14/2/08

τα γαλάζια παιδιά, τα γαλαζοαίματα παιδιά και τα μεγάλα παιδιά

Τα γαλάζια παιδιά

Τους γνώρισα τους ΔΑΠιτες. Κάτι μικρομέγαλοι από τα 20 τους, ταμπουρωμένοι πίσω από ένα σιέλ καλοσιδερωμένο πουκάμισο, με μια ζελεδιασμένη χωρίστρα αλά Χατζηνικολάου, καλοξυρισμένοι και με άφτερ σέιβ, με χρυσό σταυρό πίσω από το μακό φανελάκι που δεν αποχωρίζονται από παιδιά- μη και αρπάξουν καμιά γρίπη και στεναχωρηθεί η Αγία Μητέρα, η αει-παρθένος, μη και τους τιμωρήσει ο Jesus' father.
Τους γνωρίζω από την όψη της ΝΔ την τρομερή, σφιχτοκώληδες που δεν αμφέβαλλαν και ποτέ για το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια και δε τους συνάντησα ούτε σε παραλίες γυμνιστών, ούτε σε κάμπινγκ, ούτε σε υπόγεια μπαρ, ούτε σε ροκ συναυλίες, και ούτε βέβαια στο κρεβάτι μου.
Τους ξέρουμε δα τους ΔΑΠίτες, τους χειροκροτητές της παράταξης, του Αντώνη Ρέμου, του Προέδρου, που τους χαϊδεύει το μάγουλο ή τους κλείνει το μάτι και λιποθυμούν από συγκίνηση οι καραστρέιτ. Τους ξέρουμε από το σύνθημα των αναρχικών "δεν είναι οι ΔΑΠίτισσες ανοργασμικές είναι οι ΔΑΠίτες ανάξιοι εραστές." Με τη ξανθιά τη γκόμενα από δίπλα που πρέπει να είναι κυρία στο σαλόνι, νοικοκυρά στη κουζίνα και τσούλα στο κρεβάτι.
Μεγάλωσαν τα παιδιά, τέλειωσαν τη σχολή, με δικούς τους στα εκλεκτορικά, με καρφώματα, γλειψίματα, ακόμα και ζιγκολίκι και, λογικό είναι, μετά την απόκτηση του πτυχίου θέλησαν διορισμό στο δημόσιο. Ο φραπές του ΔΑΠίτη πίνεται μόνο σε δημόσια υπηρεσία, κερασμένος από τον Έλληνα φορολογούμενο. Γιατί έτσι γουστάρουν.

Τα γαλοζοαίματα παιδιά

Όσο έκπτωτος είναι ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, τόσο οι γαλαζοαίματοι γόνοι ζουν και βασιλεύουν ανά την επικράτεια. Ο νεποτισμός δεν εξαντλείται στον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τη Μπακογιάννη και το Μητσοτακέικο, τον Κεφαλογιάννη, τον Πάγκαλο, τον Βαρβιτσιώτη, εκτός και αν είσαι μύωπας βαριάς μορφής.
Ο νεποτισμός είναι μέσα στο γραφείο της μεγάλης έγκριτης εφημερίδας, της ιδιωτικής υπερ-επιχείρησης, της δισκογραφικής εταιρείας, του εκδοτικού οίκου, των δημοσίων έργων, που στέλνεις το CV σου υπαλληλάκι με μπαμπά τον Mr Nobody. Στέλνε CV με τα μεταπτυχιακά σου, τις δημοσιεύσεις σου, τις διακρίσεις σου, την εθελοντική εργασία σου, την προϋπηρεσία σου. Αλλά όσο σε λένε Miss or Mr Nobody, just like your father, you won't get this job. Sorry, mate.
Αν όμως ο μπαμπάς σου είναι βουλευτής - ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, δε βαριέσαι- αν ο μπαμπάς σου είναι γνωστός καλλιτέχνης, αν είναι μεγαλογιατρός, πανεπιστημιακός, μεγαλοδημοσιογράφος, εκδότης μιας τοπικής φυλλάδας, αν έχει μια επιχείρηση στο Χρηματιστήριο, mate, you 're born so fucking lucky.
Ούτε Πανελλήνιες εξετάσεις με την μπλέμπα, ούτε εξετάσεις ΑΣΕΠ, ούτε να στέλνεις CV σαν κακομοίρα. Είναι μανίκι βέβαια 3 χρόνια στην Αγγλία ή σε καμιά άλλη ξενερόχωρα χωρίς το αραλίκι στο ΝταΚάπο όταν ο ήλιος καίει και για μας τους gay, αλλά μετά; Ένα τηλέφωνο να κάνει ο μπαμπάς και καθάρισες. Γαλαζοαίματο παιδί όχι σκέτο γαλάζιο.


