8/2/08

το σινάφι των Σαμουράι

Το θυμόσοφο νεοελληνικό απόφθεγμα περί ακρίβειας, i.e. "Ελβετία γίναμε", μπορεί και να αντικατασταθεί από το "Ουγγαρία γίναμε"για τις ανάγκες των ημερών. Οι ανάγκες των νοικοκυριών δεν άλλαξαν στο ελάχιστο. Αλλά η δεξιά, και κρυφο-ακροδεξιά, κυβέρνηση πιστή στο μότο της παρακμής, προσφέρει "άρτον και θεάματα" για το πόπολο. Κι επειδή μας σώθηκαν οι Ολυμπιακοί, η Γιουροβίζιον, το Γιούρο και Γιουρομπάσκετ, προβάλλει δωρεάν τη λαοφίλητη σαπουνόπερα Ζαχοπουλειάδα, ενώ άλλα ζητήματα πιχί περνούν στα μουγκά.

Σημειώνεται νέα τάση αυτοκτονίας. Aν οι τάσεις ήταν ηλεκτρικές (και μία, και δύο, και τρεις και τέσσερις) το ενδεχόμενο βραχυκλώματος δε θα απεσοβείτο. Αν το λατρευτό σινάφι αυλικών-δικηγόρων-δημοσιογράφων το πείραξε κανένα sushi και εμφάνισε επιδημία Σαμουράι, ας επιληφθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, το καλοταϊσμένο, να πάμε κι εμείς στις δουλειές μας.

Από την άλλη, οι επαναλαμβανόμενες τάσεις καταδεικνύουν τη φτωχή φαντασία του σεναριογράφου της σαπουνόπερας, ο οποίος πρέπει να είναι υπαρκτό πρόσωπο , στις φλέβες του οποίου μάλιστα κυλάει ουγγρικό αίμα- χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στην Ευρώπη.

Ή μπορεί πίσω από τις επαναλαμβανόμενες τάσεις αυτοκτονίας να βρίσκεται ο δάκτυλος Μακάκας, ο λογοκεκριμμένος, που με λυτή την πάλλευκη κόμη του αλλά και το ζωνάρι για καυγά, εμφανίζεται ως Προφήτης κακών ειδήσεων δια στόματος της παντα-νέας αοιδού, κάνοντας το πιο δυναμικό come back of all times, εκδικούμενος την αντίπερα όχθη των διασκεδαστών.

Αν η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να φέρει την ελίτ στο απονενοημένο διάβημα, ας αναλάβει πια δράση και η κλαψομούνα πλέμπα. Κόψτε τους τα φαξ, τα τηλέφωνα και το ίντερνετ. Κι αφήστε τα καλώδια σε εμφανές σημείο.

Ο Νετσάγιεφ των ημερών σας.

(Για την αντιγραφή: Niemandsrose)

15 σχόλια:

s_pablo είπε...

Αρχίζουμε επαναστατική γυμναστική? Αν είναι να το ξέρω γιατί είμαι λίγο εκτός φόρμας.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Αυτά ακριβώς συζητούσαμε και χθες με μια παρέα. Και λεγαμε και συμφωνούσαμε. Αλλά εκεί μένουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν είμαστε αδιάφοροι ή γκρινιάρηδες ή και τα δύο..


Τι Νετσάγεφ...
Για όλους εμας,η επανάσταση άργησε και εμείς απλά στρωθήκαμε να φάμε..

Ανώνυμος είπε...

Νετσάγιεφ???
Πωπω... μην λες τέτοια κοπελιά.. θα τρομάξει το παιδί... :-p

Βάσκες είπε...

Μόλις συνειδητοποίησα πως ίσως δεν είδες πως έκανα link εδώ, άρα σε είχα ήδη διαβάσει.

Ο τηλεπαθητικός...

Jimmy Rose είπε...

γροθιά στο στομάχι μου το πρώτο βιντεάκι. Κάποιος μου είπε κάτι σχετικά, αλλά δεν το είχα δε σε κανένα κανάλι, σε καμία εφημερίδα (στην ημεδαπή).
Με άγγιξε διπλά.
Καλημέρα.

Jimmy Rose είπε...

Hasta la victoria siempre!
¡No pasarán! Venceremos.

Vrakas Kostas είπε...

Ειναι οτι σιχαινομαι!
Αυτο ακριβως σχολιαζαμε προσφατα με τον Τζονακο!
Το να αναρτησει καποιος/α ενα ποστ που σε παραπεμπει σε δεκαδες λινκ ς!
Και συμφωνουσαμε!!!
Δεν σε διαβασα σημερα!
Η;..σε διαβασα διαγωνια που λενε!
Ειναι φυσικα δικαιωμα σου να αναρτησεις οτι και οπως το θελεις!
Ειναι ομως υποχρεωση,να λεω την γνωμη μου σε μια φιλη!
Να της λεω λοιπον, τι δεν μου αρεσει!Γιατι οταν μου αρεσει...αρεσει και σε κεινη!
Καλημερα ακανθωδες!

Niemandsrose είπε...

Vraka, προτιμότερο είναι να παίρνεις τα φαρμακάκια σου πριν αφήσεις σχόλια. Πραγματικά δε σε υποχρεώνει κανένας να αφήσεις σχόλια -τύπου σου κάνω υπόδειξη του πώς θα γράφεις. Γιατί εδώ που τα λέμε δεν αποτελείς και πρότυπο...

Vrakas Kostas είπε...

Εληφθην!
Και το φαρμακο και το φαρμακι!
Δεν φταιω εγω που δεν ειμαι προτυπο!
Η αλεργια σου φταιει,που δεν δεχεσαι αρνητικη κριτικη!
Ξανασκεψου το!

Niemandsrose είπε...

Συγνώμη, Κώστα, αλλά δε καταλαβαίνω τι σόι κριτική είναι αυτή που παίρνεις τον άλλο από τα μούτρα ("σιχαίνομαι") για κάτι που προσωπικά δε σου αρέσει και επικαλείσαι και reference για να ενισχύσεις την απέχθειά σου (τον Tzonakos)και επί του περιεχομένου δε λες κουβέντα. Πάσο.

Vrakas Kostas είπε...

Μαλλον μια ατυχη συγκυρια ηταν το ολον!
Ετυχε πριν λιγες μερες,να εχω αυτην την ανταλλαγη σχολιων με τον φιλο μας Τζονακο και που κακως τον ανεφερα παραπανω,αλλα παρασυρθηκα!

vrakas kostas hat gesagt...

Εληφθη αδερφε tzonakos!
Για αυτο και εγω κανω καταχρηση της φιλοξενιας σου,με τις συχνες μου επισκεψεις!
Τα ..πηρα ομως ειλικρινα,με τους ξερολες και τα Link τους!Καλα δεν μπορουν να φανταστουν,οτι κατι γνωριζουμε κι εμεις;!!!
Καλη βδομαδα Τζον!

19:47

tzonakos hat gesagt...

Κοίτα, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε αλλα με τα links άκου τι παίζει :
Οταν κάποιος έρθει και μάλιστα περαστικός και εκει που σου λέει μια γνώμη, κοτσάρει και επτά λίνκς που σημαίνει οτι πρέπει να πάω και στα επτά για να ξαναγυρισω στο σχόλιό του να δω τι ειπε, ε τότε πολυ απλά δεν διαβάζω καν τι λέει.

Και κατι άλλο, δεν τα ξέρουμε όλα γιατι αν τα ξέραμε δεν θα γράφαμε εδω βγάζοντας προς τα έξω συζητήσεις. ...
Καλη σου μερα Κώστα.

08:00

Πασο λοιπον και οχι ελ πασο!

Nomad είπε...

Σε καταγγέλω ότι με παραπλάνησες και γραφω σχόλιο λόγω του Νετσάγιεφ διότι ενώ αλλα σκεφτόμουν διαβάζοντας το τοστ, καταλήγοντας έφτασα να φαντάζομαι το φασόλι σου με ...μπιμπερότωφ



Αντε βρε, κι όταν τελειώσουμε με την επανάσταση θα πιούμε γαλουτσίνο!

tzonakos είπε...

Η πρώτη σου παράγραφος ταιριάζει καλά με την κίνηση που προωθήσαμε στο Διαδίκτυο "ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ" μαζί με άλλους 5 μπλόγκερς.
Ειναι μια διαπίστωση που πρέπει όλοι να κάνουν, να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι μας πουλάνε τα χαζοκούτια.

Για το θέμα με τον κ. vrakas επειδή με αναφέρει, επιβεβαιώνω οτι είχαμε αυτη την συνομιλία χωρίς όμως συγκεκριμένο στόχο. Οπότε μην το πάρεις προσωπικά και ο Κώστας αυτο το στυλ έχει, και σε μενα συχνά εχει κάνει και αντίλογο, πάντα με καλή πρόθεση.

Ο "μακάκας" ειναι κάλυμμα για να συγκαλυφθεί με κάθε τρόπο η υπόθσεη του Ζαχό.

Ποιά ειναι η κλαψομούνα μπέμπα ;
:)

Niemandsrose είπε...

Ρε παιδιά, είχα αφήσει κάτι σύνεργα (μπουκάλια, στουπιά, 2-3 γκαζάκια και ένα μπαζούκας)εδώ δίπλα, πάνω από το απάνθισμα. Τα είδε κανείς; Δε τα βρίσκω ρε γμτ!

Niemandsrose είπε...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τον Τσίπρα στην ηγεσία, μόλις βγει το πιστοποιητικό θανάτου του Φιντέλ, θα ξεκινήσει η παγκόσμια επανάσταση. Από τα blogs.