13/10/07

κοινοβουλευτικό κώμα



Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι μια γρια
που έχει πέσει σε κώμα*.
Λίγοι την αγαπούν πια,
ακόμα λιγότεροι πιστεύουν πως θα ανανήψει
αλλά κανείς δε τολμά να της κάνει ευθανασία.



*ενικός κώμα, πληθυντικός κόμματα

44 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Ζητω η δημοκρατια του προλεταριατου!
Σοβαρα τωρα,για να κανουμε και λιγο πλακα!!!
Γιατι να εχει δικαιωμα ψηφου,ο καθε μαμαλουκος;
Ποια Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια;Κοινοβουλευτικη πλειοψηφια ειναι!Και επειδη σε καθε λαο,οι περισσοτεροι ειναι πολιτικως απεδαιυτοι,για να μην πω απλα ασχετοι,εχουμε λοιπον ετσι το φαινομενο η πλειοψηφια αυτη να βγαζει κυβερνησεις!Την λεγομενη κυβερνηση του" Μιλησε ο λαος!"
Η πλειοψηφια των ηλιθιων!
Πολιτικη δικτατορια επιφανων ανθρωπων των γραμματων και της τεχνης εδω ..και τωρα!
Πολιτικη δικτατορια για μια γενια τουλαχιστον!Κανενα δικαιωμα ψηφου σε κανεναν!Ωσπου να αποχτησουν ολοι,η εστω οι πιο πολλοι,πολιτικη παιδεια!
Τα ειπα καλα Ερνεστα;

Niemandsrose είπε...

Όχι!
:)

Alexandros είπε...

Το καλύτερο πολίτευμα από όσα έχουν μέχρι τώρα εφαρμοσθεί. Αδικο , με προβλήματα αλλά το καλύτερο.Προτιμώ (που λέει ο λόγος...) δικτατορία των στρατιωτικών παρά των ελίτ. Οι ελιτιστές των γραμμάτων και της τέχνης νιώθουν μια εκνευριστική περιφρόνηση για τους συνανθρώπους τους. Θα ήταν θανάσιμα επικίνδυνοι. Φαντάσου ας πούμε να ήταν μέλος αυτής της δικτατορίας ο Vrakas. Μπρρρρρρρρρρρ

Vrakas Kostas είπε...

Βρε καλως τον πελατη...συγγνωμη Alexandros ηθελα να πω!
Η αληθεια ειναι πως σου χρειαστηκαν μερικα σχολια παραπανω,αλλα εκδηλωθηκες!
Ευτυχως (εστω ),εισαι πολιτικος μηχανικος και οχι σκετος πολιτικος!Αλλοιως με τις ιδεες και τα πιστευω σου , θα την ειχαμε κατσει την βαρκα!
Με δικαιωσες πληρως!
Εγω λοιπον σαν ..μελος της ελιτ αυτης δικτατοριας,θα εκανα μια εξαιρεση για σενα:Δυο γενιες!

Alexandros είπε...

"Όταν εχω απενατι μου εναν "εχθρο"
που ειναι ρουφιανος και συνειδητα δεξιος,την στιγμη που εγω διαμορφωνω αριστερη συνειδηση..εεε αυτον εγω συνεχιζω εφ ορου ζωης,ανεξαρτητα του τι θα συμβει στο σωμα του,να τον βλεπω σαν εχθρο!Γιατι η σωματικη αναπηρια ειναι καποιο μειονεκτημα,αλλα αυτο που μετραει για μενα ειναι ο ψυχικος κοσμος και η πνευματικη διαυγεια καποιου!
Και γενικα στην ζωη μου εχω σαν αρχη (και δεν με ενδιαφερει αν νομιζουν οι αλλοι πως ειμαι λαθος)
να κρινω και κατακρινω τον αλλον,στο προσωπο που ηταν και οχι στο προσωπο που ειναι σημερα!
Διοτι ετσι,δεν το εχει σε τιποτα η Καθολικη εκκλησια,να ανακηρυξει αγιο τον ...κακαμοιρο Πινοσετ σημερα!"

Αυτά τα έχεις γράψει εσύ. Από αυτά μπορεί κάποιος να καταλάβει τα πιστεύω σου. Εσύ τα δικά μου, από που τα κατάλαβες βρε θηρίο;

Vrakas Kostas είπε...

Αστα βρε Alexandros !Παλι εκτος θεματος εισαι!Και βρισκομαστε και σε ..ξενο αχυρωνα!

Niemandsrose είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Niemandsrose είπε...

αχυρώνας says:

Διαξιφιστείτε ελεύθερα. Δημοκρατία χωρίς καταστολή.

Vrakas Kostas είπε...

Χαχαχα!Και στης Eρνεστας (αχυρωνα ) την ποδια ,σφαζονται παληκαρια!

Alexandros είπε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαξιφιστώ απρόσκοπτα διότι βλέπω ποδόσφαιρο. Όσο είναι καιρός. Η δικτατορία των ελίτ όταν αναλάβει την εξουσία θα το απαγορεύσει... Είναι το σύγχρονο όπιο του λαού.

Ανώνυμος είπε...

η ευθανασια ειναι ακριβη. γι αυτο την εριξαν στα ναρκωτικα που ειναι ακριβωτερα. μ εναν σμπαρο δυο τρυγωνια

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σοφα λογια τα οποια κανενας δεν αποδεχεται...Γιατι;;;

s_pablo είπε...

Σοφά λόγια? Ανέξοδη ρητορεία θα έλεγα εγώ. Όχι ότι διαφωνώ με τον προβληματισμό κι αν το αποφασίσουμε, τραβάω την πρίζα στο λεπτό, αλλά μετά τι?

Δικτατορία της ελίτ? Ωραία. Ποιας ελίτ? Ζουράρις, Γιανναράς, Καργάκος, Σαρρής είναι καθηγητές πανεπιστημίου. Μας κάνουν? Κι ας πούμε ότι γίνεται σωστά το όλο πράγμα. Την επόμενη ελιτογενιά ποιος την ορίζει? Με απ' ευθείας ανάθεση ή με κληρονομικό χάρισμα?

Αφαίρεση ψήφου από τους ηλίθιους? Πάλι ωραία. Ποιος θα το κρίνει? Με iq test θα τη βγάλουμε? Αυτοί που το προτείνουν είναι σίγουροι ότι θα διατηρήσουν τα δικαιώματα τους? Και στο κάτω κάτω ρε παιδί μου, ποιος μου διασφαλίζει ότι ο έξυπνος είναι και κοινωνικά ώριμος ή δεν είναι ψυχολογικά ασταθής?

Πιστεύω κι εγώ ότι η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το καλύτερο πολιτικό σύστημα. Επίσης πιστεύω ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στην τελειότητα του σε κοινωνίες μεγαλύτερες των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων.

Όμως δεν θέλω πια να ακούω τι δεν κάνει. Για μια φορά θέλω να ακούσω τι κάνει. Μια σοβαρή πρόταση (και όχι βλακείες για δικτατορίες των έξυπνων) και ανεβαίνω στο βουνό την επόμενη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

καποιος ειναι αθεραπευτα πλατωνικος εδω μεσα η μου φαινεται;
οι αγγλοι παντως το εχουν πιασει το νοημα αλλα δυστυχως η βουλη των λορδων δεν ειναι η μοναδικη στην Αλβιωνα.

tzonakos είπε...

Aνατριχιαστική η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο.
Σαν να λέει πιο πολλά ακόμα κι απ το μικρό κείμενο που ανοίγει ενα τεράστιο θέμα.
Κόσμος σε κώμα που εναποθέτει τις ελπίδες του σε κάποιο κόμμα, δημοκρατία κατα το δοκούν ερμηνευόμενη και επιβαλλόμενη στους "μη-δημοκρατικούς" λαούς.
Οξύμωρο, αφού "Δήμος" σημαίνει Λαός και ποιός λαός δεν θέλει να να κυρίαρχος ;
Ποιός λαός πρέπει να δεχθεί την επιβολή της "δημοκρατίας" με βόμβες ;
Ποιός λαός είναι πιο "δημοκράτης" που αυτοανακηρύσσεται ο επιβάλλων την "δημοκρατία" όπως νομίζει αυτός σε άλλους λαούς ;
Το "κώμα" εξυπηρετεί αυτούς ακριβώς τους "δημοκράτες" με τις βόμβες.

Και εις άλλα με υγεία...

Niemandsrose είπε...

@alexandros, μια γριά σε κώμα που φημίζεται ότι στα νιάτα της ήταν καλλονή.

@nag, όταν λες ναρκωτικά;

@πρέζα tv, "Ούτε φασισμός, ούτε δημοκρατία/κάτω ο κρατισμός, ζήτω η αναρχία". Σοφότερον.

@s-pablo, μικρόνοη συλλογιστική αναπτύσσεις. Ούτε παρ'ελπίδα δεν υπονόησα πως εννοώ δικτατορίες της ελίτ ή του προλεταριάτου. Δικές σου οι υποθέσεις.

@nag, σαν ποιος δηλαδή; Μήπως έχουμε μπερδέψει την Πλάτωνα με τον άμβωνα;

@tzonakos, exactment!

Stragali (Το) Απολίτιστο είπε...

Εχω την Εντυπωση οτι αμα καθοταν τωρα μια δικτακτορια μονο καλο θα μπορουσε να φερει. Τιποτε αλλο.

Θα ξεσπαθωναν οι φρονουντες και θα την παταγαν μερικοι αντι-φρονουντες... ε και? Αν αυτο ειναι το τιμημα για να ξυπνησει το πολιτικο ενστικτο της γενιας μου, ας ειναι. Μεσα με τα τεσσερα.

Με λιγα λογια, στην εντατικη ειμαστε. Αντε να μπουμε και στο χειρουργειο μπας και εχουμε κανα νεο, η αναμονη ειναι που σκοτωνει τους συγγενεις οχι ο θανατος της γριας.
Νομιζω

Niemandsrose είπε...

βρε stragali/άντε πάλι με τη δικτατορία...

Ανώνυμος είπε...

@niemandsrose, ναρκωτικα θα μπορουσαν να ειναι οι εκλογες ή ολες αυτες οι υποτυπωδεις συμμετοχες του λαου στην δημοκρατια. για τον πλατωνα τωρα, αυτος ηταν που πικραμενος απο τον θανατο του σωκρατη θεωρησε ενοχη την δημοκρατια γι αυτο επιθυμουσε ως ηγετες του φιλοσοφους-βασιλεις. κατι αναλογομε την πολιτικη δικτατορια επιφανων ανθρωπων των γραμματων και της τεχνης :-|

Vrakas Kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Agobooks είπε...

Κοίτα, η χειρότερη δημοκρατία είναι πολλές φορές καλύτερη της καλύτερης δικτατορίας.
Φυσικά στην εφαρμογή της, πάντα έχει δώσει λαβή για …σχόλια!

s_pablo είπε...

@ροδον

Που είδες να λεω ότι μίλησες για δικτατορία της ελίτ δεν το κατάλαβα.

Ο σχολιασμός είναι γενικός και η αναφορά σε δικτατορίες είναι απάντηση στο σχόλιο του vrakas.

Από κει και πέρα θεωρώ το δικό σου σχόλιο προσβλητικό και ακατάληπτο. Ερωτήσεις έθεσα για να απαντηθούν, όχι για να με πουν βλάκα.

Προφανώς για εσάς που έχετε τις απαντήσεις (και δεν μας τις λέτε), εμείς που έχουμε τις ερωτήσεις (και τις κάνουμε) είμαστε μικρόνοες...

haridimos είπε...

Το πολίτευμα δεν είναι άσχημο. Δεν φταίει όμως το πολίτευμα αν ο κόσμος ψηφίζει αυτούς που αποτυγχάνουν συνεχώς επί σειρά δεκαετιών, αν στη χώρα μας (αλλά και αλλού πχ ΗΠΑ) έχουμε οικογενειοκρατία με τον ίδιο τον κόσμο να ψηφίζει τους γόνους, αν τα κριτήρια ψήφου είναι ποιός θα μου κάνει ή μου έκανε το ρουσφέτι που θέλω...

Kallitexnes είπε...

Η αυτο-κυβέρνηση της κοινωνίας είναι εφικτή.

-Βασίλης

Niemandsrose είπε...

@nag, clear!

@n.ago, σκατογέρασε όμως κι αυτή...

@s_pablo, συγνώμη αν νιώθεις πως σε έθιξα αλλά δε μου καλάρεσε κιόλας αυτό που είπες(ανέξοδη ρητορεία-μικρόνοη συλλογιστική: σημειώσατε Χ)

@haridimos, το πολίτευμα όμως έχει και ένα κράτος που αναπαράγει την ηλιθιότητα, τις ανισότητες, τη φτώχεια κλπ, τις μάζες που κατηγορούμε ελαφρά τη καρδία ότι εκλέγουν φαύλους...

@kallitexnes,;) Αυτό θα γίνει όταν ο πληθυσμός του πλανήτη αποδεκατιστεί κατά τα 2/3.

s_pablo είπε...

Φίλοι ρε συ ρόδο, αλλά το "ανέξοδη ρητορεία" αναφέρεται στην ευκολία που έχουμε (όλοι μας) να καταδικάζουμε χωρίς να έχουμε αντιπροτάσεις και στην ευκολία με την οποία συνθυματολογούμε υπέρ των προφανών. Δεν στοχοποιούσε την προσωπικότητα σου με κανέναν τρόπο.

Διαβάζοντας το ποστ χάρηκα, γενικώς τα κείμενα σου είναι εύστοχα και ιντριγκαδόρικα, όμως κάθε θέση περιλαμβάνει (ή θέτει) και την αντι-θεση.

Την αντι-θεση εδώ τη βλέπεις στα σχόλια. Δικτατορία, μοναρχία και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι τα αντιπροτεινόμενα συστήματα. Περιμένω κάτι άλλο. Να ανατρέχουμε στο παρελθόν δεν είναι λύση. Τι είναι όμως? Ξέρω ότι εγώ δεν μπορώ να απαντήσω. Ήλπιζα ότι κάποιος θα είχε κάτι καλύτερο να πει.

Υ.Γ. Σαφώς και σημειώνουμε Χ. Το δικό μου γκολ όμως είναι εκτός έδρας, οπότε έχω αποκτήσει ένα μικρό πλεονέκτημα (ελπίζω να μη με σφάξει η διατησία τώρα).

Stragali (Το) Απολίτιστο είπε...

Δε ειμαι νοσταλγος, για να μην μπερδευομεθα... Απλα βλεπω οτι εχει γινει επιστημη το να κανεις ακατανοητα τα κοινα και μεσω αυτου την εχουν κανει οι "πολλοι". Μιλαμε για μια διαδικασια που βαινει αυξουμενη στο πεσαμα της ιστοριας, οχι μονο στην ελλαδα. Φυσικα δεν ειναι η δημοκρατια υπευθηνη για τον ξεπεσμο, απο τη μια. Απο την αλλη δεν ειναι ικανη (οπως τα βλεπω εγω) να κανει μονη της το ηλεκτροσοκ που της χρειαζεται...
Οσο για τις Ελιτ... καλες ειναι οταν εχουν κοινο, αμα δεν εχουν? ξερει κανεις να μας πει?

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η κάθετη(ριασμένη) δημοκρατία.

geokalp είπε...

γιατί να της κάνουν ευθανασία;
εξυπηρετεί ακόμα μια χαρά!
αμέτρητα τα παραδείγματα!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

δικτατορία της φυλετικής ελίτ ειχε οραματιστεί και εκείνος ο μελαχρινός κοντός αυστριακός με το μουστάκι ότι οι ψηλοι ξανθοί Γερμανοί ειναι κυρίαρχοι του πλανήτη...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

αποκόμματα...

lazinio είπε...