Τα μεγάλα παιδιά

Κι είναι και αυτοί, οι άλλοι. Κάτι παιδιά που δε μεγαλώνουν ποτέ, γιατί από μικρά τα έβγαζαν πέρα μόνα τους. Μια φορά μπορεί να είπαν "θα το πω στο μπαμπά μου" και μετά ένιωσαν όλη τη ντροπή του κόσμου να καίει στα μαγουλάκια τους. Και μπορεί να ακολούθησαν το επάγγελμα του καταξιωμένου μπαμπά μπορεί και όχι. Αλλά αν τους ρωτήσεις "ρε, είσαι ο γιος του τάδε;" μπορεί να χαμηλώσουν το βλέμμα και η κατάφασή τους να είναι τίγκα στη συστολή. Θα έχουν σκεφτεί και να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να έχουν άλυτα οιδιπόδεια με τον γονιό που δε ξεπέρασαν ή πασχίζουν να υπερβούν. Ποιος ξέρει; Είναι όμως εξωτικά πουλιά, και σαν τέτοια, πώς διάολο να μη σε συγκινήσουν; Είναι κι αυτά τα παλιόπαιδα, που σε αφήνουν να τα κοιτάς σαν σπάνιο είδος.


Αρλέτα, δε ξέρω κι ούτε με νοιάζει ποιου κόρη είσαι, αλλά γίνε καλά γρήγορα. Ναι;

41 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Τι ωραία που είναι αυτά τα "μεγάλα παιδιά"! Τα άλλα παιδιά δεν θέλω να τα παίξω. Από μικρή ήμουν επιλεκτική, τώρα θα αλλάξω;
Περαστικά στην Αρλέτα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα
ΔΑΠίτες
Έκαναν μπαμ από μακριά.
Ο ορισμός του φλώρου.
Τί μου θύμισες τώρα.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Κι από την άλλη, "το γιό της πλύστρας να φοβάσαι"...

Niemandsrose είπε...

@Μαρία, σ' αρέσει και σένα το National Geographic, από ό,τι βλέπω, πουλάκι μου! ;)

@xberliner, σου γράφω τρίτομο έργο για τους ΔΑΠίτες χαλαρά. Τι Κένυα και μαλακίες; Εκεί να δεις σαφάρι...

@Μαύρο Πρόβατο, φοβάμαι πως το όχημα του social mobility έχει φρακάρει πια, αγαπητέ μου. Δύσκολα δέχεται νέους επιβάτες σαν τον Bourdieu και το Zidane, για να πω δυο παραδείγματα από τα εδάφη σου.

Sissi Soko είπε...

Κι εγώ κόρη του κανενός είμαι εδώ πέρα στην Ελλάδα!

Jimmy Rose είπε...

καλημέρα.
πόσο δίκιο έχεις (δυστυχώς για τον τόπο μας).

Βάσκες είπε...

Ρε πως την αγαπάμε την Ξένια. Alter Ego μας έγινε. :ο

Niemandsrose είπε...

@Πανόπτης, κι εγώ ρόδο του κανενός. Λες να είμαστε συγγενείς; :)

@Jimmy Rose, ενδημικά είδη, σαν τον αγριόγατο κι αυτά.

@Βάσκες, ε, του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα....Καταλαβαίνεις.

geokalp είπε...

