7/11/08

οικιακή οικονομία

Είχα κάνει και εγώ κάποιες οικονομίες από παλιά. Κάτι αναμνήσεις, κάτι βιώματα. Να, τέτοια. Μετά, δούλεψα, έβαλα στη μπάντα προσδοκίες, επιθυμίες, φαντασίες και τα επένδυσα όλα μαζί στην Αυταπάτη. Λογάριαζα να χτίσω μια μεγάλη άρνηση αντίκρυ στην Πραγματικότητα. Αλλά ήρθε η διάψευση δηλαδή η αλήθεια η ίδια, όπως τη λένε στην πιάτσα, και μηδένισε ό,τι είχα και δεν είχα. Βρέθηκα να χρωστάω εξηγήσεις παντού, δηλαδή σε μένα. Πνίγηκα στα χρέη. Η ανέχεια της παραδοχής με έφερε ως εδώ. Σου γράφω από τη φυλακή του Οριστικού. Πιο κάτω δεν πάει. Ή μάλλον πάει. Μεταγωγή στις φυλακές Βεβαιότητας.

12 σχόλια:

island είπε...

αν έχετε την βεβαιότητα πως όλα τα παραπάνω χρέη, σας ρίξαν στην φυλακή του οριστικού τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή όμως δεν νομίζω πως οι αποταμιεύσεις σε ρίχνουν στο οριστικό τσεκάρετε άλλη μία φορά τα θέλω σας.

wert01gf είπε...

Η φυλακή του οριστικού είναι εκεί, δίπλα από την ελευθερία του τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούω ποιητικές ανοησίες. Τα πάντα αλλάζουν μέσα κι έξω και συνέχεια. Οριστικό και αλάνθαστο δεν υπάρχει πουθενά. Αν πέσεις, κάτσε λίγο, σύνερθε και μετά σήκω πάνω και συνέχησε.

Niemandsrose είπε...

@island, τα θέλω να μας τα πειτε με οικονομικούς όρους να τα καταλάβουμε. :)

@wert01gf, με οικονομικούς όρους να μιλάτε κυριε! Επιτέλους ακολουθείστε τις επιταγές (;0) των καιρών σας! :)

@Fmotis, άμα δε θέλεις να ακους κλείσε τα αυτιά σου.Κουβελίζεις τρελά αλλά θα σου κάνω τη τιμή να σου πω δύο πράγματα. Πρώτον δεν είναι ποίημα το σχολιαζόμενο κείμενο. Επειδή η κυρία Δημουλά σας έχει εκπαιδεύσει στο να θεωρείτε ποίηση την κατάχρηση της μεταφοράς δε σημαίνει πως όποιος κάνει χρήση της μεταφοράς είναι ποιητής. Ο Μπόρχες δε θεωρεί εντελώς ξεπερασμένη τη μεταφορά στον ποιητικό λόγο, και θα συμφωνήσω. Δεύτερο, και για να το κάνω πουρέ αφού το ζητάει η περίσταση, μιλώντας μια εσωτερική κατάσταση χρησιμοποίησα μεταφορές που θυμίζουν οικονομικούς όρους. Το λένε και ο Ρόδος με τον Γκάρικ:
"there are potential dangers of metaphors becoming reified, such
that knowledge becomes describable only in economic terms."
Rhodes and Garrick (2002)
Όπου knowledge βάλε εσύ ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μάθαμε κάτι και σήμερα. Άλλα περίμενα να ακούσω. Μου αρέσει πολύ αυτό. Η Δημουλά μας είναι λιγάκι πολύ σκοτεινή και καλή μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις πόνου. Η χρήση της μεταφοράς είναι ένα παιχνίδι για παιδιά που δε λένε να μεγαλώσουν. Εγώ βλέπω χώρο για μεταφορά σε όλα τα είδη λογοτεχνίας και τέχνης γενικά.
Άλλη όμως είναι η ουσία του τι προσπαθούσα να πω. Σε κανένα οικομικό σύστημα δε συμφέρει το φαλίρισμα. Γι' αυτό όλο και κάποιο δάνειο θα βρεθεί΄ή κάποια χρέη θα διαγραφούν λόγω πτώχευσης και φτου κι απ' την αρχή.

Niemandsrose είπε...

@Fmotis, δάνεια δεν παίρνουμε. Δάνεια παίρνουν οι ετερόφωτοι και οι wannabe. Εμείς είμαστε αυτόφωτοι και to be or not to be. Τς τς τς! :)
Δεν εχτιμιέται πια η μεταφορά όπως εχτιμιόταν μια βολά και έναν καιρό...
Fotis. ;)

Ανώνυμος είπε...

Γενικά με την ποίηση μήπως είναι έτσι. Ή και με όλα τα πράγματα και τους ανθρώπους. Όλα πρέπει να είναι straightforward. Για το πλατύ κοινό. Μεταφορές και παραβολές είναι δήθεν τα παιχνίδια των περασμένων γεννεών. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να επιβραδύνουμε λίγο και να παίξουμε με τη ζωή, που τόσο την έχουμε ταλαιπωρίσει. Δεν το λέω τόσο για σένα όσο για μένα που συνέχεια τρέχω και ασχολούμε με 964536 πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς ποτέ να είμαι ο εαυτός μου.
Κατά τα άλλα: Είσαι μια επαναστατού εσύ!

antinetrino είπε...

Εμένα πάντως μου άρεσε.... και μου φάνηκε πολύ ποιητικό.

(Από την άλλη ελπίζω να μην αισθάνεσαι έτσι ασφυκτικά...γεια χαρά.)

χ.ζ. είπε...

Στις φυλακές αυτές πάντως δε θα νιώσετε μοναξιά. Θα βρείτε πολλούς από μας στις διπλανές πτέρυγες να ανταλλάσουμε πού και πού καμιά παλιοκουβέντα.

Niemandsrose είπε...

@Fmotis, "Όλα πρέπει να είναι straightforward. Για το πλατύ κοινό."
Ή όλα πρέπει να είναι gaybackward. Για το πλατύ κωλιό.
Και μη λες επαναστατού γιατί μου έρχεται φτάρνισμα με αυτό το αααατού.

@antinetrino, ασφυκτικά νιώθω. Κάτσε λίγο να κατεβάσω το φερμουάρ. Αααα. Ανάσανα. :)

@Χ.Ζ., τα πέτρινα χρόνια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ο Ομπάμα φούρναρης. Για περάστε, για περάστε. ;)

Ανώνυμος είπε...

α) Να αλλάξετε δικηγόρο
β) Τουλάχιστον συμμετέχετε στην αποχή από το συσσίτιο;

Niemandsrose είπε...

Λουκά, με προλαβαίνουν τα γεγονότα. Γράφω για αυγά και μαθαίνω μετά πως στη θέση της οικοδομής του Λασπιτζή βρέθηκε ο Αλογοσκούφης. Γράφω για φυλακίσεις και γίνεται απεργία πείνας στις φυλακές. Το τζίνι είμαι ρε γμτ; Το τζίνιους; :))