24/6/09

ιστορία μου, υστερία μου...



Κούρο θέλω, ΤΩΡΑ τονε θέλω!

14 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

κάλος μου μεγάλος,
είσαι η άρρωστια μου μεσ' τη φτώχια μου

(το να σκεφτεί κανείς να επιστρέψουν τα όστρακα δε παίζει. Για τα μάρμαρα μόνο κόπτονται)

Ανώνυμος είπε...

Εσένα κοπελιά που σ' αρέσει κ' ο Λακάν γνωρίζεις ότι η ιστορία με την υστερία συνδέονται;

wert01gf είπε...

Υπάρχει χώρος. Φέρτε πίσω τους ..μετανάστες μας.

Ανώνυμος είπε...

αν συγκρίνετε τη κατάσταση των μαρμάρων και επιτύμβιων στηλών εν ελλάδι με αυτές που βρίσκονται στα εξωτερικά, νομίζω πως ο σαμαράς πρέπει να σκάσει.

πρτφ

gerasimos είπε...

Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων αλλά κάπου που θα τα βλέπουν όλοι (όχι σε... μουσείο) . :-P

industrialdaisies είπε...

Κοίτα, δεδομένου ότι το "τώρα" του έλληνα αντιστοιχεί σε ορίζοντες τριακονταετίας (minimum) θα έλεγα ότι έχουμε χρόνο ακόμη....

Η φάση της υστερίας δεν έχει επέλθει (μία προϋστερία πέρασε αρχές των 90s αλλά τότε ακόμη ψήφιζε τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και τον Ανδρέα για γκόμενο).

πρώτα θα περάσουμε από το στάδιο του γλειψίματος προς τις προστάτιδες δυνάμεις, μετά θα σκύψουμε υπάκουα το κεφάλι, μετά θα δώσουμε τα μπαχτσίτσια μας, μετά θα μας γράψουν όλοι στα πολιτιστικά τους αρχίδια, μετά θα καταφέρουμε με κάποιον μαγικό τρόπο να πληρώνουμε κάθε μέρα πρόστιμα στην Ε.Ε. (αν υπάρχει ακόμη), μετά θα ξεσπάσουν τρομερά σκάνδαλα και φυσικές καταστροφές και κάπου τότε, ανάμεσα στους επιγόνους του Αρναούτογλου και του Αδώνιδος, κάποιος θα ρίξει τη φαεινή ιδέα να στρέψει την προσοχή του πόπολου στην επιστροφή, τα media θα διαλαλούν πως έφτασε η ώρα, θα τα δανειστούμε με τον όρο να τα επιστρέψουμε και αποδεχόμενοι πως δεν είναι δικά μας και μετά θα τα κρατήσουμε για πάντα στην αγκαλιά μας αποδεχόμενοι άλλο ένα πρόστιμο κάθε μήνα στο Βρετανικό μουσείο.

Υπάρχει και η άλλη οπτική, βέβαια, αυτή που λέει ότι είναι τόσο βαθιά χωμένη στην κουλτούρα των Άγγλων η αποικιοκρατική συνείδηση που ή δεν θα θεωρήσουν ποτέ ότι χρειάζεται να κατέβουν σε σοβαρό διάλογο για το θέμα ή για να το κάνουν θα πρέπει να πληρώσουμε 1.000.000 χρυσές λίρες για κάθε χρόνο της καλοζωισμένης τους-long-live-βασίλισσας. Ματ.

Αυτά για καλημέρα. Το ξανασυζητάμε σε καμιά τριακονταετία....

Ανώνυμος είπε...

Μαραγρίτ, εννοείς ότι θα τα απαγάγουμε και θα ζητάμε λύτρα?

Niemands, αυτό το ποστ έχει τα σχόλια που του αξίζουν! Διαμάντι το ποστ, ρουμπίνια τα σχόλια, ζούπερ!

:)

industrialdaisies είπε...

Χα, Κροτ,

όχι, απλά θα τα "ξεχάσουμε" στην αίθουσα, στο αεροδρόμιο, στην χωματερή, στο μετρό, κάπου τέλος πάντων, και μετά κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα θα κάνει αδύνατη την επιστροφή τους κλπ κλπ...

Nomad είπε...

Να ρίξω λίγο το υψηλό επίπεδο.

Κουρο η πουρο;

Και πριν απο αυτό να ξερουμε, αν το(ν) παρεις, σκοπεύεις ακόμα να κανεις εγκλημα παχους κυρία εφέτα μου;

Spy είπε...

Στου κουφού τη βρόντα όσο θέλεις πόρτα.

island είπε...

Πολλά θες θαρρώ

apologia pro sua vita είπε...

Λοιπόν.....

είμαι κατά του αυνανιστικού ελληνοκεντρισμού, κατά του συνδρόμου Άδωνη και κατά του Λαχάν, τον Λακάν δεν τονε ξέρω, κι εγώ με ανθρώπους που δεν ξέρω δεν μιλάω.

Αλλά επί του θέματος της επιστροφής των κλοπιμαίων, το βουλώνω, γιατί γνωρίζω πολλούς Άγγλους που θεωρούν απαράδεκτη την παραμονή των μαρμάρων στο Βρεταννικό μουσείο. Διάβασα τελευταίως και ένα σωρό άρθρα στην Γκάρντιαν, και τα επιχειρήματα των υθινόντων του Μουσείου ήταν για να γελάν και τα μουστάκια σου.

Διαφωνώ με την υστερία, αλλά πιστεύω ότι χρειάζονται σοβαρές διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Και παρακαλώ να επιστραφεί και η Αφροδίτη της Μήλου.

Δεν κατάλαβα δηλαδή, οι Γάλλοι είναι φίλοι μας και οι Άγγλοι όχι;

Επειδή η Μελίνα τα είχε τάτσι μίτσι κότσι με τα Γαλλάκια, η Αφροδίτη θα μείνει εκτός διεκδικήσεων;

Το καλύτερο πάντως που διάβασα στην Γκάρντιαν ήταν η απάντηση κάποιου όταν τον ρώτησαν "Εσείς τί θα κάνατε αν σας έπαιρναν τον Στόουνχετζ;"


"Και δεν πα να το πάιρνανε;! Έχετε δει πιο βαρετό πράγμα;"

Niemandsrose είπε...

@kaltsovrako, πάμε τώρα και το άλλο: Και το άγαλμα που μ' είδε, με θυμηθηκέεεε και το Σαμαρά ν' ακούσει δεν αρνήθηκεεε.

@ανώνυμε, κάτι έχω ακουστά.

@wer01gf, φέρτε τους πίσω! Έχουν πρασινίσει απ' το κακό τους. χοχο!

@πρτφ, θα πρασινίσει κι ο Σαμαράς απ' το κακό του, θα μείνει άγαλμα και θα τον ζητάμε πίσω και δε θα μας τονε δίνουνε! :)

@gerasimos, έτσι μπράβο! Ο μόνος τρόπος να επανέλθουν τα αγάλματα σε πραγματικό τόπο λατρείας: το Αθηνών Αρένα. :)

Niemandsrose είπε...

@industrialdaisies, όμως τώρα το "τώρα" του έλληνα εξαρτάται από το "τώρα" του βρετανού. Την υστερία της ιστορίας την πιάνω σαν απόηχο από μακριά. Αλλά μια κάποια ένδειξη υποχώρησης ως προς το αίτημα επιστροφής των Μελίνειων αγαλμάτων την πιάνω λίγο εγγύτερα. Θα μας τα δώσουν. Σας το λέει η πολεμική σας ανταποκρίτρια στο Λονδίνο. :)

@krotkaya, Γιουχάνεσμπεργκ γίναμε εδώ μέσα! (για τα διαμάντια και ρουμπίνια, λέω!) ;)

@Nomad, κάτσε να το ρίξω κι άλλο: πούρο ή πουρό; Γιατί αν είναι το δεύτερο, θα σε συμβούλευα να πάρεις τα υπογλώσσια κατά της αυτοαναφορικότητας. Πουρέιντζερ!

@Spy, πάλι καλά που δεν έχει πόρτες ο Παρθενώνας... :)

@island, εγώ δε θέλω τίποτα. Αλλά σα γνήσιος καλλιτέχνης εκφράζω το συλλογικό ασυνείδητο. Το ασυνείδητο της νεοελληνικης υστερίας.

@apologia pro sua vita, αυτό με τους Γάλλους ξαναπές το! ;)
(Τόσα χρόνια στη γηραιά Αλβιόνα αλλά το χιούμορ τους ακόμα δε το έχω απομυθοποιήσει. Με τρελαίνει λέμε!! :)) )