28/4/10

Όταν έρθει το ελικόπτερο...

Γνωστή φυσιογνωμίστρια-μέντιουμ μοιράζεται μαζί μας τις προβλέψεις της για το μέλλον των κυβερνώντων.
Στην υποθετική ερώτηση τι θα γίνει όταν, αλά Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, έρθει το ελικόπτερο να τους πάρει, απαντά:


Γιώργος Παπανδρέου
Φάτσα παιδιού που ζει στην άγνοια. Όταν είχε γράψει ο Σαββόπουλος το "πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά/έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα", δεν είχε γνωρίσει ακόμη το Γιώργο. Όταν είχε πει δε ο Χριστός το "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι", τον Γιώργο είχε στο μυαλό του. Όταν έρθει το ελικόπτερο ο Γιώργος θα κοιτάζει γύρω απορημένος ενώ δεν αποκλείεται να ερμηνεύσει τα γιουχαϊσματα του κόσμου για ζητωκραυγές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβει να επιβιβαστεί γιατί θα τον τρώει ζωντανό ο όχλος, ενώ εκείνος θα αναρωτιέται "μα τι σας έκανα;"



Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Είναι φάτσα ιδανικού αυτόχειρα. Χαμηλών τόνων και δυστυχώς, για τον ίδιο, έξυπνος και εργατικός. Ζει σε λάθος χώρα. Έχει μεγάλο μέτωπο (πού'ναι σήμα κατατεθέν των αυτόχειρων), βλέμμα πληγωμένου έφηβου, χαμογελάει πολύ συγκρατημένα και έχει σχεδόν παιδική, τρεμουλιαστή φωνή. Είναι χαμηλοβλεπούσα και του' ρχεται συχνά να βάλει τα κλάματα. Ζει σε απολύτως λάθος χώρα. Το αγαπημένο του ποίημα είναι οι Μαίανδροι του Καρυωτάκη. Όταν έρθει το ελικόπτερο, θα αυτοπυρποληθεί, ουρλιάζοντας αυτό που κανένας έλληνας πολιτικός δεν έχει ξεστομίσει: "έφταιξα".




Θεόδωρος Πάγκαλος
Φάτσα ανθρώπου που πάσχει από βουλιμία παντός τύπου. Δε χορταίνει φαϊ, γκάφες, εξουσία, καθεστωτισμό, λεφτά και αντιδραστικότητα. Κρυφά θαυμάζει τον παππού του τον στρατηγό και εύχεται το ΔΝΤ να του δώσει την ευκαιρία να του μοιάσει. Το αρχαίο γνωμικό "νους υγιής εν σώματι υγιή", για τον Πάγκαλο έχει ειπωθεί. Όταν έρθει το ελικόπτερο, θα τους σπρώξει όλους να τρυπώσει πρώτος μέσα, θα φρακάρει το αεροσκάφος και θα απογειωθεί με το ένα μπούτι του Πάγκαλου να κρέμεται απόξω.


Άννα Διαμαντοπούλου
Φάτσα υβριδική: είναι η ελληνική εκδοχή της σύζευξης της Κοντολίζα Ράις με την Μάργκαρετ Θάτσερ. Υπήρξε η μούσα Leondard Pitts όταν έγραψε το "Why Women Who Succeed Are Called Bitch". Δε γνωρίζει τι σημαίνει "αδιόριστος εκπαιδευτικός", ενώ δεν γνωρίζει επίσης τι σημαίνει νιώθω συμπάθεια, ενσυναίσθηση, κατανόηση κλπ. Όταν έρθει το ελικόπτερο, θα είναι ήδη αργά. Η Άννα θα έχει εγκαταλείψει την χώρα προ πολλού με ξανθιά περούκα, ροζ γυαλιά ηλίου και πουά γοβάκια απ΄τη Βουκουρεστίου.




Ευάγγελος ή Βαγγέλης (ανάλογα το target group) Βενιζέλος
Φάτσα συνταγματολόγου. Κουβαλάει την Αλήθεια του κόσμου στις πλάτες του. Τις νύχτες ντύνεται Ναπολέων και Ντούτσε, ενώ όταν κοιμάται έχει εφιάλτες ότι είναι παλαιστής σούμο με αντίπαλο τον Πάγκαλο. Στα όνειρά του βλέπει επίσης ότι είναι ο Γολιάθ και ο ΓΑΠ ο Δαβίδ, κι ότι αντίθετα με τον βιβλικό μύθο, νικάει ο χοντρός. Το ελικόπτερο θα το οδηγεί ο ίδιος και θα πουλάει τις λιγοστές του θέσεις στη μαύρη αγορά.


3 σχόλια:

varometro είπε...

Niemandrose έγραψες! Ιδιώς η φυσιογνωμική ανάλυση του Παπακωνσταντίνου είναι όλα τα λεφτά!

varometro

Niemandsrose είπε...

Βαρόμετρε, θα μεταφέρο τα συχαρίκια στην μελλοντολόγο φυσιογνωμίστρια. :)

ο κύριος "αμ" είπε...

Αν το post είχε γραφτεί σήμερα , δεν νομίζω να είχε μεγάλες διαφορές . Ίσως μόνο , να χρειαζόταν μεγαλύτερο ελικόπτερο , είναι βλέπετε και οι "άλλοι" , έχουμε "συγκυβέρνηση" μην ξεχνάτε ...
καλημέρα και ...
ευτυχές το 2012 !