29/1/08

V for Voulisis

Έτος 2027. Μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, κυτταρολόγων και ψυχαναλυτών, που έχει εξάγει αποτελέσματα πολύχρονων επιστημονικών ερευνών, είναι γνωστή ως "ομάδα V". To V συμβολίζει την αρχαιοελληνική λέξη voulisis, αν και ο μέσος Αμερικανός θεωρεί πως σημαίνει vendetta, και όχι πολύ άδικα εδώ που τα λέμε. Κι ενώ είναι κοινό μυστικό πως τα αποτελέσματα των ερευνών της ομάδας V έχουν ένα ερευνητικό ενδιαφέρον, τα επιστημονικά περιοδικά και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις τους έχουν στρέψει τα νώτα σε μία προσπάθεια να τους εξοντώσουν. Γιατί δεν τους ήθελαν.

Και θέλησαν να τους εξοντώσουν γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ η ομάδα V αποδίδει τα αίτια του καρκίνου στις απωθημένες επιθυμίες! Ότι δηλαδή εκείνος ο οποίος δεν ικανοποιούσε τις βαθιές του επιθυμίες κινδύνευε να νοσήσει από την ακόμα και σήμερα θανατηφόρο ασθένεια.

Έτσι, η ομάδα V στρέφεται στην τηλεόραση για την κοινοποίηση των ευρημάτων και στη διαφήμιση για χορηγίες.

Κάθε Τετάρτη στις 23.00 ξεκινάει να μεταδίδεται από την TV ένα virtual reality με τον τίτλο, "The V method". Το "παιχνίδι" αρχικά ήταν να πάρει την μορφή ντοκιμαντέρ αλλά κανένας παχύδερμος παραγωγός δεν θέλησε να επικροτήσει την ιδέα αποκομίζοντας ψίχουλα.

Πρωταγωνιστές των επεισοδίων είναι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, οι οποίοι δέχονται να αναζητήσουν τα αίτια της ασθένειάς τους στο ασυνείδητο. Θα φτάσουν στο στόχο αν μέσα από την ψυχανάλυση εντοπίσουν, γρήγορα και αποτελεσματικά, την μεγάλη καταπιεσμένη, απωθημένη, ξεσκισμένη επιθυμία που τους έφαγε ως άλλο σαράκι το κύτταρο.

Στη σημερινή μας εκπομπή βρίσκεται ο κύριος Thomas P., ο Έλληνας. Πρόκειται για έναν 52χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, παντρεμένο με δύο παιδιά, που πρόσφατα διαγνώσθηκε με καρκίνο του πνεύμονα, αν και δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή του. Βρέθηκε στην εκπομπή όταν ο 29χρονος γιος του, που μετακόμισε στις ΗΠΑ γιατί θέλησε να ζήσει πλάι στην 35χρονη Αμερικανίδα που ερωτεύτηκε μέσω διαδικτύου, έπεισε τον πατέρα του να διαγωνιστεί για το έπαθλο.

Το έπαθλο είναι δωρεάν περίθαλψη σε φημισμένη ιδιωτική κλινική και σπόνσορας μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το κριτήριο για τον τελικό νικητή είναι να καταφέρει σε όσο το δυνατόν λιγότερες συνεδρίες να εντοπίσει την καταπιεσμένη επιθυμία που του νέκρωσε τα κύτταρα, με όσο το δυνατόν πιο πειστική αφήγηση που να δικαιώνει την μέθοδο V. Στην ουσία το έπαθλο βασιζόταν στην τηλεθέαση και στις ψήφους των τηλεθεατών για την πιο "αληθινή" ιστορία.

Το νέο της συμμετοχής ενός Έλληνα παίκτη στην εκπομπή διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός στην ελληνική παροικία, έτσι ώστε αν πράγματι ο Θωμάς Π. κατάφερνε απόψε να διηγηθεί μια πιστευτή ιστορία -ας μην ήταν και αληθινή βρε αδερφέ- τη νίκη την είχε στο τσεπάκι του. Γιατί ο Έλληνας στην ανάγκη φαίνεται.

Πρώτο πλάνο, ένας κυτταρολόγος που επιδεικνύοντας την εργαστηριακή εικόνα του αριστερού πνεύμονα του Thomas P., μας πληροφορεί πως ο όγκος έχει διάμετρο τάδε, δεν έχουν παίξει ρόλο περιβαλλοντικοί και κληρονομικοί παράγοντες, μουρμουρίζει κάτι ιατρικές ορολογίες αλλά είναι φανερό πως το μοντάζ στάθηκε αδίστακτο! ΟΚ, ντόκτωρ, μας έπεισες. Κάνε πάσα, Τζακ, στον έτερο τηλε-παρουσιαστή.