κι αυτό της Ξένιας, πάω στοίχημα!
ξανα-βρίσκεις τον ευατό σου νομίζω!

subir είπε...

νομίζω πως μετά από καιρό, υπήρξε ταυτόσημη και ταυτόχρονη θεματολογία των 2 μας!απλά σου στέλνω μια τεράστια αγκαλιά.

νατασσΆκι είπε...

Για τα μεγάλα παιδιά, που λες, να φέρω κι εγώ τα μικρά παιδιά (μαζί με τις δικές μου ευχές να γίνει γρήγορα καλά...)
Φιλιά στο..γατόνι! ;)
**Και δεν χρειάζεται να σου πω με ποια παιδιά κάνω παρέα, ε; :)

Niemandsrose είπε...

@geokalp, η Ξένια γράφει για το νεποτισμό εις Παρισίους (μακριά απ' το σπίτι μου να'ναι κι όπου'ναι κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση) αλλά ότι είναι κόρη του Πέτρου Κουναλάκη στοιχηματίζω πως δε θα μέτρησε καθόλου στην πρόσληψή της στην "Κ". Μπορεί να είναι κατηγορία μεγάλα παιδιά, που κρύβουν την ευγενή τους καταγωγή. You never know.

@subir, το διάβασα. Οι περιπτώσεις 1 και 2 με άφησαν (πάλι) το στόμα ανοιχτό.

Niemandsrose είπε...

@νατασσάκι, με έστειλες με το τραγούδι! Ευχαριστώ!!
Όσο για το άλλο, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Και ΤΕΙ μη σου πω! (μπρρρ, εξυπνάδα!)

νατασσΆκι είπε...

Το σωστό τραγούδι τη σωστή στιγμή, ειδικότης μας!
:))
(με δεξί κλικ και αποθήκευση, δικό σου -κι όποιου άλλου το θέλει)

**(κι εσύ μ' έστειλες με το όμοιος ομοιώ , τι να σου πώ!)

Μάκια !

tovenito είπε...

για τους δαπίτες διαφώνω μόνο σε ένα. τους βρίσκεις στα μέρη που λες και να κάνουν τα πράγματα που λες, απλά κρύβονται πίσω από το σταυρό που φοράνε κατάσαρκα. τους βαραίνει πολύ..

Matrix είπε...

Κι είναι και αυτοί, οι άλλοι. Κάτι παιδιά που δε μεγαλώνουν ποτέ, γιατί από μικρά τα έβγαζαν πέρα μόνα τους.

Και από αυτά τα μεγάλα παιδιά, ακόμα μεγαλύτερα εκείνα που ο μπαμπάς τους είναι "ένας ανάμεσα μας" και όχι καταξιωμένος.

Ωραία λόγια, όμορφα γραμμένα.

Lion είπε...

Ωστε συχναζες σε παραλιες γυμνιστων, καμπιγκ, υπογεια μπαρ και ροκ συναυλιες εεεεε;

Θα επρεπε να μου ζητησεις συγνωμη.
Τοσες φορες περασα διπλα σου και ουτε με χαιρετησες ;-)

Καλησπερα, νασαι καλα.

Υ.Γ. Οι ναυτιες περασαν; Αν οχι εχω μερικες συμβουλες απο ναυτικους. Δεν ξερω ομως αν κανουν και για σενα.

Niemandsrose είπε...

@νατασσάκι, σμααααάτς! από φασόλι+μπουγάτσα με μωρό :)

@tovene592, χαχαχα! Καταλαβαίνω εντελώς τι εννοείς. Μα εντελότατα λέμε...χαχαχα! Θα πέσει σχετικό ποστ εν ευθέτω χρόνο. ;)

@Matrix, επίσης είναι "κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες/και δε ζουν τη ζωή τη δικιά σου/είναι κάτι παιδιά που δε γίνονται άντρες/θα μπορούσαν να ήταν παιδιάσου". Να'σαι καλά! :))

@Dralion, μα τότε δε σε λέγαν Dralion ούτε και μένα Niemandsrose και πού ξέρεις, μπορεί να έχουμε χαμογελάσει ο ένας στην άλλο... :)
Σε κανένα κατάστρωμα για Κρήτη ή τα άλλα νησιά, που τότε δε καταλάβαινα από ναυτίες. Φιλιά!

gerasimos είπε...

Δεν ξέρω πως είναι τώρα, αλλά με την colgate εμφάνισή τους όπως την περιγράφεις και στο ποστ, οι δαπίτες και οι δαπίτισες της εποχής μου μ' έκαναν να αισθάνομαι λιγάκι σαν τον αρουραίο του Αρκά. Ισόβια καταδικασμένος στο 'τσαλάκωμα' (παρότι με φάτσα καλόπαιδου). Τώρα για τα παιδιά των 'επώνυμων' τι να πει κανείς... φαντάζομαι δύσκολα θα χάραζαν μέσα τους τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ΔΙΚΗΣ τους προσωπικότητας και αυτής του διάσημου πρόγονού τους. Και είναι κι αυτό ένα δράμα.

Ανώνυμος είπε...

πάντα έτσι ήταν και υπάρχουν και τα αντίστοιχα πράσινα παιδιά, λίγο μεγαλύτερα αλλά τα είδαμε και αυτά. επίσης προσωπικά έχω δει κόκκινα παιδιά να βολεύονται θαυμάσια και να κάνουν τέλειους ελιγμούς. μάλλον τα συνδικαλισμένα παιδιά έχουν το πρόβλημα. όσο για τη λογοκλοπή ή τη μη αναφορά πηγής.....
http://www.lifo.gr/content/i99/x6/890.html
και να αναφωνήσω συμπαραστεκόμενος στο δράμα της Τίνας....τόσος περίγυρος...τόσος ξερολισμός...mondieu! ;)

Ανώνυμος είπε...

Έτσι και χειρότερα...
Επίσης στα μέρη που τους συνάντησα εγώ δεν ήξεραν ποτέ να φτιάχνουν καλό ρακόμελο. Έπιναν μόνο Dimple και τα συναφή...
Λίγο ακόμα και θα φίλαγα την οθόνη ύστερα από αυτό το ποστ.
Ρισπέκτσ!!!!!!!!!!!!!!!!

Swell είπε...

Καλημέρα, εγώ τώρα γιατί πιστεύω ότι την ίδια αγωγή και συμπεριφορά επέδειξαν κι είχαν μεγάλη "επιτυχία" και οι ΠΑΣΠίτες;

Griz είπε...

πώς γίνεται και είναι όλοι ίδιοι και τόσο εύκολα εντάξιμοι σε κατηγορίες ? (στις 2 πρώτες λέω) . Ξέρεις πάντα πώς θα συμπεριφερθεί ένας ΔΑΠίτης , έχει μπει σε καλούπι από τη μέρα που διάλεξε να ακολουθήσει αυτό το κόμμα (δεν κρίνω το κόμμα, κοινωνιολογικά να το εξετάσεις το θέμα δηλαδή, όχι πολιτικά ).
Το ίδιο και οι "γαλαζοαίματοι"! Δεν τους νοιάζει καν πώς θα τελειώσουν τη σχολή.
Παρέλειψες μια κατηγορία νομίζω Niemandsrose ,
την κατηγορία με τα παιδιά των καθηγητών των πανεμιστημίων . Πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο του μπαμπά που έχει μια τεράστια έδρα και παίρνουν παντού 10άρια ακόμα και αδιάβαστοι (εντάξει, κάποιοι λίγοι διαβάζουν και το αξίζουν, οι περισσότεροι όχι).
Παίρνουν ακόμα και μεταγραφές που δεν επιτρέπονται , όπως η κλασικότατη περίπτωση που από μεταλλειολόγος στην Κρήτη, πήγε πολιτικός μηχανικός στην Ξάνθη που ήταν ο μπαμπάκας. Όσο σας φαίνονται ίδιες οι σχολές άλλο τόσο είναι. Καμμία σχέση.

