3/5/11

επιδημία

Πριν από ενάμιση μήνα πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης, πριν δυο βδομάδες περίπου ο Νίκος Παπάζογλου, πριν τέσσερις μέρες ο Λάκης Σάντας και σήμερα ο Θανάσης Βέγγος. Η χολέρα, η πανούκλα, η λέπρα και οι άλλες επιδημίες τουλάχιστον χτυπούσαν καλούς και κακούς αδιακρίτως. Η τελευταία επιδημία φαίνεται χτυπάει μόνο ωραίους ανθρώπους. Εγώ δεν κινδυνεύω. Για σένα φοβάμαι, καλέ μου άνθρωπε.

11 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Και μην ξεχνάμε τον Ερνέστο Σάμπατο, πριν τρεις μέρες.

Niemandsrose είπε...

Δεν τον ξέχασα. Αλλά οι επιδημίες συνήθως έχουν γεωγραφικά όρια. Γι' αυτό σου λέω, το νου σου εσύ ειδικά...

Jani είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
costinho είπε...

Επιδημία το λες εσύ;
Εγώ σαν ευγενική αποχώρηση το βλέπω. Ευγενείς και διακριτικοί, αφήνουν ήσυχη την εποχή μας να αποχωριστεί με κάθε τρόπο την προηγούμενη, και τις αγορές να κάνουν τη δουλειά τους. Η προηγούμενη, βλέπεις, τις εμπόδιζε κομματάκι. Ή τις αγνοούσε -γεγονός πολύ χειρότερο, αν είσαι μεγαλωμένος με δείκτες και ισοζύγια και έρχονται τα 'αχ' να σου βγάλουν τη γλώσσα και να σε κάνουν σκουπίδι...

Nefosis είπε...

Τόσοι σημαντικοί άνθρωποι έφυγαν φέτος κι είναι μόνο Μάης. Η χρονιά προσπαθεί να μας τρομάξει απ' όλες τις μεριές. Ας μην την αφήσουμε.

Niemandsrose είπε...

@costinho, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. :) Η ζωή είναι ωραία και γλυκιά και καμιά κωλοκρίση με τα παρελκόμενά της δε μπορεί να την ευτελίσει...Αν και έτσι όπως ζούμε, μου πέρασε φευγαλέα κι εμένα απ' το μυαλό αυτή η σύνδεση: σκάρτες μέρες - ευγενείς αποχωρήσεις. Αλλά όχι, δε μπαίνουν τα δυο στο...ισοζύγιο.

@nefosis, ψάχνω με το μυαλό μου να βρω άλλους ωραίους τύπους, επιφανείς για να φοβάμαι μη παθουν τίποτα. Αλλά δε βρίσκω. Λες να σημαίνει κάτι αυτό;

gazakas είπε...

...και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

costinho είπε...

Μα...συμφωνούμε. Ακόμα και ανάποδα να το δεις, η εποχή η τωρινή είναι που έριξε τη χολερική επιδημία στην προηγούμενη. Και την αποδεκατίζει. Στο ισοζύγιο όμως, η προηγούμενη εποχή έχει νικήσει. Απλά η τωρινή δεν το ξέρει. ;)

Кроткая είπε...

κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί καμιά 10αριά χρόνια πριν? κάτι σαν περονόσπορος.

εγώ λέω πάλι, τυχεροί που έφυγαν, δε θα προλάβουν τα χειρότερα.

μ είπε...

Να δεις που κάτι ξέρανε αυτοί που δεν πρόλαβαν να μας το πουν...

island είπε...

Είμαστε πολύ τυχεροί που τους "γνωρίσαμε". Πολύ όμως.

Δεν θα το χαρακτήριζα επιδημία. Μάλλον ξεκούραση θα το έλεγα.