6/1/08

Κλεφτοποστάδες: οι λογοκλόποι του blogging

Πρόσφατα, ανακάλυψα τυχαία μέσα από το πρόγραμμα που δίνει τα στατιστικά του blog ότι κάποιος Νίκος Δασκαλάκης αντέγραψε αυτούσιο ένα πόστ μου (6/11/07) και το δημοσίευσε ως δικό του σε δύο ιστότοπους: στο ecocrete (23/11/07) και στο blog Οικολόγοι Πράσινοι Πολιτική Κίνηση Κρήτης (23/11/07).

(print screen1: το κλεμμένο ποστ στα δύο σάιτ)

Ο τύπος, δεν ζήτησε άδειά μου για την αναδημοσίευση, παρά την παράκληση που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του blog μου.Ούτε θεώρησε θεμιτό να κάνει αναφορά στο blog μου. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά είχε το θράσος να υπογράψει το κείμενο ως δικό του.

Μόλις διαπίστωσα το περιστατικό (2/1/08), επικοινώνησα αρχικά με το ecocrete μέσω email ζητώντας είτε να διαγράψουν το άρθρο από την ιστοσελίδα, είτε να αφαιρέσουν το όνομα του συντάκτη και να κάνουν αναφορά στο blog μου, είτε να μου προωθήσουν στοιχεία επικοινωνίας του συντάκτη. Επίσης έκανα εγγραφή στο site και άφησα σχόλιο.

(print screen2: το σχόλιό μου στο ecocrete που ποτέ δεν αναρτήθηκε)

Όμως όχι μόνο δεν πήρα καμία απάντηση στο email, όχι μόνο το κλεμμένο κείμενο εξακολουθεί να εμφανίζεται στο site με το όνομα του...κλεφτοποστά, αλλά το σχόλιό μου δε δημοσιεύθηκε!

Μετά θέλησα να επικοινωνήσω με το blog των Οικολόγων, αλλά επειδή δε δίνουν email άφησα ένα άφησα σχόλιο.

(print screen3: το σχόλιό μου στο blog των Πράσινων που ποτέ δεν αναρτήθηκε)

Όμως το σχόλιό μου ουδέποτε αναρτήθηκε μια που έπρεπε να περάσει από moderation και βέβαια το κείμενο εξακολουθεί να εμφανίζεται με το όνομα του κλεφτοποστά.

Επειδή οι δύο αναδημοσιεύσεις-λογοκλοπές έγιναν την ίδια μέρα (23/11/07), και επειδή η θεματολογία των δύο sites (ecocrete και blog Πρασίνων) είναι κοινή, έχω λόγους να πιστεύω ότι ο Ν.Δασκαλάκης ανήκει στη συντακτική ομάδα, πράγμα που ίσως εξηγεί για ποιο λόγο τα σχόλιά μου κόπηκαν από το moderation και στις δύο περιπτώσεις.

Έκανα μια προσπάθεια να αναζητήσω στοιχεία επικοινωνίας του Νίκου Δασκαλάκη και να του ζητήσω να αφαιρέσει το άρθρο αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι.

Άφησα να περάσουν κάποιες μέρες μήπως και λυθεί το θέμα, προτού κάνω λόγο για το περιστατικό μέσα από το blog μου. Τελικά, αποφάσισα να το εκθέσω στην κρίση όλων σας.

Αν και δε με ενδιαφέρει τόσο να δώσω νομική διάσταση στο θέμα, ρίχνοντας μια ματιά στον ελληνικό νόμο (ν.2121/1993) περί πνευματικής ιδιοκτησίας, φαίνεται σαν να πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Μάλιστα, αν ο Νίκος Δασκαλάκης πληρώθηκε για τη δημοσίευση στο ecocrete, το θέμα παίρνει ακόμα πιο αιχμηρές διαστάσεις.

Η ηθική διάσταση με ενδιαφέρει όμως περισσότερο μια που έχω σοκαριστεί από το περιστατικό.

Εσείς πώς κρίνετε το περιστατικό;

Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Tι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά;




UPDATE: σημερινή απάντηση από ecocrete





Αγαπητέ ή αγαπητή Niemandsrose
Σας ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που σας προκαλέσαμε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται για κλοπή αλλά για ένα λάθος που αποκαταστήσαμε αμέσως με το που είδαμε το μήνυμά σας (μόλις σήμερα λόγω διακοπών) με το να αναφέρουμε την πηγή του όπως μας υποδεικνύετε. Θεωρούμε το άρθρο πολύ ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας και θα θέλαμε να το διατηρήσουμε. Αν όμως επιθυμείτε να το αποσύρουμε παρακαλούμε να μας το ζητήσετε.
Ο κ. Δασκαλάκης είναι ένας από τους επισκέπτες του ecocrete που στέλνει κατά καιρούς δημοσιεύματα που του άρεσαν και που μπορεί να μας ενδιαφέρουν. Πάντα αναφέρει την πηγή ώστε αν αναδημοσιεύσουμε κάποιο να μπορούμε να την προσθέσουμε. Στην περίπτωση του άρθρου σας είχε παραλείψει να την αναφέρει και ένας από τους εθελοντές administrator του ecocrete που το βρήκε πολύ ενδιαφέρον το ανέβασε προσθέτοντας το όνομα του αποστολέα χωρίς να το πολυσκεφτεί. Ο ίδιος εθελοντής διαχειρίζεται και το άλλο blog των Οικολόγων Πράσινων και ...το ανέβασε και εκεί. Ο κ. Δασκαλάκης δεν έχει καμία ευθύνη για το λάθος αφού δεν το ανέβασε ο ίδιος. Αν ψάχνετε κάποιον για να αποδώσετε ευθύνες μπορείτε να το κάνετε σε μένα που έχω την αρμοδιότητα να ελέγχω τις καταχωρήσεις.
Επισκευθήκαμε το blog σας και διαπιστώσαμε ότι βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα καλώντας τους επισκέπτες σας σε συλλογική αντίδραση. Με δεδομένο ότι το ecocrete είναι ένας μη κερδοσκοπικός δικτυακός τόπος που ανήκει σε δέκα συλλόγους προστασίας του περιβάλλοντος της Κρήτης με απολύτως εθελοντική διαχείριση θεωρώ την αντίδρασή σας υπερβολική αφού δεν υπήρχε πρόθεση να σας βλάψουμε ή να αποκομίσουμε κάποιο κέρδος από την αναδημοσίευση. Αν κάποιος βλάπτεται από την υπόθεση είναι το ecocrete στο οποίο επιτίθεστε δημόσια αφιερώνοντας όλη την πρώτη σελίδα του blog σας.
Και πάλι σας ζητάμε συγνώμη, καλή συνέχεια και καλή χρονιά.
Αριστείδης Παπαδάκης
Διαχείριση ecocrete.gr Ηρακλείου (info@ecocrete.gr)
ΥΓ
Μπορείτε αν θέλετε να αναρτήσετε το μήνυμα αυτό στο blog σας.

79 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιο κρούσμα... Κατ' αρχήν θα έκανα ό,τι ακριβώς έκανες κι εσύ σαν πρώτη κίνηση (ακόμα δεν έχω διαβάσει τα σχόλιά σου, θα πάω μετά). Συμφωνώ όμως απόλυτα ότι πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό. Φοβάμαι όμως ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι απλά να το μαθαίνουμε εκ των υστέρων χωρίς να μπορούμε να το αποτρέψουμε. Αν σκεφτώ κάτι πάντως, θα επιστρέψω.
Υ.Γ. εδώ ένα απλό όνομα αναφέρουμε που και που σε κανένα ποστ μας και βάζουμε λινκ πάνω του, πόσο μάλλον όταν γράφουμε ολόκληρο κείμενο άλλου. Να την χέσω τέτοια "δημοσιογραφία" & τέτοια "ενημέρωση" (sorry for the language).

Ανώνυμος είπε...

απλα: να δωσεις μια ελαφρια νομικη διασταση στο ζητημα!

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, περιμένω τις ιδέες σου. :)

@Ανώνυμος, αν θέλεις εξήγησέ μου γιατί δεν κατάλαβα. Εννοείς να προσθέσω ή να αφαιρέσω στη νομική διάσταση;

Ανώνυμος είπε...

σου εχω μια απαντηση. απλουστατα ολοι αυτοι ειστε το ιδιο προσωπο. τα στατιστικα των μπλγκζ δεν δινουν στοιχεια για κλοπη ποστς

Niemandsrose είπε...

@ανώνυμος, είσαι θλιβερός πραγματικά.

tzonakos είπε...

