9/11/12

ΝΑΙ, θα εκτεθούμε στο εξωτερικό

Αποφασίσαμε να εκτεθούμε στο εξωτερικό. Μας ζητήθηκε να ετοιμάσουμε exhibition στο ΜοΜΑ, στη Νέα Υόρκη, με θέμα τη νέα εποχή που ανέτειλε για τον τόπο χάρη στο σθένος των 153 να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙΙ. Θα θέλαμε να σας εκθέσουμε το proposal που έχουμε καταθέσει στο Μουσείο με τίτλο "ΝΑΙ".

Στο κέντρο της αίθουσας θα υπάρχει ένα stand όπου θα δεσπόζει μία αντιασφυξιογόνα μάσκα στην οποία θα ακουμπά, γερμένο στο πλάι, ένα φιαλίδιο δακρυγόνου ενώ στο πάτωμα γύρω από το έκθεμα θα έχουν τοποθετηθεί ατάκτως ερριμένες πλαστικές σφαίρες σε ρινίσματα χρυσου, ώστε να έχουμε
και μιας εσάνς από Σκουριές, γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. 

Εκατέρωθεν του stand θα τοποθετήσουμε δύο Doxiadis, ημίγυμνους. Ο μεν Αρίστος θα είναι δαφνοστεφανωμένος και θα κρατάει ένα μήλο δαγκωμένο και ένα βέλος (ταυτόχρονη αναφορά στην Apple, στους πρωτόπλαστους, τον Γουλιέλμο Τέλο και το Νεύτωνα). Ο δε Απόστολος θα φέρει ακάνθινο στεφάνι επί της κεφαλής, με κέτσαπ στο μέτωπο και θα κρατάει ένα μονόκλ και ένα γιαταγάνι, ενώ στο λαιμό θα έχει περασμένο ανάλαφρα έναν πύθωνα.

Στον τοίχο μπροστά από τα Doxiadis θα έχουμε ένα γιγαντιαίο patchwork από την αρθογραφία όλων των μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων διανοητών, όπως τον Γεργελέ, τη Σώτη, τον Χωμενίδη, τον Τάκη Μίχα, τον Πετρουλάκη, τον Πρετεντέρη, τη Σπυράκη, τον Πάσχο, τον Παπαχελα, τον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου, τον Πορτοσάλτε και βέβαια της Χριστίνας Ταχιάου.

Στον τοίχο όπισθεν του κύριου εκθέματος θα προβάλλεται έργο σεξ, με τον κο Στουρνάρα κεκλιμμένο επί γραφείου στα γυμνά οπίσθια του οποίου καταφέρει αλλεπάλληλα χαστούκια ο κος Σόιμπλε, μια επιρροή από την ταινία "Η Γραμματέας", ενώ τα πλαφ από τη χειροδικία θα ακούγονται στην αίθουσα.

Η μουσική επένδυση θα αποτελείται κατά βάση από κλασική μουσική, και ένα μιξάζ από τα αγγλικά του Ζιζέκ και ρεφρέν από Μπουγά και Φλωρινιώτη.

Από το ταβάνι θα κρέμεται με αλυσίδες εν είδει πολυελαίου Αιγύπτιος μετανάστης με μώλωπες, εκδορές και οιδήματα, ο οποίος κατά διαστήματα θα πετάει φέιγ βολάν διπλής όψεως: από τη μία θα γράφει χρυσαυγίτικα συνθήματα και από την άλλη την απόφαση του εισαγγελέα για τον βασανιστή φούρναρη.

Παράλληλα στην αίθουσα θα υπάρχει ζωντανό (διπλής ανάγνωσης) δρώμενο. Ο Θάνος Τζήμερος ντυμένος μπαλαρίνα θα εκτελεί πιρουέτες και σπαγγάτο συνδυάζοντας Δράση και Δημιουργία Ξανά.


Στην έξοδο της αίθουσας θα υπάρχει πάγκος όπου θα πουλιούνται CD με τα updates στην κουλτούρα της μεταπολίτευσης. 

Όλοι σε φωνάζαν χορηγό
κι ήξερες μονάχα να διατάζεις 
έτρεχα ξοπίσω σου κι εγώ 
για να μου τα στάζεις.    #ένα τραγουδάκι για το ανθρώπινο πρόσωπο των Τραπεζών και του ΟΠΑΠ

Στη γειτονιά μου την παλιά είχα ένα φίλο
που ήξερε και έριχνε πολύ μπετόν  #για τον φίλο μας τον Babis τον Vovos

Πέρα στα πέρα campus (δις)
που είναι τα degrees #για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια 

13 σχόλια:

spiral architect είπε...


