17/12/07

LIFO, πόσο free press είσαι?


Summary

Από τις πρώτες μέρες που άνοιξα το παρόν ιστολόγιο άρχισα να ανεβάζω παράλληλα τα ποστ μου στο LiFO. Όμως πρόσφατα λογοκρίθηκα διπλά.
Πρώτα αφαιρέθηκε ένα σχόλιό μου και έπειτα ένα κείμενό μου. Το σχόλιο αφορούσε μία συνέντευξη στο Lifo ενός δ/ντή διαφημιστικής εταιρείας (ας τον πουμε Δ.) που είναι ο ιθύνων νους μίας σειράς ραδιοφωνικών διαφημίσεων γνωστού παιχνιδάδικου (ας το πούμε Χ). Επειδή η αισθητική των συγκεκριμένων διαφημίσεων μου προκαλεί εμετικές τάσεις, άφησα ένα μάλλον δυσμενές, πλην κόσμιο και κυρίως χιουμοριστικό σχόλιο κάτω από τη συνέντευξη του διαφημιστή (βλ. censored post παρακάτω).Ως καταναλωτής, ως χρήστης του LiFO, ως ελεύθερος πολίτης. Δικαίωμα; Κι όμως το σχόλιό μου διεγράφη από τη Lifoteam χωρίς καμία προειδοποίηση ή εξήγηση.
Όταν το διαπίστωσα τυχαία, μόλις χθες, θεώρησα σκόπιμο να ανεβάσω ένα post στο LiFO και να εκφράσω τη λύπη μου για τη λογοκρισία και όχι μόνο (βλ. censored post). Μέσα σε πέντε λεπτά από το ανέβασμα του censored post δέχομαι email από τον εκδότη του LiFO όπου ευγενικά μου ζητούσε να κατεβάσω το ποστ μου επικαλούμενος νομικούς λόγους, γιατί ο Δ. αντέδρασε "εντονότατα" στο "συκοφαντικό και προσβλητικό μου σχόλιο" στη συνέντευξη. Το post που λογοκρίθηκε χθες προφανώς δε θα μπορούσε να το έχει δει ο διαφημιστής μέσα σε 5' από το upload. Άφησα να εννοηθεί πως δεν επρόκειτο να συμβιβαστώ με την παράκλησή του να κατεβάσω το ποστ γιατί αντίκειται στον ηθικό μου κώδικα. Και το ποστ διεγράφη από τη Lifoteam! Διπλή λογοκρισία. Γιατί άραγε;

Full story

Πριν από μια βδομάδα περίπου δημοσιεύθηκε στο Lifo η συνέντευξη με τον Δ. Έκανα τον κόπο να τη διαβάσω και σχολίασα. Ας σημειωθεί πως κανένα άλλο μέλος δεν είχε αφήσει ούτε πριν ούτε μετά σχόλιο. Το μοναδικό σχόλιο κάτω από τη συνέντευξη ήταν το δικό μου και έγραφε στο περίπου:

"Καλά κάνει ο κύριος Δ. και θεωρεί τη τέχνη του ταπεινή [1]. Τώρα που μάθαμε ποιος είναι ο εμπνευστής των φριχτών διαφημίσεων του Χ θα τον βάλλουμε σε ρόλλερ κόστερ [2] χωρίς μπάρα ασφαλείας. Του επιτρέπουμε να πάρει μαζί του το γλειφιτζούρι του [3]".

Το censored σχόλιο, όπως βλέπετε, κατασυκοφαντεί και προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα του κυρίου και με την ευκαιρία ζητώ ταπεινά συγνώμη.

[Το περί ταπεινότητας [1] βασίζεται στα ίδια του τα λεγόμενα που μάλιστα αποτελούν πρόλογο της συνέντευξης. Το ρόλλερ κόστερ [2] είναι ένα τρενάκι στα λουνα παρκ που κάνει τούμπες και επικίνδυνες στροφές. Το ανέφερα γιατί η φωτό της συνέντευξης θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί σε λούνα πάρκ όπου ο Δ. εμφανίζεται με ένα γλειφιτζούρι ανά χείρας [3], προδιαθέτοντας τον αδαή αναγνώστη για την αθωότητα και την παιδικότητά του.]

Χθες βράδυ λοιπόν διαπίστωσα τυχαία πως το παραπάνω σχόλιο είχε διαγραφεί και μάλιστα είχε απενεργοποιηθεί η δυνατότητα σχολιασμού. Έγραψα λοιπόν σαν απάντηση το παρακάτω post και το ανέβασα στη Lifo αργά τη νύχτα:

Censored post:

"Ο κος Τσαγκαρουσιάνος δημοσιεύει ένα καίριο, αιχμηρό αλλά συγχρόνως ψύχραιμο άρθρο σχετικά με τις λαμογιές στην κρατική διαφήμιση. Δίπλα, εμφανίζεται ο κος Δ., μεγαλοδιαφημιστής και εμπνευστής των διαφημίσεων του X, που ως συνεντευξιαζόμενο πρόσωπο στις σελίδες του Lifo κρατάει ένα μεγαλογλειφιτζούρι.

Για κάποιο λόγο, που βέβαια δε σκοπεύω να αφιερώσω συνεδρία στον ψυχαναλυτή για τον αναζητήσω, οι διαφημίσεις του Χ μου φαίνονται απεχθείς, χυδαίες και ασύλληπτα εκνευριστικές. Δικαίωμα.

Έτσι, έκρινα σκόπιμο, αν και δεν το συνηθίζω, να αφήσω ένα σχόλιο κάτω από τη συνέντευξη με τον κο Δ. Αν θυμάμαι καλά - γιατί το σχόλιο το έφαγε το μαύρο σκοτάδι της λογοκρισίας- έγραφα εν είδει αστεϊσμού ότι πράγματι η τέχνη του Δ. είναι ταπεινή (μια που αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης), πως θα τον βάλουμε σε roller coaster χωρίς μπάρα ασφαλείας και πως του επιτρέπουμε να πάρει μαζί του το γλειφιτζούρι του (μια που στη φωτό τη συνέντευξης κρατάει ένα γλειφιτζούρι).

Αυτό το σχόλιο η Lifoteam ή ο ίδιος ο συντάκτης της συνέντευξης (άγνωστο βέβαια ποιος) το διέγραψε για λόγο που βέβαια δεν μου κοινοποιήθηκε (άγνωστος και ο λόγος). Κι όμως, θα μπορούσε ο υπεύθυνος για τη διαγραφή του σχολίου μου να στείλει ένα email και να μου γνωστοποιήσει αν μη τι άλλο το σκεπτικό του/της. Τόσο απλά. Πολυτέλεια; Τότε θα βρισκόμαστε να μιλάμε για σεβασμό στις διαδικασίες, για διαφάνεια, για δημοκρατικότητα δείχνοντας πάντοτε τα μεγάλα τζάκια και τα ξένα σπίτια αλλά ποτέ το σπιτάκι μας.

Αυτό που συνέβη συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειάς μου. Και η αξιοπρέπεια,φίλε/η που επεφύλαξες για τον εαυτό σου το ρόλο του λογοκριτή, δεν διακρίνεται σε ιντερνετική και πραγματική. Είναι μία και αδιαίρετη.

Προφανώς σ' αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να λειτουργούμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανένα. Έτσι ακριβώς όπως στο δικό μας το σπιτάκι κάποιος με μυστήρια αντανακλαστικά διέγραψε το σχόλιό μου χωρίς να μου δώσει καμιά εξήγηση. Προφανώς σ' αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να μη ζητάμε συγνώμη. Έτσι ακριβώς όπως στο δικό μας το σπιτάκι κανείς δε θα ζητήσει συγνώμη σε κανέναν.

Δεν ξέρω αν το έχετε υπόψη, κύριε Τσαγκαρουσιάνε, αλλά το σπιτάκι μας δεν είναι χτισμένο στην Εδέμ."


Μέσα σε πέντε-δέκα λεπτά αφότου ανέβασα το ποστ μου έστειλε email ο εκδότης για να το κατεβάσω επειδή προκύπτει νομικό θέμα από το προσβλητικό και συκοφαντικό σχόλιο που είχε προηγηθεί. Απάντησα τα εξής (δημοσιεύω μόνο τη δική μου αλληλογραφία για λόγους ηθικής τάξης):

Αγαπητέ κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

είμαι φίλη και όχι φίλος. Είναι παραπάνω από σεβαστή η προσωπική σας παράκληση αλλά πραγματικά δε καταλαβαίνω πώς επιτρέπετε μανιπουλάρισμα από τους συνεντευξιαζόμενους, πώς ένα χιουμοριστικό σχόλιο συνιστά συκοφάντηση, και βέβαια για ποιο λόγο θα πρέπει όλοι εν χορώ να συμμορφωθούμε στις μάλλον υπερβολικές απαιτήσεις του κυρίου Δ.;

Φιλικά και με εκτίμηση,

niemandsrose

Μου απάντησε πως δε πρόκειται για μανιπουλάρισμα αλλά για νομικό θέμα και με προέτρεψε να σεβαστώ τον χώρο που με φιλοξενεί. Δεν απάντησα στο δεύτερο email και μετά από 10' το ποστ μου είχε διαγραφεί. Πρόφτασα όμως και το αντέγραψα και έκανα ένα print screen.