Τι λες ; Χαχαχαχα, ετσι ειναιη Κρητική λεβεντιά, η ξακουστή στον κόσμο όλο ;
Αυτο ο Δασκαλάκης δεν κατέβασε κάτι δικό του να γράψει αφου γράφει σε Κρητική ιστοσελίδα ;
Δεν ξέρει να γράψει δικά του ;
Πήρε αλλουνού, ρώτησε πρώτα ; Οχι ;
Γιατι δεν αναφέρει την συγγραφέα ;

Χαχααα για φτύσιμο κύριε Δασκαλάκη και εκείνη η ιστοσελίδα της κακιάς της ώρας ! Ειναι τουλάχιστον ανήθικο αυτό που γίνεται.
Προκοπή με αλλωνών κόπους κύριε Δασκαλάκη ; Ετσι σε έμαθαν στην Κρήτη ;

Niemandsrose έχεις την στήριξή μου και μην απανξτάς σε ανώνυμους που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν ζημιές.
Συνέχισε να γράφεις όμορφα και όσοι κλέβουν αλλωνών θα βρούν την τύχη που τους αξίζει.
Ειναι ντροπή η κλοπή και μετά η ξεδιάντροπη οικειοποίηση του κόπου άλλων !

Niemandsrose είπε...

@tzonakos, σ'ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σου.
Από τη μια οι κλεφτοποστάδες και από την άλλη οι θλιβεροί "ανώνυμοι", της κακεντρέχειας και της κουτοπονηριάς. :(

tzonakos είπε...

...και επιπλέον θέλουν να πείσουν ( ποιούς ; ) οτι έχουν εναν ιστότοπο που ειναι πολιτικός-οικολογικός-πράσινος κλπ κλπ κλπ
ΑΝΗΘΙΚΟΣ ειναι, απλά !

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μία είναι η λύση...
"πουτ δε ποστς νταουν! Γιου χαβ δε ραιτ το ρεμαιν σαιλεντ..."
Μην νομίζεις το plagiarism στην εποχή του google δεν κρατάει...
Φιλιά

Vrakas Kostas είπε...

Κατα πρωτον,ειναι γαιδουρια ξεσαμαρωτα!
Κατα δευτερον,πρεπει να το καυτηριασουμε ολοι μας στελνοντας απανωτα σχολια επιπληξης
Και κατα τριτον,δες το χιουμοριστικα!
Παψε λοιπον να ισχυριζεσαι πως εισαι η NIEMANDSROSE...Κε Δασκαλακη!

Niemandsrose είπε...

@tzonakos, ακόμα έχω μια τεράστια περιέργεια να μάθω τι συνέβη. Μήπως ο τύπος νόμισε πως κι εγώ αντεγραμμένο το είχα από πουθενά;

@_st_, που δε ποστ ντάουν! Εξαίρετο! Το άλλο που είπες δε το κατάλαβα. Δλδ;

@vrakas kostas, σας παρακαλώ πολύ κύριέ μου. Μετά την αλλαγή φύλλου ουδείς Νίκος αναγνωρίζεται.

Rizobreaker είπε...

Τι να πω... Πριν 2-3 μέρες ανακάλυψα κι εγώ ένα μπλογκ που έχει αντιγράψει 2-3 δικά μου ποστ (αλλά και άλλων) και απλά γράφει ότι δεν είναι δικά του, αλλά δεν έχει βάλει ούτε παραπομπές ούτε τπτ... Του άφησα σχόλιο και περιμένω να δω, γιατί ακόμα δεν έχει εμφανιστεί!!

gerasimos είπε...

Εγώ γι' αυτό δεν έχω τράκερ (προσοχή! όχι τρακτέρ, τράκερ). Η ζωή είναι πολύ μικρή ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι ΤΟΣΟ μεγάλη για να σχολούμεθα ΚΑΙ με κλεφτοκοτάδες εεε κλεφτοποστάδες ήθελα να γράψω. Άρα η πρότασή μου είναι: no tracker, no worries! ;-)

Σκέψου το.

Niemandsrose είπε...

@rizobreaker, για δώσε λινκ!

@gerasimos, πολύ στρουθοκαμηλισμό μου μυρίζει η λύση που προτείνεις και μάλλον δε μου ταιριάζει καθόλου. Ο τράκερ είναι η αφορμή. Απορώ τι σε έκανε να σταθείς σε αυτό.

gerasimos είπε...

Κοίτα... αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν δέκα που αντιγράφουν ένα ποστ μου (λέμε τώρα ε!). Χωρίς τράκερ απίθανο να πέσω επάνω τους. ΑΝ πέσω και είναι όντως ποστοκλοπή τους τη λέω στα ίσια and the rest is history. Αλλά γιατί θα πρέπει να διαθέτω ένα μηχάνημα που θα μου τους εντοπίζει και θα μου λέει: 'να, αυτοί σε αντιγράφουν!'; Δε βλέπω το λόγο να το κάνω αυτό στον εαυτό μου.

Στο κάτω-κάτω αν με αντιγράφουν το παίρνω ως κοπλιμέντο και το πιθανότερο; Τώρα που αυτοί ανεβάζουν το κλεμμένο ποστ εγώ έχω ήδη από καιρό προχωρήσει παραπέρα.. και ως γνωστόν κανείς δε μπορεί να αντιγράψει τη ζωντανή σκέψη! Αν αυτό σου φαίνεται στρουθοκαμηλισμός τότε ναι, είμαι στρουθοκάμηλος! (Αν και το καλοκαίρι με γυαλιά ηλίου δε με ξεχωρίζεις!) ;-)

Niemandsrose είπε...

@gerasimos, επειδή δεν έχεις τράκερ φαίνεται να μη γνωρίζεις και τη λειτουργία του! Δε μου εντόπισε κανέναν κλεφτοποστά. Είδα πως κάποιος έβαλε συγκεκριμένα key terms στο google (αν θυμάμαι Ζωνιανά, σκέψεις κτλ) και οδηγήθηκε στο blog μου. Πατώντας το λινκ οδηγείσαι σε μια λίστα αποτελεσμάτων με τα συγκεκριμένα key terms όπου βλέπεις το ποστ μου και από κάτω το ποστ στο ecocrete. Έτσι έχουν τα πράγματα.
Θα γράψω ένα σχετικό ποστ για την πνευματική ιδιοκτησία πιο μετά.

Rizobreaker είπε...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε! Έχει βάλει 4 ποστ απ' το μπλογκ μου, εκ των οποίων τα 3 είναι δικά μου και το 1 μια συνέντευξη της Κανέλη από την Κ. Ελευθεροτυπία και απ' την οποία αφέρεσε και στο τέλος το όνομα του δημοσιογράφου, που εγώ το ανέφερα.
Εδώ είναι η συνέντευξη:
http://kokkinizi.blogspot.com/2008/01/blog-post_02.html

http://kokkinizi.blogspot.com
Στην αρχή του μπλογκ φαίνεται ένα ποστ μου για τον Άρη Βελουχιώτη, στο οποίο τυχαία αναφέρεται ότι εγώ το έγραψα από το copy paste!

Εδώ ένα ποστ μου για το Συνασπισμό:
http://kokkinizi.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

Κι εδώ ένα άλλο στο οποίο άλλαξε και τον τίτλο:
http://kokkinizi.blogspot.com/2008/01/blog-post_9941.html

Τι προτείνεις?

geokalp είπε...

είναι βέβαιο ότι το σωστό είναι να δίνεις link...
ο tzonakos τα είπε όπως πρέπει στο πρώτο σχόλιο...

προσπάθησέ τους λίγο ακόμα μήπως και βρεις κανέναν.

από τη μικρή ματιά που έριξα στα λινκς που έβαλες μπορεί να γίνεται και συστηματικά...

το ecocrete φαίνεται και σοβαρό..

gerasimos είπε...

Άκου και τον κο στρουθοκάμηλο πάντως... μη στεναχωριέσαι για κάτι τέτοια... δεν αξίζουν. Μη βάζεις ΚΑΙ τέτοιες έγνοιες στο κεφάλι σου. Καλό σου βραδάκι.:-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

παίρνεις μια φρασή απο πόστ σου και την κανεις google. Αμέσως θα φανει ποιοι την αντεγραψαν...

Niemandsrose είπε...

@rizobreaker, προτείνω να ξεκινήσουμε μια κουβέντα στη βάση της ιδιοκτησίας. Γιατί από ό,τι βλέπω πολλοί έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την...λούτσα. Οι προοδευτικοί μας σύντροφοι φαίνεται κατάργησαν την πνευματική ιδιοκτησία στο δρόμο προς την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Καλός κλεφτοποστάς και ο/η leninistas.

@geokalp, με το να μην απαντούν στο email και να μη μου δημοσιεύουν το σχόλιο δε μου φαίνονται σοβαροί καθόλου. Άλλη μια περίπτωση δηθενιάς.

@gerasimos, θα στεναχωριόμουν και θα σοκαριζόμουν ακόμα και αν η περίπτωση δεν ήταν άμεσα προσωπική. :b Φιλικά, ε; Καλό βράδυ και σε σένα.

@_st_, αυτό για να το κάνει κάποιος πρέπει να είναι πολύ πυροβολημένος. :) Άλλη δουλειά δεν είχα...

Rizobreaker είπε...

Ναι έχεις δίκιο!
Δυστυχώς βέβαια, αλλά...
Λες να κάνουμε κάποιο κοινό ποστ περί ιδιοκτησίας και να το βάλουμε στα μπλογκ μας ή κάτι άλλο?

