13/12/08

αμερικανιές χωρίς σύνορα



Μέσα σε κλίμα λαϊκής εξέγερσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε κλίμα μπατσοκρατίας και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να αμβλύνει την εικόνα του χάους στις Βρυξέλλες αποδίδοντας τα επεισόδια σε "επαγγελματίες ταραξίες", τα ημεδαπά αμερικανάκια επινόησαν πάλι τον πιο αιχμηρό, τον πιο καίριο, τον πιο...ξενέρωτο τρόπο να διατρανώσουν την οργή και τη θλίψη τους: Κορδελλάκια μαύρα με καρφιτσούλα, σικ, για το πέτο του ακίνδυνου εξεγερμένου τριαντάρη. Μετά το γαρύφαλλο στο πέτο του Μπελογιάννη, το κορδελλάκι στο πέτο του θολοκουλτουριάρη, που έχει μπερδέψει τον Κοκό με το Σανέλ.
Μετά τα κορδελλάκια για τον καρκίνο του στήθους και για το AIDS, ήρθε η ώρα να φορέσουν τα μοντέλλα και τα κορδελλάκια της εξέγερσης.

Εμπρός στον αγώνα με μπροστάρισσα την Εύη Βατίδου.


UPDATE

Νέες ιδέες για trendy αγωνιστές!






Και μην ξεχάσατε τα βραχιολάκια σας!

38 σχόλια:

wert01gf είπε...

Ήρθε η ώρα της πραγματικής εκδίκησης της μοντέλας, εναντίον του κοντού. Τα κορδελάκια στο(ν) πέ(τ)ο είναι μια πολύ καλή αρχή. Θα γίνει και πολύ in η επανάσταση σιγά σιγά. Πρώτο θέμα συζήτησης στο καταραμένο facebook, στα πολυαγαπημένα Starbucks κτλπ. Τα emo θα ξεσηκωθούν!

Кроткая είπε...

πλάκα κάνεις, έτσι; δεν είναι αληθινό!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δηλαδή εσείς φοράτε ταγάρια και αμπέχωνα και δεν ξυρίζετε τις μασχάλες και το μουστάκι σας αυτό σημαίνει ότι και οι νεότεροί σας πρέπει να κάνουν το ίδιο; Όποιος διαδηλώνει πρέπει εξ ορισμού να υιοθετεί το στιλ της Παπαρήγα; Ναι, γλυκές μου, ακόμη και ένας διαδηλωτής δικαιούται να είναι τρέντι. Βγάλτε επιτέλους την κνίτισσα από το ξεροκέφαλό σας. Και, ελπίζω να καταλαβαίνετε την ειρωνεία του να κάνετε αντιαμερικανικό κήρυγμα γράφοντας σε έναν αμερικανικό ιστοχώρο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

δεν φοραμε όλοι μια μαυρη θηλιά και να ψαξουμε κανα δεντρο καλυτερα?

Stragali (Το) Απολίτιστο είπε...

Ειναι αμερικανικο το βλογκ?
Τι και το Ιντερνετι?
Και ο φωτισμος?

Οι κουμουνιστες μονο τα γκουλαγκ ανακαλυψαν ρε γαμωτο...
Τριανταφυλλενια... δωσε οδηγιες... Τι κανουμε τωρα?

Unknown είπε...

ανώνυμε το κορδελάκι στο πέτο το φορούν αυτοί που εφησυχάζουν τις συνειδήσεις τους μ΄ένα κλικ.
δεν χρειάζεται να μαστουρώνεις με τη μασχαλίλα των φεστιβάλ της κνε για να σου φαίνεται αυτό υποκρισία.

haridimos είπε...

@ Ανώνυμος
Διάβασε και λίγο Λιακόπουλο να ενημερωθείς πως όλα τα έχουν κάνει οι ΕΛ :-)

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε ζώα, που επειδή γράψατε τρεις δακρύβρεχτες μαλακίες στα κωλομπλόγκ σας την είδατε επαναστάτριες που είναι απείρως πιο γνήσιες στον σπαραγμό τους από όσες φορέσουν ένα κορδελάκι. Φαντασμένα τσόκαρα.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε μαλλον δεν εχεις παρει χαμπαρι τι γινεται στο κεντρο.εαν ηξερες θα καταλαβαινες οτι το μαυρο κορδελακι στο πετο ειναι μια μαλακια και μιση.εαν θεωρεις πως ολη η αντιδραση μπορει να περιοριστει σε ενα μικρο κομματακι υφασμα εισαι βαθια νυχτωμενος.και εαν κρινω τους χαρακτηρισμους σου και τα επιχειρηματα σου μαλλον εισαι ασχετος.σταματα λοιπον να σκεφτεσαι με δεδομενα της δεκαετιας του 60 που οποιος αντιδρουσε ηταν κομμουνιστης και απλυτος.Σταματα να προβαρεις στον καθρεφτη σου το μαυρο κορδελακι στο πετο(κανενας συναδελφος σου δεν θα το προσεξει την δευτερα στη δουλεια) και κατεβα σε καμια πορεια μπας και παρεις καμια ιδεα.οσο κρυβομαστε πισω απο τα κορδελακια και τα βραχιολακια της καθημερινοτητας μας τοσο θα μας καβαλανε.Με πορδες τ'αυγα δεν βαφονται.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος σου είπε ρε μπουχέσα ότι δεν πήγα και εγώ στις διαδηλώσεις; Και ποιος σου είπε ότι όποιος φοράει κορδελάκι δεν πάει και αυτός σε διαδηλώσεις; Ξεκολλήστε πια από τον μανιχαϊσμό της Παπαρρήγα.

Ανώνυμος είπε...

τα επιχείρηματα σου ειναι φοβερά.μπορω να πω οτι με εχεις πείσει για τις ιδέες σου.μόνο και μόνο για τους χαρακτηρισμούς σου καταλαβαίνω τι άνθρωπος είσαι με ή χωρίς κορδελάκι.

Ανώνυμος είπε...

anwmnumh, an 8es na eisai trenti (sic) kai na katebaineis stis diadhlwseis akribws giati einai trenti kai oxi giati exeis kapoia politikh suneidhsh, gousto sou kapelo sou kai yhlotakouno sou.

kai otan kapoios mpatsos sou ri3ei me to klomp e3hghse tou na prosexei giati mporei na xaseis kanena kordelaki apo to peto, kai meta de 8a mporeseis na diamarturh8eis gia ton ale3h.

Alexandros είπε...

Ο/Η tassossound είπε...
"Όσο κρυβομαστε πισω απο τα κορδελακια και τα βραχιολακια της καθημερινοτητας μας τοσο θα μας καβαλανε.Με πορδες τ'αυγα δεν βαφονται."

Θαυμάζω τον ρομαντισμό ορισμένων. Και δεν ειρωνεύομαι. Το εννοώ. Το λέω, επειδή πιστεύω ότι οι βίαιες εξεγέρσεις των ημερών, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι μεγαλύτερη αστυνομοκρατία, πιο σκληρό και άδικο κράτος και για κερασάκι στην τούρτα περισσότερες κάμερες ασφαλείας σε δρόμους και πλατείες. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.
Το σύστημα που επιθυμείτε να ανατρέψετε, δεν ανατρέπεται με την βία. Είναι πιο δυνατό. Ανατρέπεται με νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις που θα πείσουν.

Niemandsrose είπε...

tassosound, τσάμπα χάνεις τα λόγια σου. Tο κεφάλι του ντεμέκ ολτέρνατιβ ανιστόρητου απολιτίκ θολοκουλτουριάρη είναι τόσο αχταρμάς - κι ας βρίσκει τη λέξη τρε μπανάλ- τόσο χαμένη έχει τη μπάλα από τα prada παπουτσάκια του που του σπονσοράρει ο μπαμπάς (γιατί ο ίδιος με τα 700 ευρώ που βγάζει ούτε το ενοίκιο δε φτάνει να πληρώσει αλλά δεν το παίρνει κι απόφαση να κάνει καμιά απεργία μη στεναχωρήσει το αφεντικό που είναι πολύ κουλ τύπος κι εντάξει μωρέ, και δεν είναι και κανένας κουκουές να λέει τώρα για απεργίες και τέτοια) ώστε δεν πρόκειται να καταφέρει να υπερασπιστεί την επιλογή του να φορέσει κορδελλάκι. Εξάλλου, πλακάτ δε θέλει να κρατήσει, σημαία δε θέλει να σηκώσει, συνθήματα δε θέλει να φωνάξει, μπουκάλια δε θέλει να πετάξει, το κορδελλάκι του έμεινε. Ας το φορέσει. Αλλά όχι στο πέτο ρε γαμωτο που φόραγαν οι αγωνιστές τα γαρύφαλλα. Στον κώλο του ταιριάζει να το καρφιτσώσει.

