27/6/17

Το όνομά της ήταν Φωτιά

Το όνομά της ήταν Φωτιά. Οι δικοί της την έκλεψαν από τους θεούς και τη μεγάλωσαν σε μια χούφτα σίδερο. Από μακριά, μια φλόγα που τρεμόπαιζε στον αέρα, έδειχνε τόσο γοητευτικά ευαίσθητη. Την πήρε κοντά του, την προστάτευσε. Έριξε κιτρινισμένες χάρτινες υποσχέσεις σε μια εστία, ξερόκλαδα και ματόκλαδα από αρχαία καλοκαίρια κι ένα κούτσουρο ελιάς. Εκείνη τα τύλιξε σε μια αγκαλιά. Κάθησε δίπλα της, ένιωθε τη θέρμη της, τις γλώσσες της, την χάζευε να χορεύει, τον κατέκλυσε θαλπωρή, η μυρωδιά και ο ήχος του ξύλου που καίγεται. Έπειτα, εκείνος έστρεψε την πλάτη να φύγει, η Φωτιά θέλησε να τον ακολουθήσει. Πυρκαγιά, το σπίτι τους στάχτη. Αυτή δεν υπάρχει πια αλλά αυτός ακόμα τρέχει να γλιτώσει.
Φωτογραφία: Μυρτώ Αριστείδου

Από το άλμπουμ "Story of a moment"

Τέσσερις φωτογράφοι και έξι συγγραφείς «συνομιλούν» για την ιστορία μιας στιγμής

The story of a moment… Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Μαρόκο, Συρία, Ινδία, Βιετνάμ, Κολομβία. Άνθρωποι και τοπία, ύψη και βάθη, χρώματα που πυρπολούν το σκοτάδι, χρώματα μόνο στο άσπρο και το μαύρο και το σκοτάδι. Στιγμές που ο φακός του Άνθου Μυριάνθους, του Άκη Παπαντώνη, της Μαρίας ΤζιαούρηΧίλμερ και της Μυρτώς Αριστείδου έχουν απαθανατίσει, στιγμές που βρίσκονται αποτυπωμένες στο χαρτί για πάντα, περιμένοντας στη σιωπή την ιστορία τους ν΄ ακουστεί. Τα κείμενα της Στέργιας Κάββαλου, του Άκη Παπαντώνη, της Πέλας Σουλτάτου, του Δημήτρη Σωτάκη και της Μαρίας ΤζιαούρηΧίλμερ προσπαθούν να δώσουν φωνή σε εκείνες τις μικρές μαγικές στιγμές του κόσμου μας. Υπόσταση και βάθος στις δύο διαστάσεις του φωτός που αιχμαλωτίστηκαν σε κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου. Επειδή η ιστορία μιας στιγμής, μικρή ή μεγάλη, αξίζει να καταγραφεί.

Art Sudio 55 (δίπλα από το θέατρο Ριάλτο), Λεμεσός Παρουσίαση του βιβλίου και εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας: 22 Ιουνίου 2017


Περφόρμανς στα εγκαίνια της Έκθεσης: Amalgamation choir

Δεν υπάρχουν σχόλια: