2/10/13

αντίο, κι ευχαριστώ για το φιάσκο

Βιαστήκαμε να χαρούμε με τις συλλήψεις των νεοναζί, να βαυκαλιστούμε ότι ακόμα και με καθυστέρηση δεκαετιών υπήρξε η πολιτική βούληση, έστω να ξεκινήσει μία εκκαθάριση από το ναζιστικό υπόκοσμο.  Φανερώνεται τώρα ότι ήταν ένα πολύ επικίνδυνο επικοινωνιακό φιάσκο:

1. Με ένα απίστευτο αιφνιδιασμό συνελήφθησαν βουλευτές της Χ.Α. Δεδομένου ότι έχει να συμβεί σύλληψη βουλευτών από το 1967, καταλαβαίνει κανείς για ότι η συγκεκριμένη τακτική δεν εφαρμόστηκε μόνο για να τρίξει –υποτίθεται- τα δόντια στους επίγονους του Χίτλερ αλλά και σε όσους άλλους ενοχλούν την φερόμενη ως κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η θεωρία των δύο άκρων σε πλήρη εφαρμογή. Ο ναζί εγκληματίας θα εξισώνεται με όποιον κατεβαίνει σε διαδήλωση και προβάλλει αντίσταση κατά της αρχής, όπως άλλωστε διεμήνυσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού από το τουίττερ.
2. Οι συλλήψεις που είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν αποκλείεται να υπαγορεύτηκαν από πιέσεις της Ε.Ε., η οποία φροντίζει να τηρεί τα προσχήματα στο θέμα του ναζισμού,  κι αυτό γιατί αναμένεται να αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία. Ας μην ξεχνάμε και την  πίεση που ασκούν εδώ και καιρό τα διεθνή παρατηρητήρια, οι διεθνείς οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα διεθνή ΜΜΕ. Κάποια στιγμή η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει μία πρωτοβουλία να διαχειριστεί την εγκληματική οργάνωση που υπέθαλψε και εξέθρεψε. Άρα επιχείρησε να τους ρίξει στάχτη στα μάτια με ένα καταφανές φιάσκο.
3. Συντάχθηκαν μεν βαρύτατα κατηγορητήρια, που απαρτίζονται από πολυάριθμες εγκληματικές πράξεις, τα οποία όμως δεν τεκμηριώνονται καθώς δεν βασίζονται σε επαρκή στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό, λένε νομικοί, ότι τα κατηγορητήρια που απαγγέλθηκαν εξαντλούνται σε λιγότερες από δέκα σελίδες, ενώ για να στοιχειοθετηθούν οι αντίστοιχες κατηγορίες θα έπρεπε να αφιερωθούν εκατοντάδες σελίδων. Άρα πρόκειται για απροκάλυπτη προχειροδουλειά, επιχείρημα που συνηγορεί στο επικοινωνιακό φιάσκο.
4. Δικαστήρια χωρίς μάρτυρες δεν μπορούν να υπάρξουν. Κι όμως, αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση φρόντισαν να διαρρεύσουν τα απόρρητα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων, μετατρέποντάς τους σε εντελώς απροστάτευτους (οσιο)μάρτυρες στα νύχια μια ναζιστικής συμμορίας που πάλι κυκλοφορεί ελεύθερη. Άρα κατά πάσα πιθανότητα, όταν διεξαχθούν οι δίκες, θα αθωωθούν οι κατηγορούμενοι ελλείψει στοιχείων και κυρίως μαρτύρων.

Κάποια στιγμή θα είμαστε ευγνώμονες σε ένα δικαστικό σώμα που αποφυλακίζει σεσημασμένους εγκληματίες, διαρρέοντας μάλιστα τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας, στην αστική δημοκρατία που χαϊδεύει με κάθε τρόπο τους ναζί που την αντιστρατεύονται και το κεφάλαιο που αφενός τους ταϊζει κι αφετέρου τους ξεπλένει με λάιφσταϊλ ντουζιέρες.

Η διάλυση κάθε αυταπάτης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσα έρχονται. Και τώρα έρχονται τα χειρότερα, για όσους από μας δεν προφτάσουμε να εγκαταλείψουμε αυτόν τον τόπο, τη δυστοπία του ναζισμού.



4 σχόλια:

Γ. είπε...

Η φράση σας "Και τώρα έρχονται τα χειρότερα, για όσους από μας δεν προφτάσουμε να εγκαταλείψουμε αυτόν τον τόπο" μου φέρνει στον νου την εικόνα ενός βυθιζόμενου πλοίου, που όποιος (τυχερός) προλάβει να πηδήξει σώζεται.

Και μάλλον κάπως έτσι είναι... Μου φαίνεται πως την ακριβή ώρα πλήρους βύθισης του ελληνικού πλοίου δεν ξέρουμε μόνο -ότι θα βυθιστεί είναι δεδομένο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι έχετε δίκιο...

Кроткая είπε...

Δυο ενστάσεις:

1. η "συμμορια" δεν επαψε να κυκλοφορει ελευθερη επειδη μαζεψαν 20 ατομα. Και να μην τους αφηναν σημερα, οι εκτεθειμενοι μαρτυρες παλι σε κινδυνο θα ηταν. Ειχε κι αλλους ακομα εξω.

2. Η συμμορια των ναζι δεν αντιστρατευεται επι της ουσιας την αστικη δημοκρατια. Το δεξι της χερι ειναι, ψθφιζει τα παντα στη Βουλη και χρηματοδοτειται απο το κεφαλαιο.

Κατα τα αλλα, συμφωνω βεβαια.

Γελωτοποιός είπε...

Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια.