7/8/14

Οι αόρατοι άνθρωποι των διακοπών

Οι αόρατοι άνθρωποι των διακοπών λιάζονται ξαπλωμένοι στην παρακείμενη ψάθα, ευωδιάζουν κάποιο εξωτικό άρωμα αντηλιακού, ή, ίσως, οσμή γνήσιας ανθρωπίλαα με κάποια μυρωδιά θαλασσινής αύρας.
Κάθονται στην απέναντι καρέκλα και περιδρομιάζουν με όρεξη τα εδέσματα μιας καλοκαιρινής ταβέρνας, καθώς τους έχει θερίσει η πείνα από το κολύμπι ή απλώς η άρση των περιορισμών,
κάνουν παπάρες στη χωριάτικη και ρίχνουν ένα υπόκωφο ρέψιμο μετά τη βαρελίσια μπύρα, ή τρώνε με σύνεση χόρτα βραστά και ψαρικά πίνοντας εμφιαλωμένο νερό, ενώ ρεμβάζουν τον ορίζοντα.
Οι αόρατοι άνθρωποι των διακοπών φοράνε τα καπέλα τους ή δεν τα φοράνε, διαβάζουν κάποιο βιβλίο στην ακρογιαλιά ή δεν διαβάζουν. Οπωσδήποτε όμως κρατούν μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, άλλοτε σφηνωμένη ανάμεσα σε χίλιες δυο εφαρμογές του κινητού, άλλοτε μεγαλόσχημη που απαιτεί δυο χέρια για να τη στηρίξεις και αρκετές δεξιότητες να την υποστηρίξεις.
Στο τέλος των διακοπών θα λένε πως είχαν επισκεφθεί την ίδια χρονική περίοδο, το ίδιο θέρετρο και διέμειναν στο ίδιο ακριβώς κατάλυμα και μάλιστα στον ίδιο αριθμό δωματίου. Όμως η μαρτυρία τους θα είναι αδύνατο να αποδειχτεί εφόσον το πιο αδιάσειστο τεκμήριο απουσιάζει: δεν εμφανίζονται σε καμία φωτογραφία.
Οι αόρατοι άνθρωποι απαθανατίζουν τους άλλους και παραμένουν οι ίδιοι φαντάσματα που πλανώνται στην αθέατη πλευρά των πιο καταγεγραμμένων στιγμών του χρόνου.

1 σχόλιο:

Marina είπε...

Δεν βγάζουν φωτογραφίες με τον εαυτό τους μέσα γιατί ασχολούνται με τη τεχνική της φωτογράφισης. Οσοι έχουν σούπερ-ντούπερ κάμερες, βγάζουν τα φοβερά τοπία για να δείχνουν τι καλοί φωτογράφοι που είναι. Οσοι έχουν τίποτα μικρές μηχανές ή απλά το κινητό τους, μπορεί να βάλουν και τους εαυτούς τους μέσα σαν πιστοποίηση "I was there too".