28/10/09

5/5

Τέλος Οκτώβρη με τα παράθυρα ανοιχτά στη λιακάδα. Καλωσόρισα πίσω στον παράδεισο. Μεσοβδόμαδο κι αργία. Καλώς σας ξαναβρήκα στον παράδεισο.
Απ' τ' ανοιχτά πορτοπαράθυρα εισβάλλουν οι μυρωδιές από την κατσαρόλα της νοικοκυράς του κάτω ορόφου. Φαντασιώνομαι ένα μανταλάκι απ' τη μπουγάδα της νοικοκυράς του ακάλυπτου στη μύτη μου. Απ' το φασισμό της όσφρησης δεν απαλάσσεσαι με φαντασιώσεις. Αντιστέκομαι. Με συντρέχει η Κασσάνδρα και ο Λύκος. Στριφογυρίζω στο κρεβάτι μου. Θυμήσου, είσαι στον παράδεισο. Ξεχνιέμαι.
Απ΄τ' ανοιχτά πορτοπαράθυρα εισβάλλουν παιδικοί αλλαλαγμοί. Όχι σαν αυτούς που ακούς τα μεσημέρια στις διακοπές. Τρομακτικοί.
Απ' τα ανοιχτά πορτοπαράθυρα, βγαίνω έξω και βλέπω ένα τσούρμο παραταγμένα σε δυάδες πιτσιρίκια με στολές. Σε λίγο ακούω στρατιωτικό βηματισμό, ταμπούρλα και εμβατήρια από φάλτσες τρομπέτες.
Ακουμπώ στο κάγκελο αφηρημένη. Μια ξεραμένη κουτσουλιά από το σύμβολο της ειρήνης. Χέσε μας κι εσύ ρε περιστέρι. Δεν ακούς τα ταμπούρλα, δε βλέπεις την παρέλαση, δεν οσφραίνεσαι το τσιγαρισμένο λάδι;
Επιστρέφω στη μήτρα. Βουλιάζω στο στρώμα. Κουκουλώνομαι. Καταπίνω το σάλιο μου λίγο πικρό.
Αν είχα και έκτη αίσθηση θα σου έλεγα τι γίνεται πίσω από το παραπέτασμα της παραδεισοκόλασης. Γιατί αν δε το πεις, δε το έχεις νιώσει. Για μας τα τζάνκια της επικοινωνίας που κρατάμε μια μέρα κλειστά τα σχόλια, για να γλιτώσουμε τα σχολιανά. Σχόλη σήμερα. Γιορτάζουμε το ΟΧΙ στο Τρίτο Μπλιάχ.


9 σχόλια:

Кроткая είπε...

"το ΟΧΙ στο Τρίτο Μπλιαχ"

γαμάτο!

(α, και συχαρήκια που έγινες Δρ! Δεν πρόλαβα εγκαίρως, αλλά θα είσα Δρ μια ζωή, οπότε δεν είναι μπαγιάτικα τα συχαρήκια μου!) :)

χ.ζ. είπε...

Γιατί αν δε το πεις, δε το έχεις νιώσει.

Και γιατί αν δεν το πεις, δεν έχει υπάρξει...


(από αύριο ο τίτλος περικαλώ πολύ να λέει:
Dr. Niemandsrose!)

μ είπε...

Well... well... well done, Dr Niemand!
Congrats!

Είχα ξεχάσει ότι σήμερα παρελάζουν.

Μπλιαχ η παρέλαση.

mamma είπε...

Τι εννοείτε ότι είστε doctor αλλά όχι γιατρός; είστε ντόκτορ ή όχι;

Niemandsrose είπε...

@Кроткая, κι εγώ που νόμιζα πως ήταν σάχλα! (Για το μπλιαχ λέω. Για το πι έιτς ντι, δεν έχω αμφιβολία. Είναι. :) )

@χ.ζ., είμαστε όλοι σαν το ανέκδοτο με τον τύπο που έμεινε ναυαγός σε ερημονήσι με τη τη Σίντι Κρόφορντ (παλιό το ανέκδοτο όπως είναι φανερό). Αφού λοιπόν τα είχαν κάνει όλα στα σεξ, και είχαν περάσει οι μέρες, της ζητάει να βάλει τα μαλλιά της στο πρόσωπο κάπως σαν να είχε μούσι. Φτιάχνεται η Σίντι για το καινούργιο γούστο που έβγαλε ο τύπος, οπότε αυτός γυρνάει και της λέει "μαλάκα, Βαγγέλη δε θα το πιστέψεις, αλλά είμαι ναυαγός σε ερημονήσι και πηδάω τη Σίντι Κρόφορντ!" :)) (ελπίζω να μη το'ξερες το ανέκδοτο...)

@Μανος, το ξεχνάς γιατί είσαι μακριά απ' το κέντρο, όπως κι εγώ τόσο χρόνια...μέχρι σήμερα. :$

@mamma, θα σας έλεγα τώρα τι είμαι αλλά έχετε χάρη που είστε μάνα πράμα! :)

wert01gf είπε...

Παρελάσεις, μυρωδιές και κουτσουλιές. Αυτή η πόλη τα έχει όλα.

M. είπε...

εμάς πάλι στη γειτονιά μας 13χρονος μαθητής χτυπήθηκε θανάσιμα από σάπιο τέρμα του "5Χ5" μέσα σε αυλή σχολειού και έτσι τις γλυτώσαμε τις τυμπανοκρουσίες της σχόλης για το ΟΧΙ του αθάνατου ελαδιστάν.....

Niemandsrose είπε...

@wert01gf, η πόλη που διεγείρει όλες σας τις αισθήσεις. Να το δώσουμε για διαφημιστικό σλόγκαν. :)

@Μ., αν είναι να χάνεται ένα παιδί για γλιτώνουμε τις τυμπανοκρουσίες, βαράτε τυμπανάκια μου. Δε με νοιάζει. Αυτό που λες δε το άκουσα. Πού συνέβη; :(

ο κύριος "αμ" είπε...

αχ αυτές οι "παρελάσεις" , τελικά , όλες ίδιες είναι κι αυτές του τρίτου Μπλιάχ κι αυτές του τρίτου ραιχ ...