22/10/07

οι γερμανοί ξανάρχονται!!!


Επιτέλους οι γερμανοί ξανάρχονται να δούμε χαρά στα τύμπανά μας και εμείς οι ακροάτριες.
Το νέο άλμπουμ των Einstürzende Neubauten (= Collapsing Buildings) μόλις κυκλοφόρησε εις τας Ευρώπας και έχει τίτλο Alles Wieder Offen.Πρέπει να τους γνωρίσετε οπωσδήποτε. Όχι μόνο γιατί γράφουν υπέροχους δίσκους εδώ και 27 χρόνια, όχι μόνο γιατί όταν μεσολαβούν τρία χρόνια από τον ένα δίσκο στον άλλο η νέα κυκλοφορία είναι μέγα γεγονός, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή αλλά επειδή το το Alles Weider Offen είναι αποτέλεσμα διαδικτυακής αυτοδιαχειριζόμενης καλλιτεχνίας. Οι τύποι διατηρούν website με φόρουμ και blog -οι ίδιοι και όχι τίποτα ανεγκέφαλα groupies ή φραγκοφόνισσες εταιρείες- όπου έρχονται σε τακτική επικοινωνία με τους ακροατές τους. Αυτό δεν είναι καμιά σπουδαία πρωτοτυπία. Το να σπονσοράρουν τα άλμπουμ όμως οι ίδιοι οι ακροατές είναι. Μπορεί κανείς να γραφτεί ως μέλος στους Ε.Ν. και να πληρώσει αν θέλει μια συνδρομή εξασφαλίζοντας κάποια προνόμια (πχ να δει τους Ε.Ν. να ηχογραφούν, να παραλάβει πρώτος το δίσκο κλπ). Έτσι οι Ε.Ν. έχουν πληρωθεί πριν κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ, και δουλεύουν ήσυχοι, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσουν ενέργεια και χρόνο σε αλισβερίσια με εταιρείες, μμε και λοιπά. Καλή ιδέα δεν είναι;



Αν υπάρχει κανείς που δε του άρεσε το βίντεο κλίπ και το τραγούδι είναι κακός άνθρωπος και του κόβω την καλημέρα! Μόνο gutten Nacht από δώ και πέρα. Groupie κι εγώ σήμερα! ;)

6 σχόλια:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Kαλά, κάτσε να προλάβω να πω εγώ ότι είναι σούπερ μην εκπέσω της εύνοιας! :-))) Είμαι και πρώτο σχόλιο, παίρνω extra points!

Niemandsrose είπε...

οπότε ανέβηκες ήδη μια θέση στα charts! καλόπιασέ με κι άλλο και θα σε κάνω χρυσό, if u c what i mean ;)

Vrakas Kostas είπε...

Τι θες εσυ στην...εδρα μου;
Απο ποτε εχουμε και τετοια γουστα;
Εγω νομιζα πως μονο.. "το τυμπανο" του
Γκυντερ Γκρας σκαμπαζες απω δω μερια!
;-))

adaeus είπε...

Ωραιότατοι και μαυρόασπροι :) Προσπάθησα να βρω τι μου θυμίζουν, αλλά δεν... :)

asxeto είπε...

καλο καλο i just shot down monday and i also wear a rose.. someone's rose

Elias είπε...

Μου είχε δώσει παλιά ο δάσκαλος ένα άλμπουμ τους όταν μάθαινα γερμανικά, για να απομνημονεύσω τους στίχους. Ως άσκηση. Θυμάμαι ακόμα εκείνο το: "Schluss mit Kontinentendrift, Pangea wieder her!"
Τελικά το γύρισα στη Nena και στα τραγούδια από καμπαρέ του μεσοπολέμου.