Ανώνυμος είπε...

alexandre, mallon den exeis katalabei oti OLOI diamarturontai! de3ioi (ligotero), kentrooi, aristeroi, antie3ousiastes. oloi autoi den exoun mia koinh protash. exoun polles diaforetikes protaseis! exoun ws koino shmeio thn anti8esh tous sthn kratikh bia kai sthn politikh/oikonomikh katastash pou epikratei sthn ellada.

stous parapanw den bazw mesa osous katebainoun xwris politikh suneidhsh, epeidh einai trenti (p.x. h anwnumh parapanw), 15xrona pou 8eloun aplws na ta spasoun, xrusaugites probokatores, atoma pou 8eloun na epwfelh8oun apo to xaos kai thn peftoun sta katasthmata gia pliatsiko, ktl.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα. Μάλλον μιλάω με προλετάριους. 700 ευρώ βγάζω σε 1 βδομάδα, darling. Και το κορδελάκι μου θα φορέσω και τα πράντα μου θα βάλω και στη διαδήλωση θα πάω. Μόνο εσείς οι φτωχοί έχετε δικαίωμα στην κινητοποίηση ενάντια στους μπάτσους; Έλα χριστέ και παναγιά κάτι κουμούνια. Και τώρα φάτε το παντεσπάνι σας.

νατασσΆκι είπε...

Αααα, σε παρακαλώ! Η Εύη τώρα δικαιώνεται!
:pp

Σημεία των καιρών, λέμε. Σε λίγο θα φτιάξουν και dress-code (sik!) για τις πορείες.

Τη φασολίτσα και τα μάτια σου εσύ!
(και ετοίμασε εκείνα τα μπιμπερό μολότωφ, που λέγαμε -θα τα χρειαστεί, σίγουρα! ;) )
:))

χ.ζ. είπε...

ntaksei de mpaino se leptomereies gia to koloyfasmataki me kalipsate. To 'reform the greek police' san ...'epanastatiko' sinthima ti sas leei? Trizei to sistima paidia kalifteite!

THELOUME PIO ANTHROPINH, PIO EKPAIDEUMENH ASTYNOMIA TORA! xexe....emetos

stassa είπε...

Τς τς. Έτσι που έχουμε γίνει σύντροφοι, δεν ξέρεις πια κανείς τί να φορέσει στην πορεία. Τη Λολίτσα την κράξανε επειδή κατέβηκε περιποιημένη, τις Κνίτισες τις κράζουνε επειδή βρωμάν οι μασχάλες τους, τις προάλλες διάβαζα και κάποιον που καταλαβαίνει τους ασφαλίτες από τον τρόπο που φοράνε το παλαιστινιακό μαντήλι...

Μαλάκες ανώνυμοι, άμα δεν κατέβω εγώ ντυμένη Μαρία Αντουαννέτα την επόμενη φορά που θα γίνει μπάχαλο (και θα είμαι εκεί) να με χέσετε. Με τις μαλακίες, αμάν. Το fashion police της επανάστασης έχετε καταντήσει.

Niemandsrose είπε...

@wert01gf, "Εύη Λούξεμπουργκ: μια γυναίκα με πάθος. Εσείς!"
Τέτοια φάση.

@Кроткая , δυστυχώς η πραγματικότητα είναι φαιδροτέρα των αστείων μου. Και αναπαράγεται και σε σοβαρά μπλογκζ για να μας κοπεί τελείως το γέλιο.

@_ST_ , μόνο που η θηλιά έγινε black ribbon και το δέντρο xmas tree...

@Stragali (Το) Απολίτιστο, τίποτα. Κορδελλιάστρες θα γίνουμε τελικά γιατί είναι και πολλοί οι επαναστάτες και δε τους προλαβαίνουμε!

@nologo, το 1ο σου σχόλιο τα σπάει! :)))

@νατασσάκι , έχουν φτιάξει ντρες κόουντ! Θα ξεχάσουμε τα καραγκιοζλίκια πέρυσι το καλοκαίρι σαν τις μαυροφορεμένες χήρες; :))

@χ.ζ. , πες τα!! ακούς εκεί ρεφόρμ δε πολίς. Το πατρόν της λείπει και της πολίς. Έχουμε ξεφύγει εντελώς.

@stassa , προσκυνάω!

νατασσΆκι είπε...

xo xo xo
κι αν εγώ υιοθετήσω την ιδέα της (συνονόματης) stassa, θα είμαστε 2
:p

Τη χάσαμε τη μπάλα, που λέει κι ο γιος μου

Niemandsrose είπε...

@νατασσάκι, πάλι καλά που τη χάσαμε εμείς τη μπάλα και τη βρήκε το "αγράμματο μεταμοντέρνο φεϊσμπουκάκι" που έκανε την εμφάνισή του εδώ πέρα.

Ανώνυμος είπε...

είσαι πολύ κακή τελικά......