Questions:

LiFO, πόσο free press είσαι;
Τι συνιστά συκοφάντηση;
Τι συνιστά προσβολή της προσωπικότητας;
Το ζήτημα δεν είναι τόσο ότι ο Δ. θεωρεί πως μπορεί να καταστέλλει το δικαίωμα μου να εκφράσω την αντιπάθειά μου προς το έργο του, ως πολίτης/καταναλωτής/μέλος του.
Το ζήτημα είναι τι θέση παίρνει το free press magazine?
Γιατί η lifoteam προτιμά να λογοκρίνει τους χρήστες της αντί να υπενθυμίσει στους κατά καιρούς θιγέντες τι συνιστά ελευθερία λόγου, τι συνιστά συκοφάντηση, τι συνιστά προσβολή της προσωπικότητας;
Ποιος μπορεί να έχει ποτέ την αξίωση όχι μόνο να φιλοξενηθεί στα ΜΜΕ ως συνεντευξιαζόμενο πρόσωπο αλλά και να ελέγχει τις απόψεις όσων διαβάσουν τα λεγόμενά του;
Γιατί η δική μου η προσωπικότητα δεν θίγεται με την καταστολή της ελευθερίας έκφρασης και θίγεται του μεγάλου Δ. με το χιουμοριστικό σχόλιο;


Concluding remarks

Εννοείται πως αποχώρησα από το LiFO με το κεφάλι μου ψηλά και την καρδιά στα πόδια. Και έχω και μερικά εμπειρικά συμπεράσματα.
Όταν λέμε free press εννοούμε δωρεάν διανομή εντύπων, δεν εννοούμε και ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Και όταν λέμε προσβολή της προσωπικότητας εννοούμε του κεφαλαίου. Του τύπου που έχει λεφτά και εξουσία και μπορεί να παίρνει τηλέφωνο και να απειλεί πως αν δε διαγράψουν το σχόλιο θα κάνει αγωγή.
Οι ψευδώνυμοι δικτυογράφοι δεν έχουν προσωπικότητα για να προσβληθεί. Υπάρχουν για να γεμίζουν τσάμπα σελίδες τα δωρεάν έντυπα και να συμμορφώνονται προς τις προσταγές όσων ταϊζουν τα τσάμπα έντυπα.
Παλιά λέγαμε για τσάμπα μάγκες. Τώρα να λέμε για τσάμπα κάφρους. Εκ του δημοσιοκάφρος. Είναι αυτοί που γεμίζουν τσάμπα τις διάφορες φυλλάδες.
Τσάμπα ή μήπως τσάμπο;

Update
Και ιδού η απάντηση του LiFO στις αντιδράσεις των μελών της όταν μίλησα για λογοκρισία και αποχώρηση.



Update2
Οποία σύμπτωσις! Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει το μπερδεγουαίη με το free press έγραφα το oh, Christmas free. Τώρα ως αφελής, ασύδοτη και αδαής blogger φαίνεται να μαθαίνω τι σημαίνει free. Ευχαριστώ για το διάλογο και εύχομαι καλές γιορτές σε όλους.


Για το ίδιο θέμα γράφουν και οι:

Stathis 957
Greendim
Old Boy
Χορεύοντας με τους αμετανόητους
New Manifesto
Digital-Era
ANemos
The Pan within

102 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Εχεις χάσει τη φόρμα σου και όπως πας θα χάσεις και το δίκιο σου.


(Τίποτα δεν είναι free. Άκου λέει "LiFO, πόσο free press είσαι;" Ξεπερασες και μένα στην αφέλεια)

;)

Ξαναφόρα μάνα μ' το ειρωνικό σου χαμογελάκι και άσε το αθωο παιδάκι μέσα σου να ξαναπέσει στη λήθη του.

Vrakas Kostas είπε...

Τζαμπο χαλας τον εαυτο σου!
Γαμα τους... με το συμπαθειο!
Εχεις να κανειε με Ελλαδισταν!
Καλημερα και καλη εβδομαδα!Οσο αυτο ειναι εφικτο!

tzonakos είπε...

Οσο αθώα θεωρούν τα παιδάκια ή τους αφελείς μπαμπαδομαμάδες που θα φάνε ετσι εύκολα τις παραπλανητικές και εως εμετικές διαφημίσεις τους, τόσο θα μας βρίσκουν αντίθετους.
Για το θέμα έχω γράψει παλιότερα και θεωρησα οτι μπορώ να πω την γνώμη μου ως καταναλωτής, ως πολίτης, ως άνθρωπος.
Απ οσα διαβάζω εδω, και εσυ το ίδιο έκανες, με το δικό σου ιδιαίτερο στυλ και δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει ο τάδε πληρωτής που καμώνεται και τον ευαίσθητο !
Αν ειναι ταπεινός όπως λέει, θα πρέπει να δεχθεί και τον καλό λόγο και τον κακό εξ ίσου.
Αλλιως, πάλι με τα λεφτά του, θα σε τραβάει σε δικαστήρια και σενα και τους -ταπεινούς- Λάϊφους ετσι επειδή μπορεί νακάνει επίδειξη δύναμης και διαφήμιση πάνω στην διαφήμιση.
Για τόση ταπεινότητα μιλλλάμε !

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

"ο πελάτης είχε νομικό έρισμα" αυτό τα λέει όλα. Όπου υπάρχει μια κατάληξη gr μπορεί να υπάρξει και ενα blogme...

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπο-ΠΕ
Τζαμπο-ΡΑ
Τζάμπο-ΣΤΙ
Τζάμπο-ΚΑ
Τι το ήθελες το blog στην Καφρί-πρες πουλάκι μου;
Μια χαρά δεν είναι η..."ασυδοσία" του blogger.com που λέει και ο Τσαγκαρουσιάνος;

Swell είπε...

Στα conluding remarks που έκανες είναι η ουσία: Τα χρήματα. Και γι' αυτά όλοι είναι πρόθυμοι να ξεφτιλιστούν οι ίδιοι, να ξεφτιλίσουν τη δουλειά τους και τους άλλους. Ζούμε στη χώρα του δήθεν. Τι περίμενες;

mpoumpoula είπε...

τα free press ζούνε μόνο απο τις διαφημίσεις...και αν εσύ ενοχλήσεις έναν καλό πελάτη με μεγάλο τζίρο λογικό είναι να κοπείς!!!
Στο βωμό του χρήματος η ελευθερία δεν έχει θέση!!!!!!!!!

tzonakos είπε...

Δηλαδη το χρήμα εξαγοράζει την ελευθερία άποψης και λόγου ;;;
Τότε γιατι επιτρεπόταν η ανάρτηση σχολίων ;
Αν διαβάσετε το τελευταίο τεύχος του Lifo θα δειτε να γράφει εκει και κάποιος Ν.Τσεπέτης, με γλώσσα χυδαία.
Γιατι άραγε εκεινος επιτρέπεται να εκφράζεται ετσι ;

kaltsovrako είπε...

Βρε παιδιά τί λέμε τώρα;
Δημόσιο βήμα είναι το ΛιΦΟ;
Ενα κανονικότατο μαγαζί είναι με έσοδα (και λίγα έξοδα)

;)

Καλά κανει, ό,τι κανει, όπως το κάνει. Ετσι παίζεται το παιχνίδι. Κανένας τρίτος δε θίχτηκε, κανένας τρίτος δε ξενύχτισε μη τυχόν και γράψουν κάτι παραπάνω για αυτόν. Απλώς προλαβαίνει το ίδιο το μαγαζί και μαζευει οτιδήποτε μπορεί να θίξει τον οποιοδήποτε που το "τρέφει" ή ενδέχετα να το μηνυσει (σε άλλη περίπτωση)

Τα άλλα περί ελευθερίας του λόγου και σύνδεσης αυτoυ με την έννοια free press είναι οδοντόπαστες.

geokalp είπε...

τα δύο πρώτα σχόλια τα συνυπογράφω!
+ η mpoumpoula ίσως περιγράφει την πραγματικότητα
αν μια λέξη περιγράφει τι κάνει το LIFO είναι αυτή: πίπες

bbchris είπε...

Xcuse me αλλά έχω διπλώσει απ' τα γέλια με την ιστορία που περιγράφεις.
:)))))))))

gerasimos είπε...

Αυτό το LIFO μου θυζμίζει ρετουσαρισμένο και εδικά διαμορφωμένο για το ίντερνετ ΚΛΙΚ κατευθείαν από τα 80ς. Πολύ παλιά και προβλέψιμη συνταγή και με περιρισμένο και συγκεκριμένο βεληνεκές. Ένα ακόμα λάιφ-στάιλ περιοδικό στο οποίο μπορείς ΚΙ ΕΣΥ! (κάτι σαν το μπάρμπα-Σαμ)ταλαντούχε και αφανή μπλόγκερ να γράψεις. You' re too good for them. ;-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

παιδιά αυτό που πραγματικά φταίει είναι το γελοίο νομικό πλαίσιο που ευνοεί κάτι τζάμπα μάγκες να φιμώνουν και τις απλές γνώμες του στυλ μ'αρεσει/δεν μ'αρεσει!

Το μεγάλο δίκιο το έχει ο afmarx! Χίλιες φορές καλύτερα η "ασυδοσία" των com απο τα blogme του gr

neropistolero είπε...

Το τζάμπα πέθανε. free press=100% εξάρτηση από τις διαφημίσεις.
Ο A.F.Marx τα είπε όλα.

Alexandros είπε...

NIEMANDSROSE
Διαφωνώ με αυτά που γράφεις και κυρίως με το ότι δεν αποτελεί λογοκρισία να σου "κόβουν" προσβλητικό (διότι τέτοιο ήταν) σχόλιο, το οποίο συνέταξες ως ανώνυμη.
Θα μπορούσες να περάσεις ένα link στο Blog σου και να σχολιάσεις εδώ.
Μην πάρεις αυτό που σου γράφω προσωπικά , σε οποιονδήποτε και αν συνέβαινε τα ίδια θα έλεγα. Ακόμα και σε εμένα...

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι προσωπικές απόψεις ενός χ διαφημιστή θα πρέπει να αποτελούν άρθρα σε εφημερίδες. Από πότε η διαφήμιση έγινε τέχνη; Σώνει ντε και καλά με το ζόρι ρε παιδιά να έχει κάτι ενδιαφέρον; Πρέπει να αλλάξουμε γνώμη για τη διαφήμιση του JUMBO γιατί ξαφνικά ο "εμπνευστής" της βγήκε γύρα στον τύπο; Οι άνθρωποι βλέπουν και κρίνουν και δόξα τω θεώ έχουμε και βήμα να το λέμε...Κύριε εκδότα,οι στημένες/πληρωμένες συνεντεύξεις κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα. Αν δε σηκώνετε σχόλια να μη δίνετε τη δυνατότητα στους αναγώστες σας να σχολιάζουν. By the way το καλοκαιρινό ραδιοφωνικό του JUMBO ήταν καλό αλλά δε σκίζουμε και μαγιό.Όσο για το γλιφιτζούρι...ο συμβολισμός είναι απλός και κατανοητός. Διαφημιστής γλίφει πελάτη, εκδότης γλίφει διαφημιστή...έτσι λειτουργεί τι να κάνουμε; "Γι' αυτό σου λέω Κίμωνα ...τη δουλίτσα σου και τα μάτια σου" (Από την ταινία "Καλώς ήλθε το δολάριο"

Alexandros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandros είπε...

