8/6/09

barking at party dogs

Την επομένη του ναυαγίου βγήκαν οι φελλοί στην επιφάνεια. Γιατί έτσι είναι ο φυσικός νόμος. Ναυαγεί το πλοίο των εκλογών προσκρούοντας στο τεράστιο ποσοστό αποχής στις βουλευτικές εκλογές και βγαίνουν οι φελλοί -αναλυτές να το υποτιμήσουν: ήταν τυχαίο. Προσκρούει για δεύτερη φορά το πλεούμενο Democratic Replica με ιστορικό ποσοστό αποχής από τις ευρωεκλογές και βγαίνουν οι φελλοί-αναλυτές-party dogs να σαρκάσουν, να στηλιτεύσουν, να επικρίνουν, να καταγγείλουν αλλά σε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουν το φαινόμενο της αποχής.

Στην ουσία σκασίλα τους αν ο μέσος έλληνας έχει αρχίσει να μη μασάει πως θα του πάρουν το δίπλωμα, το διαβατήριο και το μπόιλερ άμα δε πάει να ψηφίσει. Αυτό που έχει ξεσηκώσει τους φελλούς-αναλυτές-party dogs-μοιρολογίστρες είναι ότι οι προσπάθειές τους να αλιέυσουν κανένα ψηφαλάκι υπέρ του κόμματος πάνε συστηματικά πια χαμένες. Και ένω πριν τις εκλογές οι φελλοί-αναλυτές-party dogs-μοιρολογίστρες-δηθεντερικοί διάγουν μια παρατεταμένη περίοδο αυτόκλητου προεκλογικού μάρκετιγκ από τα τσάμπα κανάλια των μπλόγκζ, τελικά το πολυπληθές αναγνωστικό τους κοινό τους την κάνει: δεν ψηφίζει το κόμμα τους.

Γι' αυτό, επειδή σνομπάραμε τα πάρτις γενικά, τα kommatoskyla θα γαυγίζουν για τις επόμενες μέρες πως είμαστε αμερικανάκια, απολιτίκ, ωχαδελφιστές κουλουπού-κουλουπού. Θα θυμηθούν ως και τον Ρήγα Βελενστινλή και τη Μαντώ Μαυρογένους στην προσπάθειά τους να μας υπενθυμίσουν πως για το δικαίωμα του εκλέγειν ανίκανους λωποδύτες έχει χυθεί αίμα.

Όμως, σκυλιά είναι τι να καταλάβουν από τη βαθιά αποστροφή των πολιτών στη ρέπλικα δημοκρατίας. Τι να καταλάβουν και τα εκλογολάγνα party-dogs από τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας με την αποχή από το στημένο κόλπο της οικονομικής ολιγαρχίας. Τι να καταλάβουν και οι φελλοί από το προσωπικό κόστος του καθενός να μην ανήκει στο μαντρί, να μην τρώει τη φόλα, να μη γλείφει το κόκκαλο του κάθε πρόεδρα, να μη τρέφει πια αυταπάτες πως μέσα από τις εκλογές κάτι θα αλλάξει. Στις επόμενες εκλογές θα βγάλει η μισθωτή θείτσα το σπρέυ και θα γράψει με μεγάλα γράμματα στον τοίχο του εκλογικού κέντρου: ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ενώ ο παππούς θα μοιράζει flyers για το πάρτυ στην κατάληψη συνταξιούχων. Άλλο πάρτυ, party dogs.



18 σχόλια:

Νικηφόρος Καιρός είπε...

EINAI ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ...


Οι φουκαράδες οι μικροαστοί... Ξυπνάνε και κοιμούνται μ' έναν καημό. Να μην μπουν στο "μαντρί"! Να μην τους πουν "πρόβατα"!

Και το βαφτίζουν αυτό "πρωτοπορία"! Και καμώνονται ότι είναι κάτι "ανώτερο"! Γιατί αυτοί "ξέρουν"!

Το μόνο που ξέρουν; Να μην κοιτάνε τίποτα άλλο πέρα απ' το τομάρι τους!

Ανώνυμος είπε...

Ν.Κ. μέσα στο κεφάλι σου έχεις σκατά. niemands, περαστικά.

haridimos είπε...

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής ώστε να νομιμοποιεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα, η αποχή δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο status quo.
Και ένας ψηφοφόρος να ερχόταν να ψηφίσει σε όλη την επικράτεια, το κόμμα που θα επέλεγε θα εξέλεγε 22 ευρωβουλευτές.

Επίσης η αποχή δεν ξέρω πόσο συνειδητή είναι. Και ακόμα και αν είναι σε μεγάλο βαθμό, προέρχεται από εντελώς διαφορετικές απόψεις/ θεωρήσεις.

Κάποιοι θεωρούν θετικό πχ και επιχαίρονται που το ποσοστό της αποχής ανεβηκε, μια που πολλοί νέοι εργαζόμενοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους.
Κάτι τέτοιο όμως (αποχή επειδή καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιωματα) μονο σαν θετικό δεν μπορει να θεωρηθεί.

χ.ζ. είπε...

Το θετικό που βλέπω εγώ είναι πως με αυτήν και με μια μεγαλύτερη μελλοντική αποχή, θα ενισχυθούν η ανυπακοή προς μια μειοψηφικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ίιιισως προκύψoυν σιγά σιγά και προφανή συμπεράσματα.
(H αποχή των εργαζόμενων λόγω άδειας, εντάξει, δεν είναι αποχή ...)

TeddyBoy είπε...

Το γράψιμο σου είναι απολαυστικό και ας διαφωνώ με τη συγκεκριμένη σου θέση. Ειλικρινά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά που δεν έχω πια την όρεξη να τεκμηριώσω.
Πάω (στα) παρακάτω (ποστς)..

stassa είπε...

Νικηφόρε Καιρέ, οι φουκαράδες μικροαστοί τσακώνονται ποιός θα πρωτομπεί στο μαντρί, αλλά στην τελική ποιό είναι το πρόβλημά σου με τους φουκαράδες μικροαστούς; Εσύ τί είσαι, Γκανέζος μετανάστης πρώτης γενιάς, ή μπατζανάκης του Καραμανλή;

Νικηφόρος Καιρός είπε...

@stassa, γιατί με παίρνεις απ' τα μούτρα; Και γιατί πριν με πάρεις απ' τα μούτρα δεν μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις με λίγη περισσότερη προσοχή ό,τι γράφω;

Δεν λέω ότι τσακώνονται ποιός θα πρωτομπεί στο μαντρί. Λέω το ακριβώς αντίθετο!

Τώρα, στο ερώτημά σου τι είμαι. Μικροαστός! Χωρίς μικροαστική όμως ιδεολογία...

stassa είπε...

Γιατί σε πήρα απ' τα μούτρα; Να, ορίστε ένα smiley: >:P

Τώρα έγινε πιο ζεστή η συζήτηση. Εγώ λοιπόν λέω ακριβώς οτι οι μικροαστοί δεν κοιτάνε πώς να μην μπούνε στο μαντρί που λες εσύ, αλλά ποιός θα πρωτομπεί. Κι αφού κι εσύ μικροαστός είσαι (προφανώς) προς τί η απαξίωση των φουκαράδων μικροαστών (που είναι καθαρά μικροαστικό χομπυ);

Νικηφόρος Καιρός είπε...

@stassa,


Έτσι μπράβο, τώρα είναι καλύτερα! Λοιπόν, κοίτα μερικές λεπτομέρειες.

Οι μικροαστοί, ως "μπάσταρδη" τάξη, φοβούνται την δέσμευση όπως ο διάολος το λιβάνι! Η ανασφάλεια που πηγάζει από το ότι ούτε αστοί με φράγκα είναι, ούτε μισθωτοί που τους ενώνει ο βούρδουλας του αφεντικού και μπορούν να ελπίζουν σε κάποια αλληλεγγύη, τους κάνει να κοιτάνε πότε προς τα εδώ και πότε προς τα εκεί. Το "μαντρί" με την έννοια της ασφάλειας όλοι οι άνθρωποι το θέλουν. Με την έννοια της ένταξης σε κάποια συλλογικότητα όμως, αλλάζει το πράγμα. Η ένταξη σημαίνει καθήκοντα και υποχρεώσεις. Βαρύ για κάθε άνθρωπο. Για τους μικροαστούς όμως δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα: Τους δεσμεύει κι έτσι δεν μπορούν να πηγαίνουν πότε από δω και πότε από κει.


Τώρα, όπως σε πολλά πράγματα, έτσι κι εδώ, υπάρχει συντηρητικός και προοδευτικός μικροαστισμός. Και το "αναρχοαυτονομιλίκι" είναι μιά χαρά καμουφλάζ για την μη ένταξη και την ανάληψη υποχρεώσεων και ευθυνών από τους προοδευτικούς μικροαστούς. Σου λένε: Όλα είναι σκατά! Οι δεξιοί φασίστες, οι αριστεροί κομματόσκυλα και σταλινικοί!

Έτσι κάθονται στ' αυγά τους κι έχουν και το "επαναστατικό" πιστοποιητικό στο συρτάρι!

Ωραία φάμπρικα δεν είναι;

Niemandsrose είπε...

Νικηφόρε (ας γελάσω) Καιρέ, ο καημός σου ασφαλώς είναι μεγάλος καθώς η γελοιωδέστατη μπλογκο-καμπάνια στην οποία συστηματικά επιδίδεσαι υπέρ και καλά της συσπείρωσης αριστερών, ενώ επί της ουσίας πας να ψαρέψεις κανένα ψηφαλάκι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπεις πως δεν αποδίδει καρπούς. Όμως, αν και σωστά είδες τον εαυτό σου στα part dogs, δεν αναφέρομαι σε σένα σε αυτό το ποστ αφού είσαι τόσο βλαμμένο κομματόσκυλο ώστε δεν είσαι ικανός να συντηρήσεις ένα μπλογκ με την ηλίθια προπαγάνδα σου παρά τρολλάρεις στα ξένα μπλογκζ.
Και επειδή τις κουτοπονηριές σου επίσης δε τις γουστάρω -ντεμέκ γενικολογίες αλλά μου κάνεις υπαινικτικά προσωπική επίθεση- την επόμενη φορά τα σχόλια σου θα τρώνε αιώνιο ντηλίτ χωρίς καν να τα διαβάσω. Με δυο λόγια: δίνε του.

ανώνυμε, συμφωνώ ως προς τα σκατά. Το περαστικά δε κατάλαβα.

haridimos, συμφωνώ με όλα όσα προσθέτεις. Το φαινόμενο της αποχής σίγουρα δεν είναι η πιο οργανωμένη πολιτική δράση, ούτε έχει ντε και καλά ιδεολογικό υπόβαθρο και ασφαλώς η μειοψηφία διαμορφώνει αποτελέσματα. Αλλά συνολικά δεν παύει να αποτελεί μια άναρθρη ίσως ακόμα αλλά χειροπιαστή έκφραση της απαξίωσης της πολιτικής ζωής. Και αυτή την απαξίωση δε μπορεί κανένας να την απαξιώσει...

χ.ζ. κι εγώ κάτι τέτοιο βλέπω. Υπάρχει μία ζύμωση που κάπου οδηγεί -βάζω και τα δεκεμβριανά μέσα. Μόνο τυφλωμένα κομματόσκυλα δε μπορούν να το δουν πλέον αυτό.

TeddyBoy, με ενδιαφέρει η διαφωνία σου ωστόσο... :)

stassa, άμα βγάλεις συμπέρασμα από το τρολλ, στείλε μου το με σήματα καπνού. I can see you now. :b

Νικηφόρος Καιρός είπε...

FAQ#2: Γιατί οι μικροαστοί φτιάχνουν blogs;

Α: Για να "εκφράζονται" κατ' αρχήν. Και για να συζητούν. Με την προϋπόθεση φυσικά, ότι συμφωνείς μαζί τους!...

Niemandsrose είπε...

Αν και δε σου χρωστάω καμία εξήγηση στο γιατί διατηρώ αυτό το μπλογκ και μολονότι μπαίνω στη διαδικασία τώρα να αθετήσω την αυτοδέσμευσή μου να τρως αιώνιο ντηλίτ, θα σου πω ότι το μπλογκ μου δεν είναι κανένα πολιτικό καφενείο, ούτε φόρουμ, ούτε και γραμμή SOS για πυροβολημένους εθελοντές μαρκετίστες κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι το δημόσια προσβάσιμο προσωπικό μου σημειωματάριο όπου λέω τη γνώμη μου, γράφω κανένα στόρυ, αναδημοσιεύω κάνενα εδάφιο που μου έκανε κλικ, διηγούμαι στιγμές από τη ζωή μου, μιλάω για την κόρη μου και δεν επιτρέπω σε ένα κακόβουλο φανατικό party dog να έρχεται να μου το βρωμίζει με υπονοούμενα, προσωπικές επιθέσεις και λοιπές αρχιδιές. Άντε γεια.

(Δε μπορεί. Κάποιος με καταράστηκε λέγοντας "τον κακό σου τον καιρό").

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω έναν εκνευρισμό, niemands, ή είναι η ιδέα μου; Ο παραπάνω ανώνυμος.

stassa είπε...

(Δε μπορεί. Κάποιος με καταράστηκε λέγοντας "τον κακό σου τον καιρό").

LOL!! XD

I can see you now. :b

Πετάς; ~.^

χ.ζ. είπε...

Η απάντηση προς τον ανώνυμo...πολύ καλή!!!!!
OΥAXAXA!!!!!

Niemandsrose είπε...

@Ανώνυμος, έναν εκνευρισμό διακρίνεις μόνο; Βάλε κάτι ακόμα. :)

@stassa, πετάω απ΄τη χαρά μου για την πανωλεθρία του τ-σύριζα. (Σκυλιάζοντας το κομματόσκυλο).

@χ.ζ., έχω κάνει εγκεφαλογράφημα στο τρολλάκι μου. Δε λέω πράγματα έτσι. :bb

Νικηφόρος Καιρός είπε...

Χαιρεκακία: Το Trademark των μισερών προσωπικοτήτων.

Niemandsrose είπε...

Πάλι εδώ ρε χαιρέκακε; Αααα... Θα το φας τελικά το αιώνιο ντηλίτ και θα πας να κλαίγεσαι, σα γνήσια μοιρολογίστρα, στα μπλογκ των φίλων μου ότι σε λογοκρίνω...