Κορκονέας,το λες και γεμίζει το στόμα σου.Σαν ονοματεπώνυμο είναι.

Εμένα με απασχολεί η Ηλιάδη-η Αγγελική.Τι θα κάνει τώρα που θα μείνει μόνη-χωρίς σύζυγο;

Niemandsrose είπε...

@ανώνυμος, είμαι λες; Κορλεόνε, το λες και γεμίζει το στόμα σου. Πρέπει να δει τον Νονό του νούμερο 1, υποθέτω, για το τι δέον γενέσθαι.

Vrakas Kostas είπε...

Αμερικλανιες χωρις συνορα.

Το πιστευεις ροδο οτι δεν θα σχολιαζα
εδω αν δεν εβλεπα τον.. φιλο Alexandros

Εισαι κορυφη.

Alexandros είπε...

Τι ζόρι τραβάς vrakas με τον...φίλο Alexandros. Διαφωνείς με το σχόλιο του, έχεις μία άνευ όρων αντιπάθεια στους μη κομμουνιστές ή γενικώς είσαι προβληματικός χαρακτήρας; Κουίζ για δυνατούς λύτες.

Niemandsrose είπε...

@vrakas kostas , με αμερικλανιές αυγά δε βάφονται, ούτε πετιώνται. Κλωσσόνται μόνο από τις κότες. ;)

island είπε...

"...για το πέτο του ακίνδυνου εξεγερμένου τριαντάρη..."

Αυτό με πόνεσε πολύ

Vrakas Kostas είπε...

@ Alexandros

Ελα βρε ..."κολλητε"..ηρεμησε.
Κανενα ζορι δεν τραβαω!Ισα ισα που με διασκεδαζεις χρονια; τωρα,με τις "θεσεις" σου.(αληθεια,μπορουμε να τις χαρακτηρισουμε ετσι;)
Κι επειδη οντως ειμαι για δυνατους λυτες και προβληματικος για τον υπερσυντηρισμο καποιων,αντιστρεφω την ερωτηση:Μηπως εχεις εσυ, μια ανευ ορων αντιπαθεια σχετικα με το τι δεν ειναι γενικα "στατικο" και "νομιμο";
Δηλαδη τι προσπαθεις να περασεις σαν μηνυμα;
Διοτι εγω καταλαβαινω...καθειστε στα αυγα σας..μην διαδηλωνετε..μην αντιδρατε ετσι...γιατι τα πραγματα θα γινουν ..απλα χειροτερα!!!
Καταλαβαινεις τελικα το νοημα μιας αναρτησης...την διαβαζεις θελω να πω..η; μπαινεις μονο και μονο για να αφησεις τις εξυπναδες σου;

Alexandros είπε...

@vrakas kostas

Προφανώς έχεις μία μικρή δυσκολία στο να κατανοήσεις μία "θέση". Και αυτό διότι είσαι σφόδρα αρνητικά προδιαθετημένος. Το σχόλιο μου είχε αυτοκριτικό χαρακτήρα, αν το κατάλαβες. Έγραψα επί λέξη: "Θαυμάζω τον ρομαντισμό ορισμένων. Και δεν ειρωνεύομαι. Το εννοώ." Και όταν λέω δεν ειρωνεύομαι Vraka το εννοώ. Δεν είμαι συντηρητικός. Αν ρίξεις μία ματιά στο blog μου θα το καταλάβεις. Απλά είμαι αρκετά κυνικός θα έλεγα και ρεαλιστής. Μπορείς να με πεις και ατομιστή αν θες. Για αυτό μίλησα για ρομαντισμό.
Πάντως χαίρομαι που σε διασκεδάζω. Είναι δύσκολες οι εποχές και το γέλιο σπανίζει.

Υ.Γ. Στην ηλικία που είσαι θα έπρεπε να έχεις αναπτύξει μεθόδους ελέγχου του θυμού, κάτι που δεν βλέπω να έχεις κάνει. Μάθε να δέχεσαι τη γνώμη (και όχι εξυπνάδα) των άλλων και μην στραβώνεις! Αν όλοι συνφωνούσαν μαζί σου, κυβέρνηση θα ήταν ο Αλαβάνος...

Τα λέμε "κολλητέ"!

Vrakas Kostas είπε...

@ Alexandros

Λοιπον Alexandros ..
Για να τελειωνουμε,επειδη εδω δεν βρισκομαστε σε δικο μας χωρο,και δεν το βρισκω σωστο αυτο το "σουπα μουπες".
Επειδη οπως ειπες κι εσυ εχω καποια ηλικια,μαλλον εχω "στρωσει" και καποιον αναλογο χαρακτηρα.
Και αν ο χαρακτηρας αυτος βγαζει..θυμο,ειναι γιατι δεν αντεχει αλλο την ηλιθιοτητα.Στην καθε της μορφη.Στο καθε προσωπο.
Ουτε ζητησα για κατι την γνωμη σου,ουτε θα την ζητησω.Ουτε θα την αποδεχθω λοιπον.
Και στο ιστολογιο σου δεν εχω μπει ποτε και ουτε θα μπω,γιατι δεν με ενδειαφερεις,και ουτε με ενδιεφερες ποτε.
Εγω σε κρινω, απο τα λεγομενα σου εδω μεσα κατα περισταση.
Και για να γινω λιγο πιο κατανοητος γιατι βλεπω οτι εχεις προβλημα..
δεν διακρινω σε σενα "θεσεις"!
Αν το οτι ειμαι ψυχοθεραπευτης θα μπορουσε να βοηθησει την ...κατασταση σου,αμα θες,το εξεταζουμε σε σοβαρη βαση!

Υγ..επειδη εγω ζω μονιμα,αδιακοπα και πανω απο 20 χρονια στο εξωτερικο,μαλλον με αφηνει αδιαφορο το γεγονος αν θα ηταν ο Αλαβανος η; ..ο Αλβανος!

Alexandros είπε...

Είσαι θεός!!!

Ανώνυμος είπε...

Γουάου, τι φανταστικά σχόλια. Αυτό δεν είναι μπλογκ, είναι Πανεπιστήμιον.

Niemandsrose είπε...

Καημένε vrakas kostas έχεις γίνει κόκκινο πανί για τους δηθεντερικούς.
Ενέσκηψε επιδημία! Το νου σας.

Vrakas Kostas είπε...

Σιγα αγκα8ουλα μου που θα μπω στον πειρασμο να απαντησω στον καθε πηδοκαυλο.
Το μονο που πετυχαινεις ετσι,ειναι να αχρηστευεις ...την κυριολεξια!
Και ξερεις κατι,ειναι καλυτερα να εχει κανεις σκατοχαρακτηρα οπως εγω,παρα να μην ..εχει καθολου.
Διοτι τοτε δεν ξερεις με ποιον εχεις να κανεις.
Φιλια στην Ερνεστα.
Υγ..σιγα μην παρουμε σημερα, στην ηλικια που ειμαστε..ταυτοτητα.

head charge είπε...

Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας με το post (επικροτώντας μάλιστα τις τζιμοπανουσικές του επιρροές), θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο blog του παιδιού που έφτιαξε την περι ου ο λόγος κορδέλα ( http://plagal.wordpress.com/ ) και πιστεύω ότι θα ανακαλύψεις πως μάλλον δεν εμπίπτει στο στερεότυπο του "θολοκουλτουριάρικου αμερικανακίου" - κάθε άλλο.

Niemandsrose είπε...

@head charge , για να είμαι ειλικρινής δεν τον γνώριζα τον συγκεκριμένο blogger (mea culpa). Αλλά και να τον γνώριζα δε θα άλλαζε σε τίποτα το πώς ερμηνεύω το συμβολισμό της συγκεκριμένης ενέργειας. Το banner το πρωτοείδα στο blog του Αστέρη Μασούρα του οποίου την παρουσία στο χαοτικό -αλλά και εντελώς περιγεγραμμένο- πράγμα που λέγεται μπλογκόσφαιρα εκτιμώ ιδιαίτερα. Και παρά το γεγονός ότι τον εκτιμώ (ενεστώτας γιατί δεν άλλαξε τίποτα με την αναπαραγωγή αυτής της αμερικανιάς), όπως θα μπορούσε να συμβαίνει με τον plagal (του οποίου το blog είδα ακολουθώντας την προτροπή σου και μια χαρά ωραίο είναι), διατηρώ το δικαίωμα να επικρίνω μια πολύ συγκεκριμένη ενέργεια (του (ς)). Με αυτή την έννοια σε ευχαριστώ που μου υπέδειξες τον εμπνευστή του μπάνερ αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα την άποψή μου: πρόκειται για μία σαχλαμάρα αμερικάνικου τύπου που είναι κατώτερη των περιστάσεων και ως σύμβολο και ως μήνυμα.
Αυτά...

Tf είπε...

απόμακρη κι ανώδυνη διαμαρτυρία. ευχή αγκαζέ με ήχο σαμπάνιας. νεύρα τυλιγμένα σαν κορδέλες, βαμμένες μαύρες. μαύρες ιδέες. μαύρες προοπτικές. μαύρο μέλλον.