Sourotiri είπε...

Απλα, προειδοποιησε τον οτι θα κινηθεις νομικα. Και αν δεν αποσυρει το ποστ ή αν δεν βαλει το ονομα σου ή το λινκ σου, κινησου νομικα.

tzonakos είπε...

Ευχαριστώ geokalp.
Αυτοί οι τύποι με τις επαγγελματικά άσχετες ιστοσελίδες προσπαθούν να βγάλουν λεφτά με κόπο άλλων.
Αρα ειναι και παράνομοι.
Το θέμα ειναι αν θέλει κανεις να τους τρέχει νομικά.

Μπορεί βέβαια να τους τσακίσει τα νευρα με ομαδική εγγραφή εκει και να ενοχλεί.
Ποντάρουν όμως και στην ηθική της κάθε niemandsrose που δεν θέλει να το κάνει αυτό.

Αρα μιλάμε για οτι πιο ποταπό μπορεί κανεις να συναντήσει.
Μιλάμε για άτομα που φοβούνται, δεν έχουν δική τους άποψη και κολλάνε αυτούσια μια άλλη που την οικειοποιούνται ως δική τους ( τι λε ρε κρητικέ εχω χιεστεί λέμε ) και φυσικά την επιδεικνύουν τσι γκόμινες για να πουλήσουνε μούρη ως διάννοιες.

Αν εχει λίγη τσίπα, θα το κατεβάσει αμέσως ή θα αναφέρει την πηγή και το μπλόγκ. Επιπλέον οφείλει να ζητήσει συγνώμη.

You are in the black list mister Daskalakis.

Niemandsrose είπε...

@rizobreaker, να μου περάσει πρώτα η πίκρα και το σοκ και μετά ό,τι θες...

@sourotiri, αν ήθελα θα μπορούσα να έχω κινηθεί νομικά (από φίλους δικηγόρους άλλο τίποτε!) χωρίς να το κάνω θέμα στην μπλογκόσφαιρα. Αλλά πραγματικά δε θα ήθελα να γίνουμε αμερικάνοι: οι μισοί να ψάχνονται για να μηνύσουν τους άλλους μισούς. Θα ξέρεις πως πολλοί ζουν με τις αποζημιώσεις που εκδικάζονται κατά καιρούς. Προτίμησα μια ανοιχτή κουβέντα μεταξύ μας και ιδανικά προτάσεις για λύσεις.
Αλλά τελικά, ήδη έχω αρχίσει να καταλαβαίνω πως έκανα λάθος επιλογή...

@tzonakos, το ξέρεις το γνωμικό "και κερατάς και δαρμένος"; Να μου το θυμάσαι πως και μπελά θα βρω. Βλέπεις ο ανώνυμος των 10.41 πως ήδη βρήκε να με κατηγορήσει για ταυτοπροσωπία με τον Δασκαλάκη. Μιλάμε για πολύ μεγάλη παρακμή.

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα είπε...

δεν ξερω,
αλλα αν χρειαστεις σε ο,τιδηποτε βοηθεια
ειμαι διαθεσιμος να συμβαλλω και εγω.

μην διστασεις για ο,τιδηποτε

τα λεμε

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το Creative Commons υπάρχει και η πολύ καλή προσπάθεια με το ask2use (thanks Arkoudos).
Τώρα βέβαια, εγώ τα είχα και τα δυο και μού είχε τύχει παρόμοια περίπτωση παλιότερα - βρήκα ποστ μου αυτούσιο, άφησα ένα σχόλιο και εν ολίγοις ..τα άκουσα και από πάνω! Τελικά με τα πολλά το έσβησε.

Jim.Hellas είπε...

Μου είχε συμβεί κ εμένα παλαιότερα, αλλά τουλάχιστον ο τύπος απέσυρε αμέσως τα σχετικά posts. Μάλιστα όπως είχε φανεί τότε, είχε κλέψει posts από διάφορους bloggers και τα είχε εμφανίσει ως δικά του!

Τι να πει κανείς... Υπάρχουν κ τέτοια περιστατικά, τα οποία όσο πάνε θα αυξάνονται, μιας και η μπλογκόσφαιρα όσο πάει κ μεγαλώνει.

Νομικά δεν λέει να το κυνηγήσεις, μιας κ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι εσύ δημοσίευσες πρώτος το post και όχι αυτός, μιας κ τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε ένα blog (ημερομηνίες, ονόματα κτλ).

Πάντως θα πρότεινα να συνεχίσεις να του στέλνεις σχόλια για εξηγήσεις... Ε δεν μπορεί! Κάποτε θα σπάσει κ θα σου απαντήσει! Λίγη τσίπα θα έχει πάνω του!

blogger είπε...

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, όμως του έλειπε ονομασία. "κλεφτοποστάδες" :)

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν η όλη ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια υπό διάφορες μορφές... η αντιγραφή υπάρχει και θα υπάρχει όσο κι αν μας θλίβει αυτό. Το έχουμε βιώσει όλοι ή οι περισσότεροι νομίζω.

Ο φίλος ο tzonakos όμως του δίνει μια διάσταση που με βρίσκει αντίθετο. Δηλαδή τι σχέση έχει η Κρήτη; Και δεν το λέω επειδή είμαι Κρητικός, το ίδιο θα έλεγα αν έλεγε ότι είναι Λαρισαίος άρα φταίει η Λάρισα. Το να είσαι καραγκιόζης φίλε μου δεν έχει να κάνει με την καταγωγή σου. Υπάρχουν θαυμάσιοι καραγκιόζηδες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μη του δίνουμε τοπικίστικο χαρακτήρα.

Κατά τ'άλλα με βρίσκετε σύμφωνο σε όλα όσα λέτε κατά των αντιγραφέων και των δειλών ανώνυμων που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους ρίχνουν τη χολή τους.

BTW: "Κλεφτοποστάς" -> φοβερή λέξη!

Trifon Triantafillidis είπε...

Μια ιδέα.

Γιατί δεν φτιάχνετε εσείς τα θύματα της λογοκλοπής ένα νέο ιστολόγιο με τίτλο κάτι σαν "Οι κλεφτοποστάδες" όπου να καταγγέλονται όλες αυτές οι περιπτώσεις; Διαφημίστε το νέο ιστολόγιο με συνδέσμους στον δικό σας χώρο.

Τουλάχιστον έτσι οι κλεφτοποστάδες θα είναι έκθετοι στην ηθική απαξία, γιατί κακά τα ψέματα που να τρέχεις να κάνεις μήνυση γιατί σου κλέψαν ένα ποστ.

Να γίνει μόνο μια διάκριση: Κλοπή δεν είναι η αναδημοσίευση όταν αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία της και ο σύνδεσμος στην αρχική πηγή.

Βάσσια είπε...

Αν και καινούργια στο χώρο, οπότε δεν είμαι σε θέση να προτείνω ίσως σωτά μέτρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι ίσως μπορούσες να γράψεις ένα μικρό ενδεικτικό-αποδεικτικό της κλοπής κείμενο-καταγγελία και να το δημοσιεύσουμε όσο το δυνατό περισσότεροι.
(Οι ημερομηνίες ανάρτησής σας δεν είναι διαφορετικές);
Τώρα, κι εγώ αν ήμουν στη θέση σου, κι είχα τη τύχη να το ανακαλύψω, θα ένιωθα το ίδιο και θα προέβαινα σε διαμαρτυρία.
Θεωρώ την μη λήψη απάντησης, ενοχή , διότι όπως αναφέρεις δεν δημοσίευσαν ούτε το σχόλιο σου.
Προσωπικά, εάν υπάρξει κείμενο σου - καταγγελία, θα το δημοσιεύσω.
Η πνευματική ιδιοκτησία - ο κόπος , ο χρόνος και η γνώση που αποτυπώνεται σε άρθρα, ανήκει συντακτικά μόνο στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως σήμερα στο site της ecocrete υπάρχουν τα εξής :

(Αναδημοσίευση από το blog http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com)

Το άρθρο είναι αναδημοσιευμένο από το blog http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com

Πρόταση προς τους πανταχού «Κλεφτοποστάδες», σταματήστε να αντιγράφετε Posts και γράψτε κάτι για την πάρτη σας . Δεν πρόκειται να πατέ ποτέ μπροστά με κλεμμένα Posts… σταματήστε αυτή τη συνήθειας. Έλεος !!!

Ανώνυμος είπε...

κι αν δεν πληρώθηκε δηλαδή, θα του αναγνωρισθούν κι ελαφρυντικά ;

ε ρε φτήνια...

Niemandsrose είπε...

@δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα, ευχαριστώ!

@Citronella, ευχαριστώ για τα links! Θα κάνω update να τα ανεβάσω στο κείμενο αν τα χρειαστεί κανείς μελλοντικά. Ο μη γένοιτο, καθώς λένε. ;)

@Jim.Hellas, πώς χειρίστηκες το θέμα όταν προέκυψε; Το ρωτάω για να προταθούν και λύσεις.

