8/5/14

Τα δάκρυα του κροκόδειλου

Δεν είναι σωστό να συγκινούμαστε μόνο με τους δικούς μας ανθρώπους. Το όμορφο είναι να συμπονούμε και το ναζί, σαν να ήταν συνάνθρωπός μας. Βασικά, σα να ήταν άνθρωπος. Είπεν ο Ιησούς, «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». Μόνο που δε ξεκαθάρισε αν ως συνάνθρωποι μπορούν να εννοηθούν οι υπάνθρωποι, οι ούγκανοι που ενσαρκώνουν τον ίδιο τον θάνατο, τα δίποδα της μαφίας, το μακρύ χέρι του συστήματος με τα «καθαρά χέρια», που μισθώνονται από το μεγάλο κεφάλαιο για να μαχαιρώνουν μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντεξουσιαστές, κουμουνιστές, αντιφασίστες, γυναίκες, πιτσιρίκια στα σχολεία και γενικά όλη την κοινωνία, γιατί, εδώ που τα λέμε, οι ναζί δεν είναι ρατσιστές, δεν κάνουν εξαιρέσεις, μισούν συνολικά όλη την ανθρωπότητα, με εξαίρεση όσους τους μοιάζουν, τους υπάνθρωπους.
Ο σωστός και τίμιος πολίτης, οφείλει να μη δείχνει επιλεκτική ευαισθησία, οφείλει να συγκινείται από το δράμα του συμπολίτη του που είναι μπράβος σε νυχτερινά μαγαζιά, που πουλάει νταηλίκι, που είναι μαχαιροβγάλτης, που τραμπουκίζει κάθε έναν που βρίσκεται σε πιο αδύναμη θέση, που οργανώνει τάγματα θανάτου που επιτίθεται σε μαθητές σε σχολεία, σε γειτονιές, σε παιδικούς σταθμούς, σε νοσοκομεία, που κάνουν ρατσιστικά πογκρόμ στις λαϊκές αγορές και στα παζάρια, ενώ ταυτόχρονα σκύβει υποτακτικά το κεφάλι στα μεγάλα αφεντικά, που κρύβουν τα μούτρα τους, όπως εκείνο το big boss στην κορεάτικη ταινία “Pieta” που έδινε εντολές θανάτου στον εκτελεστή, αλλά ποτέ δεν μάθαμε ποιος ήταν....
Ο συνάνθρωπός μας που υποφέρει, αξίζει τον σεβασμό μας γιατί συμμετέχει εξάλλου έξαλλος στο επιχειρείν και στην ανάπτυξη της χώρας. Προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μπράβος νυχτερινών μαγαζιών και σπάει κανένα πλευρό, άμα τύχει –τον 20χρονο Αυστραλό στη Μύκονο το 2008 τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και ήρθε μετά ο πατέρας του και δώρισε τα όργανα του γιου του. Ο συνάνθρωπός μας είναι έμπορος όπλων, ναρκωτικών και συμμετέχει στο trafficking που είναι σπουδαία υπόθεση. Ταυτόχρονα, ξεπαστρεύει αντιφρονούντες, κουμούνια (sic), λαθρομετανάστες (sic) και καμιά φορά παίρνει πρωτοβουλία να δείρει μέχρι θανάτου και καμιά γυναίκα –αυτές τις μέρες εξελίσσεται η δίκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα από τον νταή τον φίλο της, ο οποίος είχε επιτεθεί σε εκλογικό κιόσκι στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, ξαμολώντας και το πιτ μπουλ, φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και τραυματίζοντας τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Διότι, όπως είπαμε, είναι δυνατός και μάγκας μόνο στους πιο αδύναμους. Στους ισχυρούς είναι μαντρόσκυλο.
Ομοίως, τον τίμιο συνάνθρωπό μας που δίνει μία περφόρμανς από το βήμα της Βουλής για να τον λυπηθούμε για την αθωότητά του, δεν πρέπει να του γυρίσουμε την πλάτη. Πρέπει να τον κοιτάξουμε στο πρόσωπο και τον παρηγορήσουμε θυμίζοντάς του πως άλλοι είναι στη φυλακή για πολύ ήσσονος βαρύτητας αδικήματα, από τους εκβιασμούς επιχειρηματιών, τον εκφοβισμό στελεχών της Τ.Ο., βομβιστικές επιθέσεις μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και σοβαρό τραυματισμό δύο ανθρώπων στο κεφάλι.
Οφείλουμε να εξηγήσουμε στον καλότατο συνάνθρωπό μας  πως είναι ποινικά κολάσιμες «οι απειλές κατά ιδιοκτήτη μονάδας παραγωγής τροφίμων στην Κόρινθο, σύμφωνα με την οποία μέλη του τοπικού «πυρήνα» της Χ.Α. τον απείλησαν απαιτώντας να τους παραχωρήσει τρόφιμα για συσσίτιο που οργάνωνε το κόμμα στην πόλη, ο προπηλακισμός με υπόδειξη συγκεκριμένου επιχειρηματία της Κορίνθου, κορυφαίο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να τον υποχρεώσουν να χορηγήσει άδεια λειτουργίας στην επιχείρηση του ιδιώτη», που βρίσκεται κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Έτσι οι δήθεν προγονολάτρες τραμπουκίζουν προκειμένου να καταπατηθεί χαρακτηρισμένη αρχαιολογική ζώνη για να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αφεντικό.
Οφείλουμε να του εξηγήσουμε πως είναι ποινικά κολάσιμη η επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Εξαμίλια και οι τσαμπουκάδες στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Μάλιστα, οφείλουμε του εξηγήσουμε πως η ολιγωρία τη ΕΛΑΣ στην περίπτωσή τους δεν είναι ανεξάντλητη, όπως συνέβη και στις δύο περιπτώσεις.
Οφείλουμε να του εξηγήσουμε του τίμιου οικογενεριάρχη πως είναι λιγάκι πρόβλημα να έχεις δεχτεί καταγγελίες ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατά λάθος βρέθηκες στέλεχός της, αθώο πλάσμα,  απασχολούν σε αγροτικές εργασίες αλλοδαπούς τους οποίους αρνούνται να πληρώσουν ενώ όσοι από αυτούς διαμαρτύρονται, ξυλοκοπούνται. Είναι λιγάκι πρόβλημα αυτό για τον σύγχρονο κόσμο γιατί η δουλεία έχει καταργηθεί εδώ και 150 χρόνια και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα να γυρίσει τον κόσμο 150 χρόνια πίσω σε όλα τα επίπεδα.
Και, υπόψη, το μακρύ κατηγορητήριο δε τα σύνταξαν αναρχοκουμούνια, αλλά ο Εισαγγελέας. Και, υπόψη, τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν τα επινόησαν ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά την Καθημερινή (9.10.2013).
Ο κροκόδειλος κλαίει σαν μωρό, ο άνθρωπος των ίσων αποστάσεων, ο μη επιλεκτικά ευαίσθητος, συγκινημένος από το κλάμα, θα τον πλησιάσει παρασυρμένος από τα κροκοδείλια δάκρυα. Ο κροκόδειλος θα τον κατασπαράξει. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Αντίο, μαλάκα ανυποψίαστε που ακόμα και σήμερα παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι είναι ο φασισμός και ο ναζισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: