30/7/13

Βιβλιοπαρουσίαση στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Niemands Rose γράφει μικρά κείμενα στο blog της, που ονομάζεται «Τα φώτα στο βάθος». Σκέψεις, παρατηρήσεις, προτροπές λιγόλογα σαν μια ανάσα. 
Ξάφνου αυτά τα σύντομα γραπτά αρέσουν, διαδίδονται, συζητιούνται. Είναι η ώρα να τυπωθούν σε βιβλίο. Οι εκδόσεις Απόπειρα προσφέρουν το βήμα στην νεαρή συγγραφέα να δοκιμάσει τις «αντοχές» της στα βιβλιοπωλεία. Έτσι σήμερα οι βιβλιόφιλοι έχουν  την χαρά να ξεφυλλίζουν το κομψό βιβλίο με τον ίδιο τίτλο και υπότιτλο «αφηγήσεις μικρού μήκους».    
Τα κείμενα της Niemands Rose είναι πυκνά, χωρίς λεκτικές υπερβολές και πομπώδεις εκφράσεις. Είναι κουβέντες σε μια φιλική συντροφιά, που συχνά συγκινούν αλλά δεν αγχώνονται να μας πείσουν για την αλήθεια τους. Η πολιτική παρεισφρέει στις λέξεις, αλλά δεν υπάρχουν μανιφέστα. Τα πρόσωπα είναι άξια σεβασμού για τον αγώνα τους, για τα λάθη τους, για την τόλμη τους, αλλά και για την αποτυχία τους. Έτσι κι αλλιώς οι περιστάσεις συχνά μας ξεπερνούν, οι προσπάθειες μας δεν αποδίδουν πάντα καρπούς.       
Άμστερνταμ, Κρήτη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Βραζιλία, Αθήνα. Η συγγραφέας μας ταξιδεύει παντού, ίσως για να διαπιστώσουμε πως τα βάσανα του ανθρώπου είναι παντού τα ίδια και πολλά. Η μάνα, όμως, που με το μωρό της στην αγκαλιά ατενίζει το νυχτερινό ορίζοντα, κάπου στη νότια Κρήτη,  με την επιθυμία να δει κάποια φώτα στο βάθος, μήπως είναι η ελπίδα;                                                
Η συντοπίτισσα μας Niemands Rose θα βρεθεί την Τετάρτη το απόγευμα στις 7.30 στο βιβλιοπωλείο Αναλόγιο, για να διαβάσει κείμενα και να συζητήσει με τους φίλους-αναγνώστες της για το βιβλίο της, για την περιπέτεια της γραφής, για τις περιπέτειες των απλών ανθρώπων. Τη συγγραφέα και το έργο της θα παρουσιάσει ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης. 
Θα παίξουν μουσική η Κάλλια Σπυριδάκη  και η Χριστίνα Πολυκάρπου.

Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο, Ρούσου Χούρδου 8, Τηλ. 2810 282303


Πηγη: Crete.Plus.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: