17/10/07

έχει και η συμπόνοια ένα όριο

Τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον αντιπαθούσα και ως θεσμό και ως προσωπικότητα. Όταν έμαθα ότι χτυπήθηκε από τον καρκίνο η αντιπάθειά μου κάμφθηκε από ένα αίσθημα συμπόνοιας για τον άνθρωπο που υποφέρει και θα καταλήξει από την καταραμένη αρρώστια. Όμως τη συμπόνοια μου διαδέχθηκε η οργή και πλέον σκασίλα μου ζήσει- πεθάνει, υποφέρει -δεν υποφέρει.
Θύμωσα επειδή είπε "Γιατί εγώ, Θεέ μου... Γιατί σε μένα και όχι κάπου αλλού...Όμως, τελικά το πήρα πίσω, γιατί έμοιαζε με ύβρι, ήταν σαν να ελέγχω τον Θεό... "

Μα είναι δυνατόν να εύχεται να μη πάει χαμένος ο καρκίνος και να πέσει σε συνάνθρωπό του;
Αν ήταν Άνθρωπος θα ευχόταν να μην τύχει αυτό ούτε στο χειρότερό του εχθρό.
Αν ήταν Χριστιανός δε θα είχε εχθρούς.
Αν ήταν Χριστιανός θα μετάνιωνε όχι μόνο που επιχείρησε να ελέγξει τη θεία βούληση αλλά που ευχήθηκε το κακό άλλου ανθρώπου.
Αν πίστευε στο Θεό θα υπέμενε καρτερικά τον πόνο και τη δοκιμασία της αρρώστιας όπως έκανε, για παράδειγμα, ο Όσιος Παΐσιος που τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του.
Αν πίστευε στο Θεό θα έβλεπε την αρρώστια σου σαν μία περιπέτεια σταλμένη από το Θεό για να τον δοκιμάσει και να τον λυτρώσει.
Αν πίστευε στο Θεό και σε όλες αυτές τις ανοησίες περί μεταθανάτιας ζωής θα ήταν βαθιά ευτυχισμένος που θα αφήσει τα εγκόσμια για να βρεθεί κοντά στον Κύριο (του).

Μ' αυτή τη χυδαία δήλωσή του, ένα βήμα πριν το θάνατο, αποδεικνύει περίτρανα πως ούτε καλός άνθρωπος είναι, ούτε αληθινός χριστιανός, ούτε η πίστη του στο Θεό είναι ακλόνητη. Και δεν του αξίζει η συμπόνοια μου. Στο κάτω-κάτω θα μπορούσα να είμαι εγώ, εσύ, ο άλλος αυτό το "κάπου αλλού" που ευχήθηκε...

40 σχόλια:

Alexandros είπε...

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φανερώνεται κυρίως σε ακραίες περιπτώσεις , π.χ. όταν έχει πολύ μεγάλη εξουσία ή όταν βιώνει μία πάρα πολύ στενόχωρη κατάσταση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι την εποχή της απόλυτης παντοκρατορίας του , ο Χριστόδουλος ήταν ένα διεφθαρμένο άτομο.
Τώρα , μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του , δεν έχει κάνει κάτι να αλλάξει τις εντυπώσεις.
Σε αυτήν την φάση πάντως, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τον αντιπαθήσω περισσότερο από όσο τον αντιπαθούσα μέχρι πρότινος.

Niemandsrose είπε...

@alexandros, τον αντιπαθώ το ίδιο που τον αντιπαθούσα και πριν το ενδιάμεσο στάδιο της συμπόνοιας, αν θες να το ποσοτικοποιήσουμε. Αν και δεν είναι εκεί το θέμα. Έτσι δεν είναι;

Alexandros είπε...

Όχι δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα , αλλά μπροστά στο φάσμα του θανάτου μερικές φορές ο άνθρωπος παραλογίζεται. Αν η πρότερη ζωή του ήταν διαφορετική, μπορεί και να του το συγχωρούσε κάποιος αυτό που είπε...

Niemandsrose είπε...

Όσο το σκέφτομαι, τόσο φρίττω! Μην πάει χαμένος ο καρκίνος θεούλη μου, ρίχτον σε κανέναν άλλο...ΕΛΕΟΣ!

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπητη Niemandsrose,συμφωνω απολυτα με το πως βλεπεις την κατασταση,στο σημερινο σου ποστ!Τα ιδια νοιωθω και εγω!Θα μου επιτρεψεις ομως,να σου επισημανω ενα λαθος σου,που πιθανον να προηλθε εκ παραδρομης!

"η αντιπάθειά μου κάμφθηκε από ένα αίσθημα συμπόνοιας για τον άνθρωπο που υποφέρει και θα καταλήξει από την καταραμένη αρρώστια. "
Δεν υπαρχει καλη μου,καταραμενη η; ευλογημενη αρρωστια!Αυτα τα ομολογουν αυτοι που πιστευουν,σε αυτα που διακυρησει ο Χριστοδουλος!
Οχι..εμεις,ετσι;;
;-)

Niemandsrose είπε...

@vrakas kostas, καλοδεχούμενη η παρατήρηση. Αλλάζω το καταραμένη σε γαμημένη.Πάντως ένα επιθετικό προσδιορισμό θα τον φάει ο καρκίνος.

Μαύρος Γάτος είπε...

Είπε τέτοιο πράγμα;;;;; Αλλά γιατί να εκπλήσσομαι, "Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται "κρα""....

Συγχαρητήρια Τριαντάφυλλο γι αυτό το άρθρο. Καίριο, τολμηρό και κόσμιο ταυτόχρονα.

Ανώνυμος είπε...

προς τι η εκπληξις αγαπητοι μου; τι περιμενατε να πει; ευχαριστω που επαθα εγω καρκινο και οχι ολοι αυτοι που εζησα παρασιτικα μεχρι τα (οχι και τοσο βαθεια)γεραματα;
κι εξαλλου αυτο που ειπε δεν σας θυμιζει κατι; καποιος αλλος ειπε καποτε(αν το ειπε) «απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο». τωρα τι περιμενετε, να μην εχει το ιδιο ηθος αυτος που τον υπηρετει; αφου ολοι θελουν να γινουν χαλιφης στην θεση του χαλιφη. ή εστω να κατσουν στα δεξια του

Μαύρος Γάτος είπε...

Nag, προισωπικά είμαι άθεος, αλλά είσαι πολύ άδικος με το Χριστό. Αν μη τί άλλο, δεν είπε "απελθέτω απ' εμού και πιές το εσύ', όπως... μερικοί μερικοί...

raslowbap είπε...

Αν ήταν η μόνη δήλωση που θα μπορούσαμε για να τον κατηγορούσαμε ίσως και να τον δικαιολογούσα λόγω της αρρώστιας του. Όμως με την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά αυτα για τα οποία μπορούμε να πούμε

Ανώνυμος είπε...

μπορει να ειμαι και αδικος. ομως καποτε πρεπει να ριξουμε ευθυνες και σ αυτον που πεταει την πετρα και οχι μονο στην ιδια. παραδεχομαι ωστοσω οτι ειμαι εμπαθης. προσπαθω να το μειωσω οσο γινεται

span είπε...

Διαφωνώ κάθετα με τους επι8ετικούς χαρακτηρισμούς, όχι επειδή είμαι καλός χριστιανός, ούτε για λόγους ηθικής. Το μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι πως ο τύπος δεν αξίζει να χαρακτηρίζεται έτσι, γιατί του αποδίδεται πολύ αξία. Επίσης μπορώ να πω πως από την είδηση της ατάκας θα είχε ενδιαφέρον να συζητη8εί (για άλλη μια φορά) το γεγονός ότι εκμεταλεύονται μια θρησκεία άνθρωποι χαμηλοτάτου επιπέδου, επηρεάζοντας ανθρώπους ακόμα πιο χαμηλού επιπέδου, που το μόνο που ψάχνουν είναι κάτι να πιαστούν.

Υ.Γ. Αη εμ σόρυ αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος ασχολείται υβριστικά με οποίονδήποτε (εκτός απο αυτούς που πραγματικά δημιουργούν προβληματα σε άλλους) εκτός του πλαισίου του χαβαλέ, είναι σίγουρο ότι έχει σοβαρά προβλήματα (άλυτα) στην προσωπική του ζωή.

Merci...

Niemandsrose είπε...

@μαύρος γάτος, μερσί ;)

@nag, συμφωνώ με την απάντηση του μαύρου γάτου.

@raslowbap, νομίζω πως ούτε η πορεία του δε δικαιολογεί την ατάκα.

@span, σε ποιον από όλους απευθύνεσαι; Αν απευθύνεσαι σε μένα, fuck off. Αν απευθύνεσαι στους άλλους βάλε κανένα @ να ξέρουμε.

span είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
span είπε...

@NIEMANDSROSE απευθύνομαι γενικώς, δράττοντας της ευκαιρίας να διαβάσω τα σχόλιά σου.

Αλλά τονίζω, μιλάω για υβριστικά συνθήματα (ολέ ολέ), εκτός πλασίου χαβαλέ. Για συζήτηση γενικώς συμφωνώ, όπως και για γαμημένες εκφράσεις του πούτσου ακόμα πιο γενικώς.

Ευχαριστώ το Θεό... τη Θεά μάλλον...

Αντέχεις;;;

Ανώνυμος είπε...

@niemandsrose, silence! σεμνα...
@span, το να κανεις δικαιη κριτικη σε πραξεις ανθρωπων οι οποιοι ελεγχουν, υποκινουν και εκμεταλλευονται μαζες δεν σημαινει οτι ξεσπαμε τα προβληματα μας σε αλλους. εκτος αν θεωρεις οτι η πλυση εγκεφαλου που κανει η θρησκεια σου σε ανθρωπους χαμηλου οπως λες επιπεδου(ανθρωπους που τους απεκρυψαν αληθειες λεω εγω), καθως και ολη η αμυθυτη περιουσια που τελικα εισαι ζημιωμενος ΕΣΥ τοτε μαλλον εισαι πολυ καλος χριστιανος

span είπε...

@nag για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς Χριστόδουλο μίλησα και μόνο. Η γνώμη συγκεκριμένα για αυτό που είπε και γενικότερα για το άτομό του είναι πως είναι εντελώς απαράδεκτος σαν άνθρωπος ακόμα και άθεος να ήταν. Τώρα να κάθομαι και να τον λέω μαλάκα και αρχίδη και ότι άλλο θες μόνο για να ξαλαφρώσω θα είναι...
Για τα άλλα που λες (θρησκείες, περιουσίες κλπ κλπ) συμφωνώ απόλυτα.

Alexandros είπε...

Ο/Η span είπε...
Αη εμ σόρυ αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος ασχολείται υβριστικά με οποίονδήποτε (εκτός απο αυτούς που πραγματικά δημιουργούν προβληματα σε άλλους) εκτός του πλαισίου του χαβαλέ, είναι σίγουρο ότι έχει σοβαρά προβλήματα (άλυτα) στην προσωπική του ζωή.
--------------------

Πιστεύεις αλήθεια ότι ο κ.Παρασκευαϊδης δεν ευθύνεται για διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε συμπολίτες μας.
Δεν χρειάζεται να δρα κάποιος άμεσα για να προκαλέσει κακο.

Niemandsrose είπε...

@span, αν ένας μπλογκεράς (ο μαύρος γάτος) με 17.381 profile views χαρακτηρίζει το ποστ μου κόσμιο, ενώ αντίθετα ένας άλλος (εσύ εν προκειμένω)με 18 profile views το θεωρεί υβριστικό (αν και με κατηγόρησες για πολύ χειρότερα πράγματα), ποιου η γνώμη πιστεύεις ότι μετράει περισσότερο;

Niemandsrose είπε...

@span, επίσης σε ό,τι αφορά στο "θέμα θρησκεία το όπιο του λαού" που έπιασες, εκτός του ότι η διατύπωσή σου είναι Γ' δημοτικού είναι και εκτός θέματος. Τέλος, όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο δεν καταλαβαίνω σε ποιους συγκεκριμένα υβριστικούς χαρακτηρισμούς απευθύνεσαι. Παρεμπιπτόντως όταν με τον vrakas μιλούσαμε για επιθετικούς προσδιορισμούς αναφερόμασταν στην ασθένεια και χαρακτηρισμούς όπως επάρατος, καταραμένη κλπ.
Αν δε μπορείς να το δείς τα προφανή, πήγαινε για ένα κρύο ντους. Βοηθάει λένε.

span είπε...

Νo problem guys. My mistake! Συγνώμη. Πάω για διάβασμα Εμείς κι ο κόσμος και μετά εξομολόγηση...

Vrakas Kostas είπε...

Ρε συ span η; spam; Επειδη εχω προβληματα /αλυτα/ στη ζωη μου,σου λεω αει και γαμησου πηδοκαυλε,που ανακαλυψες την τεχνη "να απευθυνεσαι γενικα"!
Μουροχαυλε!Ε..μουροχαυλε!

span είπε...

span ο μουρόχαυλος εδώ (χωρίς ειρωνία)!
@NIEMANDSROSE ζητώ συγνώμη αν σε προσέλαβα, όπως και στους αναγνώστες σου.

Ανώνυμος είπε...

@vrakas kostas, νοιζω παρεκτρεπεσαι

@span, πιστευω να καταλαβαινεις οτι ηταν τελειως ατοπη η συνδεση των προσωπικων προβληματων καποιου με το αν θα εχει γνωμη και δικαιωμα κρισης για καποιον αλλον ακομα κι αν τον χαρακτηριζει υβριστικα. αν θεωρεις οτι αυτα τα δυο αλληλοσυνδεονται τοτε θα πρεπει να διαβασεις κατι αλλο κι οχι εμεις και ο κοσμος

span είπε...

@nag το δικαίωμα κρίσης υπάρχει είτε βρίζεις είτε όχι και είναι διαφορετικό από το να κάνεις κρίση στην κρίση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση από πλευράς μου ήταν λάθος. Το ότι διαφωνώ με την άποψη κάποιου δε σημαίνει ότι δε συμφωνώ να την πεί. Φαίνεται και πάλι δημοτικού (δεν ειρωνεύομαι) αυτό που λέω αλλά αδυνατώ να το διατυπώσω διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

@span, εξηγησε μου αν εγω ειχα λυσει τα προβληματα μου δεν θα εκανα κριτικη στον χριστοδουλο επειδη θα ενιωθα ξαλαφρωμενος; προσπαθω να σου πω οτι αλλο το ενα αλλο το αλλο. ειτε εχω χιλια αλυτα προβληματα ειτε οχι ο χριστοδουλος και η συμμορια του παραμενουν ξενα σωματα για το ανθρωπινο ειδος

Vrakas Kostas είπε...

Για να κλεισω:Ο καθενας μπορει να πει αυτο που νομιζει πως ειναι σωστο και απο αυτο και μονο κρινεται!ΟΧΙ γενικοτητες,οχι κλισε εκφρασεις,οχι ψιλικατζιδηκες ατακες!Τα σιχαινουμαι!
Στοιχεια,αποδειξεις,γνωσεις!Οχι αντιρησεις/αντιδρασεις/για το θεαθειναι!ΟΥΣΙΑ!Οση απο την φαια διαθετει ο καθεις!
Και το τελευταιο βολι στον nag!
Ακου νεαρε!Νομιζω πως εχω ακομη/αλυτα/προβληματα στην ζωη μου,να συνεχισω..με σενα;;

Ανώνυμος είπε...

@vrakas kostas, δεν το επιασα

Ανώνυμος είπε...