Και μόλις πάρουν τα πτυχία/μεταπτυχιακά/διδακτορικά , τους περιμένει η έδρα που με τόση καρτερικότητα φύλαγε ο μπαμπάκας τους τόσα χρόνια..

(σορυ για το μεγάλο σχόλιο!)

Niemandsrose είπε...

@gerasimos, λες η colgate να φταίει που ψάχνουν "δόντι" σε κάθε τους συναλλαγή (από δημόσια υπηρεσία, μέχρι στρατό, σχολή και εργασία πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο...δόντι). Δεν είναι απίθανο που υπάρχουν τόσες λέξεις στα ελληνικά που εκφράζουν τη διαφθορά;

@Nobody, είσαι ο πατέρας μας; :) Και τα φαιοκόκκινα παιδιά αναφέρω στο ποστάκι και τα πράσινα. Implicitly. Το mon dieu είναι δύο λέξεις και κάθε παράταξη μια κατηγορία από μόνη της.

@aaduck, τα ρακόμελα τα πίνουν οι "φτωχομπινέδες", τα "λέσια", οι "κουλτουριάδες" και οι "κουκουέδες". Απελθέτω από τούτων το ποτήριον του ρακόμελου. (διορθώσεις δεκταί). :)

@Swell, κάθε παράταξη αναπτύσσει τη δική της κουλτούρα και χαρακτηριστικά. Λογικό είναι οι νεολαίες των 2 μεγάλων κομμάτων να έχουν κοινά στοιχεία. Αλλά δε μπορεί να είναι ταυτόσημες. Άλλα για γέλια χαρακτηριστικά έχει η ΠΑΣΠ.

@Griz, την κατηγορία με τα παιδιά των παν/μιακών την αναφέρω στα γαλαζοαίματα. Αλλά, αν περιμένεις να δεις καμία σοβαρή κοινωνιολογική μελέτη στο ποστ, θα σε απογοητεύσω. :( (δε παίζει κανένα θέμα με το μέγεθος των σχολίων. δεν είμαι τόσο αυταρχική! :) )

gerasimos είπε...

niemandsrose ιδού μερικές: 'βύσμα', 'δόντι', 'κονέ', 'άκρη', 'μέσο', 'δοντάκι' (το χαϊδευτικό), 'ακρούλα' (τρυφερό και παιχνιδάρικο), κοκ. Πόσες είπαμε έχουν οι Εσκιμώοι για το χιόνι;

Niemandsrose είπε...

@Γεράσιμε, οι Εσκιμώοι έχουν λιγότερες λέξεις για το χιόνι, γιατί είναι μάλλον πιο περιορισμένο το χιόνι στο Βόρειο Πόλο από τη διαφθορά στην Ελλάδα...

island είπε...

Καλησπέρα.Διακρίνω έναν ενθουσιασμό με την καθημερινή και επίσης έναν άκρατο ενθουσιασμό με την Ξένια.Διακρίνω σωστά;

Δεν μου αρέσει ο τσουβαλιασμός προσωπικοτήτων.Υπάρχουν όλα αυτά που είπες σε κάθε κατηγορία αλλα υπάρχουν και οι διαρροές από κατηγορία σε κατηγορία.Έτσι μπορείς να δεις μεγάλα παιδιά και μέσα στα γαλάζια παιδιά(νομίζω τα λένε μπλε παιδιά),όπως σίγουρα βλέπεις γαλάζια παιδιά να κάνουν παρέα με τα Γλύξμπουρκ παιδιά(νομίζω τα λένε γλύψε μου τα @@@δια παιδιά).

Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους.Τα γαλάζια παιδιά έχουν αδυναμία τα παιδιά του Γλύξ(δεν ξαναγράφω το όνομα κολλάει το πισι),ενώ τα παιδιά του Γλύξ έχουν μια αδυναμία στα γαλάζια.Τα τελευταία παιδιά έχουν μια αδυναμία να μένουν μόνα τους αποκομένα από τα άλλα παιδιά...