@krogias, αν και ακούγεται το ποστ σαν πουτ δε κοτ ντάουν, που είπε και ο _st_ παραπάνω. :)

@spdd, το να απαλείψουμε τη λογοκλοπή από προσώπου Γης είναι μάλλον αδύνατο. Αλλά μπορούμε ωστόσο να προστατευθούμε. Επειδή γράφουμε με ψευδώνυμο δεν είμαστε πολίτες β' κατηγορίας τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις.

@Τρύφων, μα η "διαπόμπευση" δεν είναι το θέμα. Κι εγώ ήμουν σε μεγάλο δίλημμα αν θα πρέπει να ανακινήσω το θέμα επειδή υπάρχει και ένα ονοματεπώνυμο στην ιστορία. Τελοσπάντων, η προστασία των blogs χρειάζεται άλλα μέσα. Όπως το να εμπεδώσει η κενωνία και εμείς πως δεν είμαστε πολίτες β'κατηγορίας. Τα ψευδώνυμα ούτε ανεύθυνους μπορούν να μας κάνουν, ούτε να μας αφαιρούν δικαιώματα.

@vassia, μια καλή ιδέα είναι να ανεβάσουμε σε περίοπτη θέση στα blog μας το banner που έφτιαξε ο tzonakos με αφορμή το περιστατικό.

@Spiros, η απάντηση από ecocrete και η αποκατάσταση της "αλήθειας" είναι επιτυχία όλων μας! Και αλίμονο αν κατηγορηθώ για λαϊκισμό. Φαντάζομαι πως αν ανέβαζα ένα post που λάμβανε 0 comments μπορεί και να με αγνοούσαν.

@Κ.Κ.Μοίρης, το αν υπήρξε αμοιβή ή όχι δεν αλλάζει σε τίποτα την ηθική διάσταση του θέματος.


Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνδρομή στη κουβέντα και στη συμπαράσταση!
Μόνο συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε το στοιχειώδες: την προστασία του blogging από τους κλεφτοποστάδες.

tzonakos είπε...

Πράγματι εχουν βάλει αναφορά σε εσένα, δηλ. στο μπλόγκ σου niemandsrose.
Οπότε δικαιώθηκες.
Νενικήκαμεν κάπως :)

Rizobreaker είπε...

ΟΚ αποκαταστάθηκες πλήρως!! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Το πειστήριο α (λέμε τώρα).

Oneiros είπε...

Δε θα πάρω θέση στο κατά πόσο είναι ειλικρινής η ανασκευή, προτιμώ να πιστεύω στην καλή πίστη ελλείψει ισχυρών ενδείξεων προς το αντίθετο. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς τράβηγμα ..αυτιών, τέτοιες περιπτώσεις δε διορθώνονται.
Οπότε, ίσως τέλος καλό όλα καλά στην προκειμένη περίπτωση (αυτό θα το κρίνει η γράφουσα), αλλά σε παρόμοιες περιπτώσεις: ξεμπροστιάστε τους ψύχραιμα και τεκμηριωμένα.

Να προσθέσω επίσης ότι, εφόσον δεν έχεις αναρτήσει όρους χρήσης των κειμένων του blog, ισχύει το all rights reserved -σύμφωνα και με το Ν2121/93- πράγμα που σημαίνει ότι η παράκληση του footer εννοείται από το νόμο, τουλάχιστον (και η πλήρης αναδημοσίευση κειμένων σου χωρίς την άδειά σου είναι παράνομη, πόσο μάλιστα όταν γίνεται χωρίς αναφορά στο όνομά σου).
Πάντως, είναι σημαντικό να μην καταλήξουμε και στο άλλο άκρο με τέτοια περιστατικά: της υστερίας της προστασίας του copyright.

geokalp είπε...

σου έγραψα να τους περιμένεις λίγο...
δεν είναι όλοι "αχορταγοι ποστάδες"
(της daf o χαρακτηρισμός για μένα, ίσως και 'σένα λέω εγώ)

είναι πάντως δικαίωση!

διαφωνώ όμως με την τοποθέτηση περί αριθμού σχολίων, δεν είναι κριτίριο για "κλεφτοποστάδες"!

Niemandsrose είπε...

@tzonakos, we did it! :) Και χρόνια σου πολλά!!

@rizobreaker, απομένει το blog των Πρασίνων τώρα. :b

@novalis, διαθέτομεν και πριντ σκρήν- νάμπερ 1. ;)

@oneiros, συμφωνώ ως προς το θέμα της υστερίας που έθιξες γι' αυτό και δε με ενδιέφερε τόσο να σταθούμε στα νομικά του θέματος όσο στο πώς μπορούμε ως ψευδώνυμοι δικτυογράφοι να προστατεύσουμε τα γραπτά μας από όσους από άγνοια ή έλλειψη σεβασμού γίνονται....κλεφτοποστάδες.

Niemandsrose είπε...

@geokalp, κατά λάθος σε προσπέρασα. Ο αριθμός των σχολίων (δλδ μια έννοια συλλογικότητας) όπως και το να γίνει θέμα (δλδ μια έννοια δημοσιότητας) είναι αναγκαία όταν διεκδικεί κανείς τα αυτονόητα.
Τώρα, αν και το ότι εν τέλει απάντησαν τους τιμά, δε έχω όλη την καλή διάθεση να δεχτώ τις δικαιολογίες που παρουσιάζουν, ωστόσο το πράγμα δε παύει να "μυρίζει" clopy paste.

geokalp είπε...

κι αυτό στο έγραψα, ότι μου φαίνεται ότι είναι "καλοί" σ'αυτό το άθλημα

ας τους δώσουμε απλά ακόμα μια ευκαιρία, ίσως και να το κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να παίζουν με τετοια πράγματα, είναι πολύ πιο έυκολη η διασταύρωση από το πρόσφατο παρελθόν

Ανώνυμος είπε...

that's what i've said
(κι εγώ με το θύμα είμαι)

subir είπε...

Εγώ σου το είχα πει να "σταματήσεις να γράφεις και να τα μαζέψεις όλα και βουρ για west coast",αλλά νατα νατα!Ξεκίνα να γράφεις για τον Κατέλλη, την Σάσα Μπάστα κλπ κλπ , να βρεις την υγειά σου!

Κάθε τι που γίνεται πάντα γίνεται για κάποιο καλό λόγο.Και το πιστεύω απόλυτα καλή μου niemandsrose..

Vrakas Kostas είπε...

Λοιπον αγαπητη μου τριαναταφυλλενια δικαιωθηκες εν μερει!
Το τιμιο κι αντρικιο θα ηταν και μια συγγνωμη απο πανω!
Και δικαιωθηκες γιατι ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ!!!Μην το ξεχναει κανεις αυτο!Δεν παραχωρουμε ποτε τιποτα απο το δικιο μας χωρις αγωνα και παλη!
Διοτιειδα κι εδω ενα μικρο ποσοστο ευτυχως ,καποιοων που λιγο πολυ ειπαν ..δεν βαριεσαι!
Διαφωνω!Αμεση αντιδραση ειναι η σωστη αντιμετωπιση!Λιγο πουστης,λιγο εγκυος,λιγο θιγμενος,δεν ...ειναι θεσεις!
Χαρηκα λοιπον NIEMANDSROSE!

Maria Mikro Analogo είπε...

Λοιπόν, γελώ πολύ γιατί φαίνεται πως τελικά την συλλογική μας κίνηση την κάναμε και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι!!! :D
Αχ αυτός ο μπλογκόκοσμος, ο μικρός, ο μέγας...
Υ.Γ. Τ' Άη Γιαννιού σήμερα, ας μην αμφισβητήσω τις αγαθές τους προθέσεις, η αμαρτωλή!

Niemandsrose είπε...

@geokalp, και έστω πως το ecocrete πήρε το μάθημά του, όπως και ο Δασκαλάκης. Οι αποδέλοιποι; Γι'αυτό δεν ήθελα να πούμε μόνο για την μία περίπτωση αλλά να το γενικεύσουμε.

@Κ.Κ.Μοίρης, εκ μέρους του θύματος σας ευχαριστούμε! :)

@subir, σιγά τους θησαυρούς που θα τους βάλω και σε σεντούκι! :)

@vrakas kostas, το "δε βαριέσαι" είναι κι αυτό αναμενόμενο και δεν αποτελεί ίδιον της ράτσας μας. Αλλά υπάρχει και αυτό, να θυμάται κανείς:

Martin Niemöller:

«Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς να μιλήσει για κανέναν».

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, μόνο μην πει κανείς κακεντρεχής "45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση" και ακουστεί επίκαιρος... :)

Nomad είπε...

