12/2/13

τάγματα επί νοίκια

Στη γειτονιά σου, κύριε Γιώργο, δεν ψέκασαν. Ανθίζουν ακόμα τα οπωροφόρα. Δεν πέρασαν τα τάγματα του ορθολογισμού να σημαδέψουν την περιουσία σου με μαύρα Χ δηλώνοντας: εδώ είναι ιδιοκτησία. Εδώ είναι τέμενος. Εδώ προσκύνα. Εδώ ανήκει σε κάποιον. Εδώ κάποιος είναι κύριος και κάτοχος.
Ποιος είσαι εσύ, κύριε Γιώργο, που επαρκεί η σύνταξή σου για να ζεις και θέλεις να χαρίζεις νοίκια στους ξένους; Είναι ξένοι, αλλά είναι και αλλοδαποί; Μην την κάνεις λειψή την καλή πράξη και μας χαλάσεις το όνειρο, κύριε Γιώργο.
Είναι χειρόγραφη η επιστολή σου. Διπλωμένη σε φάκελο. Με γραμματόσημο και σφραγίδα ταχυδρομείου. Ακόμη κι αν στην πληκτρολόγησε το εγγόνι σου και την έστειλε με email στην εφημερίδα, η επιστολή σου μυρίζει λεβάντα. Είναι μπανάλ.
Τα μικρά παιδιά, κύριε Γιώργο, κάπως θα το νιώθουν πως οι γονείς τους δεν είχαν για το νοίκι. Πάντα όπως το λέει ο στίχος για το Λαύριο:  Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;/ Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Θα μάθουν άραγε για την καλοσύνη σου; Την καλοσύνη τη δική σου και του καθενός που δεν επιδιώκει να την εξαργυρώσει, να δρέψει δάφνες, την καλοσύνη που συνθλίβεται κάθε μέρα ανάμεσα στις εκδοχές της πραγματικότητας που συγκρούονται. Ούτε ηρωισμούς, ούτε αγιοσύνες, ούτε μανιφέστα. Να, μια δωρεάν παραχώρηση των διαμερισμάτων, στους ανθρώπους με τα μικρά παιδιά που δεν τα βγάζουν πέρα.  Για λίγο. Μόνο για να γλιτώσουνε την έξωση.  Μια φιλοξενία. 
Αλλά τα τάγματα των ζόμπι των ναζήδων θα σε ανακρίνουν, μη η καλοσύνη σου ωφελεί μετανάστες. Και τα τάγματα των ζόμπι των διαφωτιστών  θα σε ανακρίνουν, μη η καλοσύνη σου δε φέρνει έσοδα στο κράτος, την ίδια στιγμή που αποτάσσονται τη φορολογία από αποστροφή στην ιδέα πως η φορολογία μπορεί να διατίθεται προνοιακά, να αναπαράγει κύριους Γιώργους για ανήμπορους.

11 σχόλια:

VAD είπε...

Δεν αντιλέγω,δεν αμφισβητω την καλή προθεση του κυρ Γιώργου και πολλών κυρ Γιώργηδων(η ανθρωπια δε χανεται κι ας σκούζουν οι Κασσάνδρες-συνηθως οι χριστιανοΚασσάνδρες),αλλά δες κια μια άλλη πλευρά,αρνητική,αυτων που εκλμεταλλευονται παραθυράκια...
http://apouro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html

spiral architect είπε...

costinho:
όσες βέρσιον και να εγκαταστήσεις οι ιοί της παλιανθρωπιάς και της σκατοψυχιάς δεν φεύγουν.

That certain crazed alien penguin είπε...

J95, σαλτα γαμήσου και ψόφα.
Άντε γιατί στο χρώσταγα.

J95 είπε...

ανώνυμε άμα έχεις όρεξη να πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια σου συνέχισε τις μαλακίες φασιστάκι.

Niemandsrose είπε...

Διέγραψα το 1ο σχόλιο που ήταν πλαστοπροσωπία του J95 όπως μου ανέφερε ο ίδιος και εκείνο που αποκάλυπτε προσωπικά του στοιχεία. Τα θεωρώ κατάπτυστα και τα δύο. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του ας το κάνει με το κουστουμάκι του. Ή ας πάει αλλού να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα.

J95 είπε...

Ελπίζω να νιώθεις αρκετά μαλάκας τώρα που κατάλαβες ότι απάντησες σε τρολ.

Λες και έχω δώσει την εντύπωση ότι:
1) κωλώνω να υπογράψω
2) θα είχα οτιδήποτε ενάντια σε κάποιον που θέλει να στεγάσει κόσμο δωρεάν.

Ως συνήθως, αυτός που με υποκρίθηκε σκέφτηκε πολύ πιο σιχαμένα απ' ό,τι θα μπορούσα να σκεφτώ ποτέ εγώ.

Επίσης απ' ό,τι φαίνεται δε σου πέρασε από το μυαλό η πιθανότητα να μην αφήνω σχόλια στο μπλογκ μου επειδή δε γουστάρω άτομα που αγαπάω και δεν έχουν κάνει σε κανέναν τίποτα να διαβάζουν ανώμαλους που τα έχουν βάλει στο μάτι.

Σαν την πένγκουιν. Που όταν είχε αρρωστήσει εγώ πέρασα μια βδομάδα να στεναχωριέμαι, και τώρα μου λέει "άντε ψόφα". Έτσι το ξεπληρώνει. Αν βέβαια είναι η πρώην πένγκουιν γουιτς και όχι μια άσχετη εντελώς μα εντελώς ανώμαλη.