πολύ κλισέ αυτό που θα πω αλλά η γριά κότα έχει το ζουμί

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει κάνει πιά τον κύκλο της, έχει φάει τα ψωμιά της, έχει ξοφλήσει βρε αδερφέ, και πως είναικαιρός η Ανθρωπότητα να κάνει το επόμενο βήμα. Η προηγμένη ανθρωπότητα, that is.

ΠΩΣ όμως να πάμε παραπέρα εμείς οι δόλιοι νεο-Ελληνες, που όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια κλπ κλπ, αλλά τώρα που οι άλλοι έχουν Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, έχουμε ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ- ΜΟΝΑΡΧΙΑ, είμαστε τσιφλίκι ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, Καραμά, Παπανδρέ, Μητσοτά;;;;

span είπε...

Μην παίζετε με τους θεσμούς παιδιά. Είναι σα να παίζεις με το πουλί άλλου, περιμένοντας να τελειώσεις εσύ. Του αγίου π***ου δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Το Κοινοβούλιο είναι απόδειξη ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή!

industrialdaisies είπε...

Δεν χρειάζεται niemandsrose,

όποτε κριθεί προτιμώτερο τα media θα την εξαφανίσουν και δεν θα μάθουμε τι απέγινε. Δεν θα νοιάζει και πολλούς όμως -αρκεί να έχει βραζιλιάνικες σειρές τα μεσημέρια και Δρούζα (ό,τι ώρα τέλος πάντων την έχει αυτή).

Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι -οι δαιμόνιοι συντάκτες και ρεπόρτερς αποκαλύπτουν "Η γρια δεν πήγε από πέσιμο -από χέσιμο πήγε." (Όχι, καλό μου, δεν ήταν blogger η γριά! :p)

Niemandsrose είπε...

Μία λίστα με τις χώρες που έχει βομβαρδίσει η Α-μερική (δημοκρατία):
The bombing list
Korea and China 1950-53 (Korean War)

Guatemala 1954

Indonesia 1958

Cuba 1959-1961

Guatemala 1960

Congo 1964

Laos 1964-73

Vietnam 1961-73

Cambodia 1969-70

Guatemala 1967-69

Grenada 1983

Lebanon 1983, 1984 (both Lebanese and Syrian targets)

Libya 1986

El Salvador 1980s

Nicaragua 1980s

Iran 1987

Panama 1989

Iraq 1991 (Persian Gulf War)

Kuwait 1991

Somalia 1993

Bosnia 1994, 1995

Sudan 1998

Afghanistan 1998

Yugoslavia 1999

Yemen 2002

Iraq 1991-2003 (US/UK on regular basis)

Iraq 2003-05

Afghanistan 2001-05


Plus
Iran, April 2003 -- hit by US missiles during bombing of Iraq, killing at least one person.

Pakistan, 2002-03 -- bombed by US planes several times as part of combat against the Taliban and other opponents of the US occupation of Afghanistan {3}

China, 1999 -- its heavily bombed embassy in Belgrade is legally Chinese territory, and it appears rather certain that the bombing was no accident.

France, 1986 -- After the French government refused the use of its air space to US warplanes headed for a bombing raid on Libya, the planes were forced to take another, longer route; when they reached Libya they bombed so close to the French embassy that the building was damaged and all communication links knocked out.

Philadelphia, Pennsylvania, May 13, 1985 -- A bomb dropped by a police helicopter burned down an entire block, some 60 homes destroyed, 11 dead, including several small children. The police, the mayor's office, and the FBI were all involved in this effort to evict a black organization called MOVE from the house they lived in.

Η δημοκρατία είναι μπόμπα.

industrialdaisies είπε...

"Politik kills" - Manu Chao

Alexandros είπε...

Φαντάζομαι Niemandrose , ότι εννοείς την δια της βίας επιβολή της. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για αυτήν καθαυτήν την δημοκρατία ως πολίτευμα. Μπορεί όμως να χαρακτηρίσει αυτούς (φονιάδες των λαών κ.λ.π. ) που θέλουν να την επιβάλουν. Πιστεύει κανείς , ότι αν επικρατούσε του ψυχρού πολέμου η πρώην ΕΣΣΔ , δεν θα είχαμε προσπάθεια επιβολής της στους άλλους λαούς; Ως ένα βαθμό αυτό προσπάθησαν να το κάνουν(πρώην ανατολικό μπλοκ)

Άρα λοιπόν , το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι το ποιος έχει την δύναμη (στρατιωτική, οικονομική.

Vrakas Kostas είπε...

Προς απαντες.Μεχρι τωρα ,εκτος απο αντιδρασεις,δεν ειδα καμια σοβαρη προταση να" πεφτει" προς συζητηση!
@ Μαύρος Γάτος:Απο σενα περιμενα κατι παραπανω απο... "έχουμε ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ- ΜΟΝΑΡΧΙΑ, είμαστε τσιφλίκι ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, Καραμά, Παπανδρέ, Μητσοτά;"Αυτο το εγραψε και ο Καιρος στις 8/9/07 μετα το Debate των πολιτικων αρχηγων πριν τις εκλογες!
Και λοιπον;Διωξαμε Βασιλεις,Δικτατορες και Δεξια!Ειναι προβλημα να διωξουμε τρεις οικογενειες;Και μετα;;;....
..................................
NIEMANDSROSE;;;

Niemandsrose είπε...

@s-pablo, αντιπρόταση να πάρω τη γρια και να της κάνω lifting ή να προσεύχομαι στον Ύψιστο να ανανήψει δεν έχω. [παίξε μπάλα! ;)]

@stragali, δεν τα κάνανε ακατανόητα τα κοινά. Άνοστα, άχρωμα και ανούσια σαν το φιδέ της γριάς τα κάνανε (για να μη ξεφύγω κι από τη μεταφορά).

@padrazo, ;)

@geokalp, έχει μεγάλη διαθήκη η γριά και για τους χριστιανούς η ευθανασία είναι αμάρτημα.

@_st_,το ζωγράφο λες; Νεκρή φύση. Ένα βήμα μετά το κώμα.

@σπύρος σεραφείμ, ξεβρα-κόμματα.

@lazinio, όλες τις διαστροφές τις έχω ακούσει. Αλλά κωμματολάγνους ακόμα.

Niemandsrose είπε...

@μαύρος γάτος, και μετά θα ξυπνήσουμε και θα δούμε πως υπάρχει κι άλλος κόσμος έξω από την Ελλάδα και θα πούμε "ω!"

@span, αυνανισμός εξ αντανακλάσεως λέγεται αυτό; Όπως δημοκρατία δια αντιπροσώπων.

@καλλιγραφία, ;) The 300 zombies are back. Βαρετό σήριαλ.

@industrialdaisies, νεκροζώντανη βρυκόλακας στο Guantanamo η γρια...
Σού είπα που είδα το Manu Chao live την προηγούμενη βδομάδα;

@alexandros, η δύναμη που λες, δλδ η εξουσία τους δεν έπεσε από τον ουρανό. Εγώ κι εσύ κι όλοι μας τους τη δώσαμε. this is called parliamentary democracy.

@vrakas kostas, έχεις μεγάλες προσδοκίες. Οι προσδοκίες, η πίεση και τα τριγλυκερίδια πρέπει να κρατιούνται σε χαμηλά επίπεδα, χαρά μου.

industrialdaisies είπε...

Γκρρρρρρρρρρ... :)

Μαύρος Γάτος είπε...

Οι προσδοκίες, η πίεση και τα τριγλυκερίδια πρέπει να κρατιούνται σε χαμηλά επίπεδα,

Νίμαντς, είσαι φοβερή Σ;)))))

Αλλά αυτό ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑ από εσένα