5/4/10

Υπάλληλος αρνήθηκε το δώρο του Πάσχα

Έλληνας εργαζόμενος αποποιήθηκε το δώρο του Πάσχα επειδή δεν...πιστεύει. Νεοδιόριστος δημόσιος υπάλληλος ζητάει να εξαιρεθεί της καταβολής του καθιερωμένου επιδόματος του Πάσχα επικαλούμενος την αθεϊα του. Μάλιστα, ο κρατικός λειτουργός, η ταυτότητα του οποίου δε μπορεί να αποκαλυφθεί προς το παρόν, με γραπτό αίτημά του προς την υπηρεσία του ζητεί να μην του καταβάλλεται στο εξής ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων! Μολονότι το αίτημα δεν έχει εξεταστεί ακόμη από το συμβούλιο της υπηρεσίας όπου εργάζεται, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση τόσο στη διοίκηση όσο και στους συναδέλφους του. Φόβοι εκφράζονται από εργαζομένους στην ίδια υπηρεσία ότι η εξαίρεση από τα επιδόματα εορτών θα δημιουργήσει σύγχυση και δεδικασμένο στην περίπτωση που εγκριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι του δόκιμου υπαλλήλου που θεωρούν το διάβημά του αντισυναδελφικό τονίζοντας "χρέος μας είναι να διεκδικούμε μεγαλύτερους μισθούς, και όχι να αρνούμαστε αβασάνιστα και τα πενιχρά επιδόματα που έχουμε κερδίσει." Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκφράστηκαν και υποψίες εάν το αίτημα του νεοδιόριστου υπαλλήλου είναι υποκινούμενο τη στιγμή μάλιστα που δίνεται αγώνας ενάντια στις περικοπές στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Πάντως, αν και δε μας έγινε γνωστό το πλήρες κείμενο του ιδιότυπου... αιτήματος, οι λόγοι που επικαλείται ο αιτών αφορούν σε ζητήματα "ηθικής τάξης" όπως χαρακτηριστικά τα αναφέρει. Αν και ο εν λόγω υπάλληλος δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι θεωρεί ασύμβατη την αθεϊα του με τη λήψη επιδομάτων που αφορούν σε γιορτές του Χριστιανισμού. Απομένει να δούμε εάν θα αποποιηθεί μελλοντικά και τις αργίες λόγω ασυμβίβαστου με τα πιστεύω του. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, με τα "δεν πιστεύω" του.



21 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

...........νομιζω οτι πρεπεςι να ρωτηθη ο εργαζομενος αυτος αν και η μισθωτη εργασια επιτρεπεται με βαση τα οσα πιστευει και αναλογως να περικοπει και ο μισθος η να εργαζεται και τις κυριακες.....ΠΡΟΣΟΧΗ...πιστευω οτι θα περικοπουν πρωτα τα δωρα και οι...χριστιανικες...παροχες σε μη χριστιανους εργαζομενους.....

Ανώνυμος είπε...

Αυτός τώρα τι ακριβός δεν κατάλαβε?(ο υπάλληλος)

apologia pro sua vita είπε...

Να σου πω; Έτεροχρονισμένη πρωταπριλιά;

Ένα σχόλιο μόνο για το Πάσχα.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι το Μεγάλο Σάββατο γιορτάζουμε την "Εις Άδου Κάθοδον". Μην ταράζεστε απανταχού χριστιανοί (αν και δεν νομίζω να συχνάζετε σε τέτοια μπλογκ). Εις Αδου, λέει μάλιστα. Γιατί βρε;
Γιατί ήρθε μια χαρά κι έκατσε κι ο Χριστούλης, στη θέση του Άδωνη και της Περσεφόνης. Αν θέλει λοιπόν ο ευσυνείδητος άθεος υπάλληλος μπορεί να μετονομάσει το δώρο του Πάσχα σε δώρο Άνοιξης και να το πάιρνει κανονικά εορτάζοντας την αναγέννηση της φύσης.

Εγώ που δεν παίρνω δώρα δεν μπαίνω σε τέτοια διλλήματα. Πάω και κρατάω το κεράκι μου στους επιταφίους και τις αναστάσεις, και κλαίω λιγάκι για τον όμορφο νέο που κατεβηκε στον Άδη. Η ονοματοποιεία με αφήνει αδιάφορη. Η ομορφιά πάντα αξίζει ένα δάκρυ. Είτε δύει, είτε ανατέλλει. Είτε λέγεται άνοιξη, είτε λέγεται έρωτας.

σμουτς στο νίεν

varometro είπε...

Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Το υπηρεσιακό συμβούλιο να μετονομάσει το δώρο Πάσχα σε δώρο Ανθεστηρίων να τελειώνουμε με τον παπάρα.

varometro

Αntidrasex είπε...

Τα "δώρα" δεν είναι δώρα, είναι δουλεμένα λεφτά. Ούτε καν επιδόματα. Να ζητήσεις να του δίνονται σε 12 μισθούς αντί για 14 αν έχει ηθικό κόλλημα.
Τι ναι τούτοι ρε.

Niemandsrose είπε...

@Μαχαίρης, υποθέτω ότι την εργασία τη θεωρεί μισθωτή σκλαβιά γιατί το άθεος πάει με το αντεξουσιαστής. Κάνουν καλή παρέα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο. Δυσκολεύομαι ωστόσο να τον ρωτήσω γιατί είναι πνεύμα. Της φαντασίας μου βέβαια, αλλά πνεύμα. Θα τον αφήσω να χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιό μου εν είδει τραπεζακιου (ξέρετε, αυτό με τα κουτάκια, την αμερικανιά) και θα μάθουμε πώς το βλέπει. :)
Πάντως, αυτό με τις Κυριακές που λέτε είναι κομμάτι άστοχο, θα μου επιτρέψετε. Άλλο το πενθήμερο που κατακτήθηκε με αίμα -real blood- και άλλο το δώρο των εορτών της χριστιανοσύνης...Ας τα λέγανε επιδόματα διακοπών να μην έχει πρόβλημα και το πνεύμα του ποστ.

@Ανώνυμος, εγώ δε κατάλαβα πάντως τι ρωτάτε για το μεταβιβάσω (στον υπάλληλο).

@apologia pro sua vita, ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο στην αριστερά που μας κάνει πλάκα χρόνια.
Ο ήρωάς μας φαίνεται στερείται χιούμορ για να το... βαφτίσει δώρο Άνοιξης γι' αυτό και κάνει αυτές τις εξαιρετικές (με την έννοια της εξαίρεσης από την καθεστηκύια τάξη των πραγματων) παλαβωμάρες.
Btw, σε παρακαλώ κάνε μου λίγα μούτρα για ένα χρονικό διάστημα για να εξιλεωθώ.

@varometro, σας παρακαλώ πολύ κύριε Βαρόμετρε! Πώς μιλάτε έτσι για άνθρωπο που δεν είναι παρών να υπερασπιστεί τον εαυτό του;

@antidrasi+sex, συμφωνούμε για τα δουλεμένα λεφτά και λίγα λες, αλλά it's a matter of semantics. ;)

s_pablo είπε...

Θα ήταν εξ-αιρετικό, αν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, όμως η αθεϊα δεν προϋποθέτει την ανοησία και τούμπαλιν.

Πάντως, βρίσκω εξαιρετική την προσθήκη υπονοιών υποκίνησης στο θέμα. Δίνει μια αριστερίστικη αληθοφάνεια στο ψέμμα.

Ως γνήσιος και αμετανόητος θαυμαστής του μεγάλου Βαρώνου, υποκλίνομαι...

VAD είπε...

Μόνο αυτό μας έλειπε,να τους τα χαρίζουμε κιόλας:((

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάδες, τώρα που μας τα έκοψαν και έγιναν 200 ευρώ, πήγε ο άλλος να παραστήσει τον ιδεολόγο.

Όμως, πολύ καλά έκανε, και να τον ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι αθεο-παγανιστές και να τα δίνουν σε εμάς τους Ορθοδόξους. Το ίδιο και το δώρο των Χριστουγέννων.

Άντε γιατί όλο μιλάνε, και δεν τους φτάνει που η απόλυτα συντριπτική πλειοψηφία των φόρων προέρχονται από φόρους ανθρώπων που δεν έχουν πρόβλημα κανένα με την Ορθοδοξία.

Περίθαλψη, παιδικές χαρές, τα πάντα, από τις τσέπες μας. Να αρνηθούν τα ΠΑΝΤΑ όσα προέρχονται από Ορθοδόξους. Τι ιδεολόγοι είναι;

Εξυπνάκηδες...

Ανώνυμος είπε...

Εις Αδου Κατάβασιν, Περσεφόνη κι άλλα τινά.

Ο «Άδης» που κατέβηκε ο Χριστός είναι απλά μια λεξική παράσταση για την κατάσταση των νεκρών και τίποτα παραπάνω και σκοπό είχε να κάνει τους περισσότερους να καταλάβουν ένα μύνημα της εποχής για τον «άλλο κόσμο». Το να λέμε ότι έχει σχέση με τις Περσεφόνες και τα τοιαύτα περί Αδώνιδος είναι τόσο σοβαρά, όσο σοβαρά είναι να λέμε σήμερα πως τόσα και τόσα ΠΟΠ τραγούδια που μιλάνε για ΠΑράδεισο (Paradise αγγλιστί) εννούνε το Χριστιανικό!

Μα πώς; αφού ο «Παράδεισος» των τραγουδιών είναι όλο σεξ και μεθύσια και κάτι ακρογιαλιές! Περισσότερο για ΜΟυσουλμανικό «Παράδεισο» κάνει, ενώ για τον Άδη της Περσεφόνης....

KitsosMitsos είπε...

Περίεργο μου φαίνεται αυτό. Ας ενσωματωθεί στον συνολικό μισθό, λοιπόν, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Δημήτρης Παρασκευάκης είπε...

Το ενδιαφέρον στην είδηση κατά τη γνώμη μου είναι στο σχολιασμό που ακολουθεί. Παρέλαση κυριολεκτικά σε όλη της την ποικιλία της αβάσταχτης και αβασάνιστης ελαφρότητάς μας με ευρυχωρία επιλογών και ευρυματικότητα ομολογουμένως, από μετονομασίες σε γιορτή άνοιξης και Ανθεστηρίων, για να παρακαμφτούν τα διλήμματα από κάποιους, μέχρι την πάντα εύκαιρη καταφυγή σε σενάρια συνωμοσίας από κάποιους άλλους. Προσθέστε ως μαϊντανό και μερικές εύπεπτες διερμηνείες, από αυτές που γίναν πια της μόδας, με τις οποίες ξηλώνουμε πρόθυμα κάθε μεταφυσικό κατατάλαγμα του παρελθόντος μας. Για τους πιο ανυπόμονους ένα πρόχειρο υβρεολόγιο για αυτόν που τόλμησε να πράξει κατά συνείδηση. Ποιος είναι αυτός που θα μας υπενθυμίζει τέτοια πράγματα, συνείδηση, αξίες, ηθικός κώδικας κ.τ.ό. Στο πανέρι της απαξίωσης των αξιών μας διαλέγεις και παίρνεις. Αν είναι για τον παρά και ο Θεός υπάρχει ή πάλι, αναλόγως ..δεν υπάρχει! Έλαχε μοίρα σε τούτο τον τόπο, που γεννήθηκαν συγκλονιστικές αλήθειες του πνεύματος, μόνη έγνοια να έχει απομείνει στον λαό του το πόσα λεφτά μπαίνουν στην τσέπη του. Στην δική μας πια συνείδηση "η τιμή του τετιμημένου" έχει πέσει αρκετά πιο κάτω από τα τριάκοντα αργύρια. Ζούμε στη χώρα του υπαρκτού μηδενισμού, δυστυχώς! Δεν μιλώ ως κριτής, αλλά ως κάποιος από όλους, που μαζί στο ίδιο μοιραίο πλοίο, διαπιστώνει με θλίψη ότι βουλιάζουμε θυμίζοντας εκείνο τον στίχο του Έλιοτ "Έτσι τελειώνει ο κόσμος, όχι με βρόντο, μα με έναν λυγμό"...

apologia pro sua vita είπε...

Φίλτατε Δημήτρη, κρίνοντα και κρινόμενε, η ελαφρότις των άλλων μετριέται πάντα με τα δικά μας ζύγια.
Κι η δική μας με τα δικά μας πάλι. Γι' αυτό δεν αναρωτιέμαι ποτέ ποιός βγαίνει χαμένος.

Φίλτατε Ανώνυμε, που διαφωνείς για το πόσο επηρρεάστηκε η Χριστιανική Θρησκεία από τις παγανιστικές εορτές, Ελληνικές και Αιγυπτιακές, από τα Ορφικά και τα Ελευσίνια μυστήρια, τη λατρεία του Διονύσου, της Ίσιδος και του Όσιρι, τον Νεοπλατωνισμό, μάλλον βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Ελπίζω να μου επιτρέπει η χριστιανική θρησκεία να ανάβω το κεράκι μου σε όλους τους ανεστηθέντες εκ νεκρών θεούς που πάτησαν τον θάνατο με τον θάνατο. Γιατί φαντάζομαι ότι η χριστιανική θρησκεία ενδιαφέρεται για το βαθύτερο νόημα και όχι για τους τύπους.

Καλή εσωτερική Ανασταση μας εύχομαι.

χ.ζ. είπε...

εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.
:)

apologia pro sua vita είπε...

Θα φταίνε τα "Παράνομα Φιλιά" βρε χ.ζ.

Niemandsrose είπε...

@s_pablo, χαίρομαι που αναγνώρισες την αληθοφάνεια της είδησης. Γιατί μ' αυτά και μετά ξεχνάμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην κυρία πόστερ. :)

@VAD, χμμμ...τώρα που το λες, θα μπορούσε να τα χάριζε σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό....


@ανώνυμε Α', το πας πολύ μακριά νομίζω.

@ανώνυμε Β', άλαλα τα χείλη των ασεβών, including mine.

@ΚitsosMitsos, θα' ταν κι αυτό μια λύση του ηθικού ζητήματος που έθεσα επί χλοοτάπητος για το παιχνίδι.

@Δημήτρη Π., η απάντησή σου, αν ήταν λιγάκι πιο ευγενική προς τους αγαπητούς συσχολιαστάς, θα έβρισκε σύμφωνη απολύτως. Θέλω να πω, ότι έγραψα ένα κειμένακι με λόγο υποτιθέμενα δημοσιογραφικό για να είναι αληθοφανής η κατασκευασμένη είδηση για να παίξουμε ένα παιχνιδάκι με τα αντανακλαστικά μας. Από τη μια η οικονομική κρίση, που έχει τσιτώσει τα ριφλέξ μας, από την άλλη η ηθική του ενός, με τις αγκυλώσεις ή τα τζιζ του, από την άλλη τα αντακλαστικά των συναδέλφων και της γραφειοκρατίας. Και εμείς οι αναγνώστες που κρίνουμε όλα αυτά με τα δικά μας αντανακλαστικά.


@χ.ζ., εγώ δε συμφωνώ με αυτή τη λογική πάντως. :)


@apsv, ε;

apologia pro sua vita είπε...

τί;

χ.ζ. είπε...

Άσε niemands για μένα πήγαινε. Είναι μία πονήρω η apologia...

apologia pro sua vita είπε...

Ορθώς και προσυπογράφω. Δεν είναι μόνο η απολογία πονήρω.

geokalp είπε...

ΘΕΑ!
γιατί δε ζητάει να πάει στο λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους;

Niemandsrose είπε...

@geokalp, γιατί τις έκανε τις μαγκιές πριν φτάσουμε στο χείλος της αβύσσου (για να χρησιμοποιήσω την παπούλεια μεταφορά).Τότε ήμαστε ακόμα στο ρουθούνι της αβύσσου.