14/10/13

Είμαι κεντροαριστερός

Είμαι κεντροαριστερός: δεν συνδικαλίζομαι, δεν απεργώ, δεν διαδηλώνω, δεν διαμαρτύρομαι. Περιμένω τα πράγματα να αλλάξουν από μόνα τους.

Είμαι κεντροαριστερός: αποστρέφομαι τον Μαρξ, την κομμουνιστική φρασεολογία και τα σύμβολά της. Οι όροι πάλη των τάξεων, πλουτοκρατία και ιμπεριαλισμός μου προκαλούν αηδία. Απο τον όρο κεντροαριστερά αποστρέφομαι το δεύτερο συνθετικό, την αριστερά. Είμαι κεντρώος αλλά βάζω και την αριστερά από δίπλα γιατί είναι trendy και προσπαθώ να αποσπάσω καμία ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είμαι κεντροαριστερός: καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται, εξισώνω τη ρίψη πλαστικής κορίνας σε πάνοπλο μπάτσο που ψεκάζει χημικά με τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα μαχαιρώματα των ναζήδων. Θέλω την ησυχία μου. Η ασφάλεια είναι το ύψιστο αγαθό της ζωούλας μου.

Είμαι κεντροαριστερός: δεν πιστεύω στην κοινωνική δικαιοσύνη και δεν μάχομαι γι΄αυτή. Δέχομαι τις ταξικές ανισότητες ως status quo. Δε θα αλλάξω εγώ τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.

Είμαι κεντροαριστερός: είμαι φουλ πατριώτης αλλά εκχωρώ την εθνική κυριαρχία της χώρας για πλάκα.

Είμαι κεντροαριστερός: Δεν έχω κρίση. Δέχομαι τη λογική του μονοδρόμου των μνημονίων, είμαι ευκολόπιστος, καταπίνω αμάσητη την κρατική προπαγάνδα, δεν αμφισβητώ τα ΜΜΕ, δεν πιστεύω στο δόγμα του σοκ, σιχαίνομαι τη συνομωσιολογία.

Είμαι κεντροαριστερός: Είμαι ο φιλήσυχος πολίτης που περιγράφει ο Μάρτιν Νίμελερ στο «πρώτα ήρθαν», είμαι το ανθρωπάκι που περιγράφει ο Βόλφ Μπίρμαν στο «αυτούς τους έχω βαρεθεί», πάνω στις υποτακτικές πλατούλες μου στήνεται το παιχνίδι, είμαι η μετακινούμενη μάζα που συντηρούσε τον δικομματισμό, είμαι ο νοικοκύρης με τα φασιστικά αντακλαστικά, είμαι ο αντιδραστικός ψηφοφόρος που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.


(Κουτί της Πανδώρας
(TVXS)
(Left.gr)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άψογη ανάλυση. Το μόνο που θα πρόσθετα είναι ότι "με φτιάχνει να έχω σχέση με την εξουσία". Αλλά πραγματικά άψογη η περιγραφή που κάνεις.

spiral architect είπε...

Κοινοποιείται αρμοδίως στους γνωστούς! :-D

Swell είπε...

Πρόκειται για τον γνωστό τύπο Ελληναρά, τον κεντροαριστερό.

Gold December είπε...

Φαίνεται ότι είσαι ευφυές ατομο αλλά δε νομίζεις ότι τα βλέπεις λίγο στερεότυπα;
Γιατί βάζεις καλούπια και ταμπέλες στους ανθρώπους, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως οι νιφάδες του χιονιού.

Ανώνυμος είπε...

Addendum:

Εϊμαι κεντροαριστερός. Δεν έχω πρόβλημα με τις καθεστωτικές νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις των εταίρων της συγκυβέρνησης. Θεωρώ θεμιτό ο κάθε τυχάρπαστος σύμβουλος του πρωθυπουργού να μοιράζει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και να κραδαίνει τα «βραχιόλια», λες και η Δικαιοσύνη είναι μαγαζάκι του, σε όποιον δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική τους. Θεωρώ επίσης επιβεβλημένο ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου να παραδίδει μαθήματα περί «κρυπτείας» στα Σώματα Ασφαλείας.

Είμαι κεντροαριστερός. Διυλίζω μετά μανίας τον κώνωπα (και μπορώ να κάνω από το τίποτα μείζον θέμα την δήλωση του οποιουδήποτε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κωλοπετεινίτσας) και καταπίνω ευχάριστα και ηδονικά την κάμηλο. Γι΄αυτό τον λόγο και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα θαλασσοδάνεια που δινόντουσαν (χωρίς εγγυήσεις) και δίνονται και σήμερα στους βαρώνους των media.

Είμαι κεντροαριστερός. Το ότι τα golden boys των Τραπεζών που έπαιρναν παχυλά πριμ και αμοιβές για τον όγκο των δανείων που χορηγούσαν την περίοδο των παχειών αγελάδων, σήμερα παίρνουν πριμ για τον όγκο των αναγκαστικών προσημειώσεων που εγγράφουν, θεωρώ ότι είναι συστατικό στοιχείο της οικονομικής πραγματικότητας που πρέπει να εγκαθιδρυθεί για να προοδεύσει η Ελλάδα.

Niemandsrose είπε...

@mpampakis, πολύ σωστή προσθήκη αυτή για την εξουσία.

@Gold December, ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση αλλά δεν πρόκειται για στερεότυπο αλλά για ανάγνωση του τυπικού ψηφοφόρου στον οποίο απευθύνονται αυτή τη στιγμή οι 58 της "κεντροαριστεράς" και ταυτόχρονα υπάρχει μια διάχυτη ειρωνεία στο ποστ για το πόσο ο όρος που οικειοποιήθηκαν δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την Αριστερά και κατ' επέκταση το target group τους θα είναι κατ' επίφαση αριστεροί.

Niemandsrose είπε...

@Addendum, εξαιρετικό! :)

Ανώνυμος είπε...


είμαι αριστερός: δεν έχω λύση για κανένα πρόβλημα και μου φταίνε όλοι όσοι δεν είναι αριστεροί

Moresby

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Αριστερός...συνεχίζω να πιστεύω σε ένα αποτυχιμένο πείραμα 70 ετών. Το Κράτος θα προβλέψει για όλα, τα λεφτά θα βρεθούν...'Ολοι οι άλλοι είναι φασίστες νεοφιλελεύθεροι.

J95 είπε...

ο μοναδικός λόγος που δεν είστε ισότιμοι σαν άλλο άκρο είναι ότι όλα αυτά είναι παπαρολογίες αντί για πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, ο Βόλφ Μπίρμαν με το «αυτούς τους έχω βαρεθεί», εννοούσε τους κομμουνιστές γραφειοκράτες της Ανατολικής Γερμανίας. Οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η πιο λάιτ εκδοχή του παλιού ανατολικού κόσμου...

Αντί

Ανώνυμος είπε...

Darko
Εγώ είμαι ΠΑΟΚ!
Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στην ΤΟΥΜΠΑ μας παίρνει ο Θεός απ΄το χέρι. Ανηφορίζει τότε η Μαύρη Φυλή, για να επιβεβαιώσει τους δεσμούς της. Απ΄ τη Λάρισσα και πάνω! Ακούγοντας τον τσιγγάνο Αγγελόπουλο, κυρίως Στελλάρα και όλους τους δικούς μας Θεούς. Την αηδία που νοιώθουμε για το γαμημένο κέντρο, δεν την ημερώνει με τίποτε τότε η χολή μας. Μπορούμε εκείνη την ώρα κι υπερβάλλουμε!
Τι να πεις στον άλλον στη ρωγμή της ύπαρξής του;..
Δονούμαστε μετά, όλοι μαζί στις αβέβαιες κερκίδες και ξορκίζουμε το κακό. Τοκίζουμε τη δυστυχία μας, αρνούμενοι να προδώσουμε τον εαυτό μας!
Να είσαι ΠΑΟΚ, για τους απέξω, είναι μια μορφή παραφροσύνης. Μια εμμονή στην πλευρά της ζωής, όπου βασιλεύουν οι ψευδαισθήσεις. Δεν είναι έτσι… Είμαστε εμείς τα Παόκια άνθρωποι σεβαστικοί με ασυγχώρητες για τους άλλους αξίες, κουβαλώντας ένα βαθύ άλγος. Γλεντίζουμε την πτώση μας. Και πενθούμε το ανίατο ύψος. Δε μας χαλάνε εμάς, οι κλειστές στροφές της Γυρτώνης . Ούτε το θέαμα του κόσμου που σαπίζει μπροστά στα μάτια μας, την ώρα που λέει η πινακίδα «καλώς ορίσατε στην Αθήνα»!.. Αηδιάζουμε προσωρινώς! Υψιπετείς μες΄ στα σκοτάδια μας. Και χωρίς να μιλάμε για τον άλλον, ψέματα δεν λέμε! Εμείς δικαιολογίες δε ψάχνουμε! Ανεβοκατεβαίνουμε ως εκ τούτου, την Εθνική Οδό, απαρηγόρητα μόνοι.
Ο ΠΑΟΚ είναι αισθητική επιλογή.
Μια ακμαία ιαχή σ΄ αυτό το κουρασμένο κράτος. Όθεν, μη μας τα ζαλίζετε οι απέξω.
Χάνουμε, κερδίζουμε, ορφανοί στα σπίτια μας γυρνάμε. Μοναχοί αλλά, όρθιοι, κάτω απ΄ τα χλωμά φώτα
Εκεί σας θέλω μάγκες μου
Ακόμα και τη λύπη μας, εμείς τη κουμαντάρουμε

Υ.Γ: Benim Giouzel Manoglia! Αφιερωμένο από καρδιάς, σε όλα τα Παόκια, αλλά και τους προσωρινά είρωνες, με τον Μανώλη Αγγελόπουλο τον Άρχοντα!!!
Κρίμα που πέθανε τόσο νέος...Αυτός ο μάγκας με την στιβαρή παρουσία του, καταργούσε αυτόχρημα το φυλετικό μίσος. Χώρια που μας τόνωνε, εν προκειμένω, την εθνική υπερηφάνεια. Δεν υπάρχει Τούρκος που να έχει πει καλύτερα αυτό το τραγούδι, απ΄ τον δικό μας Μανώλη!