Και γιατί; Μα φυσικά επειδή διαφωνώ με εσάς τους μαλάκες.

Μην ανησυχείς πάντως έκλεισε και το μπλογκ.

Οχτώ χρόνια μπλογκ.

Μέχρι και με τον Περίανδρο τον Ανδρουτσόπουλο είχα βριστεί.

Αλλά δε φοβήθηκα.

Ενώ εσείς το κάνατε σαφές ότι η δημοκρατικότητά σας φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει το ψώνιο σας.

Μουνόπανα.

Ξέρεις ποια είναι η γνώμη μου ειλικρινά;

Ότι όπως με την κρίση ο κάθε μαλάκας αφεντικός βρήκε δικαιολογία και κοπανάει μειώσεις, είτε έχει είτε δεν έχει ανάγκη, έτσι και στο δικό σας χώρο, τον αντιμνή χώρο εννοώ, μια πολύ σοβαρή μερίδα την είδε "έχουμε πόλεμο άρα μπορώ να είμαι όσο μουνί θέλω".

Ντροπή σας. Που θα μου κάνετε και μαθήματα ανθρωπιάς. Πανηλίθια ψώνια. Που btw για αυτό σε έκραζα και όχι για σιγοντάρισμα φασισμού.

Εξυπακούεται ότι εξαιρείται η Niemandsrose γιατί είναι εντάξει άτομο και όχι τυφλωμένο από μίσος μουνόπανο.

Niemandsrose είπε...

@J95, έχω την εντύπωση πως περιλαμβάνεις και τον Costinho στην απάντησή σου, που χωρίς να θέλω να το παίξω συνήγορός του, μου φαίνεται εντελώς άδικο γιατί έκανε δύο εύστοχες και σχετικά ήπια διατυπωμένες παρατηρήσεις, αν κρίνουμε από το πώς του έχεις κι εσύ απευθυνθεί ως τώρα.
Το "λάθος" του ήταν που δε διασταύρωσε την ταυτότητά σου με του βλάκα που έκανε την πλαστοπροσωπία, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Το αντιλαμβάνεσαι.
Από 'κει και πέρα, αν μου επιτρέπεις, μιλάς πάρα πολύ άσχημα και είναι λογικό και επόμενο να σου ανταποδίδουν, ειδικά μάλιστα όσοι έχουν ακούσει τα εξ αμάξης από σένα.
Ακόμη, επαναλαμβάνω ότι θεωρώ αφενός άθλια την πλαστοπροσωπία που έγινε σε βάρος σου και αφετέρου τη διαρροή προσωπικών σου δεδομένων από τον ανώνυμο σχολιαστή. Γι' αυτό και τα διέγραψα αμέσως μόλις μου το επεσήμανες.
Τέλος, ίσως αξίζει να σκεφτούμε όλοι πώς απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο κάτω από το συγκεκριμένο γραμμα.

Niemandsrose είπε...

@J95 το blog πήγαινε να το κάνεις recover. Κρίμα είναι πραγματικά. Δεν κινδυνεύεις από τα σχόλια του Costinho. Μη τρελαθούμε τελείως. Εξάλλου γι' αυτό υπάρχει το moderation.

Niemandsrose είπε...

Και τέλος, διέγραψα και το σχόλιο του Costinho καθώς μου το ζήτησε. Έτσι φαίνεται σα να μιλάω με φαντάσματα :)

costinho είπε...

δύο φορές η λέξη μουνόπανο μέσα σ'ένα σχόλιο, εκφερόμενη με υποτιμητική χροιά. το πανί που συγκρατεί τα αίματα και συνδέεται φετιχιστικά με έναν βιολογικό κύκλο της γυναικείας φύσης, χρησιμοποιείται για να απαξιώσει άλλους, αφού τους τσουβαλιάσει -δείχνοντας πως τον οχετό τον έχει πρόχειρο στη γλώσσα.

κατά τ'άλλα το μέγκα πρόβλημα εδώ είναι η πλαστοπροσωπία.

τελικά δεν ζηλεύω τον ελεύθερο χρόνο σου ρε j95. ζηλεύω την απαράμιλλη γοητεία σου. και την ευθικρισία σου.

εύχομαι μια μέρα να σου μοιάσω. ως τότε άσε με να βαυκαλίζομαι λίγο. με βοηθάει.

That certain crazed alien penguin είπε...

Τη συμπόνια σου να στη γυρίσω, να τη δώσεις στο φίλο μου τον Α. που αυτοκτόνησε γιατί ήταν πάνω από ένα χρόνο άνεργος και δεν μπορούσε να δώσει στη σύντροφό του την οικογένεια που επιθυμούσαν. Να τη δώσεις στο φίλο μου τον Θ. που δουλεύει σα σκύλος για τριακόσια ευρώ χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς χρόνο για τον εαυτό του και χωρίς κανένα μέλλον, μέσα στα χημικά και όχι κωλοκαθιστός σε μια καρέκλα να κάνει τον "επαγγελματία" και τον επιχειρηματία.
Αντε και να σε συμπονέσω για την κοινωνιοπάθειά σου. Και να ζητήσω συγγνώμη για το "ψόφα". Το "άντε γαμήσου" που λέω σε όλα τα μισάνθρωπα κοινωνιοπαθή παραμένει.
I will cherish the initial misconceptions I had about you.
Δεν έχω μάθει ακόμα να σας καταλαβαίνω με την πρώτη, γαμώτο.