Καλημέρα.
Το θέμα που θίγεις σηκώνει είτε την αντίδραση που προέκυψε -με το τελικό αποτέλεσμα να σε δικαιώνει-

είτε την επίγνωση πως ορισμένα από όσα λες, με τον τρόπο που τα λες, εκφεύγουν του ειδικού και αναπαράγονται. Αυτό είναι ήδη νίκη σου.
Δεν κρίνω την αντίδρασή σου.
Σου λεω απλα, ως ένας άνθρωπος που επι σχεδόν 25 χρόνια ασχολείται με τη γραφή κι έχει δει αντίστοιχα περιστατικά να του συμβαίνουν, πως η ικανοποίηση που λαμβάνει κανείς απο την "κλοπή" αυτή, είναι υπερτέρα της τσατίλας για τη μη αναφορά της πηγής, αν αφεθείς να την κατανοήσεις. Στη θέση σου δεν θα εκανα τπτ, ωστόσο αποδέχομαι την κινητοποίησή σου ως λογική.
Ταύτα και μενω.
Χαιρε.

Vrakas Kostas είπε...

Ακριβως!Πολυ ωραια τα ειπε ο Niem ands möller!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Niemandsrose και λοιποί σχολιαστές,

όπως οφείλω ζητώ ξανά συγνώμη από εσένα ειδικά αλλά και από όλους σας για την αναστάτωση που προκάλεσε ένα λάθος μου για το οποίο ελπίζω να υπάρξει κατανόηση (δείτε την απάντηση από το ecocrete πάνω).

Θεωρώ πως ο "geokalp" που είπε ότι «προσπάθησέ τους λίγο ακόμα μήπως και βρεις κανέναν... το ecocrete φαίνεται και σοβαρό» ήταν πιό ψύχραιμος μια και κατάλαβε ότι, λόγω των γιορτών, χρεαζόταν λίγο περισσότερος χρόνος αντίδρασης. Δυστυχώς μερικοί αντέδρασαν ανυπόμονα καταλήγοντας να γράφουν τα εξής μάλλον κακεντρεχή:

«Χαχααα για φτύσιμο κύριε Δ... και εκείνη η ιστοσελίδα της κακιάς της ώρας!», «θέλουν να πείσουν (ποιούς;) οτι έχουν εναν ιστότοπο που ειναι πολιτικός-οικολογικός-πράσινος κλπ κλπ κλπ, ΑΝΗΘΙΚΟΣ ειναι, απλά!», «ειναι γαιδουρια ξεσαμαρωτα!», «Οι προοδευτικοί μας σύντροφοι φαίνεται κατάργησαν την πνευματική ιδιοκτησία στο δρόμο προς την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Καλός κλεφτοποστάς και ο/η leninistas», «Αυτοί οι τύποι με τις επαγγελματικά άσχετες ιστοσελίδες προσπαθούν να βγάλουν λεφτά με κόπο άλλων. Αρα ειναι και παράνομοι» κ.ά.

Πέρα απ' όλ' αυτά, θα ήθελα να δηλώσω ότι συμφωνώ απολύτως με την Niemandsrose και τους υπόλοιπους στα περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα μια και με αφορά προσωπικά το πρόβλημα αφού η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι γραφίστας και υποφέρω συνεχώς από τέτοια φαινόμενα αλλά και από την συχνή απαίτηση από τους πελάτες μου να χρησιμοποιώ κλεμένες εικόνες και σχέδια για να γίνει πιό φτηνά η δουλειά τους.

Όσον αφορά το ecocrete, για όσους περιστασιακούς και καχύποπτους επισκέπτες το είδαν με αφορμή το περιστατικό, πρόκειται για το δικτυακό βήμα του Παγκρήτιου Δίκτυου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" στο οποίο συμμετέχουν περίπου δέκα σύλλογοι προστασίας του περιβάλλοντος του νησιού. Δεν έχει, φυσικά, καμία κερδοσκοπική υπόσταση και όλοι όσοι βοηθούν, ατέλειωτες ώρες, για τη συντήρησή του το κάνουν από καρδιάς χωρίς να αμοίβονται.

Όσο για το διπλοανέβασμα του post και στο "συγγενές" blog των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης, τους ειδοποίησα να το κατεβάσουν και ελπίζω να το κάνουν το συντομότερο.

Τέλος, ευχαριστούμε την Niemandsrose που δεν απαίτησε το κατέβασμα του εξαιρετικά ενδιαφέροντος post από το ecocrete και έτσι να μας δώσει την ευκαιρία να το διαβάσουν πολλοί περισσότεροι.

Φιλικά και με εκτίμηση
και καλή χρονιά σε όλους,

Αριστείδης Παπαδάκης

Διαχείριση ecocrete.gr για λογαριασμό της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου
(info@ecocrete.gr)

Niemandsrose είπε...

@Nomad, πάσχω από την παιδική αρρώστια της "ιερής αγανάκτησης", όπως ίσως έχεις διαπιστώσει ήδη. :) Έπρεπε να είχα εμβολιαστεί μικρή να το δω σαν κολακεία ότι έγινα brand και με αντιγράφουν στη μακρινή Κίνα...

@vrakas kostas, μη μαγειρεύεις με ξένα υλικά γιατί θα σε πω κλεφτατάκα. Και βλέπεις πόσο κακόηχο είναι. :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή
Niemandsrose και παραπάνω 46 σχολιαστές,
Καλή Χρονιά !


Έχετε δίκιο...

Ωστόσο, η δημοσίευση του κειμένου σου στο ποστ του ecocrete.gr με την υπογραφή μου, κατά καμμιά έννοια δεν οφείλεται σε απόπειρα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Εξ άλλου δεν είναι δική μου ευθύνη το οτι δημοσιεύθηκε πολύ περισσότερο δε΄το ότι φαίρεταινα υπογράφεται από εμένα. Δεν έχω εγώ την ευθύνη και εξουσιοδότηση(όπως και καμία σχέση ) με το συγκεκριμένο ποστ.

Δεν είμαι Κλεφτοποστάς ή Λογοκλόπος [ http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2008_01_01_archive.html ] (και διατί να γίνομεν άλλωστε;…) –ούτε καν κλεφτοκοτάς, κάτι το οποίον φαίνεται να υπάρχει ως στοιχείον στο DNA των κατοικούντων στην επαρχία Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης, (όπως ορισμένοι διατείνονται από παλαιοτάτων χρόνων...) – τόπον καταγωγής μου, όλως συμπτωματικά…

Τέτοια πρόθεση δεν είχα και δεν έχω -δεν υπάρχει σε καμμιά πλευρά του εγκεφάλου μου, πίσω, μπροστινή, πανωκατωαριστεραδεξιά κλπ.

Απλά κεκτημένη ταχύτητα,
στην προσπάθειά μου να ενημερώσω εγκαίρως (αλλιώς χάνει και την επικαιρότητά του) για΄ένα κείμενο που το βρήκα ενδιαφέρον και θεώρησα ότι ως τέτοιο θα αφορούσε το «ecocrete.gr» και τους επισκέπτες του…

Απλή ενημέρωση κάνω (όπως και τα υπόλοιπα εκατομύρια στον κόσμο που ανταλάσουμε -mail), εκτός και εάν, ρητά υπογράφονται τα κείμενα που στέλνω.

Λυπάμαι για την αναστάτωση αλλά και γιά την ατυχή έκταση που πήρε το ζήτημα.

Συνήθως κάνω διασταύρωση μιάς είδησης -σπανίως δε απλή αναφορά στις πηγές, και μόνον όταν δεν υπάρχει χρόνος και δυνατότητα διασταύρωσης.

Τα κείμενα ή άλλα “δεδομένα” που φροντίζω να «κουβαλήσω» με το e-mail μου «χάριν της επικοινωνίας*», δεν σημαίνει κατά καμία έννοια ούτε ότι τα υπογράφω, ή ότι τα συνυπογράφω σώνει και καλά.

Αυτά είναι αυτονόητα, νομίζω.

Εξ άλλου, με πολλά από αυτά μπορεί και να διαφωνώ εν μέρει,εν πολλοίς ή ριζικά… Απλά τα βρίσκω ενδιαφέροντα για τους αποδέκτες, οι οποίοι φυσικά με την σειρά τους τα αξιολογούν και τους δίνουν την θέση που τους αρμόζει κατά το δοκούν, σύμφωνα με την δική τους πολιτική δημοσίευσης.

Τέλος δεν είχα δει την σημείωση-παράκληση της Niemandsrose κατω-κάτω της σελίδας του ποστ γιά "μη αναδημοσίευση" των κειμένων.
Ηρθε λοιπόν η ώρα να επισκευθώ οφθαλμίατρο ή μήπως θα έπρεπε να μπει αυτό ως προμετωπίδα;

Καλή συνέχεια και να είστε καλά όλοι.
Νίκος Δασκαλάκης


* τελικά φαίνεται ότι εκτός από αυτή τη νύχτα, και αυτή η επικοινωνία μένει -απόδειξη τα 39 και βάλε ... σχόλια επί του θέματος στο http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2008/01/blogging.html

επίσης, φαίνεται ότι εκτός της ποιήσεως («la poesie un sport de l’ extreme» [κάτι που υποστηρίζει ως άποψη η Niemandsrose ] έτσι και η ρημάδα η επικοινωνία, είναι κατά τα φαινόμενα “un sport de l’ extreme”.
Γεια και χαρά σας again.