Δεν είμαι σε καμιά κατηγορία μα ούτε και στην κατηγορία της Ξένιας...

ΥΓΜήπως είσαι η Ξένια;;;

Griz είπε...

όχι όχι δεν έιπα να το γράψεις εσύ κοινωνιολογικά! Απλά είπα ότι αυτά που γράφω εγώ στο σχόλιο είναι πιο κοινωνικά παρά πολιτικά!
δε με απογοητεύει το blog σου καθόλου :) :P
Και ναι όντως χωράει η κατηγορία των παιδιών των πανεπιστημιακών στους γαλαζοαίματους απλά ήθελα να τονίσω λίγο αυτήν την υποκατηγορία γιατί με νευριάζει ιδιαίτερα :P

Niemandsrose είπε...

@Island, I have a confession to make. Είμαι η Ξένια, indeed. Δηλαδή δεν είμαι πια. Ήμουν. Ήμουν το alter ego της. Αλλά εκείνη με άφησε επειδή ήμουν μανιακός με το πλύσιμο της οδοντοστοιχίας μου και επειδή μια φορά ξέχασα να βάλω το χρυσό μου σταυρουδάκι μετά το αφροντούς και γυρίσαμε πίσω να το πάρουμε και χάσαμε το γάμο της παλιάς της συμμαθήτριας και την είπε σνομπ όλη η class'90 που σκασίλα μας δηλαδή αλλά ήταν και μία βλάχα Κηφισιώτισσα που θέλαμε να την σνομπάρουμε κατάμουτρα και χάσαμε την chance. Και τώρα που είμαι γιος βιομηχάνου, just like B&W Greek movies, επειδή ο μπαμπάς τα κονόμησε γερά με την κρίση του χρηματιστηρίου δε με θέλει γιατί είμαι λέει νεόπλουτος νεοδημοκράτης και προπαντός νεότευκτος μπλόγκερ παλιοπούτανο. Ζω ένα δράμα.

@griz, σου κάνω πάσα να γράψεις το σχετικό λίβελο για το μαμόθρεφτα της academia nervosa. :)

παράλληλος είπε...

Και οι τρεις φωτογραφίες, αληθινότατες!

Respect!

Βασίλης είπε...

Αγαπητοί συνδαιτημόνες μου (πάνω από το δημοσιογραφικό πτώμα της Ξένιας..) ποτέ δεν πίστεψα σε ταξινομήσεις.

Πάντα θα θυμάμαι την (α)τάξη(α) στο δημοτικό σχολείο του χωριού μου. Ημαστε 7 αγόρια αλλά 14 κόμματα. Πότε εγώ με τα 2 ξαδέρφια μου εναντίον των άλλων, πότε εγώ με έναν άλλο ΑΕΚτσή εναντίων πάλι όλων των άλλων, κοκ..

Στο πανεπιστήμιο ήρθε πλέον και η απτή απόδειξη του μίσους μου για τα κόμματα. Ιδεολογική καθήλωση, πνευματικό ψυχαναγκασμό με την άνωθεν γραμμή, που υπαγόρευε ο μεγαλύτερος, ο παλιότερος και τελικά ο ίδιος ο.. Πρόεδρος! Χίλιοι στον αγώνα (της αφισοκόλλησης, των πάρτυ και των εκλογών), και η Παιδεία στο χώμα..

Οι ΔΑΠίτες όπως περίπου τους περιγράφεις. Παραλλαγή του ίδιου σεναρίου οι Αριστεροί. Ρώταγες για τον καιρό και έπαιρνες απάντηση για το κλίμα στη Μόσχα την εποχή του Χρουστσόφ. Τα γαλαζοαίματα παιδιά λοιπόν είναι πάντα πολλών αποχρώσεων (από το βαθύ κόκκινο μέχρι το κατάμαυρο).
Ανάλογα με τη σχολή, είχαν το πάνω χέρι οι μεν ή οι δε. Αυτή η έρμη πλειοψηφία των Nobody, όπως εύστοχα χαρακτηρίσατε, ποτέ δεν θυμάμαι να βρήκε έκφραση και φωνή στις αρένες των "γενικών" συνελεύσεων και των φτηνών τσαμπουκάδων.
Σιωπούσε, όπως άλλωστε και ο κοινός νους..