Αυτή είναι η άποψη του Τσαγκαρουσιάνου για την "λογοκρισία" :
http://www.lifo.gr/blogs/tsagar/1550.html#blogtop

Niemandsrose είπε...

@kaltsovrako, πόσο αφελές blog είσαι; (κατά το lifo, πόσο free press είσαι;) Το αθώο παιδάκι μου το βιάσανε, το ξαναβιάσανε αλλά παραμένει παρθένο. Θαύμα!

@vrakas kostas, εγώ κάποια Ελλάδα είχα αφήσει πίσω μου όχι Ελλαδιστάν...

@tzonakos, ελευθερία, ισότης, ταπεινότης.

@_st_, γράμματα γνωρίζουμε και τι συνιστά προσβολή της προσωπικότητας επίσης. Όσο ελαστικό και αν είναι το νομικό έρεισμα δε ξεχειλώνεται τόσο.

@allu fun marx, με τα λογοπαίγνια τους δίνουμε και τζάμπα ιδέες. Όλα τσάμπα. Ξεπούλημα. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ.

@swell, περιμένω λιγότερη ανοχή από το σύνολο και ας κατηγορηθούμε πως ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό.

@mpoumpoula, πολύ νομιμοποίηση στη συνείδησή μας όμως δεν ακούγεται αυτό; :(

@geokalp, συμφωνείς πως έχω χάσει τη φόρμα μου; :)

@b.b.chris, γέλα κυρία μου γέλα καλή μου. Στο υπόστρωμα του δικού μας γέλιου/χαβαλέ/σταρχιδισμού αναπαράγεται η λαμογιά.

@gerasimos, συμφωνώ κι ευχαριστώ.

@neropistolero, ε, ναι αλλά γίναν πολύ απροκάλυπτα όλα.

@alexandros, μπορείς να χαρακτηρίσεις εσύ το περιστατικό αν ο όρος λογοκρισία σου φαίνεται αδόκιμος για να το περιγράψει. Παρακαλώ. Λίγο μπερδεμένο σε βρίσκω.

@ελεφαντάκι, δεν είχα σημειολογήσει το γλειφιτζούρι ως τέτοιο αλλά ενδιαφέρουσα η προοπτική σου.

Niemandsrose είπε...

Έχω και μια απορία. Όταν λέει ο Tsagar "πάλι τρικυμία στο κουτάλι έχουμε", εννοεί στο κουτάλι που τον ταϊζει;;

Ευχόμεθα να είναι χρυσό τουλάχιστον να μη γίνεται τσάμπα η τρικυμία.

Alexandros είπε...

NIEMANDSROSE
Το περιστατικό ήταν ατυχές και για τις δύο πλευρές. Κάτι σαν να "μαλώνουν" δύο συνεργάτες , δύο φίλοι , δύο εχθροί.
Δεν αποτελεί λογοκρισία , διότι κατά την γνώμη μου κάθε ιστοχώρος φιλοξενεί όποιες απόψεις επιθυμεί εκείνος να φιλοξενήσει, με τα κρητίρια που εκείνος θέτει εξ αρχής.
Αν ερχόταν κάποιος φιλοξενούμενος στο σπίτι μου και μου έλεγε ότι τα αρχιτεκτονικά ή στατικά σχέδια που έχω σχεδιάσει είναι για τον π...τσο θα τον είχα πετάξει έξω με τις κλοτσιές...

Niemandsrose είπε...

Μάλιστα, alexandros.

subir είπε...

Καλό το LIFO (Less Information Feeds Outcome).Αλλά που πας μέσα στη βροχή χωρίς σακούλα από τα jumbo?Πατέντες για να διαφημίζονται αφου δεν μπορούν στα blogs.By the way,τη διαφήμιση αυτή του Jumbo τη θεωρώ απίστευτα μίζερη. Δυστυχώς προάγει κάποιες πραγματικές χρήσεις, μιας σακούλας στα χέρια πραγματικά φτωχών ανθρώπων.Ας μας έδειχνε αν είχαν πάει πρώτα να ψωνίσουν από εκεί.Γιατί μάλλον οι άνθρωποι αυτοί, τις πήραν από κανά γνωστό ή στην χειροτέρη κάτω από το δρόμο.


Για να σε γλυκάνω,ανέβασα συνταγή με "μελομακάρονα".Πέρνα για μια γευστική δοκιμή...

Alexandros είπε...

Όπως γράφει και ο Τσαγκαρουσιάνος NIEMANDSROSE , έχουν περάσει 40 χρόνια από την εποχή που υπήρχε ζήτημα λογοκρισίας.Το ότι γράφεις σε αυτό το blog κατά του Lifo και του οποιουδήποτε Διευθυντή και διαφημιστή , είναι ένας θρίαμβος κατά της λογοκρισίας!

industrialdaisies είπε...

Μπα σε καλό σου, νόμιζα ότι έχεις να ανακοινώσεις κάτι καινούριο ή κάτι συνταρακτικό. Όπως το "από πού έρχονται οι χρηματοδοτήσεις των freepress, οέο;" Κι όποιος βιαστεί να απαντήσει "από τους διαφημιστάς!" να του βγει το μάτι σαν λουκουμάς! :p

Συν τοις άλλοις τον monsieur Τσαγκαρουσιάνο έχω να τονε διαβάσω μήηηηηηηνες, χρόοοοοοοοοοονια. Και για την πάρτη σου, άντε και γιατί τον γουστάρω τρελλά που πιάνει top στην λίστα μου με τους πιο μισητούς γραφιάδες της εποχής και μια στο τόσο χρειάζομαι την δόση μου από την δηθενιά του, διάβασα όλες τις παραπομπές. Μελέτησα αρκούντως δηλαδή για να έχω προσωπική άποψη και ιδού:

1) Κατ' αρχάς, από όοοοοοολα όσα κατά καιρούς έχει γράψει η Lifo, και ο Τσαγκαρουσιάνος προσωπικά, 1 πράγμα ισχύει: υπεύθυνη για ό,τι δημοσιεύεται είναι ο ίδιος ο Τσαγκαρουσιάνος κι όχι ο συντάκτης του κειμένου (είτε δουλεύει εκεί είτε στέλνει επιστολή). Συνεπώς, λογικό είναι ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν να το αφαλοκόβουν. Το γιατί υπάρχει στην εφημερίδα δημοσιευμένο, κι άλλες φορές βέβαια, υβριοτικό σημείωμα δεν θα σας το απαντήσω ολοκληρωτικά. Ας πούμε ότι για λόγους αυταξίας, κι εφόσον υπάρχει έγκριση, εξυπηρετεί πολύ το "φιλελεύθερο" πνεύμα της lifo να δημοσιεύονται κατά καιρούς και τέτοιου είδους γράμματα. Ίσα ίσα για να πορωθούν με την απάντηση που έχουν γράψει πριν από το κύριο κείμενο, δηλαδή.Σαν το γυμνάσιο ένα πράγμα -"Ωωωωωω, τι του 'πεεεεε...". Ντα.

2) Είχα την απορία εδώ και καιρό πώς γίνεται εσύ να μασάς μπροστά στον Τσαγκαρουσιάνο και να ψαρώνεις με τις δήθεν εξυπνες-εξυπνακίστικες απόψεις του. Τόση δηθενιά και δημοσιογραφική γκλαμουριά βρίσκει το αντίστοιχο της μόνο στον Κούγια σε άλλο χώρο.

3) Βρωμάει από μακριά. Ο κύριος Τσαγκαρουσιάνος υιοθετώντας την γραμμή που λέει ότι "πουλάω διαφορετικότητα" βρήκε τον εαυτό του κάποια στιγμή στο εξής σταυροδρόμι. Φιλελεύθερες απόψεις; Μπα, έχει γίνει και λίγο της μόδας, δεν θα ψαρώσουν. Ας δούμε τι έχει η άλλη άκρη. Με εξυπνακίστικο ύφος, όμως, για να μην το πιάνουν το νόημα. Γιατί ο άγιος βολεμένος-και-mainstream-κατά-βάθος, μεγάλη η χάρη του, είναι ηλίθιος, για αυτό και τον καταλαβαίνεις από μίλια μακριά. Ο κρυπτό, από την άλλη, μια χαρά γλιτώνει τα θηρία και παίρνει και αντίδωρο. Για τιμωρία ξαναδιάβασε τα κείμενά του στη Lifo κι όταν καταλάβεις για τι σου μιλάω πες μου.

4) Νέο δεδομένο! Η ασυδοσία των blogs κατά τον κύριο τσαγκαρουσιάνο και το επιτελείο του είναι ο αυνανισμός του ηλίθιου και προσβλητικού. Αλοίμονο. Για αυτό ο παραπάνω monsieur δεν έχει σπεύσει ποτέ να επωφεληθεί από bloggers, τρέφοντας (πέρα από ό,τι προσωπικά σύνδρομα μπορεί να κουβαλάει, για τα οποία χέστηκα) τόσο μερικούς εξ αυτών -και κατα συνέπεια και μερικές φυλλάδες αξίας... μούμπλε μούμπλε... α, είναι τσάμπα μου λένε. Δεν τους πιστεύω...

5) Νομικά μιλώντας, ναι δυστυχώς τα γνωρίζω αυτά, δεν υπάρχει καμία συκοφάντηση ούτε προσβολή. Αλλά στην προσωπική του εκτίμηση το γλειφιτζούρι είναι τέτοια. Και το ρόλλερ κόστερ. Wild rides μάλλον θα σκέφτηκε, για αυτό. Το πιθανότερο, όμως, είναι να μην σκέφτηκε. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, niemandsrose, ο ικανός καπετάνιος δεν σκέφτεται. Βουλιάζει τον Τιτανικό αλλά φροντίζει η κοντέσσα να πάει χορτάτη φορώντας όλα της τα κοσμήματα. Θίχτηκε πουλάκι μου ο άνθρωπος, ο διαφημιστής ντε. Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει (ένα από αυτά τεσπα). Για αυτό και δεν θα έπρεπε να λέγεται φόρμα σχολίων αυτό το γελοίο πράγμα που έχουν κάτω από τις αδέκαστες, φόρα παρτίδα εξυπνότατες αράδες τους. "Βιβλίο ευχών και ευχολογίων" προτείνω κι ελπίζω η μετονομασία να επέλθει σύντομα.

6) Τελευταίο που διάβασα ήταν το κείμενό του για την Στεφανή και την λογοκρισία. Ας αφήσω ασχολίαστες τις καλλιτεχνικές ησυχίες του. Κι ας πω ότι καταλαβαίνω από που ξεκινά η σκέψη του, και ως ένα βαθμό συμφωνώ. Η κατάληξη, όμως, είναι όλα τα λεφτά. "Οταν κάτι με προσβάλλει ή με ενοχλεί, το σβήνω." Με την ίδια λογική που κάθε θεσάκιας, πολυθρονάτος, ξερόλας, κατέχων δύναμη "σβήνει" ό,τι τον ενοχλεί. ΑΠό τις συντάξεις μέχρι τον ανταγωνιστή του. Άλλωστε, όπως θα σημείωνε και ο κύριος Τσαγκαρουσιάνος εδώ, σε αυτό το ηλίθιο επιχείρημά μου, με μία μεγαλόπνοη αντι-guykriefική φράση "ας μην κάνουμε τους έκπληκτους. Το γνωρίζουμε". Φτου φτου μην σας ματιάξουμε και μετά ποιος, μα ποιος, θα μας καθησυχάζει με πιασιάρικα κείμενα όταν θα μας παίρνει από κάτω που όλοι μας πηδάνε; Ας σημειώσω όμως για να μην είμαι άδικη -ο κύριος Τσαγκαρουσιάνος πολύ γουστάρει τους ρομαντικούς κάθε είδους. Αρκεί να του μοιάζουν...


'Ηθελα και κάτι άλλο, αλλά τώρα μου διαφεύγει. Σε συμβουλεύω πάντως να σοβαρευτείς. Πρώτον γιατί με τρόμαξες και νόμιζα πως έγινε κάτι σοβαρό, π.χ. σοβαρότερο θα ήταν να μου πεις ότι η Βροχοπούλου γκρεμοτσακίστηκε για να κερδίσει τον Φραν.Και δεύτερον, γιατί όντως υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα σε αυτήν τη ζωή -όπως το μόλις αναφερθέν ή, βρε αδερφέ, μία βόλτα στο ρόλλερ κόστερ.

Παρόλα τα ατοπήματά σου... Σε φιλώ! ;)

industrialdaisies είπε...

Παρέμβαση: "υπεύθυνος" κι όχι "υπεύθυνη" ο Τσαγκαρουσιάνος. Απαπαπαπα...

JustAnotherGoneOff είπε...

Είπα να γράψω κι εγώ κατιτίς εδώ μέσα, αλλά με πρόλαβε ο/η industrialdaisies. Συνυπογράφω μέχρι κεραίας.

Alexandros είπε...

Η industrialdaisies είπε...

Η κατάληξη, όμως, είναι όλα τα λεφτά. "Οταν κάτι με προσβάλλει ή με ενοχλεί, το σβήνω." Με την ίδια λογική που κάθε θεσάκιας, πολυθρονάτος, ξερόλας, κατέχων δύναμη "σβήνει" ό,τι τον ενοχλεί. ΑΠό τις συντάξεις μέχρι τον ανταγωνιστή του.

---------------

Εγώ θα έλεγα ότι σε αυτόν τον συλλογισμό κάνεις κάποιο λάθος. Είναι λογικό άλμα (δια της μεθόδου της επαγωγής*) αυτό που επιχειρείς.
Δεν θα επιχειρηματολογήσω για να σου το αποδείξω. Ξαναδιάβασε το , σκέψου το και αν θέλεις μου απαντάς. Έτσι , συζήτηση να γίνεται..

* Μαθηματική και φιλοσοφική λογική σύμφωνα με την οποία από το ειδικό, προσπαθούμε να καταλήξουμε στο γενικό.

Niemandsrose είπε...

@subir, δε ζω στην Ελλάδα που μαθαίνω έγινε Ελλαδιστάν και ένα πράγμα που δε μου λείπει είναι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις. Δε ξέρω σε ποια διαφ ανάφ αλλά δε με ενδιάφ κιόλας. Τα μελομακάρουνα μου λείπουν. Οι κουραμπιέδες πάλι όχι...

@alexandros, τι μου λες; Εξέχων συνεργάτης του κυρίου εκδότη εξέφρασε άλλη γνώμη προσφάτως. Πως έχουμε γυρίσει στη δεκαετία του '50. Πάντα όμως αναφερόμαστε στα μεγάλα τζάκια και στα ξένα σπίτια. Το δικό μας ειναι στην Εδέμ.

@industrialdaisies, είχαμε δεν είχαμε ξεπετάξαμε πάλι μια διατριβή. Κρατάω το "πού πα ρε Καραμήτρο;" που υπονοείται και το θεϊκό "Βιβλίο ευχών και ευχολογίων". Ας ανοίξουν ξανά τα σχόλια στην επίμαχη συνέντευξη. Έχω να κάνω μια ευχή...

@justonegoneoff, δε πειράζει. Πες κι εσύ τη γνώμη σου. :)

Εγώ πάντως έχω ήδη μια τεράστια ανησυχία. Μη πνιγεί το αγγελούδι μου από το τρικυμισμένο κουτάλι που τον ταϊζει.
Και μετά, 28 σχόλια, 14 ψηφίσματα στο buzz. Μη φτιάχνει ήδη την αγχόνη του. Πολύ με αγχώνει.

industrialdaisies είπε...

Αλέξανδρε, η κουβέντα να γίνεται είναι μία πολυτέλεια την οποία δεν έχω. Πολλώ δε μάλλον όταν αφορά σε έναν άνθρωπο τον οποίο δεν εκτιμώ καθόλου.

Κι όσο κι αν πάντα με έκανε να πεθαίνω στο γέλιο η λογική που αναφέρεις δια του τρανταχτού παραδείγματος "Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνομικός είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι." όχι, κάνεις λάθος. Καμία επαγωγική σκέψη. Ίσως θα έπρεπε να λειτουργήσει η δική σου εις άτοπον απαγωγή. Διότι αυτά που γράφει ο Τσαγκαρουσιάνος, και δεν αντέχω άλλο να τον αναφέρω -άσε που δεν γουστάρω να μιλάω στο τρίτο πρόσωπο σαν να είμαι κατίνα, είναι επιεικώς απαράδεκτα. Φάσκει δε και αντιφάσκει γιατί είναι αυτό ακριβώς. Ένας εξυπνάκιας που δεν μπορεί να αποδεχτεί το πόσο mainstream-βολεμένος και δηθενάς είναι. Αλλιώς, η δεξιά κατάληξη σχεδόν κάθε θέματος με το οποίο καταπιάνεται τι είναι; Ο... τρίτος δρόμος;

Καλό είναι να μην είμαστε ακραίοι και καχύποπτοι απέναντι στον οποιονδήποτε και τις απόψεις του. Όμως, ο εν λογω είναι πολύ καιρό στον χώρο και, δυστυχώς για αυτόν, scripta manent. Ευτυχώς, πάλι για αυτόν, ο κόσμος ξεχνά εύκολα και εντυπωσιάζεται ακόμη ευκολότερα.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

Alexandros είπε...

Πάντα απολαυστικός ο Πιτσιρίκος!

Ανώνυμος είπε...

χωρίς να έχω διαβάσει το post σου έγραψα αυτό σήμερα στο blog μου http://d1af.wordpress.com/2007/12/17/free-press/

Όπως καταλαβαίνεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !

subir είπε...

Ναι βρε συ το ξέχασα για τις διαφημίσεις ,ότι μάλλον δεν τις βλέπεις εκεί "πάνω". Τώρα να στην παρουσίασω? -θα σου φαω χώρο άδικα πιστεύω -.Ο τύπος με το γλειφιτζούρι είναι αυτός που την έκανε πάντως.

Εσυ και η industrialdaisies είστε πραγματικές συμπληγάδες εδώ μέσα.Πα πα πα .Ποιός να τολμήσει να τα "βάλει" μαζί σας.Όυτε η Νικολούλη δεν θα τον βρίσκει μετά.Ήδη έχω υποβάλει τα respects μου, στη "βιομηχανική μαργαρίτα", με την ίδια σοβαρότητα, όπως και σε σένα.Για τα μελομακάρονα δεν κάνω πλάκα.Μπές και πες μου!!!

monahikoslikos είπε...

Εμένα αυτό που μου τη σπάει είναι ότι τις Ουκρανές τις απελαύνουν γιατί εκδίδονται επί χρήμασι λες και μόνο αυτές εκδίδονται έτσι.

bbchris είπε...

Δεν βρίσκω καμιά λαμογιά στην υπόθεση. Ο διευθυντής δημιουργικού κ. Ζ κάνει μια καθόλα νόμιμη δουλειά και βάσει αυτής κρίνεται.
Αν μέσω της δουλειάς του, έχει καταφέρει να συνδυάσει την αγορά ενός παιχνιδιού με το συγκεκριμένο παιχνιδομάγαζο είναι επιτυχημένος, όσο κι αν η συγκεκριμένη δουλειά δεν ανταποκρίνεται στην δική σου αισθητική.

Όπως εσύ έχεις αναφαίρετο δικαίωμα να την κρίνεις αρνητικά, άλλο τόσο έχει δικαίωμα ο κ. Ζ να την υπερασπιστεί. Ο τρόπος που επέλεξε ο κ. Ζ να υπερασπιστεί την δουλειά του, είναι που μου προκαλεί γέλιο. Αν πάρω ως αλήθεια το ότι απείλησε με μύνηση την LIFO.

xasodikis είπε...

Δεν βλέπω κανένα νομικό έρεισμα στην ιστορία (θεωρώ δεδομένο ότι το περιεχόμενο του σχολίου και του ποστ είναι όπως τα παραθέτεις, και εν πάση περιπτώσει ας σε διαψεύσει η Lifo αν τίθεται τέτοιο θέμα...).

"Μπροστά του η Γιάννα Αγγελοπούλου μοιάζει με ψιλικατζού από το Γαλάτσι": από το κείμενο του Ν. Τσεπέτη στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας (το επισημαίνει και ο tzonakos πιο πάνω). Δύο μέτρα, δύο σταθμά και τα σκυλιά δεμένα...

Κατά τα άλλα, comment is free in Lifoland...

Ανώνυμος είπε...

Όταν εσύ η ίδια κωλώνεις να γράψεις το όνομα του διαφημιστή και του παιχνιδάδικου, δεν μπορείς να ζητάς τα ρέστα από τους άλλους που φλλάνε τον κώλο τους.

Rodia είπε...

Εδω κολλαει γαντι η παροιμια "οποιον ανακατευεται με τα πιτουρα, τον τρων οι κοτες".. Τι ηθελες βρε κοριτσακι μου μεσ' στα πιτουρα..?
Ασε τους e-πιτουροματίες στην ησυχια τους λεμε!
;-)
..μονους με τα πιτσιρικια τους..

Rodia είπε...

~~monahikoslikos, λες οι καημενες Ουκρανες να ανακαλυψαν τον τροπο να εκδιδονται επι χρημασι χωρις... εκδοτες..?
(χωρις νταβατζηδες εννοω και, κυριως, ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ)
..αμα ειναι ετσι, να μου πουν το μυστικο να τα κονομαω και'γω λεμε..

S G είπε...

να πω την αληθεια και γω δεν καταλαβαινω γιατι δεν γραφεις το ονομα του διαφημιστη. Δεν εκανες απολυτως τιποτα το παρανομο αποσο μπορω να δω.

Φοβαμαι οτι η αδυναμια των απλων πολιτων ειναι αυτη που θρεφει την αυθαιρεσια των αλλων.

Το να πεις δημοσια την γνωμη σου για ενα ατομο και την δουλεια του ειναι δικαιωμα σου και δεν καταλαβαινω γιατι το Λιφο το αφαιρεσε. Καλα κανεις λοιπον και το ααφερεις και καλα θα εκανες και αν ανεφερες ξεκαθαρα τα ονοματα.

Ανώνυμος είπε...

Courtesy gentlemen, courtesy. Αν και συμφωνώ πως δεν επιβαλλόταν.

χαμογελο είπε...

Περαστικά!
Τι άλλο να πω... οι με κάλυψαν οι αποπάνω :-p

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οταν φωναζα απο το Σεπτεμβριο με κειμενα τα οποια μου λογοκριναν,οι περισσοτεροι με ειχαν γραψει κανονικα εκει που δεν πιανει μελανι...
Τωρα που οι περιπτωσεις λογοκρισιας αρχιζουν και αυξανονται...αρχιζουμε και βλεπουμε ποιος ειναι πραγματικα ο κ.Τσαγκαρουσιανος και ποια ειναι τα λοιπα Free εντυπα...
Βεβαια με μια μικρη διαφορα...
Εγω εγραφα για μια ΑΕ,η οποια κανει πραγματικα "απατες" και θα δικαιωθω με αποφαση που περιμενω να βγει στον αερα σε λιγο καιρο απο καποιες αρχες...
Σε εσενα ομως ασκησαν καθαρα λογοκρισια επειδη λες απλα τη γνωμη σου...
Καλημερα Ελληνες bloggers...

Yorgos είπε...

Η στάση σου ήταν αξιοπρεπής. Πάντως, ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με τη γνωστή αδυναμία των free presses (γιατί αν υπάρχει όντως σοβαρή νομική απειλή, η κριτική πρέπει να στραφεί αλλού), η έκπτωση που έκανε η lifoteam είναι εν μέρει κατανοητή. Αναρωτιέμαι πώς έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εδραιωμένα free presses στο εξωτερικό (Stranger, Bay Guardian κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε κι από δω λοιπόν. Καταρχάς διαφωνώ μαζί σου στην έννοια της λογοκρισίας. Στηρίζω την άποψή μου με κείμενο άλλου blogger διότι δε θεωρώ ότι θα μπορούσα να το πω καλύτερα: http://www.lifo.gr/blogs/u108/616.html
Από κει και πέρα όμως συμφωνω με την αισθητική σου απόλυτα οι διαφημίσεις είναι άθλιες και ο τρόπος προβολής του χυδαίος, αλλά έχω δει πολύ χειρότερα και δεν πιστεύω ότι αξίζει "συνεδρία" η αισθητική σου! τη βρίσκω άψογη καθως και γω κόντεψα να κάνω εμετό όταν άκουσα το γνωστό τραγουδάκι την ώρα που έτρωγα σε γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων. Συμφωνώ και προσυπογράφω με industrialdaisies. Ποιό σύμφωνο δε θα μπορούσε να με βρει. και επειδή είσαι από τις ελάχιστες που έφυγε με ψηλά το κεφάλι, έστω και για λάθος λόγο κατ' εμέ, θα επανέλθω κάποια στιγμή γιατί νιώθω ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει. Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορεί να συμβαίνουν αυτά!!!
Διάβαζα τον old boy κ βρήκα έτσι το ποστ σου. Είχα κ γω τις ψευδαισθήσεις μου για τη LIFO...
Δε θα πω τίποτα γιατί μετά απ' αυτά που διάβασα μου βγαίνει απίστευτη οργή κ μόνο βρισιές θα μπορούσα να γράψω. Εξάλλου τα περιγράφει τέλεια ο/η industrialdaisies!!! κ φυσικά tzonakos και st και πολλοί άλλοι.

Και θέλω να πω στον alexandros που λέει αυτό: Αν ερχόταν κάποιος φιλοξενούμενος στο σπίτι μου και μου έλεγε ότι τα αρχιτεκτονικά ή στατικά σχέδια που έχω σχεδιάσει είναι για τον π...τσο θα τον είχα πετάξει έξω με τις κλοτσιές...

Μπράβο αγόρι μου να αρκείσαι μόνο στα κοπλιμέντα και το γλύψιμο...

Σύνδρομο είπε...

ti stigmi pou tora den ise sto server tou "free" lifo tha mporouses na grapsis kai to titlo tou diafimisti, kai to katastima (edo sto lifo ta egrapses).

apo tin ali pali to filo exei kathe dikeoma na kani logokrisies (ti stigmi pou einai dikos tou oo xoros), krima omos pou legete "free"

tzonakos είπε...

alexandros αν ειχει δίκιο ο φίλος σου για τα σχέδια του σπιτιού σου πάλι θα τον πέταγες εξω με τις κλωτσιές ;
Γιατι ; επειδη μπορείς ε ; δικό σου αρα κάνεις οτι θες.
Μάλιστα, αυτο λέγεται... να δεις πώς λέγεται .... εχει μια λέξη... ας αυτολογοκριθώ για ναχει πλάκα.

Alexandros είπε...

Ο/Η ell είπε...

Και θέλω να πω στον alexandros που λέει αυτό: Αν ερχόταν κάποιος φιλοξενούμενος στο σπίτι μου και μου έλεγε ότι τα αρχιτεκτονικά ή στατικά σχέδια που έχω σχεδιάσει είναι για τον π...τσο θα τον είχα πετάξει έξω με τις κλοτσιές...

Μπράβο αγόρι μου να αρκείσαι μόνο στα κοπλιμέντα και το γλύψιμο...

------------------------------

Εσύ αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα; Ότι ικανοποιούμε μόνο με το γλείψιμο; Καταρχήν η έκφραση που χρησιμοποίησα δεν ήταν κυριολεκτική και είχε το στοιχείο της υπερβολής για να γίνει κατανοητό αυτο που θέλω να πω.
Δηλαδή: διαγραφή σχολίου χωρίς προειδοποίηση = κλοτσιά στον πωπό.
Αν ο υποτιθέμενος κριτής μου , βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και μου έλεγε ακριβώς το ίδιο δεν θα του έκανα τίποτα.
Από την στιγμή που τον έχω καλέσει στο σπίτι μου , οφείλει ως οικοδεσπότη να με σέβεται και να μην με προσβάλλει. Όποιος ισχυρίζεται ότι θα τον βρίσει ή θα τον ειρωνευτεί κάποιος εντός της οικίας του και θα του πει : "οκ , ελευθερία της έκφρασης , μπορείς να λες ότι θες" , ή μας δουλέυει κανονικά και ψεύδεται ασύστολα ή (όπως στους περισσότερους από μας) δεν του έχει τύχει ποτέ τέτοιο περιστατικό και δεν γνωρίζει τον τρόπο αντίδρασης του.

@Tzonakos

Πάρτο αλλιώς , θα βρείς... Το ζήτημα δεν είναι η ποιότητα των σχεδίων , αλλά η διάθεση του άλλου να εκμεταλλευτεί την φιλοξενία σου και να σε μειώσει προσωπικά και επαγγελματικά.
Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα , μπορώ πολύ εύκολα , να περάσω από τον χώρο εργασίας σου , να με κεράσεις ένα καφεδάκι και να απαξιώσω ελαφρά τι καρδία την ποιότητα της δουλειάς σου. Εσύ με το χαμόγελο στα χείλη θα αποδεχτείς την κρίση μου , θα διαφωνήσεις αλλά θα κάνεις τα πάντα για μπορώ να λέω την άποψη μου (Βολταίρος) και θα με καλυνυκτήσεις με την ευχή να τα ξαναπούμε. Και μετά ξύπνησες.

Ανώνυμος είπε...

Όταν πρόκειται για φίλη/φίλο που φιλοξενώ ναι δε θα τον διώξω επειδή μπορεί να βρίσει τη δουλειά μου όσο κι αν την καραγουστάρω εγώ. Εκεί φαίνεται η οικειότητα. Ίσα-ίσα κολλήτη φίλη θεωρώ μόνο μία γι αυτό το λόγο, γιατί δεν περιορίζεται σε χαζοκοπλιμέντα κι όσο κι αν δε συμφωνώ μαζί της σε πολλά κι όσο κι αν είναι η μοναδική φίλη που έχουμε μαλώσει τόσο πολύ. Τη γουστάρω γιατί δε φοβάται ποτέ να πει αυτό που νιώθει κ αντίστοιχα δέχεται από μένα πάντα να πω αυτό που νιώθω κι ας μη συμφωνούμε. Άνεση κ ελευθερία!
Αλλά εδώ η συζήτηση είχε να κάνει με κάτι τελείως διαφορετικό κ οι προηγούμενοι τα έχουν πει πολύ καλύτερα.

Niemandsrose είπε...

Ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ το όνομα του διαφημιστή είναι αφενός μεν πως δε με ενδιαφέρουν τόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα όσο οι καταστάσεις και αφετέρου γιατί είναι πιο ισότιμο εφόσον εγώ παραμένω ψευδώνυμη.