Niemandsrose είπε...

@ecocrete, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη κουβέντα. Δεκτή η συγνώμη σας, από μένα, και ελπίζω να είστε πιο προσεκτικοί μελλοντικά.

Newborn Doomstalker είπε...

Όταν αναφέρεις σε post κείμενο άλλου, φροντίζεις να τον αναφέρεις. Φαντάζομαι πως μια απλή συγγνώμη δε θα αρκούσε σε νομικό πρόσωπο, όπως π.χ. σε μια εφημερίδα της οποίας το κείμενο αναδημοσιεύεις.
Βασικός κανόνας στη δημοσιογραφία. Κακά τα ψέμματα. Δημοσιογραφία και αρθρογραφία κάνουμε όλοι. Μιλάμε και καταγράφουμε εν τω δήμω.
Προσοχή χρειάζεται. Προσοχή.

Rodia είπε...

Εχω διαφορετικη γνωμη. Βρισκομαι πανω απο 14 χρονια στο διαδικτυο και οσες φορες βρισκω κατι δικο μου καπου αλλου, μαλλον χαιρομαι!
Εχει τυχει αρκετες φορες να πεσω πανω σε "αναδημοσιευσεις" ειτε στον ηλεκτρονικο χωρο ειτε στο χαρτι (εφημεριδες και εφημεριδακια) και δεν σκαω για το αν θα αναφερθει η... μητροτητα του κειμενου.

Αλλωστε, απο τη στιγμη που μετεχω στη διαδραση του μεσου αυτου, εχω δεχτει τα υπερ και τα κατα. Τα υπερ ειναι απειρως σημαντικοτερα, επειδη ως "υπερ" καταλαβαινω τη διαδοση μιας ιδεας, ενος κειμενου, κλπ κλπ.

Στην περιπτωση που αποφασισω να πουλω τη δημιουργικοτητα μου, οπωσδηποτε δεν θα εκθεσω τα εργα σε ενα τοσο ευαισθητο χωρο. Αυτο ομως το βρισκω μαλλον απιθανο, μια και ειμαι υπερ της ελευθερης διαδοσης.

Οι κανονες ειναι αυτοι που αναφερεις, ειναι θεμα ηθικης ταξης να αναφερεται η πηγη, σε αυτο χρειαζεται να επιμενουμε και να το διαδιδουμε, επειδη οι φρεσκοι χρηστες δεν ειναι υποχρεωμενοι να γνωριζουν -και υπαρχουν ακομα πολλοι φρεσκοι, κι ολο ερχονται κι αλλοι!!! Και 'γω καποια στιγμη καταλαβα, μου εδειξαν και εμαθα, γιατι στην αρχη δεν ηξερα τι ακριβως συμβαινει εδω περα...

Η απαντηση των φιλων απο Κρητη, ειναι ευγενικη και χαλαρη, μπορεις να το δεχτεις οτι καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Μια ιστοσελιδα δεν ειναι μπλογκ ωστε να απαιτει παρακολουθηση σε καθημερινη βαση.

Με την ευκαιρια, καλη και πολυ πολυ χαρουμενη χρονια!:-)))

Newborn Doomstalker είπε...

Φίλια προσκείμενε Νίκο, δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικά απολογητικός. Μιλάνε όλοι για τα αυτονόητα, όπως παραθέτεις κι εσύ για τις ενέργειές σου.

Δεν πρέπει να πας σε οφθαλμίατρο, εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι χρειάζεται, ούτε πρέπει να μπει ως προμετωπίδα το "αν μου πάρετε κείμενα, αναφέρτε με". Και που το γράφει, πλεονασμός είναι. Ως αυτονόητο θεωρείται η πνευματική περιουσία του καθενός, τα 'σώψυχά του, να μην θεωρείται ως "αγνώστου πατρός". Κάποιος κόπιασε για να τα πληκτρολογήσει. Έστυψε το μυαλό του. Δηλαδή αν δεν το ανέγραφε, θέλεις να πεις πως ΔΕΝ θα έκανες μνεία στον συγγραφέα; Κρίμα αν ισχύει αυτό.

Το "βεβιασμένο" του χρόνου, δεν υφίσταται ως δικαιολογία στα δικά μου "βιβλία". Δεν είναι το πιεστήριο που πρέπει να προλάβεις, ούτε το μεσημεριανό δελτίο στην TV.

Να σημειώσω πως δεν κατακρίνω, αλλά κρίνω με γνώμονα το αυτονόητο που επικαλείται ο κος Ν.Δ. και να μην παραλείψω να τον συγχαρώ που κάνει εργασίες περισυλλογής που θεωρεί ενδιαφέρουσες, για το αναγνωστικό κοινό των ιστοσελίδων στις οποίες συμμετέχει. Όπως και να το κάνεις, είναι κόπος και χρόνος δωρισμένος που, όπως γίνεται και από όσους συγγράφουν, διατίθεται από ψυχής.

@ tzonakos
Δε χάνεις ευκαιρία να τα χώσεις στους Κρητικούς. Χαλάρωσε λίγο, καλό θα σου κάνει.

Niemandsrose είπε...

@Νίκο Δ., είθισται να ξεκινάμε με μια συγνώμη όταν έχουμε κάνει εσκεμμένη ζημιά ή κατά λάθος γκάφα. Ας είναι.

Το βεβιασμένο του χρόνου, που επικαλείσαι, είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά μια που μεσολάβησαν από τις 6.11 ως τις 23.11 αρκετές μέρες για το επίκαιρο του θέματος και από όσο καταλαβαίνω δε σου έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να το παραδώσεις άμεσα, όπως σωστά παρατηρεί και ο newborn doomstalker.

Πάνω στη βιασύνη σου φαίνεται πως είχες τον χρόνο να παραλείψεις τις δύο πρώτες, εισαγωγικές γραμμές του αρχικού μου κειμένου αλλά δεν είχες το χρόνο να προσθέσεις μια αράδα που θα κάνει αναφορά. Περίεργη χρήση του χρόνου, αλήθεια.

Επειδή ήσουν "με την ψυχή στο στόμα" να αναδημοσιεύσεις το κείμενο πρόλαβες να κάνεις το ίδιο λάθος/παράλειψη δύο φορές την ίδια μέρα (23.11). Λογικό.

Το "διατί να γίνομεν άλλωστε;" δε με απασχολεί και τόσο. Δε μπορώ να αρχίσω τις σπέκουλες για τα κίνητρα του καθενός. Όμως πραγματικά, από περιέργεια, προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει copy-paste ενός κειμένου με καμια 40αριά σχόλια από κάτω, να κάνει log in σε ένα e-magazine και να στέλνει το κείμενο, έχοντας παραλείψει τις 2 πρώτες γραμμές και χωρίς αναφορά. Έπειτα με φαντάζομαι να στέλνω το ίδιο κείμενο και στο blog των Πρασίνων κάνοντας πάλι το ίδιο λάθος λόγω...έλλειψης χρόνου. Είναι και η φαντασία εξτρημ σπορ φαίνεται.

Τέλος, το γεγονός ότι δεν είχες δει την παράκλησή μου, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δικαιολογία. Είναι μάλλον αστείο να το επικαλείσαι. Ο νόμος περί πνευμ.ιδιοκτησίας είναι σαφής. Η παράκλησή μου έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, παρά νομικό.

Η επικοινωνία γίνεται εξτρήμ σπορ όταν κάποιοι κάνουν ακροβασίες ηθικής τάξης, νομίζω.

Niemandsrose είπε...

@Newborn Doomstalker, συμφωνούμε στα βασικά. :)

@Ροδιά, καταλαβαίνω τι λες αλλά το plagiarism το έχουμε υπόψη από το Δημοτικό, ξέρεις. Όλα τα παιδάκια ξέραμε πως η αντιγραφή δεν είναι καλό πράγμα. Στην προσπάθειά μας να εμφανιστούμε κατά της ατομικής ιδιοκτησίας ας μη χαϊδεύουμε τα αυτιά των φρέσκων χρηστών του διαδικτύου. Με τις ίδιες νόρμες μεγαλώσαμε όλοι.
Κατά τα άλλα η ιδιοκτησία είναι κλοπή, όπως έγραφε ο Ηλίας Πετρόπουλος στο "εγχειρίδιο του καλού κλέφτη", αλλά εννοούσε τα υλικά αγαθά. Μήπως έχουμε μπερδευτεί λιγάκι;

tzonakos είπε...