Niemandsrose είπε...

@παράλληλος, κι η δική σου φωτογραφία με τα φούξια, δε πάει πίσω. ;)

@Βασίλης, καταμαύρα γαλαζοαίματα παιδιά δύσκολο να υπάρξουν. Να πάρει ας πούμε τηλέφωνο ο Λεσπέρογλου τηλέφωνο για να χώσουν το τέκνο του στην τάδε μουράτη επιχείρηση, το βλέπω από χλωμό έως κάτωχρο. :)
Και δε γράφεις για τις αριστερές νεολαίες;

Ανώνυμος είπε...

respect dearest!

super καραγαμάτο το κομματάκι!

(Αρλετίτσα :( )

Niemandsrose είπε...

@krotkaya, λάικ ιτ; λάικ ιτ; :) ευχαριστώ!!

Rizobreaker είπε...

Πολύ ωραία τα λες για τα "γαλάζια" παιδιά ή αλλιώς ΔΑΠιτάκια!! ;-)

Περαστικά στην Αρλέτα, από ένα "κόκκινο" παιδί...
Όχι τίποτα αλλά τα τελευταία χρόνια τη στέγαζε συχνά και ο "Συρμός"!!

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Έγραψες!!!!!

Εγώ τους γνώρισα σαν "κωλόπαιδα βορείων προαστείων", στην πιό extreme τους μορφή, τα καλοκαίρια στον Ωρωπό (εντάξει δεν έιναι κανένα χάι μέρος, αλλά είχε μερικά έως αρκετά). ΤΟυς ξαναβρήκα στο Βέλγιο που ήμουν Erasmus να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά πριν τους πετάξουν έξω και μετακομίσουν στην Τσεχία, μετά στην Ουγγαρία, μετά στη Ρουμανία. Τους ξάνα-ματαβρήκα να ορκίζονται διδάκτορες στο τιμημένο ΑΠΘ...

Καλημέρα Ρόδο του nobody's Σ;-))))

Υπάρχει όμως στη ΔΑΠ και μια ΄΄αλλη κατηγορία,

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

...μια άλλη κατηγορία, που είναι οι wanabee - υποψιάζομαι ότι με κάλυψε ο μαυροπρόβατος αλλά δεν προλαβαίνω, πρέπει να φύγω Σ;-))))

Niemandsrose είπε...

@rizobreaker, όχι πως κι οι κνίτες δεν είναι πολλές φορές για γέλια και για κλάματα. ;)

@Μιλτιάδη, να προσέχεις! Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. :)

Ανώνυμος είπε...

http://to-galazio-paidi.blogspot.com/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Greek Rider είπε...

Εγώ συντάσσομαι με το σλόγκαν των αναρχικών..

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:


1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;


2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;


3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);


4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;


5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;


6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;


7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);

8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;

9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;

10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάξουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;

11. Γιατί – μετά από όλα αυτά – δεν σκεφτήκατε την ματ κίνηση κατά των αντιπάλων σας: Να πάτε στην Αμερική να σας καταψύξουν για τα επόμενα 100 χρόνια και όταν θα ξυπνήσετε, δεν θα ζούν οι επικριτές σας, και θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι τελειώσατε τις 3 στρατιωτικές σχολές σε 12 χρόνια που ήταν κανονικά η φοίτηση όλων αυτών, ότι πήγατε μετά και σπουδάσατε στο Καίμπριτζ; Ποιος ρωτάει σήμερα τί σπουδές είχε κάνει στα νιάτα του ο Όθωνας;


Λυπάμαι, αλλά αν με είχατε πλησιάσει και εμένα ευγενικά, ίσως να σας ρώταγα μόνο για τις σπουδές που έκαναν τα παιδιά σας (για να γεμίσει η συνέντευξη).