Alexandros είπε...

@ell

Είχες κάτι στο μυαλό σου (φίλο , φίλη) και με βάση αυτό σχολίασες. Εννοείται ότι από τους κολλητούς μου περιμένω να μου πουν τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Η lifo στην ιστοσελίδα της δίνει βήμα στον καθένα να ποστάρει ή να σχολιάσει. Και το κάνει γιατί:
1. το παίζει "δημοκρατική"
2. μαζεύει κόσμο (κλικς)
3. μαζεύει τζάμπα κείμενα που με τη σειρά της πουλάει free στον κόσμο.

Το 1. (δίνει βήμα λόγου) δικαιολογεί και την "εκμετάλευση" του 2. και 3.
Όταν όμως αφαιρεί το 1. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα πρέπει να κάνει τζάμπα μάγκα τον τσαγκαρουσιάνο προσφέροντάς του δωρεάν τα κείμενά του και μέρος της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας του.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική της τζάμπα μαγκιάς του συγκεκριμένου εντύπου: αναλαμβάνω τα οφέλη (τζάμπα κείμενα και τζάμπα επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα) αλλά δεν αναλλαμβάνω τις υποχρεώσεις (υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης).
xBerliner

Niemandsrose είπε...

"αναλαμβάνω τα οφέλη (τζάμπα κείμενα και τζάμπα επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα) αλλά δεν αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις (υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης)."

you said it all, xberliner

Sofia είπε...

Χμ. Κι εσύ τί δουλειά είχες στη LIFO; Πλατφόρμα που μιλάει για "σχετική ασυδοσία του blogger" δεν κάνει για τα γραπτά σου.

Η LIFO δεν είναι εκεί για free press είναι επιχείρηση και ως τέτοια λειτουργεί. Το free press δεν εννοεί 'ελεύθερο' εννοεί 'δωρεάν' και όπως και να το κάνουμε είναι μέρος του marketing της LIFO και όχι μέρος της ταυτότητας της.

Niemandsrose είπε...

Να απαντήσω και στο "τι δουλειά είχα στο Lifo?" που ρωτήθηκα άμεσα ή έμμεσα.
Καμία δουλειά δεν είχα. Αναδημοσίευα τα ποστ μου και στην Athens Voice και στο Lifo. Δεν κάθησα να μελετήσω ενδελεχώς το βίο και την πολιτεία των εκδοτών, ούτε τράβηξα την κουρτίνα να δω με ποιους κάνουν business πριν αποφασίσω να συμμετέχω ως μέλος.
Με το γράσο στα μάτια μπήκα στην ιστορία blogging τον Ιούνη του 07. Τι είχε προηγηθεί στη μπλογκόσφαιρα με εκδότες και δικτυογράφους δεν το εγνώριζα. Καλώς ή κακώς.
Το όνομα Τσαγκαρουσιάνος κάτι μου έλεγε (ζω εδώ και κάποια χρόνια στο εξωτερικό και πολλά μου διαφεύγουν έχω να πω) αλλά όπως είπα παραπάνω δεν κάθησα να του ανοίξω και φάκελο.
Με άλλα λόγια, και όποιος πάσχει από το ίδιο σύνδρομο μπορεί να καταλάβει, ξεκινάω κάτι καλοπροαίρετα (ή αφελώς όπως έξυπνα παρατηρεί ο kaltsovrako) ώστε καμιά φορά μετά να επιβεβαιώσω τον τίτλο αγαπημένου βιβλίου "ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις" . Αλλά ζούμε για τη διάψευση...

tzonakos είπε...

Nα πω για να κλείσει αυτο alexandros οτι δεν διαφωνώ μαζι οσυ, αλλα θέτεις ως δεδομένο οτι ο άλλος ειναι κακοπροαίρετος γαι να σε χαλάσει επίτηδες στον χώρο σου.
Επι τούτου, δεν θεωρώ την ΝΙΕΜ ως τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

μια κουβέντα μόνο. καλά έκανες και έφυγες, θα φύγω και εγώ γιατί στο κάτω κάτω δε γουστάρω να δίνω hits σε ψευτοπροοδευτικούς και μετά να μου βγάζουν συνεντεύξεις με διαφημιστές. μαζί σου. όλα τα άλλα, απλές οδοντόκρεμες.

Alexandros είπε...

Όχι tzonakos , η NIEMANDSROSE δεν είναι τέτοια (κακοπροαίρετη) αλλά μία πολύ έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα. Έχει στιβαρο λόγο και θέλει να τον εκφράζει παντού και πάντα.
Οι απέναντι όμως (Lifo) δεν το γνωρίζουν αυτό. Βλέπουν μόνο το σχόλιο. Όχι ποιος το έκανε.

Γιώργος είπε...

NIEMANDSROSE καλαχριστουγεννα,ντεσπεραντο εδω καταρχιν ενα ενα,αφου μπηκα στο μπλογκ αυτο κ αφου βλεπο οτι δεν γινεται ο χαμος που γινεται στη λαιφο θα σου πω τα εξεις1)κολησες κ κολλας κ αναφερεις το θιγομενο κ καλα προσοπο ως δ.δικααιωμα σου αλλα απο τη στιγμη που το τραβηξες κ καλα εκανες το θεμα,απλα δεν καταλαβαινω γιατι κολας ν αναφερεις κ τ ονομα του,...τελοσπαντων αν κοψανε το σχολιο κ αν κοψανε αυτο το ποστ ειλικρινα δεν μπορω οσο εξυπνος κ αν ειμαι να καταλαβω που την παει ο πουστης ο τσαγκαρ τη δουλεια,προσοπικα θεωρω εντυπα τυπου λαιφο ,,,,να το πω αλλιως το 99%των μμε τα θεωρω κ στημενα κ καθοδηγουμενα,ξανατελοσπαντων,

Niemandsrose είπε...

Να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα (αν και δε συμφωνώ να δημιουργούμε εικόνα λαϊκού δικαστηρίου. Θα προτιμούσα εικόνα ανοιχτού διαλόγου).
Για τους όρους χρήσης. Αντιγράφω την απάντησή μου στον ANemos.
"Είχα διαβάσει τους όρους χρήσης. Βεβαίως και τους γνώριζα και τους είχα αποδεχτεί. Δεν πρόκειται για θέμα άγνοιας, φίλε ANemos. Τουλάχιστον τέσσερις νομικοί (δύο εξ αυτών έχουν ήδη απαντήσει στο ποστ μου, η industrialdaisies και ο xasodikis) διατείνονται πως σε καμία περίπτωση το deleted comment δε συνιστά προσβολής της προσωπικότητας ή συκοφάντηση. Σαφώς υπάρχει ένα νομικό έρεισμα και σαφώς ο νόμος έχει ένα περιθώριο να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Αλλά εδώ μιλάμε για το απόλυτο ξεχείλωμα!
Σε λίγο θα κατηγορηθώ πως απείλησα τη σωματική του ακεραιότητα επειδή αστειεύτηκα πως θα τον βάλουμε σε ρόλλερ κόστερ χωρίς μπάρα ασφαλείας!
Πρόκειται ξεκάθαρα εν προκειμένω για προφάσεις εν αμαρτίαις η οποιαδήποτε αναφορά σε νομικής φύσης ζητήματα."

Maria Mikro Analogo είπε...

Συμφωνώ με την μπουμπούλα. Γι' αυτό και το σχόλιό σου έκανε "τζιζ".
Στη θέση σου θα είχα απαντήσει χειρότερα. Εξάλλου σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φημίζομαι και για την ψυχραιμία μου :P

Ανώνυμος είπε...

Νοιώθω ευτυχής που με το ανωτέρω συμβάν "φανερώθηκαν" μέσα στη lifo οι "ευαίσθητοι" και οι "αναίσθητοι" Να 'σαι καλά και όμορφα στο Λονδίνο(;)

s_pablo είπε...

Υπάρχει ένα τεράστιο νομικό και ηθικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ελευθερία της τέχνης και του τύπου.

Το ότι οι διαφημιστάδες και ο Τσαγκαρουσιάνος αδυνατούν να το συλλάβουν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την αδυναμία τους να κατανοήσουν τις δύο αυτές έννοιες (τύπος και τέχνη).

Κατά τ' άλλα βρίσκω το σχόλιο σου στην συνέντευξη ελαφρώς άκομψο, αλλά δεν μου πολυπέφτει και λόγος, οπότε...

ΥΓ. Δεν είμαι και νομικός, αλλά νομίζω ότι η πιθανότητα μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση λόγω αυτού του σχολίου θα προκαλούσε πάρα πολύ γέλιο.

greendim είπε...

Και πάνω από όλα ευτυχής που σε "γνώρισα"

Niemandsrose είπε...

@d1af, ωραίο το ποστ σου.

@monahikoslykos, ο βερεσές απέθανε, ζήτω το δωρεάν!

@b.b.chris, αμφισβητείς την εγκυρότητα του ισχυρισμού του Εκδότη; Shame on you! :)

@xasodikis, πες τα εσύ που είσαι νομικός γιατί εγώ τα λέω δε τα λέω...

@noway, εξηγήθηκα και γι'αυτό. Δες σχετικό σχόλιο.

@rodia, σε παραπέμπω σε ένα σχόλιο παραπάνω στο τι δουλειά είχα εκεί μέσα. Πάντως, ακόμα και μετά από αυτή την ιστορία κοτέτσι δε θα το έλεγα.

@s_g, δες αν θέλεις το σχετικό σχόλιο πιο πάνω. Η αδυναμία των πολιτών γίνεται όμως ισχύς εν τη ενώσει.

@novalis, και θέμα ισορροπίας και αυτο-δεοντολογίας (αδόκιμο μεν, αληθινό δε).

@χαμόγελο, ας μην είναι περαστικά όλα.

@πρέζα tv, νομίζω πως η δική σου και η δική μου περίπτωση απέχουν πολύ αν και της ενώνει η κοινή μοίρα του ψαλιδιού.

@yorgos, για μένα παραμένουν ακατανόητοι και υπερβολικοί οι χειρισμοί της Lifo.

@alittlewhisper, σε περιμένω λοιπόν με τις θέσεις σου και κυρίως με τον ορισμό σου σχετικά με τη λογοκρισία. :)

@ell, ας προφυλάξουμε όμως τις ψευδαισθήσεις. Για το γαμώτο..

Niemandsrose είπε...

@nicknors, δες μερικά σχόλια πιο πάνω όπου απαντώ για την μη μεταχείριση του ονόματος.

@sofia, απάντησα και στο ερώτημα τι δουλειά είχα στο lifo...

@the passenger, καλώς να ορίσεις στην Asydosialand του blogspot.

@giorgos-desperado, το γιατί δεν αναφέρω το όνομα το έχω ήδη απαντήσει. Καλή συνέχεια στη lifoland.

@greendim, καλωσήρθες και από δώ και καλή συνέχεια σας εύχομαι στη lifoland.

@Μαρία, όσο ήθελα να το τραβήξω το τράβηξα. Πιο πέρα δεν ήθελα. Άλλωστε εδώ είμαστε ασύδοτοι, δεν έχουμε όρια, δεν έχουμε βέβαια και αξιοπρέπεια. Είμαστε μια σειρά τζάμπα ψηφία του δυαδικού συστήματος.

@s_pablo, κι εγώ ξαναδιαβάζοντας το σχόλιό μου το βρίσκω άκομψο, ανάρμοστο και κρύο. ΄Ισως έπρεπε να υποσχεθώ πως θα του αγοράζαμε και μαλλί της γριάς για να μετριάσω τις απειλές περί σωματικής ακεραιότητας (αυτή η κατηγορία θα έπρεπε να μου εξαπολυθεί και όχι άλλη).

Είναι τουλάχιστον αστείο να θέλει κανείς να εμφανίζεται με χιούμορ και "παιδική αθωότητα" και όταν εμφανίζεσαι κι εσύ με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά να επικαλείται το νόμο!

KitsosMitsos είπε...

Μαζί σου. Απλώς μαζί σου.

haridimos είπε...

Καλά έκανες και τους τα βρόντηξες.

Με κάλυψε πλήρως και ο afmarx :-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Νιεμαντσροζε δες λίγο την άποψη μου.
φιλιά Κούκλα.
Αυτοί χάσανε...

greendim είπε...

Αξίζει να μπεις στον κόπο να δείς τον χαμό που έγινε μετά το ποστ που δημοσίευσα στη lifo!

Zaphod είπε...

"Όταν λέμε free press εννοούμε δωρεάν διανομή εντύπων, δεν εννοούμε και ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Και όταν λέμε προσβολή της προσωπικότητας εννοούμε του κεφαλαίου. "

Αφού τα ξέρεις τί απορείς;

Συμπαρίσταμαι πάντως και θα πω, όπως και άλλοι νωριτερα, πως οι τζάμπα μάγκες τελικά δεν είναι οι bloggers

love&kisses
zaphod

xasodikis είπε...

Niemandsrose

Επανέρχομαι (λίγο καθυστερημένα είναι αλήθεια) για να επεκτείνω τη σκέψη μου.

Στο μόνο που διαφωνώ μαζί σου είναι στη χρήση του όρου "λογοκρισία", για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει στα πρόσφατα σχετικά μου ποστ, τα οποία γνωρίζεις.

Εν προκειμένω, το θέμα δεν είναι (κατά την ταπεινή μου γνώμη) ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου -εντελώς αναποτελεσματικός άλλωστε-, αλλά η υποκρισία και η ανακολουθία της Lifo. Και εξηγούμαι: Η Lifo δεν είναι μπλογκ. Είναι εφημερίδα, και επομένως δεν είναι απαραίτητο να έχει την ύλη των φύλλων της ελεύθερη προς σχολιασμό ("comment is free"). Από τη στιγμή που το κάνει, κατ' επιλογήν της, θα πρέπει να αποδεχθεί το ενδεχόμενο τα σχόλια να μην είναι πάντοτε ευχάριστα.

Δικαίωμά της ασφαλώς το να κόβει όποια σχόλια θεωρεί προσβλητικά ή υβριστικά (το προβλέπουν ρητά οι όροι χρήσης).
Δικαίωμά μας να κρίνουμε με τα μέτρα της κοινής λογικής αν το σχόλιό σου εμπίπτει στην έννοια του προσβλητικού (για το υβριστικό δεν το συζητάμε καν), και επομένως καλά έκανες και δημοσιοποίησες το συμβάν.
Κατά τη γνώμη μου, ο θιγόμενος δεν θα είχε καμία ελπίδα σε περίπτωση που κινούσε δικαστικές διαδικασίες, και επομένως η εφημερίδα δεν διέτρεχε κίνδυνο που να δικαιολογεί την επέμβασή της.
Φοβάμαι πως ούτε εσύ θα είχες ελπίδες ενώπιον της Δικαιοσύνης, επικαλούμενη προσβολή της προσωπικότητάς σου.

Πέρα από το νομικό σκέλος, εμένα αυτή η υποκρισία, η ανακολουθία και η εφαρμογή διαφορετικών μέτρων και σταθμών μου αρκεί για να διαμορφώσω άποψη για το θέμα και να καταδικάσω τη συμπεριφορά της εφημερίδας.

Ας μείνουμε λοιπόν στην "σχετική ασυδοσία του blogger", όπως γράφει και η -επιεικώς καταγέλαστη- σχετική ανακοίνωση του lifoteam, και ας αφήσουμε τον κ. Τσαγκαρουσιάνο να κάνει την αφ' υψηλού και εκ του ασφαλούς κριτική του στον σάπιο χώρο των ΜΜΕ, του οποίου ο ίδιος βεβαίως αφίσταται...

Την καλημέρα μου

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα ασυμβίβαστο Ρόδο! Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του Στάθη, και δεν με εκπλήσσουν καθόλου αυτά που γράφεις. Μπαιδεγουέη, έχεις πρόσκληση Σ;)))))

Shades είπε...

..είναι πολλά τα λεφτά!!!!

Απλά σε γουστάρω που το έκανες!!!

Niemandsrose είπε...

@kitsomitsos, κι εγώ! :)

@haridimos, κι από τότε που τους τα βρόντηξα ο Tsagar έχασε τον ύπνο του. :b

@_st_, πολύ με άρεσε! Όσο για το "αυτοί χάσανε", βγήκαν κάποιοι (από αυτούς που γεμίζουν ποστ με περιεχόμενο FW email) να πουν ότι στο καλό και να μας γράφει, για έναν που φεύγει έχουμε πέντε να έρχονται και τα λοιπά. Γέλασα. Πικρά βέβαια. Αλλά γέλασα.

@greendim, το είδα! ;) Το έβαλα και λινκ πάνω να το δει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

@zaphod, μου αρέσει η βιωματική μέθοδος εκμάθησης όχι η ρητορεία. Γι'αυτό. :)

@xasodikis, πολύ χαίρομαι που θυμάσαι την κουβέντα μας σχετικά με τη λογοκρισία. Η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει από τότε. Θα μπορούσα να βάλω στον τίτλο τον συγκεκριμένο όρο και να έχω τους διπλούς επισκέπτες. Ο λόγος που δε το έκανα είναι ακριβώς αυτός που εξηγούσα στο σχετικό ποστ σου. Και δέχομαι, ειδικά από σένα ως νομικό, ότι ο όρος λογοκρισία δεν είναι αφορά στην περίπτωσή μας. Ποιος όρος θα μπορούσε να την περιγράψει; Καλημέρα κι από μένα.

@Μαύρος Γάτος, ευχαριστώ για την πρόσκληση να γράψω για τα μεθύσια μου. Αλλά τώρα πίνω το πικρό τούτο ποτήριον και είμαι τύφλα. χαχα και χικ.

@shades, κι εσύ στη θέση μου το ίδιο δε θα έκανες; :)

Με την ευκαιρία έχω να υπενθυμίσω κάτι που θυμήθηκα κι εγώ τυχαία. Είχα γράψει παλιότερα ένα ποστ χιουμοριστικό σχετικά με τον Υπουργό Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων σατίριζα και γνωστό ιδιωτικό κολλέγιο. Το ποστ αυτό το είχε επιλέξει η lifoteam ως πρωτοσέλιδο στον χώρο της. Δεν έθιγα τότε κανέναν μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

by the way ψιλοάσχετο-ψιλοσχετικό

Χθες στους Νέους Φακέλους στο σκαϊ, είχε τη χειρότερη διαφήμιση που μπορούσε να κάνει κάποιος στον εν λόγω μαγαζί.

Niemandsrose είπε...

@ανώνυμε, επειδή δεν έχω ελληνική τηλεόραση, δε λες δυο λόγια ακόμα;

gerasimos είπε...

Ουάου! 79 σχόλια... άρπα τα Τσαγκαρουσιάνε να 'χεις να πορεύεσαι! Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον άνθρωπο, αλλά αυτή η διαπλοκή της μετριότητας, του φαίνεσθαι και των δήθεν 'προχώ' μ' έχει κουράσει σ' αυτή τη χώρα. Ιδίως όταν το παίζει ελεύθερη κι ωραία δημοσιογραφία. Στη χώρα αυτή είναι καμιά δεκαριά παρέες, καμιά εξακοσαριά άνθρωποι στα μίντια και παραφερνάλια που επειδή είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα και τα μέιλ ο ένας με τον άλλο νομίζουν ότι κάτι κάνουν κι όχι μόνο αυτό, αλλά ότι πρέπει να μας αφορά κι εμάς αυτό που νομίζουν ότι κάνουν. ΔΕΝ υπάρχει free press απλά concepts που "πουλάνε", διαφημιστές που επενδύουν, διαπλεκόμενοι μέτριοι που μπουρδουκλώνονται με ομοίους τους για να εκδόσουν βιβλία, εφημερίδες, άρθρα γεμάτα ατάκες κι εξυπνάδες για να μπαλώσουν την έλλειψη βαθύτερης παιδείας, και ό,τι άλλο χορταίνει τη ματαιοδοξία τους. Α, και υπάρχει κι ένα άβουλο, απαθές και ανίδεο κοινό που τους διαβάζει.

xasodikis είπε...

Εγώ θα το χαρακτήριζα καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (που το έχει επιφυλάξει για τον εαυτό της η Lifo μέσω των όρων χρήσης, αλλά το ασκεί κατά τρόπο που υπερβαίνει τον σκοπό του δικαιώματος).

Διευκρινίζω (μάλλον δεν είναι απαραίτητο) ότι δεν υπονόησα πως χρησιμοποίησες τον όρο "λογοκρισία" για λόγους προβολής...

