8/7/08

Το μυστήριο και το μυστήριο

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε (το έμβρυο και η κυοφορούσα) επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή. Ο λόγος; Οι άδειες του γάμου μας. (Όπως είναι γνωστό τόσο η κόρη όσο και η μάνα θα παντρευτούν τον ίδιο άντρα). Ο χώρος; Καλογυαλισμένα μάρμαρα (εικάζω ότι βοηθά να γίνει η μετάβαση από τα εγκόσμια στα αλλοκόσμια ομαλά, κάτι σαν πατινάζ από μάρμαρο σε μάρμαρο). Γραφεία επανδρωμένα με γενειοφόρους ρασοφόρους. Το θέαμα; Πολύ αστείο. Οι τοίχοι διακοσμημένοι με αγιογραφίες. Με ξενίζει; Όχι. Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα δικαστήρια και οι δημόσιες υπηρεσίες βρίθουν επίσης από αγιογραφίες. Με ξενίζει; Ναι.

Κι εγώ πρέπει να ξένισα σύσσωμο το παπαδαριό που πέρασε από μπροστά μου φουριόζικο ντεμέκ, διότι μου απηύθυναν ένα σύντομο απαξιωτικό βλέμμα και με προσπερνούσαν. Μα γιατί; Μια ευπρεπώς ενδεδυμένη έγκυος κοπέλα και να αντιμετωπίζεται ωσάν τη Μαγδαληνή στης Αρχιεπισκοπής τα μαρμαρένια αλώνια; Καθώς περίμενα υπομονετικά, σχεδόν στωικά, τη σειρά μου προσπαθούσα να ερμηνεύσω τη γενικότερη απαξίωση της Εκκλησίας της ίδιας στο πρόσωπό μου. Μήπως οι Ανθίμου ανοησίες περί προγαμιαίας πορνείας βρήκαν ενσάρκωση στο πανθομολογούμενα ωραίο πρόσωπό μου; Μήπως όταν προσέρχεσαι στην Αρχιεπισκοπή 6 μηνών έγκυος για να ζητήσεις άδειες γάμου είσαι καραμπαμπάμ πορνίδιο και κάτω από το φουστανάκι σου από τα Gap μεγαλώνει ο καρπός της αμαρτίας; Μήπως είμαι εκτός από ιερόδουλος του διαδικτύου (Ξένια πάντα επίκαιρη) και ιερόδουλος σκέτη;

Κι ενώ έχω επιδοθεί στην ανάλυση των δεδομένων της έρευνας πεδίου ροκανίζοντας παράλληλα το χρόνο αναμονής ώσπου ο αρμόδιος ιερωμένος να με καλέσει στα ενδότερα -με τα οποία αντίθετα με το Ιερό των Ιερών Ναών έχω οπτική επαφή καθώς η πόρτα είναι ορθάνοιχτη, ωσάν αυτή του Παραδείσου που αναμένει τους καλότατους υπαλλήλους της υπηρεσίας ταύτης- διαπιστώνω με έκπληξη πως ο ιερωμένος εγκαταλείπει αίφνης το γραφείο του! Με προσπερνάει δις χωρίς να στρέψει καν το βλέμμα του προς το μέρος μου και επιδίδεται σε κλασσικό δημοσιοϋπαλληλικό παπάρισμα (το παπάρισμα ετυμολογείται από τον παπά ή μπα; ) , ήτοι μπαινοβγαίνει σε γειτονικά γραφεία, συνομιλεί με συναδέλφους άλλοτε χαχανίζοντας και άλλοτε ψιθυρίζοντας πίσω από έγγραφα ως άλλος εισαγγελέας, κάνει κάποια τηλέφωνα, μπαίνει στο ασανσέρ, βγαίνει από την κουζίνα, επισκέπτεται το WC, σχηματίζει πηγαδάκια στους διαδρόμους και προπάντων αγνοεί επιδεικτικά την ουρά της ανακόντα που έχει αρχίσει πλέον να σχηματίζεται έξω από το γραφείο του. Η υπογράφουσα αποτελεί το κεφάλι της ανακόντα. Όλοι οι άλλοι έπονται.

Τελοσπάντων όταν επιτέλους επιστρέφει στο θεάρεστο πόστο του, καταπιάνεται με κάποια χαρτούρα στο κατά τα άλλα τακτοποιημένο γραφείο, και ουδεμία διάθεση δε δείχνει να καλέσει το κεφάλι της ανακόντα προς εξυπηρέτηση. Το κεφάλι αγανακτεί σιωπηλά και ύπουλα σα φίδι που είναι (στο Κινέζικο ωροσκόπιο). Ώσπου ένας κύριος με πολιτικά ρούχα από το πιο μέσα γραφείο-έπιπλο του γραφείου-δωματίου καλεί τον επόμενο παρακαλώ να περάσει μέσα. Γιατί βρε Χριστιανέ μου δε με καλούσες τόσην ώρα να τελειώνουμε; αναρωτιέται σιωπηλά η αγανακτισμένη κεφαλή του απογόνου του ενός εκ των τριών πρωταγωνιστών του γνωστού κωμειδυλλίου της Εδέμ.

Αφού κατέθεσα τα σχετικά δικαιολογητικά, πλήρωσα το κληρικόσημο που όμως έμαθα καλύπτει τα έξοδα του μυστηρίου και ένα παράβολο, μου ζητήθηκε να περάσω σε μία ώρα να παραλάβω τις σχετικές άδειες.

Στη μία ώρα που ακολούθησε, το μυστήριο ελύθη. Κοιτάζοντας το είδωλό μου (που ενίοτε λαρεύω ως γνήσια ειδωλολάτρης) καθρέφτη παρατήρησα πως είμαι ιδρωμένη. (Welcome to Greece! Welcome to maternity land!) Το τρικολόρε κολιέ που είχα αγοράσει από το Κάμπντεν Τάουν είχε ξεβάψει. Πιο συγκεκριμένα, τα κόκκινα κομμάτια του ξύλινου κολιέ που φορούσα πάνω από το ευπρεπέστατο φόρεμά μου, είχαν ξεβάψει από τον ιδρώτα βάφοντας το λαιμό και το στέρνο μου με κοκκινάδια. Ωσάν να πέρασα μία νύχτα ξέφρενου έρωτα και ο καλός μου να είχε ρουφήξει παθιασμένα τα συγκεκριμένα τμήματα του σώματός μου αφήνοντας τα ένοχα σημάδια στη θέα ολάκερης της Αρχιεπισκοπής. Καθαρίστηκα όπως όπως με κάτι υγρά μαντηλάκια και επέστρεψα στην Αρχιεπισκοπή από όπου τελικά παρέλαβα τις άδειες και κάποια έκπληκτα βλέμματα στο αθώο πλέον ντεκολτέ μου.

Το μυστήριο θα γίνει. Σε λίγες μέρες. Και δε θα λυθεί, αγαπημένε μου. Τα δικά μας χρώματα, μια αυταπάτη σαν χρώμα, θα είναι ανεξίτηλα. Θα δεις. Στα δικά μας μήκη κύματος.

Σ' αγαπώ σε παντρεύομαι,
σ' αγαπώ σ' ονειρεύομαι,
σ' αγαπώ είμαι παιδάκι σου
μια φωτιά στο καθρεφτάκι σου.

19 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι 2 τελευταίες παράγραφοι με έκαναν να συγκινηθώ τρελά, σε όλο το προηγούμενο (σπινθηρο)γράφημα, έλιωσα στα γέλια! Μα... να ξεβάφει το κολιεδάκι;! Δεν φτάνει που πήγες με την κοιλιά στο στόμα στην εκκλησία για άδειες γάμου (να πάρω την Ξένια τώρα που μου το θύμησες να γράψει συμπλήρωμα στον κάκιστα-μεταφρασμένο-παροξυσμό της), πήγες και σημαδεμένη; Τσ, τσ, τσ, νεολαία σου λέει μετά :P
Άντε, η ώρα η καλή λοιπόν και να είστε πάντα ευτυχισμένοι, αγαπημένοι, ερωτευμένοι, υγιείς (πάνω απ' όλα!!!), με τα κουτσουβελάκια σας να συμπληρώνουν κάθε ευτυχία, και η ζωή σας να έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου παραλείποντας το κομμάτι της βροχής και φυσικά της αστραπής. :)
Υ.Γ. Διαδικτυακό πέταγμα ρυζιού δέχεστε;
Φιλιά :D

geokalp είπε...

κι εγώ μέσα στο διαδικτυακό!!!
φροντίστε μόνο να μην είναι ρύζι - κάνει κακό στα πουλιά, καλύτερα καναβούρι

gerasimos είπε...

Συγνώμη, κατέβηκες από την Αγγλία κα δη το Λονδίνο για να παντρευτείς με ελληνορθόδοξο γάμο; Μεγαλύτερο σκάνδαλο το βρίσκω ακόμα κι απ' αυτό της Ξένιας που όμορφα κάηκε.

Παρ'όλα αυτά δε μπορώ παρά να ξεπεράσω το σοκ μου και να ευχηθώ βίον ανθόσπαρτον και μακροημέρευση με τον εκλεκτό σου. Και ευτυχία ανεξίτηλη. ;-)

raslowbap είπε...

Αντί ρύζι θα πετάμε comments στο γάμο σου. Με το καλό και για μην ξεχνιόμαστε Λευτεριά σε όλα τα μωρά.
Την καλημέρα μου

νατασσΆκι είπε...

:):):):)

(αφού την έβαλες την πιτσιρίκα σε τόση ταλαιπωρία -δεν φτάνει το τι ακούει το βρέφος, την πήγες κι εκεί.. και σε αντέχει, μια χαρά θα βγει!!! :ppp)

(εξαιρετικό)

τις ευχές μου σε σας -και τα φιλιά μου κι όλη μου τη συμπαράσταση στο φασολάκι που μεγαλώνει :)

Με το καλό, για όλους σας :)
(θα βρω μια μαντινάδα να σας πετάξω, εκείνη τη μέρα ;) )
:)))))

Nomad είπε...

Ντροπή σου να σκανδαλίζεις παπαδες αθεόφοβες*

*δεν εχω κανει λαθος, μια ερμηνεία είναι οτι ο πληθυντικός αφορά την κόρη σου, το θυμήθηκα μετά την πρώτη φράση κι απλά ξέχασα ένα κόμμα. Επέλεξε την αλλη.


κατα τ αλλα να χαρώ εγω αλλον έναν τσαμπα μαγκα. Οπως και όλοι μας δηλαδή, όσοι παντρευτήκαμε σε εκκλησιές ενώ δεν πιστεύουμε, για χατήρι των άλλων. Καλα να παθεις/ουμε, λεμε.

Βάσκες είπε...

Δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις στην αρχιεπισκοπή; Βρίσκεσαι στην ελίτ των παντρεμένων (οσονούπω). Αλίμονο στους απλούς παντρεμένους επισκοπικώς ή και κληρικώς.

Καλή δύναμη...

mamma είπε...

Άλλη διάθεση είχα όση ώρα διάβαζα το κείμενο και άλλη διάθεση έχω τώρα που διάβασα τις τελευταίες γραμμές.
Χαίρομαι για σένα! Να' στε καλά:)

Ανώνυμος είπε...

Όπως συνηθίζω να λέω: Μακάρι ό,τι ποθείτε να το πάθετε:) Καλημέρα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Να σου ζήσει η τσαμπατζού η κόρη ρε συναδέλφισα ιερόδουλη

NdN είπε...

Ευτυχώς που οι περισσότεροι εκεί μέσα έχουν τα ίδια σεξουαλικά γούστα με σένα και δεν τους σκανδάλισες!

Πάντως εδώ που τα λέμε θα συμφωνήσω με τον Γεράσιμο. Δλδ από το Λονδινάκι στην αρχιεπισκοπή για ελληνοορθόδοξο γάμο; Anyway, τα έκαναν και άλλοι όπως λέει και ο nomad.

Εύχομαι ότι καλύτερο, τις θερμότερες ευχές μου, ευτυχισμένοι και χαρούμενοι!!

Spy είπε...

Eγώ από την άλλη θα συμφωνήσω με τον "nomad". Kαι να με συγχωρείτε. Δεν γνωρίζω τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε η φράση του ισχύει για το 90% των γάμων.

Niemandsrose είπε...

Ευχαριστώ από καρδιάς τους καλούς ανθρώπους -και πιθανόν καλούς χριστιανούς αλλά ασφαλώς βαφτισμένους Χ.Ο.- που μου ευχήθηκαν για τον γάμο μου και συγκινήθηκαν από το δημόσιο ραβασάκι προς τον πατέρα της τσαμπατζούς. Ευχαριστώ αγάπες!!

Τους έξυπνους σαν τον nomad, Βάσκες, Γεράσιμο, ndn και spy τους απαντάω "ου να μου χαθείτε ιερόδουλες του διαδικτύου που θα μου κάνετε και κήρυγμα μια βδομάδα πριν παντρευτώ",τους φακελώνω ως άθεους-άθρησκους και τους παραδίδω στην Αρχιεπισκοπή για σοδομισμό. :))

Spy είπε...

Θεός φυλάξοι!

Niemandsrose είπε...

@spy, είδες για πότε έρχεσαι στο δρόμο του Κυρίου; :))))

stassa είπε...

Υο! Eγώ έχω χάσει επεισόδια!!!

Ε, με το καλό και να σας ζήσει...!

... Δηλαδή, τώρα πια δεν θα πλακώνεσαι με ανώνυμους κουκουλοφόρους στο διαδίκτυο; σνιφφ... :(

Ανώνυμος είπε...

ANTE KAΛH ΛEYTEPIA KAI NA ΣAΣ ZHΣEI.TEΛIKA EIΣAI iemand se rose. G AΠO CT

Niemandsrose είπε...

@stassa, θα πάψω να πλακώνομαι όταν θα έχω τα τελευταία νταραβέρια με την εκκλησία. Μέχρι τότε θα είμαι ετοιμοπόλεμη! χοχο! ;)

@G AΠO CT, τι είμαι; τι είμαι; :)

Ανώνυμος είπε...

iemand=KAΠOIOΣ TΩPA ΔHΛ. ANHKEIΣ ΣE KAΠOION. TON MEΛΛONTIKO ΣOY ΣYZYΓO(aanstaande eggenoot) KAI ΣTO MΩPO (baba) G AΠO CT