Στον τοίχο μπροστά από τα Doxiadis θα έχουμε ένα γιγαντιαίο patchwork από την αρθογραφία όλων των μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων διανοητών, όπως τον Γεργελέ, τη Σώτη, τον Χωμενίδη, τον Τάκη Μίχα, τον Πετρουλάκη, τον Πρετεντέρη, τη Σπυράκη, τον Πάσχο, τον Παπαχελα, τον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου, τον Πορτοσάλτε και βέβαια της Χριστίνας Ταχιάου.

Δώσε μας μόνο δύο παραγράφους ...
Grammy, Emmy, Tammy, Nobel!

Ανώνυμος είπε...

Ρίγη...συγκίνηση....εθνική περηφάνια. Ένα ηλεκτρικό κύμα ταράζει τη ραχοκοκκαλιά μου....

Αυτό το installation πρέπει να γίνει οπωσδήποτε!

Swell είπε...

Παρακαλώ, κάπου να υπάρχει και ένα αντίγραφο της μήνυσης Δένδια στον Guardian.

Niemandsrose είπε...

@Swell, πολύ σωστή προσθήκη. Μην την χαραμίσουμε στο patchwork. Να πάει γιγαντοαφίσα, ξεχωριστά ;)

Niemandsrose είπε...

lascapigliata , απλώς χρειαζόμαστε να βρούμε χορηγό. Αναπτήρες και πάμε για το τραγουδάκι: όλοι σε φωνάζαν χορηγό...

Niemandsrose είπε...

spiral architect, εμπνευσμένο, δεν μπορείς να πεις.. :)

Ανώνυμος είπε...

Επίσης σε μια γωνία να παίζει την Ελένη του Gage, που ο Μπογδάνος έλεγε πριν λίγες μέρες στον Τατσόπουλο ότι έχει απαγορευτεί η προβολή της από το 1985 λόγω της πολιτισμικής ηγεμονίας της αριστεράς διαδίδοντας τα ψεύδη ακροδεξιών μπλογκ.

Βέβαια η Ελένη μόνο απαγορευμένη δεν είναι αφού μπορείς να την βρείς σε βιντεο κλαμπ. έχει παιχθεί τον τελευταίο χρόνο σε star και ant1 και έχει δοθεί σε dvd από εφημερίδα.

spiral architect είπε...

Mα είναι δυνατόν να αφεθεί καλλιτεχνικά αναξιοποίητο μια τέτοια περσόνα;
«όλη μέρα κάθομαι δίπλα σε ένα ραδιόφωνο και με θαυμάζω. Είμαι απλά απίθανος».
(μαζί με τις πετούγιες που ξέχασαν στη Γραμμή του Κοσκωτά ξέχασαν και τον Αρη)

Δημήτρης είπε...

Μήπως στα εκθέματα θα έπρεπε -με την ευγενική φροντίδα σας- να προστεθεί και μία τεφροδόχος με αποκαϊδια του ΑΤΤΙΚΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω και μια επιπλέον πρόταση: Να εκτεθεί -σε ειδικό πλαίσιο- το πόνημα της αρθρογράφου με τίτλο: "Η πολλή καθαριότητα βρωμάει".
Είναι κρίμα να μην αναδειχθεί και διεθνώς ένα τέτοιο δείγμα λεπτότητας εννοιών, τεκμηρίωσης και πολιτικής ευθυκρισίας!!

Ανώνυμος είπε...

Μία ακόμη πρόταση κι από μένα: Να εκτεθεί -σε ειδικό πλαίσιο- το πόνημα της αρθρογράφου με τίτλο: "Η πολλή καθαριότητα βρωμάει".

Θα είναι κρίμα να μην αναδειχθεί και διεθνώς ένα τέτοιο δείγμα λεπτότητας εννοιών, αναλυτικότητας, τεκμηρίωσης και πολιτικής ευθυκρισίας!!

Niemandsrose είπε...

@ανώνυμος, βλέπω σας έτσουξε τα αττενίστας το κειμενάκι μου. χαίρομαι πολύ για την επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Η αυτογελοιοποίηση, αγαπητή, δεν είναι το καλύτερο μέσον για να επιχειρήσεις να "τσούξεις" τον αντίπαλο. Δεν νομίζετε;

ΥΓ: Προσωπικά, απλώς γέλασα!