@gerasimos

Αγαπητέ Γεράσιμε, ψυχραιμία. Δεν είναι όλοι οι δημοσίως γράφοντες σκάρτοι, ούτε όλο το κοινό άβουλο και ανίδεο.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις -ας κρίνουμε τον καθένα ανάλογα με τα πεπραγμένα του.

gerasimos είπε...

xasodikis τις γενικεύσεις τις έκανα ΩΣ δημοσίως γράφων και γνωρίζοντας αρκετά αναγουλιαστικά "εκ των έσω".

gerasimos είπε...

YΓ: Για το κοινό ομολογώ ότι διέπραξα το πρώτο και βασικότερο σφάλμα οποιουδήποτε δημοσίως ή ιδιωτικώς γράφοντα: χαρακτήρισα το κοινό απαξιωτικά (που όσο και να το θέλουμε άβουλο και απαθές ποτέ δεν το χαρακτηρίζουμε έτσι). Ανακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν χρειάζεται να έχεις ελληνική τηλεόραση για να δεις σκαϊ. Εκπέμπει και μέσω δικτύου. Και μάλιστα τζάμπα.

Λίγο πολύ αυτό που έδειξε το σκάι ήταν ότι η πλειοψηφία των προϊόντων του εν λόγω τζάμπα καταστήματος είναι made in china.
Και μάλιστα μας έδειξε ακόμα ότι προϊόντα που η μητρική εταιρία (η MATEL στη συγκεκριμένη περίπτωση) τα απέσυρε ως ακατάλληλα για παιδιά, μπορείς ακόμα να τα βρεις στο συγκεκριμένο κατάστημα. Βέβαια δεν ξέρω αν ήταν τζάμπα.

Niemandsrose είπε...

@gerasimos, σου αξίζει η εσχάτη των ποινών για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσες στο λαό μας. Ο λαός μας είναι νοικοκύρης. Θέλει ας πούμε να κάνει αποταμίευση 2 ευρώ από τα δώρα που θα πάρει στα βαφτιστήρια του χρονιάρες μέρες γι'αυτό και προτιμά ένα υπερκατάστημα με λογικές τιμές. Παίρνει λοιπόν την αμαξάρα του, κάνει κανένα 45λεπτο να φτάσει στο υπερμάγαζο, καίει βενζίνα (5 ευρώ), γίνονται τα νεύρα του τσατάλια στη κίνηση (κόστος ανυπολόγιστο), στουκάρει και το φτερό της αμαξάρας (50 ευρώ), φτάνει επιτέλους.
Αγοράζει με το κιλό τα παιχνίδια.
Αγοράζει και χαρτί περιτυλίγματος, κορδέλες, τσαντούλες ωραίες να μη φανεί τσίπης (15 ευρώ).
Τα μοιράζει στα βαφιστήρια.
Μετά, κάθεται το βαφτιστήρι στο κινέζικο καρεκλάκι, πάρ'το κάτω. Σπάει το κεφαλάκι του. Να πάλι ο νονός στα νοσοκομεία με δώρα, πορτοκαλάδες και λουλούδια (30 ευρώ). Τσαντίζεται όμως και ο μπαμπάς του παιδιού γιατί ο νονός του φέρνει φθηνιάρικα δώρα και επικίνδυνα. Του κόβει και την καλημέρα. Χάνει και 1500 ευρώ που είχε δώσει για τη βάφτιση και τις δημόσιες σχέσεις (κόστος ανυπολόγιστο).

@xasodikis, δεκτός ο νομικός όρος. Αλλά και Παναγιώτη να το λέγανε αυτό που έκανε, πάλι είναι κατακριτέο.

@ανώνυμε, κατάλαβα. Δες σχόλιο προς gerasimos να μου πεις αν κατάλαβα σωστά ή λίγο σωστά.

gerasimos είπε...

niemandsrose θάβομαι σε ένα βουναλάκι χώμα από ντροπή και με το που θα ξεθαφτώ θα αυτομαστιγωθώ 367 φορές (όσα και τα ευρώ του επιδόματος ανεργίας που παίρνω) μπας και γίνω λίγο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω κάτω κατάλαβες σωστά.
Η υπόθεση ήταν με μια κούκλα την οποία η εταιρία απέσυρε γιατί ένα μαγνητάκι μπορούσε να αφαιρεθεί και κάποιο παιδάκι να το καταπιεί(έδειξε και έναν γιατρό που είχε ένα κουτάκι γεμάτο με αντικείμενα που αφαίρεσε από πνεύμονες παιδιών).
Στη νέα έκδοση της κούκλας το μαγνητάκι έχει ενσωματωθεί στην κούκλα και δεν αφαιρείται (τουλάχιστον εύκολα).
Και όμως στο τζάμπα μαγαζί υπάρχει στα ράφια ακόμα η παλιά. Πάρτην να αφφαιρείς μαγνητάκια από τους πνεύμονες της κόρης σου.
Πάντως μεγάλο θέμα ανοίγεις για το πόσο οι έλληνες γονείς ενδιαφέρονται (πραγματικά για τα παιδιά τους).
ΥΓ
Δεν είμαι ανώνυμος
xBerliner

Niemandsrose είπε...

@xberliner, παραλίγο να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Ανώνυμος και να μιλάει ευγενικά; Βάλε για πλάκα το όνομα του παιχνιδάδικου στην enet και θα δεις αποτελέσματα...

Shades είπε...

Ακριβώς το ίδιο!!!

xasodikis είπε...

@niemandsrose

Και Βρασίδα να το πεις, πάλι κατακριτέο είναι -αυτό το τόνισα από την πρώτη στιγμή.

Dark_Maiden είπε...

Απορώ, πως έχεις (είχες μέχρι τώρα) την αυταπάτη, ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σε ένα free press έντυπο.
Είναι δυνατόν; Διαφημίσεις έχει, άρα "πουλάει".
Περαστικά μας, σε όσους επιμένουμε στον ηθικό μας κώδικα.

Niemandsrose είπε...

@shades, ε, τότε; Καμία πρωτοτυπία. :)

@xasodikis, ήθελα μάλλον να αστειευτώ με τη νομική ορολογία αλλά ένα από τα πιο λυπηρά συμπεράσματα είναι πως με το χιούμορ μου μόνο εγώ χαμογελάω. :(

@dark maiden, ήξερα πως υπήρχαν όρια. Δεν ήξερα πόσο συγκεχυμένα ήταν αυτά τα όρια. Και δες αν θέλεις παραπάνω όπου γράφω για τις προθέσεις μου.

xasodikis είπε...

Μπα, δεν φταιει το χιούμορ σου, αλλά η δικηγορική μανία για σαφείς διατυπώσεις...

Επαγγελματική διαστροφή, τι να πω...

:)

Ανώνυμος είπε...

έγραψε και ο αμετανόητος εδώ http://ametanohtodance.blogspot.com/2007/12/blogging-for-money-money-for-selling.html

καλά, εσύ πώς τόλμησες να το κάνεις αυτό? να θίξεις τον χρηματοδότη?
καλά, δεν έχεις καταλάβει ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο? (και τους άλλους δλδ).

σκέτη αηδία πιά αυτή η LifO (και τα παρεμφερή).

Ανώνυμος είπε...

Ποιοφ; Ο Τφαγκαρουφιάνοφ;
Ααα...
Φορρυ Niemand αλλα πηγα οδοντίατρο και το Φ δεν το λέω καλά.
Μαζί σου!
Α τον Τφαγκαρουφιάνο...

Under Const-Action

Niemandsrose είπε...

@xasodikis, η νομική ορολογία παραμένει ασυναγώνιστη σε χιούμορ πάντως. :)

@krotkaya, μα νόμισα το αθώο πλάσμα πως λόγω της τέχνης του του πήραν συνέντευξη. :b Τα μυστικά και ψέμματα κυβερνάνε. Και εδώ κι αλλού.

@under const-action, μπορείς να μου συστήσεις τον οδοντίατρό σου; :)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η ουσία είναι ότι το διαφημιστικό μήνυμα πέφτει σε επίπεδο και γούστο συστηματικά, προφανώς νομίζοντας ότι το καταναλωτικό κοινό "τους αποθεώνει"... Τώρα για τον λογοκριτή εκδότη με διαφημιστικά έσοδα κύριο που ψαρεύει στα μπλογκαρισμένα νερά τι περιμένεις από κάποιον που έλεγε τον γάτο του Διονύση;;

darkwhisper είπε...

kata ti gnwmi mou pantws to kalytero post pou graftike itan afto:
http://www.lifo.gr/blogs/man/6109.html

Niemandsrose είπε...

@DIONYSOS, συμπτωματικά κάτι έγραψε ο padrazo εδώ μόλις δύο μέρες πριν και ο tzonakos εδώτρεις μήνες πριν. Έχω την αίσθηση πως οι συγκεκριμένες διαφημίσεις είναι τόσο επιθετικές γιατί η τηλεοπτική διαφήμιση απαγορεύεται. Επομένως εξαντλούν όλη τους τη μανία στο ραδιόφωνο. Αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα, αργότερα.

@alittlewhisper, θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω με το συγκεκριμένο ποστ.

CROSSROADS είπε...

συγχαρητηρια ΝΜR συμφωνω απολυτα μαζι σου. Αφηνω ενα πολυ βιαστικο σχολιο εδω, ειχα πολυ καιρο να μπω στη lifoland, αηδιασα με ολα αυτα, εχω σταματησει απο αρκετο καιρο την αναγνωση, τα δικα σου posts τα θεωρουσα εξαιρετικα. Ο τσαγκαρ(ης) εχει παψει να με "εκπλησσει"...
Ελπιζω να βρω λιγο χρονο να ξαναμιλησουμε εδω. Νασαι καλα, Καλη Χρονια και οι ...κακοι μακρυα !
Υ.Γ. το blog μου ειναι ανενεργο - λογοι υγειας...

Niemandsrose είπε...

@CROSSROADS, ελπίζω να μη σου συμβαίνει κάτι σοβαρό. Περαστικά σε κάθε περίπτωση. Όσο για το συμβάν, learning by doing.

haridimos είπε...

Eστω και μετά από ένα μήνα, διαβάστε κι αυτό για την 'αγαπη' του Τζάμπο Κολωνού...

http://repo-zine.blogspot.com/2007/12/jamba.html