δεν πω ονόματα δεν υπάρχει πρόβλημα. Ομάδα:

1. 55χρονος manager σε πολυεθνική παντρεμένος με 3 παιδιά και history αυτοκτονικού ιδεασμού και πρόσφατης απόπειρας! Η αιτία που επικαλείται αυτός είναι τα χρέη και η οικονομική κρίση αλλά ο δάσκαλός (ο ψυχαναλυτής εννοώ!), μου είπε να το κοιτάξω more in depth το θέμα. Δηλαδή; Υπάρχει άλλο background. ;)
2. 37χρονος banker στο City (μάλλον και gay) έμεινε άνεργος πριν μερικούς μήνες και χώρισε πρόσφατα με τον/την partner (τι κακό που δεν έχουν φύλο στα αγγλικά για να μαθαίναμε αν είναι γυναίκα ή άνδρας) που μένει στην Ισπανία. Εγώ φαντάστηκα πως επειδή τώρα έχει ξεμείνει από δουλειά δε μπορεί να πηγαίνει να τον/την βλέπει τακτικά γι' αυτό χώρισαν. Θα μάθουμε σύντομα! jeje!
3. 40χρονη μητέρα που έχασε πρόσφατα το παιδάκι της από ατύχημα. Ο άνδρας της έχει αλυσίδα jewellery shops(μάδερ μη ξερογλείφεσαι! Σε βλέπω!!) και αυτή μάλλον ασχολείται με οικιακά. :(
4. 50χρονη divorced, με προβλήματα αγοραφοβίας. Off the record: την απατούσε ο άνδρας της με την καλύτερη της φίλη για 10 χρόνια! Όταν το έμαθε ξεκίνησε ψυχανάλυση αμέσως. 'Εκανε πρώτα ατομική ψυχανάλυση για 7 χρόνια και τώρα την έβαλε ο δάσκαλος σε group therapy. Ερώτηση προς μάδερ: σε τι ηλικία ήταν η γυναίκα όταν τα έφτιαξε ο άνδρας της με την κολλητή της;...................... Στα 33 της! Not good at maths, huh? :)))

Λοιπόν, σας έχω task και για τους δύο. Τι νόμιζες φαδερούλη, θα γλίτωνες? Ο δάσκαλος μου ζήτησε να σκεφτώ τις περιπτώσεις των μελών της ομάδας και να βρω τι κοινό ενώνει όλα τα μέλη! Καμία ιδέα;;;; Αν σκεφτείτε κάτι μέχρι αύριο πάρτε με τηλ!! Έχω να γράψω και να παραδώσω mini report μέχρι τέλος της βδομάδας.

Kissya!!!

Φιλούρες στις αγαπημένες μούρες!!!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπέρδεψες το mail με το blog?

Σα δε ντρέπεσαι, βγάζεις τα άπλυτα του κοσμάκη στη φόρα... :p :p

Εγώ κοινό σημείο αναφοράς δε βλέπω, αλλά στο κάτω κάτω δεν το έχω σπουδάξει το θέμα για να ξέρω...


noa.

Niemandsrose είπε...

noa, θες να πεις πως είναι ΤΟΣΟ πιστευτό;
Πες τώρα τι κοινό βλέπεις, που είναι και το θέμα μας.

wert01gf είπε...

Το ρόδο βλέπει το μέλλον!
"The king has no clothes!"

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω γω;
Δύσκολα παιδικά χρόνια;
Μπα, πολύ κλασσικούρα μου κάνει..

Niemandsrose είπε...

@wert01gf , βλέπω το μέλλον με τυφλό σύστημα! ;) Πολύ αινιγματικά μας τα λες τελευταία εσύ! :)

@noa, εκτός αυτού, που είναι πια πιο σύνηθες από το στερεότυπο για τον παντρεμένο άνδρα και τις παντόφλες που θέλει να' χει έτοιμες σαν γυρίσει απ'τη δουλειά! :)

Ανώνυμος είπε...

απάντηση:
Όλοι έχασαν κάτι που θεωρούσαν ή ήταν σημαντικό στη ζωή τους.
Σωστά;
xBerliner

Niemandsrose είπε...

Συγχαρητήρια! Ο xΒerliner αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής της αποψινής μας εκπομπής και μπαίνει στην κλήρωση για το μεγάλο μας δώρο!

νατασσΆκι είπε...

Καλά, είναι γλώσσα αυτή να μιλάς στους γονείς σου, ε;
(και είσαι σίγουρη ότι θα διαβάσουν το mail?)
:)))))
(αχ τι θ' ακούσεις από το φασολάκι, αχ!)
:pp

Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Η 50χρονη divorced θεωρούσε σημαντικό και στη συνέχεια έχασε τον άντρα, τη φίλη, ή και τα 2;

VAD είπε...

Για μπάτσες ειναι όλοι,ελαφρά συμπαθής η μάνα που έχασε το παιδάκι,οι άλλοι,καράβια χάνονται κι αυτοί χτενίζονται!Και γμτ τα προβλήματα όταν υπάρχει κοσμάκης που πεινάει!

μ είπε...

Πλάκα κάνετε;
Τα 3 πρώτα case reports συνδέονται με τις μα***ίες που έκαναν ο κος πήρα-μόνο-280-εκατομμύρια-$-bonus Richard Fuld της Lehman Brothers και τα συντρόφια του.
Την 4η δεν την έχω συνδέσει ακόμα αλλα πιστεύω πως αυτή είναι η διαφορά του ειδικού από έναν άσχετο της ψυχανάλυσης.
Κερδίζω πράμα;

Niemandsrose είπε...

@νατασσάκι, καλά άμα είχα εγώ αυτή τη γλώσσα θα μου την έκοβα ΣΥΡΙΖΑ! χαχαχα! (παρένθεση νάμπερ 1: Μη λέω και μεγάλες κουβέντες μη βγει κανένα τέτοιο γίβεντο η κόρη και δεν έχω τι να γίνω... ) (παρένθεση νάμπερ 2: Το "φασολάκι" έχει γίνει 8 κιλά φασόλια! Ελεος!!) :))

@noa, κοίτα, επειδή εγώ ειμί ο Δημιουργός τέκνον μου Νώε -χοχο- ορατών τε πάντων και αοράτων (τα upublished ντε!) ποστακίων τε και χαρακτήρων θα σου δώσω την απάντηση που ζητάς: οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέεεε! Όχι, αυτό είναι Λαίδη. Η απάντηση είναι: η προδοσία του ερωτικού συντρόφου τρώγεται και φτύνονται και τα κουκούτσια. Η προδοσία από φίλο, αχ, όχι!

@VaD , είσαι πολύ κοντά στην άλλη σωστή απάντηση!! Σου δίνω άλλη μια ευκαιρία βι έι ντί! Κάμ όν!

@Manos,παιδί μου, θέλεις να σ' αφήσω μεταξεταστέο; Τα δύο πρώτα κέισις είναι αυτό που λες. Τα δύο τελευταία είναι άλλη ιστορία. Ξανέλα με τον κηδεμόνα σου, either of them(χαχαχα!)

μ είπε...

Μα συγνώμη, οι πρώτοι τομείς που πλήττονται σε μια κρίση είναι αυτοί των ειδών πολυτελείας όπως πχ τα κοσμήματα!
Μα μη σκεφτόμαστε μονοδιάστατα ρε παιδιά, ας τραβάμε τη σκέψη λίγο, τραβάτε λέμε...;)

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι όπως τα λες θα έπρεπε να έχω ξεκινήσει ψοχοθεραπεία πολλά χρόνια νωρίτερα...
Θα το αναλύσω στην επόμενη συναδρία μου αυτό...

Aγαπητέ Μάνο, μη μπλέκουμε τη βούρτσα με την κάλτσα.
Έχασε το παιδί της η γυναίκα, τι σχέση έχουνε τα ασημικά και τα στολίδια;

μ είπε...

Αγαπητέ Noa,
θα γίνω κυνικός και δεν το θέλω..
Οι βιοποριστικές δυσκολίες επιδεινώνουν ένα υπάρχον πρόβλημα/τραύμα και είναι αυτές που μένουν στην επιφάνεια όταν το πρόβλημα σταδιακά χάνεται στο χρόνο.
Ναι ξέρω τι σκέφτεστε αλλά με προκάλεσε!

Φιλικά Noa,
μ.
ΥΓ. Είχε και μια δόση χιούμορ η πρόταση μου.

Niemandsrose είπε...

Το θέμα είναι (και) αλλού: δεν ένιωσε κανείς (άλλος εκτός από μένα) την ανάγκη να πλακώσει στις γρήγορες το άφυλο επιστολογραφόπαιδο;

νατασσΆκι είπε...

(στις γρήγορες όχι, αλλά... ένα αυτί θα το τραβούσα, δεν το κατάλαβες;;)
;)

**το φασολάκι πάντα φασολάκι θα είναι
(αλλά μην της το πεις!)

Πατουσοφιλιά :)
(δεν περπατάει ακόμα, ε;)

Ανώνυμος είπε...

Μάνο,
Θα διαφωνήσω στο εξής σημείο:
το πραγματικό πρόβλημα δε χάνεται στο χρόνο, κάπου στο α/υποσυνείδητο χάνεται..
Και νομίζω ότι τα οικονομικά εντάσσονται στα επιφανειακά προβλήματα...

Αλλά τέλοσπάντων θα μας κατατοπίσει κάποιος που να ξέρει απ'αυτά;;

Niemandsrose είπε...

Μα, κοσμηματοπώλισσα είναι και η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Έχασε ό,τι πιο πολύτιμο είχε. Και αυτό που έχασε δεν είχε σχέση με καμία οικονομική κρίση... (Αλλά με τη βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση που ζούμε χρόνια τώρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Λέω 'γω, τώρα..

μ είπε...