Τιναξε το κεφαλι,κι ολομεμιας θυμηθηκε που βρισκουνταν, ποιος ηταν και γιατι πονουσε αγρια αδαμαστη χαρα τον συνεπηρε οχι, οχι, δεν ηταν αναντρος, λιποταχτης, προδοτης οχι, οχι, ηταν καρφωμενος στο σταυρο, τιμια σταθηκε ως το τελος, κρατησε το λογο του μια αστραπη, τη στιγμη που φωναξε"Ηλι!Ηλι!" και λιποθυμησε, τον αρπαξε ο Πειρασμος και τον πλανεσε ψεματα οι χαρες,οι παντρειες, τα παιδια ψεματα τα χουφταλα, ξευτελισμενα γεροντακια, που τον φωναζαν αναντρο,λιποταχτη, προδοτη ολα,ολα, φαντασματα του Πονηρου! Ζουν και βασιλευουν οι Μαθητες του, πηραν τις στεριες και τις θαλασσες και διαλαλουν το Καλο Μαντατο.Τα παντα εγιναν οπως πρεπει, δοξα σοι ο Θεος! Εσυρε φωνη θριαμβευτικα:-Τετελεσται!
κι ηταν σα να λεγε:Ολα αρχιζουν.

ο τελευταιος πειρασμος,
ενος κοντοχωριανου μου τα γραφτα που σας μετεφερα, Νικο Καζαντζακη θαρρω τον λεγαν!

με τιμη

Rodia είπε...

Είναι φοβερό να αντέχει η αλαζονία ακόμα και μπροστά στο θάνατο.. Τι να πει κανείς.
..και.. μου είναι αδύνατο να σατιρίσω κάποιον που βρίσκεται σε αδυναμία.. αλλιώς... ;-)

Rodia είπε...

Πώς τα κατάφερα λέμε.. Να ντρέπομαι για λογαρισμό του. ΦΤΟΥ

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

έχεις δίκιο.
Αν πήγαινε σε μια σπηλιά στο Άγιο Όρος θα ζούσε περισσότερο ή τουλάχιστον θα μπορούσε να πεθάνει ευτυχισμένος..

tzonakos είπε...

Η συμπάθειά μου για τον Χριστόδουλο είναι ελάχιστα μικρότερη απο αυτήν πού έχω για ενα μολυσμένο με μεταδοτική ασθένεια κουνούπι.
Σε όλο αυτό το θέατρο έχει παιχτεί πάρα πολλή υποκρισία και δεν με ενδιαφέρει παρα μόνο όσο πρέπει για να μάθω οτι ο τύπος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο για να βρεθεί εκεί που τον αγαπάνε.
Δεν υπάρχει δίλημμα για το αν θα πάει στον παράδεισο ή αλλού. Αλλού φυσικά θα πάει και εκει τονπεριμένουν παρέα με όλους τους κάλπικους "ηγέτες" και "αρχηγούς", στον ίδιο θάλαμο.
Τα έχω γράψει επανειλημμένα κι έχω μια εντύπωση οτι φαίνενται περίεργο, αλλα δεν ξεχνάω όλα τα χρόνια της ηγεσίας του πώς συμπεριφέρθηκε.
Ας πάει στο .... καλό.

Elias είπε...

Νομίζω, Niemandsrose και υπόλοιποι σχολιαστές, πως κανείς σας δε στέκεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος τουλάχιστον ήταν ειλικρινής.
Εξομολογήθηκε ανοιχτά κάτι που αποτελεί κάθε άλλο παρά διαφήμιση για τον εαυτό του -όπως αποδεικνύουν και τα οργισμένα σχόλια σχεδόν όλων σας. Κανείς δε μοιάζει να το παρατηρεί αυτό.
Εμείς τολμάμε να πούμε τις αντίστοιχες μικρότητές μας;

Niemandsrose είπε...

@aristea delacroix, ο συγχωριανός σου πάντα επίκαιρος στην χριστιανοθόδοξη Ελλάδα. Καλώς μας ήρθες!

@rodia, Παναγίτσες όλοι μας μπροστά στην ασθένεια και το θάνατο. Αλλά όχι και αμνησία, ε; ;)

@_st_, η δική του ευτυχία ήταν η εξουσία, η δόξα και το χρήμα. Η διδασκαλία του Ιησού δηλαδή.

@tzonakos, δεν ένιωσες όμως έστω και για μια στιγμή συμπόνοια.

@κουνούπι, λάθος κάνεις. Γράφω ότι ναι μεν μετάνιωσε που αποπειράθηκε να ελέγξει τη θεία βούληση ΑΛΛΑ δεν μετάνιωσε για το ότι ευχήθηκε να πέσει αλλού η αρρώστια. Επομένως η δημόσια δήλωσή του όσο ειλικρινής και αν ήταν, δεν παύει να προδίδει στοιχεία της προσωπικότητάς του. Αυτό λέω.

Elias είπε...

Πράγματι, αυτό λες. Πολύ γρήγορα όμως προσπερνάς το θέμα της ειλικρίνειας. Θα μπορούσε να το 'χε ωραιοποιήσει, π.χ. θα μπορούσε να 'χε δηλώσει: "Είπα, Θεέ μου, γιατί να υπάρχουν τέτοια κακά στη ζωή; Καρκίνος, αρρώστιες, πόνος... Όμως τελικά το πήρα πίσω, ήταν σαν να υποδεικνύω στο Θεό πώς να φτιάξει τον κόσμο...". Κανένα πρόβλημα δε θα υπήρχε τότε, ούτε αυτό το post θα υπήρχε τότε, παρόλο που η σκέψη του θα ήταν ακριβώς η ίδια.

Δεν ασχολούμαι εδώ με το περιεχόμενο της σκέψης του -σίγουρα ήταν αυτό που ονομάζω: 'μικρή σκέψη'. Το ότι ένας άνθρωπος όμως εξέθεσε (και μάλιστα δημόσια) ένα -κατά πώς φαίνεται- ατόφιο κομμάτι των μικρών του σκέψεων, είναι κάτι που αξίζει περισσότερης προσοχής. Εμείς τολμάμε να το κάνουμε;

Niemandsrose είπε...

@Κουνούπι, αφού επιμένεις για το θέμα της ειλικρίνειας θα μου επιτρέψεις να σου πω πως κάνεις άλλο ένα μικρό λάθος.
Τα πρόσωπα εξουσίας -ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Χριστόδουλος και αντίθετα όχι ανάμεσα στους Αγίους για να τον αντιπαραβάλω με τον Όσιο Παϊσσιο- χρησιμοποιούν, κατά τη γνώμη μου, συναισθηματικούς όρους για να απευθυνθούν στο θυμικό μας. Άκουσα για παράδειγμα τον Βενιζέλο πρόσφατα να λέει "θλίβομαι" "στεναχωριέμαι ειλικρινά" και το μόνο που μπόρεσε να μου αποσπάσει ήταν ένα ειρωνικό μειδίαμα και σε καμιά περίπτωση δεν τον συμμερίστηκα. Το ίδιο και ο Χριστόδουλος όσο ήταν υγιής. Τώρα, επειδή τυχαίνει να είναι ασθενής αν χρησιμοποιούσε συναισθηματική γλώσσα που να μην χτυπάει στα αντανακλαστικά μου (όπως αυτό που είπε) ίσως και να με συγκινούσε αν και θα είχα πάλι κατά νου πως ουσιαστικά προβάλλει την ανθρώπινή του πλευρά για να δρέψει συγκίνηση και συμπαράσταση από τα πλήθη (που ξέρει καλά να υποτιμά και να εκμεταλλεύεται -ας μη ξεχνάμε ποιος είναι αυτός). Αυτό που συνέβη ήταν ότι έκανε μια ειλικρινή -αλλά όχι δα και αυθόρμητη- δημόσια δήλωση η οποία όμως λειτούργησε ως μπούμερανγκ γιατί στρέφεται ενάντια στο συνάνθρωπό του. Επομένως ως πρόσωπο εξουσίας παραδέχθηκε δημοσίως μια αδυναμία του (πολύ πιθανά για επικοινωνιακούς λόγους για να δρέψει συγκίνηση) για την οποία μετάνιωσε μόνο κατά το ήμισυ, ενώ το υπόλοιπο μισό τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Επίσης όταν λες "ποιος από μας" θα τολμούσε να κάνει αντίστοιχο, θα πρέπει να σου θυμίσω πως εμείς δεν είμαστε δημόσιες περσόνες και πρόσωπα εξουσίας και κρινόμαστε διαφορετικά- μάλλον πολύ πιο αυστηρά θα έλεγα- στην καθημερινότητά μας.