Δεύτερο πλάνο, ο ψυχαναλυτής, εμφανίζεται σε ένα καλαίσθητα διακοσμημένο δωμάτιο. Στο κέντρο ο καναπές της ψυχανάλυσης. Μας διηγείται όρθιος και ακουμπισμένος στην πλάτη του ανάκλιντρου τη ζωή του Θωμά Π. σε περίληψη, ενώ φωτογραφίες από την ζωή του παίκτη στην ηλιόλουστη Ελλάδα καλύπτουν τις οθόνες μας.

Ο Θωμάς σκασμένος στα γέλια στη Σκιάθο με βατραχοπέδιλα και ψαροτούφεκο, σε μια ταβέρνα στη Δροσιά που τρώει κοψίδια με την εύθυμη παρέα του, ο Θωμάς γαμπρός -μεθυσμένος χορεύει με κλειστά μάτια ζεϊμπέκικο, ο Θωμάς και η γυναίκα του χαμογελαστοί στο μαιευτήριο όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, ο Θωμάς συγκινημένος στην αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο, στο γήπεδο να μουτζώνει την πουλημένη διαιτησία και πλάι στον Άη Βασίλη και τη φάτνη με την κόρη του αγκαλιά ενώ η γυναίκα του κρατάει το γιο τους από το χεράκι.
Περνάνε και κάτι άσχετες φωτογραφίες με τοπία από τις Κυκλάδες εν μέσω θέρους, που κανείς δε κατάλαβε πού κολλάνε με την αφήγηση του ψυχαναλυτή, αλλά σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς από την πολυθρόνα και να φωνάξεις "διάολε, γιατί έπαθε καρκίνο αυτός; Μια χαρά τα περνούσε!"

Τρίτο πλάνο, ο Mr Thomas P. Μπαίνει στο δωμάτιο και ξαπλώνει στο ανάκλιντρο. Πέφτουν οι σχετικές διαφημίσεις. Καιρός ήταν.

Σε λίγα λεπτά, ο παίκτης έχει ξεκινήσει να αφηγείται την ιστορία του σε συμπαθή αγγλικά, που για χάρη του αναγνώστη μου μεταφράζω στην ελληνική. Ωστόσο, το αδίστακτο μοντάζ έχει κάνει και πάλι το θαύμα του. Μόνο αποσπάσματα από τις συνεδρίες προβάλλονται στην εκπομπή. Αν ήθελες να δεις όλη την αφήγηση, έπρεπε να έχεις συμβόλαιο σε συνδρομητικό κανάλι.

"Λοιπόν. Μέχρι τα 18 μου, που πέρασα πανεπιστήμιο η ζωή μου ήταν μπάλα- μπακουροπαρέες- διάβασμα και μαλακία. Εννοώ τον αυνανισμό αλλά και την μαλακία με την ελληνική έννοια. Τελοσπάντων. Στο πανεπιστήμιο γνώρισα τη Μαρία. Έπεσα με τα μούτρα. Ήταν ωραία κοπέλα αλλά αυτό που με έκανε να την αγαπήσω ήταν ο χαρακτήρας της. Γλυκομίλητη, με κατανόηση, αυτό που λέμε καλή γυναίκα. Το να δίνει ήταν το νόημα της ζωής της. Μη στα πολυλογώ, δε προσέχαμε και πολύ τότε, νέα παιδιά κλπ, έμεινε έγκυος όταν ήμαστε 22 χρονών. Το κρατήσαμε. ΄Εκοψα την αναβολή και πήγα φαντάρος. Έμεινε η Μαρία πίσω να δουλεύει συμβασιούχος σε ένα πρόγραμμα μετά από χίλια δυο παρακάλια. Μας βοήθησαν οι οικογένειές μας. 23 χρονών πήγα στρατό. ΟΚ; Υπηρέτησα παραμεθόριο στη Ρόδο, ένα νησί τελοσπάντων στην Ελλάδα. Εκεί γνωρίστηκα μια φοιτήτρια. Την Χ."

Ο ψυχαναλυτής συνοφρυώνεται ελαφρώς και τον ρωτά αν σημαίνει κάτι που χρησιμοποιεί το άγνωστο Χ αντί το όνομά της κοπέλας. Ο Θωμάς απαντάει ξερά "Δε θέλω να λέω το όνομά της" και συνεχίζει να αφηγείται.

"Με τη Χ. γνωριστήκαμε με πολύ περίεργο τρόπο, συμπτώσεις κλπ. Κεραυνοβόλος έρωτας. Τρελάθηκα. Έχασα τελείως το μυαλό μου με αυτή την ιστορία. Τότε έλεγα πως είναι συνέπειες του στρατού αλλά δεν ήταν. Η Χ. ήξερε για τη γυναίκα μου και το παιδί και πως έκανα μειωμένη θητεία σαν προστάτης οικογένειας και θα τέλειωνε η ιστορία μας πολύ σύντομα. Όσο το νιώθαμε αυτό, αυτό που λέμε δηλαδή "μια σχέση δίχως αύριο", τόσο παθιαζόμασταν. Τέλειωσα το στρατιωτικό, γύρισα πίσω στον τόπο μου αλλά "αρρώστησα". Κοίτα. Όταν αποστρατεύτηκα και έχασα 10 κιλά από τη στεναχώρια μου κατάλαβα πως δε θα έχουμε καλό τέλος."

Ο Θωμάς βήχει και πέφτουν διαφημίσεις για να κοπάσει ο παροξυσμός. Η εκπομπή ξαναρχίζει με φωτογραφίες από μία αινιγματική γυναικεία φυσιογνωμία, που φυσικά δεν ήταν η Χ., και με μουσική υπόκρουση ένα γλυκανάλατο τραγούδι, ενώ ο ψυχαναλυτής κάνει ένα ρεζουμέ του α' μέρους της εκπομπής.

"Δε γινόταν να κόψω επαφή με αυτή τη γυναίκα. Επικοινωνούσαμε τακτικά. Κρυφά βέβαια. Και μετά αρχίσαμε πάλι να βρισκόμαστε. Επειδή μέναμε σε διαφορετικές πόλεις ήταν μεγάλη υπόθεση οι συναντήσεις μας. Ωστόσο, όσο την έβλεπα τόσο μεγάλωνε η εξάρτησή μου. Ο έρωτας. Πώς το λένε; Το ίδιο και από την πλευρά της. Αυτό κράτησε 22 χρόνια. Ναι, απίστευτο μου φαίνεται και μένα τώρα που σας το λέω. Μια άρρωστη κατάσταση αλλά ήταν όλη μου η ζωή. Το πάθος μου, όλα μου. Μια ζωή να κρύβομαι, να ντρέπομαι. Μες στις τύψεις και στις ενοχές. Έβλεπα εφιάλτες, είχα αϋπνίες. Ζήλευα και την Χ. Όταν παντρεύτηκε κόντεψε να μου στρίψει. Πήγα να κάνω απόπειρα ο μαλάκας. Δεν είναι πως δεν αγαπούσα την οικογένειά μου. Η Μαρία είναι θησαυρός.Δεν θυμάμαι να τσακωνόμαστε. Δε θυμάμαι να μου έχει υψώσει τη φωνή. Δε μπορώ να την κατηγορήσω για τίποτα. Μου έδωσε τα πάντα... Αλλά δεν μου έδωσε ζωή. Πείτε με ανώμαλο, τρελό, εγωιστή. Δε με ενδιαφέρει πια. Και τα παιδιά. Τα παιδιά δε μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ζωντανός. Χαίρεσαι γι' αυτά, τα αγαπάς, τα νοιάζεσαι αλλά... Μετά, η Χ., μάλλον επειδή είχε μεγαλώσει πια και αυτή, είχε καταβληθεί που δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Δε ξέρω. Ζήτησε να σταματήσουμε. Και έτσι τέλειωσε. ΟΚ, την έβλεπα. Αλλά πολύ πιο σπάνια. Όμως, όλα αυτά μέχρι που πέθανε ο πατέρας μου πρόπερσι από καρδιά. Άσχημο πράγμα ο αιφνίδιος θάνατος. Ήρθαν τα πάνω κάτω για μένα. Δε ξέρω πώς τα είχα τακτοποιήσει τόσα χρόνια στο μυαλό μου. Όλα τούμπα. Με έπιασε μια απογοήτευση για όλα, μια απελπισία. Κόντεψα να χάσω τη δουλειά μου. Παραλίγο να αρχίσω τα αντικαθλιπτικά. Ήθελα να ζήσω μια γαμημένη ζωή με την Χ. Τίποτα άλλο δεν ήθελα στη ζωή μου."

Ο Θωμάς ξεσπάει σε κλάμα και αρχίζει να βήχει δαιμονισμένα. Καιρός για ένα ακόμα διαφημιστικό διάλειμμα.
Ο σκηνοθέτης Crow πιάνει το νόημα. Το σασπένς έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Ζουμάρει επιλεκτικά σε συγκινημένα πρόσωπα του κοινού που παρακολουθούν από video wall τον ψυχαναλυόμενο Mr Thomas P. στον καναπέ. Ρίχνει στο background μια συγκινητική μουσική και φτιάχνει ατμόσφαιρα. Δείχνει τον Θωμά να σκουπίζει τα μάτια και το στόμα του με ένα μαντήλι. Γνήσια ανδρική ελληνική συγκίνηση. Ευτυχώς κανείς από το επιτελείο δε σκέφθηκε να βάλει το OST από το Zorbas the Greek. Το τηλεφωνικό κέντρο έχει πάρει φωτιά με μηνύματα συμπαράστασης αλλά κυρίως αποδοκιμασίας για τον υποκριτή Θωμά που εξαπατούσε τη σύζυγο και τα παιδιά του μια ολόκληρη ζωή. Η κάμερα ζουμάρει στο κλειστό του στόμα. Το ανοίγει. Μιλάει πολύ αργά και ήρεμα τώρα.

"Μου έλειψε το οξυγόνο. Η οικογένειά μου; Το σπίτι μας ήταν μια ήρεμη φωλιά. Ζεστή φωλιά. Αλλά με έπνιγε. Αν δεν έβγαινα έξω να πάρω αέρα θα πέθαινα. Και το έξω ήταν η Χ. Η Χ. μου. Τίποτα άλλο. Το οξυγόνο μου, ο αέρας μου ήταν αυτή. Και αφού την ήθελα και δεν την είχα όπως ήθελα, τους πνεύμονες τι σκατά τους ήθελα; Να αναπνέω τι; Γι' αυτό νέκρωσε ο πνεύμονάς μου μωρέ, γιατί μου ήταν άχρηστος."

Την τελευταία φράση την είπε δακρυσμένος στα ελληνικά και με κλειστά τα μάτια. Το κοινό τον καταχειροκρότησε, αφού βέβαια του ζητήθηκε να μεταφράσει τι είπε. Η ομάδα V δικαιωνόταν απόλυτα μέσα από αυτή τη φράση. Και η παροικία συγκινήθηκε εκείνο το βράδυ. Αλλά ο Θωμάς έχασε το έπαθλο της δωρεάν περίθαλψης γιατί ήταν πολύ άπιστος Θωμάς για την αμερικανική κοινωνία που ήταν πολύ χριστιανή για να είναι αληθινή.

Α, το έπαθλο το πήρε ένα βλάκας που έλεγε κάτι ψέμματα ότι ήταν φτωχός και δε κατάφερε να γίνει επιχειρηματίας. Τι βλάκας. Πέθανε όμως τελικά κι αυτός όπως τον Θωμά.

29 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Να κάνω και ένα δωράκι στο αναγνωστικό μου κοινό για να το καλοπιάσω που μου βγήκε μεγάλο το ποστ. :)

s_k είπε...

ο πρωτος που υποβαλλει τα σεβη του.

Jimmy Rose είπε...

Πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Θα μου επιτρέψεις να το σχολιάσω αύριο, που θα βρεθώ πάλι στην Αθήνα και στην dsl σύνδεση. Καλό απόγευμα.

sylfaen είπε...

To post είναι πολύ καλό. Είμαι λίγο ξανθιά όμως: Είναι επιστημονική φαντασία; γιατί στην αρχή ψάρωσα ότι μπορεί να λες κι αληθινή ιστορία. (και φυσικά την θεωρία την σκέφτομαι συχνά..λολ)
I'm with the stupid. Πάω στο γκουγκλ να ιδω ποσο ξανθιά είμαι...
Και για το δώρο ευχαριστώ.
Να είσαι καλά!

Niemandsrose είπε...

@fuzzy~burlesque, το πρώτο ευχαριστώ.:)

@Jimmy Rose, αναμένω στο ακουστικό μου!

@sylfaen, δεν έχεις κι άδικο να μπερδεύεσαι. Επιστημονική; Χμμ...Δε θα το έλεγα. Φαντασία; Χμμ, λίγο. Πραγματική ιστορία; Χμ, λίγο κι απ' αυτό. Άρα άφησε τα χρυσά σου μαλλιά ήσυχα. :)

sylfaen είπε...