Η αλήθεια είναι πως η απώλεια του παιδιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Γι'αυτό άλλωστε είπα πως είχε μια ισχυρή δόση (μαύρου) χιούμορ η πρότασή μου.
Νομίζω πως ο xBerliner έδωσε την απάντηση.
Πάντως αν και άσχετος με το χώρο, έκανα μια ιστορική αναδρομή για την κατάθλιψη σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει.

darkwhisper είπε...

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο το "Όλοι έχασαν κάτι που θεωρούσαν ή ήταν σημαντικό στη ζωή τους." αλλά είναι αρκετά εμφανές παρόλα αυτά.
Ολόκληρο είναι "έχασαν τον κόσμο ολόκληρο, ΠΡΟΣΦΑΤΑ" εννοώντας το δικό τους κόσμο. Ο καθένας δομεί το δικό τους σύμπαν αναλογα με τις εγγραφές και τις επιλογές του. Αν κάτι δομικό καταρρεύσει τότε αλυσιδωτά καταρρέει όλο, και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Σε γενικές γραμμές από τα 35 και άνω (κατά μέσο όρο) είναι από πολύ δύσκολο, ως και αδυνατο να επαναπροσδιορίσεις.

Στο "πρόσφατα" λίγο με δυσκόλεψε η τελευταία, αλλα το κλειδί ήταν η αγοραφοβία. Στην πραγματικότητα τα 7 πρώτα χρόνια ήταν μόνο για να ξεπερασει το σοκ, αφου γενικά ήταν πολυ "προστατευμενη". Τώρα ουσιαστικά είναι που θα αρχιζει να αντιμετωπίζει τον κόσμο (group therapy), οπότε τώρα αρχίζει η διαδικασία επαναπροσδιορισμού.

Τip: ο άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλα αν ο θεραπευτής δεν μπορεί να αντιληφθεί το πολύ απλό, ότι δηλαδή "η καμπούρα του καθενός, του φαίνεται η μεγαλύτερη" και μιλάει για "μπάτσες" καλύτερα να το κόψει το άθλημα και να παει να πλέξει κανα πουλοβερ, γιατί πραγματικά δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν. Σε επίπεδο χαβαλέ φυσικά, όλα δεκτά είναι.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα! :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σας πω ποιός έιμαι, αλλά με την προυποθεση ότι προσπαθουμε και εσείς και εγώ, να κρατηθούμε σε ένα στοιχειώδες σημείο λογικό, ηθικό, με αντίστασεις σε αυτό το μακελειό που συμβαίνει παγκόσμια και τοπικά, και να προσθέσω με την επιδοκιμασία κατά κανόνα μου για το μπλόκ σας το οποίο διαβάζω,

πιστεύετε ότι αυτό το κείμενό σας μπορούν να το καταλάβουν πόσοι στους δέκα συμπολίτες σας:

9/2/2009
O χαμένος θησαυρός
Φάδερ & μάδερ, μάθατε να ανοίγετε το email που σας έφτιαξα?? Ξεκίνησα προχθές πρακτική άσκηση σε έναν κορυφαίο ψυχαναλυτή!!! Φανταστείτε ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μου δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα placement. Αnyway, μού' φεξε. LOL! Είχα και πολύ καλά references από τους tutors. Μέτρησε και αυτό. Μπήκα ηδη σε session με group therapy. Το πιστεύετε?! Δεν είναι ethical να σας πω λεπτομέρειες αλλά OK, αν δεν πω ονόματα δεν υπάρχει πρόβλημα.


νομίζω έχετε μεγάλη ευθύνη! γιαυτό.

Niemandsrose είπε...

@darkwhisper , "έχασαν τον κόσμο ολόκληρο, ΠΡΟΣΦΑΤΑ"
Ορθότατον! Κάτι τέτοιο εννοούσα επινοώντας τους χαρακτήρες.

@ανώνυμε, το κείμενό μου είναι απλούστατο- γιατί να μη το καταλάβει κάποιος; Και για ποιο πράγμα έχω ευθύνη; Δε σε εννόησα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού απαντάς έτσι αγαπητή, σημαίνει τέτοιο απέραντο γλωσσικό χάσμα με την ίδια την μητρική σου γλώσσα, που δεν το αντιλαμβάνεσαι καν! Για να καταλάβεις τι σου λέω, ρώτα έναν ηλικιωμένο ή έναν εγγράμματο άνθρωπο μέσης ηλικίας και εκτός κολλητών σου φυσικά, να δεις αν θα καταλάβει ή όχι.

Niemandsrose είπε...

Ανώνυμε, τι πίνεις και δε μας δίνεις; Και τι θες να κάνουμε δηλαδής τώρα ρε ανώνυμε αναγνώστη μου; Να βάλω υπότιτλους για να το εννοήσει και το γεροντάκι που θα με διαβάζει, να ούμ;

μ είπε...

Αν έρθει ένας ηλικιωμένος και σου κάνει παράπονα για τη γλώσσα σου Νίμαντ, θα σου βγάλω το καπέλο ;)