Stragali (Το) Απολίτιστο είπε...

@NIEMANDSROSE
...ένας μπλογκεράς (ο μαύρος γάτος) με 17.381 profile views χαρακτηρίζει το ποστ μου κόσμιο, ενώ αντίθετα ένας άλλος (εσύ εν προκειμένω)με 18 profile views το θεωρεί...

Μαλλον δε το θελες τουτο ε?
Γιατι το δικο μου βλογκ το εχουν δει ολοι κι ολοι 4 και ξερω απεξω τα τηλεφωνα τους. αρα δε θα πρεπει να σχολιαζω καν ε?

Επι του θεματος το μονο κακο με τον παρασκευαϊδη ειναι οτι ειναι ιδιος με τον επομενο οσο και με τον μεθεπομενο παρασκευαϊδη... Ο προβληματισμος μου ειναι πιο εντονος προς την ανοχη του κοσμου ως προς τους ηγετες (και ειδικα τους πολιτικους) παρα με τον ΔουλοΤουΧριστου τον ιδιο...

Niemandsrose είπε...

@stragali, γίνεσαι άδικος... Ο span ήρθε και μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εγώ (και όσοι άλλοι) σχολιάζουμε τον Παρασκευαϊδη έχουμε πρόβλημα στη ζωή μας λες και κάνουμε κουτσομπολιό ας πούμε για τον γείτονά μας τον κατάκοιτο. Εκτός αυτού θεώρησε το ποστ μου υβριστικό -πράγμα που αρνούμαι κατηγορηματικά- ΕΝΩ λίγο πριν ο Μαύρος Γάτος το θεώρησε κόσμιο. Διακρίνεις κι εσύ μια αντίθεση; To profile views φανερώνει σαφέστατα την εμπειρία κάποιου, αν και όχι απαραίτητα την αξία. Η εμπειρία του Μαύρου Γάτου στο blogging αλλά η κτηθείσα εμπειρία στο τι είναι υβριστικό και τι κόσμιο είναι αυτή που μέτρησε ανάμεσα στους δύο χαρακτηρισμούς για μένα και το δήλωσα με ειλικρίνεια. Τέλος, παραδέχομαι ότι το έγραψα ούσα εκνευρισμένη με τον span (τον οποίο τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά όπως και τις δηλωμένες προθέσεις του να μου την πέσει εδώ μέσα, βλ. "αντέχεις;") Είναι πολύ ειδικά και συγκεκριμένα όλα όσα προηγήθηκαν του σχολίου μου και είναι άδικο να το γενικεύουμε. Γι'αυτό και εξηγούμαι.
Τώρα για τον Χριστόδουλο, δε με ενδιέφερε να θίξω και να αναλύσω το θέμα θρησκεία- πιστοί-θρησκευτικοί ηγέτες-εξουσία-ανοχή κλπ κλπ. Ήθελα να εστιάσω απλώς σε μια φράση του και από αυτή να εξάγω συμπεράσματα ως προς το ήθος του.

tzonakos είπε...

- ΟΧΙ δεν ένιωσα συμπόνοια για τον απατεώνα ! Ειναι υποκριτής, ψεύτης, κάλπικος και πονηρός. Του αξίζει να βρει μαρτυρικό και αργό θάνατο, γιατι δεν βρέθηκε δικαστήριο να τον καταδικάσει για τις ανομίες του.
Στις μέρες του η ορθοδοξία πληγώθηκε.
Η ιστορία μας επίσης.
Στην κόλαση κατευθείαν.

- Ειλικρινής ;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ !
Χαααχαχαχαχα ! Απο πότε και πότε ;
Τώρα τον έπιασε η ειλικρίνια ;
Δεν μας πείθει λέμε.
Οταν κάποτε γραφτεί σωστά η ιστορία, θα είναι ενα πρόσωπο χειρότερο απο τον Εφιάλτη του Λεωνίδα.
Πρόκειται για κοινό απατεώνα.

Πάω να δω μπάσκετ.