Αφου πω οτι με κάλυψε το σχόλιο του κ. Παπαδάκη απο το ecocrete και του κ. Δασκαλάκη οσον αφορά τις εξηγήσεις για οτι συνέβη, θέλω να δηλώσω οτι δεν επιτίθεμαι σε Κρητικούς και δεν εχω πρόβλημα κανένα. Αρκετά με τοπικιστικές / εθνικιστικές κορώνες.
Η τοποθέτηση των κ.ων Παπαδάκη και Δασκαλάκη με έπεισε προσωπικά για το οτι δεν ειχαν κακή πρόθεση. Αλλωστε διόρθωσαν το δημοσίευμα.
Αυτο δείχνει επαγγελματισμό και ειλικρίνια.
Τα σχόλιά μου και οι χαρακτηρισμοί μου δεν αποδίδονται σε αυτούς πλέον και ευχομαι καλή συνέχεια σε όλους.

niemandsrose θεωρώ οτι έπρεπε να εξηγηθώ γι αυτό και το έκανα.
Πιστεύω οτι πρέπει και εσυ να εισαι πλέον αρκετά ικανοποιημένη απο την εξέλιξη.

Καλό σας βράδι.

Niemandsrose είπε...

@tzonakos, κι εγώ χάρηκα που συμμετείχαν στη κουβέντα μας το ecocrete και ο Νίκος Δασκαλάκης. Θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν έλειπαν κάποιες επιμέρους εντάσεις, αλλά δεν έχω ρόλο κατασταλτικό εδώ μέσα και αυτό θέλω να το υπενθυμίσω.

Vrakas Kostas είπε...

Κι εγω κανω κρατει!Παιρνω πισω ολους τους τονους που εβαλα στα κειμενα μου!Με καλυψε πληρως η NIEMANDSROSE!
Ουτε εγω εχω ρολο ανασταλτικο..εδω μεσα!

Βάσσια είπε...

Μπορούμε να το κάνουμε.
Αν μας δώσει ο Τζονάκος τον κωδικό, εκτός κι αν με άλλο τρόπο το τοποθετούμε.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω κρούσμα κλεφτομπλογκά ολόκληρου. Δεν θέλω να δώσω τη διεύθυνσή του γιατί θα του κάνουμε επισκεψιμότητα και δεν το αξίζει.

Niemandsrose είπε...

@vassia, δεν έχεις παρά να του το ζητήσεις! :)

@e, να που η Dora φαίνεται να γράφει κάτι παραπάνω απο ρεαλιστικά τελικά. Και δεν τον έχετε κράξει τον εν λόγω;

roidis είπε...

Μάαααλιστα.
Ούτε η ντροπή δεν έχει πια καμία αξία. Πολύ καλά έκανες και μας ανάρτησες το θέμα. Να μαθαίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, λοιπόν!!!

Agobooks είπε...

Αααααααααααα!
Εδώ γίνονται…Σόδομα και Γόμορρα!

greendim είπε...

Oι κλεφτοποστάδες θα υπάρχουν πάντα. Εδώ επώνυμοι καλλιτέχνες με ταλέντο και κλέβουν ασύστολα!

Niemandsrose είπε...

@roidis, είναι μάλλον νέος χρήστης του Ίντερνετ και δεν ήξερε την εβραϊκή εντολή ου κλέψεις. Του αποδίδω συγχωροχάρτι και αλλάζω πλευρό σαν καλή Χ.Ο.

@νικδασκ, καλώς τον κλεφτοποστά. Το zip που μου έστειλες στο email δε το άνοιξα γιατί μπορεί να έχει ιο. Μετά από ό,τι ξετέλεψες σου έχω εμπιστοσύνη θαρρείς; :b

@n.ago, ναι αλλά τελικά ήρθαμε ισοπαλία με τα Σόδομα. :)

@greendim, και δε τα λες τα ονόματα να τους κράξουμε και αυτούς;

"Η μόνη περιουσία που αξίζει να σέβομαι είναι η πνευματική", είπε και απέθανε του κανενός το ρόδο.

piece de resistance είπε...

"Η μόνη περιουσία που αξίζει να σέβομαι είναι η πνευματική", είπε και ΑΝΘΙΣΕ του κανενός το ρόδο! Τρομερη ιστορια ολη αυτη και απυθμενο θρασος των αθελοντων με δανεικα ..κειμενα και αγυριστα Ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα ΦΟΥΛ ΣΤΟΠ! Εγω θα βαλω την ιδεα του Τζονακου εχεις δικιο τουλαχιστο ψυχολογικα λειτουργουν οπως τα καγκελα που εβαλα σπιτι μου αφου με κατακλεψαν και υποτιθεται οτι κανουν το κλεφτη να το ξανασκεφτει Η αληθεια ειναι οτι δεν με εκλεψαν απο τοτε!!Εκανες πολυ καλα που το εκανες θεμα δεν πειστηκα απο την απαντηση του υπευθυνου απολυτα, αλλα τουλαχιστον το απεκατεστησε Εννοειται οτι ο κ.Δασκαλακης θα πρπει να κυκλοφορει με αντι μπλοηγοσφαρο απο τωρα και στο εξης και αν το ξανα τολμήσει υπαρχουν και αλλες λυσεις να ξερει...

piece de resistance είπε...

epanerxomai giati tsantistika oso to skeftomai kai..na ti evala sto blog mou FYI.. μην κλεβεις κειμενα κι εικονες γραψε κατι δικο σου ΜΠΟΡΕΙΣ
με αφορμη μια δυσαρεστη περιπετεια μιας φιλης μπλογκερ υπενθυμιζουμε οτι μοιραζομαστε εδω τη δημιουργια μας.. αλλα,μη μεταφραζετε την γενναιοδωρια σε ασυδοτη κλοπη..please

Niemandsrose είπε...

@piece de resistance, ιερή η αγανάκτησή σου αλλά όσο είμαστε εντάξει, είμαστε συντροφιά και έχουμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης (και διαφωνίας- why not?), ούτε φράχτες χρειαζόμαστε, ούτε τίποτα. Αυτό έδειξε, εκτός των άλλων, αυτή η ιστορία. :)

Elli είπε...

Καλησπέρα!
Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος από τους bloggers σε μπελά με όσα γίνονται!
Αλλά τι να πείς, ασυδοσία

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου αγαπημένοι, Χ.Ο., αλλο-φρόνημοι τε και άλλο-εθνείς, γειά χαρά Σας!
Βλέπω ότι η κουβέντα καλά κρατεί στο CafeBloggerRose και χαίρομαι που υπάρχει ελέυθερος time γι αυτό.Δεδομένου ότι ο χρόνος είναι χρήμα, κατά μία έννοια θα πρέπει να είμαι πλούσιος (& τυχερός...)που μου τον προσφέρετε ασχολούμενοι τόοοοοοσο καιρό μαζί μου. Τι να πώ...
Εγώ, το Απόλυτο Τίποτα, που –όπως σωστά μου επισημαίνετε κουνώντας τον δείκτη σας αυστηρά- δεν μπορώ να γράψω αράδα και προκειμένου να γεμίσω σελίδες ιστοσελίδων (με τις οποίες ουδεμίαν εξάρτηση έχω, όπως ήδη γνωρίζετε καλά...),άγνωστο το γιατί, κλέβω κείμενα άλλων, τα πλασάρω ως δικά μου ένθεν κακείθεν, ανερυθρίαστα και κυκλοφορώ ελεύθερα άνευ αντι- μπλογγοσφαιρου [και αν το ξανατολμήσω, ξέρω τώρα πιά, πως υπάρχουν και άλλες λύσεις (ποιές;) από ορισμένους που τάχθηκαν να φυλάνε μπλογγοΠύλες...].
- τs…τs…τs!!!... εξ όλης και προώλης, φίλοι μου αγαπημένοι το άτομο (C’ est Moi! ).

Ωστόσο, επιτρέψατέ μου παρακαλώ, ορισμένες οδηγίες προς ναυτιλλόμενους, σ΄ εσάς ντε κυβερναύτες, που ξανοίγεστε στον ωκεανό της μπλογκόσφαιρας.
Ρίχνετε μια ματιά στο τι έχει ειπωθεί παραπάνω από άλλους. Αφορά και εσάς.
Κάνετε οικονομία φαιάς ουσίας, χρόνου και λοιπών δυνάμεων έτσι.
Έχει προηγηθεί ολόκληρη κουβέντα, παραπάνω, έχουν δοθεί εξηγήσεις από τον διαχειριστή του ecocrete.gr και από τον υπογράφοντα, χωρίς να έχει δα και καμία ενεργή ανάμειξη στο… κακούργημα και κυρίως καμία υποχρέωση, εφ όσον (ο υπογράφων) απλά «κουβάλησε» στις πλάτες του κάποιο κείμενο που ψάρεψε χωρίς να το υπογράφει ως δικό του, θεωρώντας ότι ενδεχομένως για κάποιους να είχε ένα ενδιαφέρον, αυτό φιλοξενήθηκε και αναρτήθηκε από μία μεγάλης επισκεψιμότητας πύλη, την οποία διαχειρίζονται συλλογικότητες κοινωνικού προβληματισμού και δράσης, ήδη έχει αποκατασταθεί η ΈννομοςΤάξις, και..και..και και ορισμένοι εξ υμών μηρυκάζετε;
Κουβέντα για την κουβέντα δηλαδή … Εντάξει, εάν την έχετε τόσο ανάγκη… συνεχίστε την, αλλά παράκληση, μην αναφέρετε το όνομά μου «επί ματαίω».
Ή δοκιμάστε να κάντε κάτι άλλο, ξέρω γω, προσπαθήστε να μάθετε βιολί ή να πάτε γιά ψάρεμα, για παράδειγμα. Είναι τόσο δύσκολο;

Και δυό προσωπικές αναφορές.
1α) piece de resistance: «Η μόνη περιουσία που αξίζει να σέβομαι είναι η πνευματική».
Μα αυτή και αν δεν πρέπει είναι ενός και μόνον.
Αυτή και αν πρέπει νάναι κοινή, να ανήκει σε όσο γίνεται περισσότερους.
- Άραγε [και] η πνευματική ιδιοκτησία είναι κλοπή;
Ρητορικόν ερώτημα προς Εκδότες, Εταιρείες παραγωγής Δίσκων και εν γένει Οπτικοακουστικών Μέσων. Λίγο χαοτικά και αμάσητα αυτά τα παραπάνω… Φαίνεται σαν να έχουμε μπλέξει τους παπαρατσι με το παπαρατσι, κομ ντιζέ με ΄ζ αμί Φρανσέζ…
1β) piece de resistance, τι να εννοείς εικαστικέ Τοξότη με την ρήση σου « μη μεταφραζετε την γενναιοδωρια σε ασυδοτη κλοπη..please»; ή το άλλο, αυτό που χρησιμοποιείς ως προμετωπίδα στο δικό σου blog, το doresist.blogspot.com
«το κυριως πιατο ενός γευματος, η ιδιαιτερη απολαυση...η ανυπακοη...ως σημειο εκκινησης...η απροβλεπτη παρεμβαση στη καθιερωμενη ροη των δεδομενων». Μπερδεμένα κάπως, ίσως και αντιφατικά μεταξύ τους μου φαίνονται όοοολα αυτά….
2) NIEMANDSROSE: επιμένεις να μου προσδίδεις επίθετο, με αρνητικό πρόσημο μάλιστα, και, να με καλωσορίζεις αποκαλώντας με κλεφτοποστά.
(φυσικά και ΔΕΝ παραιτούμαι του δικαιώματός μου στον αυτοπροσδιορισμό). Λίγο αγενές δεν σου φαίνεται, τώρα μάλιστα που γνωριστήκαμε αρκετά καλά μέσα από τα κείμενα, στο blog σου αλλά και τα μεταξύ μας e-mails που ανταλλάξαμε, με αφορμή την διαβόητη «περιπέτειά σου»; Τι οικοδέσποινα είσαι;
Καλή μου, άνοιγε άφοβα ότι σου στέλνω με email. Γράφεις: «σου έχω εμπιστοσύνη θαρρείς;» Μα όχι σε μένα. Στον εαυτό σου έχε περισσότερη εμπιστοσύνη. Αυτό, έχεις ανάγκη, μάλλον.
Θαρσείν Χρή.
(σήμερα δεν του πρέπει καλημέρα…)
Καληνύχτα, μάγκες…

Niemandsrose είπε...

@ellie, προφητική η απάντησή σου. Όπως βλέπεις και από την απάντηση του υπαίτιου, έχω ήδη βρει τον μπελά μου on the top of that.

@νικδασκ, ο λόγος σου σε προδίδει. Όσο μιλάς τόσο με κάνεις να μη σου απευθύνω χιουμοριστικά το χαρακτηρισμό (που από μόνος του είναι χιουμοριστικός αλλιως θα επέμενα στο δόκιμο "λογοκλόπος" που επίσης σου αντιστοιχεί), όπως έκανα στην προηγούμενη απάντησή μου. Όσο για τις ειρωνείες προς τους προλαλήσαντες, και τις συμβουλές, είτε τις έγραψες είτε δε τις έγραφες, ένα και το αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο καθυστερημένα είδα το αγανακτισμένο σου ποστ κι έτσι πρόλαβα και την επανόρθωση τους. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω κάποια πράγματα:
1. Σ' ό,τι με αφορά θεωρώ το blogging πεδίο διακίνησης των ιδεών μου (κάτι σαν την πρωτόγονη κομμουνιστική κοινωνία που έλεγε ο Μαρξ). Κατά συνέπεια θεωρώ πως ό,τι γράψω και αναδημοσιευθεί βοηθά στον πολλαπλασιασμό της κοινοποίησης τους. Γι' αυτό και έχω τις ενδείξεις "Ελεύθερη η αναπαραγωγή χωρίς άδεια".
2. Η δική μου άποψη δεν μπορεί και δεν πρέπει να ισχύει για τους υπόλοιπους bloggers τους οποίους πάντα αναφέρω αν πάρω κομμάτι από τα κείμενα τους. Μάλιστα πολλές φορές αναδημοσιεύω ολόκληρο ποστ με την ένδειξη "ποστ που θα ήθελα να είχα γράψει".
3. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αναδημοσίευση ποστς όχι από bloggers αλλά από ιστοχώρους που κονομάνε χοντρά από διαφημίσεις κλέβοντας όλους όσους καταθέτουν αφιλοκερδώς την ψυχούλα τους. Εδώ χρειάζεται "φωτιά και τσεκούρι" στους άθλιους αν και η ελληνική νομοθεσία στο ζήτημα μπάζει.
4. Κι εγώ προτιμώ να κρατώ το τεκμήριο αθωότητας. Ωστόσο, η επανόρθωση μάλλον επιβεβαιώνει πως μάλλον περί κλεφτοποστάδων πρόκειται (τουλάχιστον ο "ηρωικός" Δασκαλάκης). Τα περί λάθους του administrator τ' ακούω βερεσέ. "Αναρωτιέμαι" επίσης αν θα γινόταν καμιά επανόρθωση αν δεν είχες πάρει αυτά τα μέτρα με τα μέηλ και τελικά το ποστ. Κρίμα που χώροι "μη κερδοσκοπικοί" όπως μας βεβαιώνει ο υπεύθυνος τους καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις. Σε τελική ανάλυση, αν τους ενδιαφέρει η προβολή απόψεων μπορούν να αναφέρουν την πηγή. Ο μόνος λόγος που κάποιος υπογράφει ένα ξένο κείμενο είναι γιατί είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ κι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ΠΑΡΑΓΕΙ κάτι όμορφο κι όταν το δει προσπαθεί να το ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ για να καλύψει τον ΕΓΩΙΣΜΟ και τη ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ του. Τα άλλα όλα είναι κουβέντες καφενείου.
5. Νομίζω πως από τη στιγμή που ο νομοθέτης έχει αφήσει τεράστια κενά, οι "ανώνυμοι" bloggers πρέπει να προστατέψουν μόνοι τους τη δημιουργία τους. Ίσως το πρώτο βήμα θα ήταν να γίνονται τέτοια ποστς και να αναπαράγονται από όσα περισσότερα bloggs γίνεται. Ακόμα καλύτερα από τις τόσες μηχανές αναζήτησης που διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΠΟΣΤΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου niemandsrose, kai loipoi syn-daity-mones

επειδή κουράστηκα και βαρέθηκα από αυτούς, τους στείρους μονόλογους που παράγονται σχετικά με το … διαβόητο ζήτημα της λογοποστοκλοπής σου από τον αποστέλοντα, σου κάνω δώρον (έτσι, χάριν παιδιάς), το αυθεντικό e-mail που απέστειλα στο ecocrete.gr, στις 23-11-2007 [χωρίς φυσικά να είχω καμμιά υποχρέωση εξ αρχής να εμπλακώ στην ιστορία αυτή, στην οποία άδικα μπλέχτηκε το όνομά μου].

Νομίζω ότι βγάζει μάτι η αναφορά μου στην πηγή, δηλαδή στο: http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html και μάλιστα 2 (δύο) φορές καθώς και η υπερσύνδεση επί του τίτλου που, θέλοντας και μη, σε οδηγεί στο δικό σου ποστ.

Όποιος θέλει να δει το βλέπει.

Τέλος, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άριστα γνωρίζουν ότι ο διαχειριστής του ecocrete.gr ο κύριος Αριστείδης Παπαδάκης εξ αρχής είχε δώσει απάντηση και την εξήγηση, περισσότερες μάλιστα από μία φορές.

Εντάξει, παίδες, βαρέθηκα το ίδιο παιχνίδι.

Παίζουμε τώρα καμιά τρίλιζα;


Παρακαλώ niemandsrose , επιβεβαίωσε και ενημέρωσε σχετικά γιά του λόγου το αληθές το ποστ και τους «συνομιλητές» ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ email ΚΛΠ

Ελπίζω να έχουμε την όρεξη και την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για σοβαρότερα, πιο ενδιαφέροντα και για ευρύτερο κοινό ζητήματα.

Άϊντε, γεια χαρά σ΄ όλους
και ...
"Τα Μάτια Δεκατέσσερα"* !!!

Νίκος Δασκαλάκης

*τίτλος παλαιότερου δίσκου του Αντώνη Τουρκογιώργη (συνιδρυτή των Socrates drank the Conium - οι αναφορές μου αυτές όχι τυχαία...