οι συγγένειες της ιστορίας σου με το απόσπασμα του νομάδα που αντέγραψα σήμερα με ανησυχεί.... η με καθησυχάζει για τις υπόγειες επικοινωνίες των υδάτων.

τελικα υπάρχει τέτοια ομάδα που να υποστηρίζει την θεωρία?

Nomad είπε...

Μπα, δε γίνονται τέτοια πράγματα. καλά έκανε και έχασε, ο άθλιος.

:)

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Πολύ καλά γραμμένη ιστορία. [η Μαρία είναι καλά από υγεία; η Χ.;]....

geokalp είπε...

για να σε βρει η endemol το ανήρτησες;

Niemandsrose είπε...

@sylfaen, το διάβασα το απόσπασμα του θαυμαστού nomad αλλά δε βρήκα συγγένεια εξ αίματος. Εξ αγχιστείας, μπορεί. ;)

@nomad, ο πατατέμπορας από το Αϊντάχο λες που κέρδισε το έπαθλο; Ναι, το παλιοτόμαρο-κι είναι και πεθαμένος άνθρωπος! ;)

@γεράσιμος μπερεκέτης, αχ, χάλια είναι και η Μαρία. Πολύ δύσκολη εμμηνόπαυση, πονοκεφάλους, οστεοπόρωση. Μη τα ρωτάτε. Κι τη Χ. καταβεβλημένη την είδα. Η τροφαντή μπαλαρίνα μας, τι κάνει; :)

@geokalp, ντομάτες και γιαούρτια να μη με βρουν στο δόξα πατρή, και αυτή η εντεμόλ-πώς τη λένε ας με βρει. Φάρμακο είναι το εντεμόλ;

geokalp είπε...

είναι οι Ολλανδοί που ξεκίνησαν τη μόντα αλά BigBrother και πλέον τα μισά τηλεπαιχνίδια (παγκοσμίως) είναι δικά τους...

Niemandsrose είπε...

@geokalp, ας ελπίσουμε πως δεν είναι τόσο διεστραμμένοι.

industrialdaisies είπε...

Σίγουρα ήταν αμερικανικό το show, εγώ σε πιστεύω. Μόνο οι αμερικανοί είναι τόσο ηλίθιοι για να κόψουν τον καημένο τον κυρ-Θωμά που τους γάμησε ελάχιστα την αγία οικογένεια και να επιβραβεύσουν τον αποτυχημένο που τους γάμησε εντελώς το άγιο αμερικανικό όνειρο. Τς τς τς...

Φιλιά!

Maria Mikro Analogo είπε...

Ε όχι και συμβασιούχος η Μαρία!!!! :P:P:P (μη δίνεις σημασία, τραβάω μια φρίκη σήμερα γενικότερα). Το κείμενο ολόκληρο δεν πρόλαβα να το διαβάσω γιατί πλακωνόμουν με πελάτες. Θα επιστρέψω όμως για το υπόλοιπο! :)
Φιλιά

Niemandsrose είπε...

@industrialdaisies, θέλεις να τον αναστήσω να τον ψηφίσουμε να κερδίσει; Μπορώ! :))) [ωραία δουλειά να είσαι θεός!]Με την ευκαιρία, φονιάδες των λαών αμερικάνοι.

@Μαρία, όπου συμβασιούχος κι η μοίρα του. ;) [κατά το γνωστό όπου φτωχός κτλ]

Jimmy Rose είπε...

Το όλο story, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, μου θυμίζει ένα συνδυασμό του "πάμε πακέτο" και της περίφημης εκπομπής της ολλανδικής τηλεόρασης με την μεταμόσχευση νεφρού.
Τέτοιου είδους θεάματα προσωπικά τα βρίσκω, το λιγότερο, απεχθή. Δεν είναι του γούστου μου και δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εξυπηρετούν. Ο ανθρώπινος πόνος είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, γνωστός σε όλους μας. Παραδείγματα έχουμε πάρα πολλά ο καθένας μας.
Δεν κερδίζει κανείς με το να δημοσιοποιεί το προσωπικό του δράμα, εκτός ίσως από το να εξευτελιστεί (βλ παρατράγουδα).

υ.γ. όπως φαίνεται, γύρισα Αθήνα. Καλησπέρα.

Jimmy Rose είπε...

Τώρα αν το ζητούμενο είναι να σχολιάσουμε το περιεχόμενο της ιστορίας του Θωμά Π, συμφωνώ ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν απωθημένα. Όταν επιθυμούμε κάτι, πρέπει να το κυνηγάμε, έστω και αν δεν το πετύχουμε.
Προσωπικά με σημάδεψε η ταινία Brokeback Mountain ακριβώς για αυτό. Κατάλαβα ότι πρέπει σε κάθε στιγμή να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, αυτό που πραγματικά θέλουμε, έστω και αν πρόσκαιρα φαίνεται να πονάει (ή να έχει κόστος), γιατί τελικά η ζωή είναι μικρή και ποτέ δεν ξέρουμε τί ξημερώνει και πόσες ευκαιρίες θα έχουμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.
Αυτά.
υ.γ. σήμερα έκοψα το σεντόνι στα δύο και έτσι έχεις δύο παιδικά σεντονάκια...

industrialdaisies είπε...

Αρκεί να μην αναστήσεις κανέναν κοιμισμένο... Ανάσταση τώρα! :)

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Η μπαλαρίνα, επειδή απέτυχε στα σπαγκάτι το έριξε στο σπαγγέτι.

Niemandsrose είπε...

@Jimmy Rose, δεν έχω τίποτα να προσθέσω στα όσα λες. Πάει η ευκαιρία για ένα πανωσέντονο. :)

@industrialdaisies, ε, ναι! :) Τα καλόπαιδα κοιμώνται κι εμείς οι αμαρτωλοί τα κακαρώνουμε. Όπως και να το πουν, το πράγμα δεν αλλάζει.

@γεράσιμος μπερεκέτης, μα κι εγώ μόλις αποτύχω στα ποστ θα αρχίσω τα τοστ. :)
[Και αν έχω αποτύχει ήδη και δε το ξέρω, να μου το πείτε να ανάψω την τοστιέρα]

subir είπε...

τώρα μετά από όλο αυτό το (κορυφαίο πάλι) σεντόνι (ερε γλέντια τώρα με την κύηση - έχεις να γράψεις....),άμα πω ότι το V όπως Vendetta ή V όπως Ventouza (gousgounis ευαγγελίον!), με καλύπτει πιο πολύ , θα με πεις ανώριμο?

:p

Niemandsrose είπε...

@subir, να σε πω καλύτερα κρύο; :)

Γιώργος είπε...

σαν θεωρια ειναι σωστη,η μαλακια ειναι οτι η λυση ειναι απλη,"ηταν"μεχρι π εμφανιστικε τ αρχιδι ο φροιντ,αυτος κ οι υπολοιποι του,φροντισαν να δημιουργησουν "ασθενειες"κ μετα να φτιαξουν τα ,,,,"φαρμακα"που θα τις θεραπευσουν,για να το παο λιγο πισο ι λιγο μπροστα,για ολα φταει το μουνι ο εντισον,απο τοτε που εφευρε τον ηλεκτρισμο,απο τοτε εμφανιστικε η πολαπλασιαστηκε ο καρκινος κ η γελοια ασθενεια που λεγεται καταθλιψη,μην απορεις για το γραψιμο μου,τσαντιζομαι μ αυτους τους 2(εντισον-φροιντ κ οτι γενικα εξυπερετουν)υσ1θα θελα να χα γραψει εγο αυτο το κειμενο
υσ2desperado:)

Γιώργος είπε...

..... ολοι οι "πολεμοι"γινονται για την αποχτηση
"υλικων αγαθων"(μα η ψυχη δεν γεμιζει με υλη:)
κ ο λογος που επιζητουμε τον πλουτο ειναι το σωμα
μας (οσοκαιρο)γιατι ειμαστε........ "σκλαβοι του."ayta.

Niemandsrose είπε...

@Γιώργο-desperado, χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω". Διαφωνώ πως η επιστήμη επινόησε ασθένειες. Η φαρμακευτική επιστήμη μπορεί να το κάνει αυτό. Η ψυχανάλυση το πολύ να σε κάνει τζάνκι της. Να μη μπορείς να ξεκολλήσεις.

Γιώργος είπε...

NIEMANDSROSE πανω κατω τα..."γιδια"λεμε:)απλα δεν εχω τροπο μωρε αφου με ξερεις

Niemandsrose είπε...

μπεεεεε! :)))

Ανώνυμος είπε...

Αποκοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια....

Niemandsrose είπε...

Όταν έγραφα αυτό το κείμενο, δε φανταζόμουν πως ένα χρόνο μετά η (εικονική) πραγματικότητα θα ξεπερνούσε σε αγριότητα τη φαντασία μου.